-gestikulácia, mimika, postoje (mnohé o človeku prezradia)
-emocionálne vypäté reakcie
-zachovanie sa pri prijatí určitej informácie (toto nemizne, ale druhá strana to nevidí, lebo kým my odpovieme na jej správu, tak z nás počiatočné afekty zmiznú)
ďalej sa dotyční nepoznajú v bežných situáciách a tak ďalej...
v podstate vedia o sebe len to, čo si sami povedia a aj to môže byť skreslené.
nehovorím, že je láska cez net zlá, len hovorím, prečo je tak jednoduché sa do niekoho na druhej strane drátu zamilovať
Podla mňa možno nejaké to namotanie môže byť ale ozajstná láska určite nie a keď aj sa takí "internetoví zaľúbenci" stretnú pravdepodobne to bude veľké sklamanie
@grietusha ... no nevím, ale musím s tebou nesouhlasit .. je sice pravda, že přes zprávy člověka moc dobře nepoznáš .. ale když se ti lidi do sebe opravdu zamilujou a pak se rozhodnou, že svůj virtuální vztah přehodí do reality, tak to klapat může a dokonce to může být výjimečně nádherné .. víc o čem mluvím .. osobní zkušenost je nejlepší
@grietusha Pekne si to rozpísala, ale hovoríš o takej situácií len do vtedy, kým sa nestretnú. Čo potom, ak sa stretnú? Môžu byť dve možnosti: buď im budú vadiť tie prirodzené, emiconálne a iné prejavy, alebo sa do seba ešte viac zamilujú. Čo je skôr pri takomto (podľa mňa) rizkanznom vzťahu pravdepodobnejšie?
@miszounkova ale ja som nepovedala, že to nemôže prerásť do vzťahu. len hovorím, že je jednoduché sa do niekoho cez net zamilovať a hovorím prečo, to je všetko.
to, či to už posunú niekam, je na nich, keď sa stretnú a na tom, ako budú fungovať, ale to je už mimo virtuality, pretože do toho vstupuje aj faktor bežnej komunikácie a spoznávania sa.
Cez internet sa ľudia často správajú inak ako v skutočnosti.. fotky tiež často klamú a takáto "láska na diaľku" určite nemôže dlho trvať-- obaja žijú v ilúzii a často keď dôjde ku stretnutie čaká ich len sklamanie
@grietusha Veľmi pekný psychologický rozbor témy (Akože) Poznám prípad dvoch ľudí, ktorí sa spoznali cez internet a teraz sú manželia a majú spolu deti. Neviem prene, či sa do seba zamilovali už cez net, ale viem, že sa tak spoznali a teraz majú šťastnú spoločnú rodinu.
Zase poznám prípad, keď sa moja 16-ročná priateľka (do ktorej som mimochodom zamilovaný) zaľúbila do 22 ročného (!!) Afričana z Nigérie (a aj on ju akože miluje). Je to zvláštne, podľa môjho laického názoru nemôže vystačiť internet na to, aby sa človek do niekeho cez net skutočne hlboko zamiloval. Láska má svoje ťažké nároky a tie Internet nemôže splniť. Ňi?
@xiao spájaš ale veci, o ktorých ja potom nehovorím.
ja hovorím len o zamilovanosti v rámci virtuálnej komunikácie a hovorím, prečo to je tak jednoduché.
to, že sa niekto s niekým spozná cez internet a potom sa stretávajú v skutočnosti, je niečo úplne iné, osobne beriem priestor internetu aj ako jednu z možností na (necielené) spoznávanie ľudí. (necielené myslím tam, ako keď si niekde na koncerte a začneš sa tam s niekým rozprávať - nešiel si na koncert s cieľom zoznamovať sa, ale hold, stalo sa)
preto pokiaľ internetovú známosť prevedieš do reality, tak už sa o nej nemôže rozprávať v tendenciách virtuálnej komunikácie.
o zