...určite by som porozmýšľala, a vypočula si, čo mi vravia, a čím argumentujú.. Nemusíš hneď počúvať, čo ti nakážu.
Keby si sa obzrela okolo a hlbšie hľadala, tak by si možno zistila, že v mnohých alebo v skoro všetkých prípadoch (keď boli rodičia proti) mali pravdu.
Tu nejde o to, kto má, či nemá pravdu. Nejde ani o to silou mocou si niečo dokázať.
...len porozmýšľať nad tým, prečo by ti chceli zle. Možno len vidia, čo ty nevidíš.
@2807 - ja viem, ze mozno maju v mnohom pravdu (nemam uplne obvykly vztah - sice v tejto dobe mozno uz ano no to je jedno) ale uz som s nim dost dlho.a zamyslala som sa nad kazdym problemom, ktory by mohol vzniknut kvoli tej nasej "odlisnosti" od inych vztahov.a dosla som len k zaveru, ze laska prekona vsetko a ze sa ho nikdy nechcem vzdat....ale rodicia to stale nechcu pochopit na druhej strane mojmu priatelovi doveruju - ze ma udrzi v bezpeci ale inak im vadi, ze s nim chodim von...
Enajka- čítaj, čo píšeš a rozmýšľaj - dôverujú mu a vadí im, že chodíte spolu von?...to ako tak sa tá dôvera prejavuje, že nechcú, aby ste boli spolu. Nenapadlo ťa, že oni by chceli dôverovať, ale sa boja veriť. Prečo by ti nedopriali vzťah. Veď vzťah chlapca a dievčaťa je v pohode, ked je o vzájomnej dôvere a zodpovednosti. Takýto vzťah dvoch je pre rodičov lepší. V čom? No, vedia, kde a s kým je ich ratolesť, vedia, že jej nič nehrozí. A dobrý vzťah robí z dvoch ľudí ešte lepších ľudí. Tak prečo?
Mojim rodičom tiež vadí priateľ, a nejak to neriešim stále si vravím že raz si naňho budú musieť zvyknúť, a kým sa vás nesnažia nejakým spôsobom rozdeliť, tak to nerieš a nechaj tomu voľný priebeh
v tomto veku s tym uz nemam problem a nemozem ani povedat, ze by som mal v minulosti....navyse rodicia ti fakt chcu len dobre ako uz bolo spomenute...
Ak by som si mal vybrat medzi laskou a rodinou tak si vyberiem lasku lebo casom sa tak ci onak prejavi ci ste si sudeny alebo nie, ak nie tak prides domov s placom a rodicia ti povedia stare zname " my sme ti hovorili blab bla..." a v tom momente budu ti dobri...
Ak by ti rodicia mali vyberat partnera tak to by podla mna velmi nefungovalo lebo laske nerozkazes, teda ovsem okrem pripadu ked pochadzate odniekial z Indie a tvoji rodicia su silne nabozensky zalozeny ludia a slubili ta susedovmu synovi ked si mala 6 rokov...
V konecnom dosledku zalezi len a len na tebe, kazde dieta je istym casom svoju pubertalneho veku rebelom...pravidla su na to aby sa prusovali takze pokial Vam to klape tak by som do toho nezasahoval...
Ked ta tym rodicia prilis otravuju tak sa ich spytaj ci oni s nim chodia alebo ty
@matthew322 a @holyknight - povedala som to lebo ma s nim pustia dlhsie vonku a aj tak im stale tvrdim, ze je to kamarat.ale uz im muselo dojst, ze je z toho aj nieco viac....@bobe - pekne povedane.klobuk dolu..dakujem
@india - mi chces tvrdit, ze keby mas chalana od konca tvojej 13tky do 15tich...lubili by ste sa a uplne vo vsetkom vam to klapalo.ze by si sa s nim rozisla len kvoli tomu, ze by to tvojim rodicom vadilo?? ale uprimne
@Enajka Tak myslím, že za tým budú len prirodzené obavy. Pokiaľ nie, tak to je trochu problém. Snáď nejaké to riešenie nájdeš. Siahol by som po diplomatickej ceste...
@31 od konca 13? na konci 13 mi behali po mysli ine veci, ako vztahy(ak sa to tak da nazvat v takom veku) a aj mojim kamaratom, takze si to ani neviem predstavit, ze "vztah"..ved 13 rocny clovek je dieta..este sa len zacina vyvijat a ono by sa to uz hralo na dospelaka..vazne nechapem kam sa ponahlate..chystate sa umriet v blizkej dobe, ci ako?
@india - pozri kazdy clovek je individualny.niekto zacne randit v 13tke, ini v 15tke a niektori v 25tke. ale osobne keby si mam teraz vybrat ci pockat aspon do tej 15tky urcite by to tak bolo - viem, ze laska neprinasa len tie pekne obdobia ale aj smutne.plne hadok a kompromisov.ale zas ked sa clovek prekusne z toho obdobia, je to super.....nikdy v 13tke ma nenapadlo hladat si vztah.ale ako sa hovori "laska si ta najde, ked to najmenej cakas" proste som sa stretla s mojim milacikom. par krat sme boli vonku ako kamarati a zaiskrilo to. podla mna na lasku nikdy nieje uplne skoro. myslis, ze ten nas vztah nieje plnohodnotny ked uz sme spolu 2 roky a planujeme byt este dlho?? vysvetli mi co sa ti natom celom nepaci??? podla mna je to normalne. zato, ze sa vymykam zo spolocnosti (mala som chalana uz v 13tke) nemusim byt nenormalna
@35 zbytocne sa ti tu budem teraz pisat nieco..ono to casom pride ..ja si len myslim, ze rozpravanie o nejakej ohromnej laske v 13 je tak trosku..neviem ako by som to..je to mile, ale taketo vztahy aj tak nikam nevedu..jedine, co su rodicia v strese z toho, co mozu decka porobit..predsa len..13 rocny clovek, aj ked vie mozno nejaku tu teoriu, poniektori uz aj praxuju, rozumovo je to stale dieta..a vsetci vieme, ze deti vedia porobit pekne kraviny a preto si myslim, ze vztahy a deti nejdu dokopy..ved si este uzijete..az az..este budete chciet mat pokoj
@india - dobre ja ti tvoj nazor neberiem ale tak predsa. teraz mam 15. ak by som mala nieco vyviest uz by sa to stalo v 13tke. a priatela mam starsieho, zodpovednejsieho - nedovolil by mi robit hluposti no vidim, ze toto nikam nevedie takze ti asi len poprajem vela stastia v zivote ahoj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
to silno pochybujem laske sa rozkazat neda
Keby si sa obzrela okolo a hlbšie hľadala, tak by si možno zistila, že v mnohých alebo v skoro všetkých prípadoch (keď boli rodičia proti) mali pravdu.
Tu nejde o to, kto má, či nemá pravdu. Nejde ani o to silou mocou si niečo dokázať.
...len porozmýšľať nad tým, prečo by ti chceli zle. Možno len vidia, čo ty nevidíš.
potesim ta, nie si sama, ja som to tiez zazival, ale casom ich to prejde to musis brat len trosku s rezervou
Ked po par mesiacoch (take 3, 4)videli, ze to so mnou ani nehybe, tak dali pokoj
no tak to bude asi tym, ze si trosku mlada slecna a boja sa o teba, vies je tazsie pre rodicov verit, ked mas malo rokov a prvy vztah
Ak by som si mal vybrat medzi laskou a rodinou tak si vyberiem lasku lebo casom sa tak ci onak prejavi ci ste si sudeny alebo nie, ak nie tak prides domov s placom a rodicia ti povedia stare zname " my sme ti hovorili blab bla..." a v tom momente budu ti dobri...
Ak by ti rodicia mali vyberat partnera tak to by podla mna velmi nefungovalo lebo laske nerozkazes, teda ovsem okrem pripadu ked pochadzate odniekial z Indie a tvoji rodicia su silne nabozensky zalozeny ludia a slubili ta susedovmu synovi ked si mala 6 rokov...
V konecnom dosledku zalezi len a len na tebe, kazde dieta je istym casom svoju pubertalneho veku rebelom...pravidla su na to aby sa prusovali takze pokial Vam to klape tak by som do toho nezasahoval...
Ked ta tym rodicia prilis otravuju tak sa ich spytaj ci oni s nim chodia alebo ty
ale urcite si nemyslim, ze si nenormalna
no, keby boli vsetci taki ako ty, tak by to slo..lenze zodpovednych a mladych je mal len tak dalej
taky tak..ahoj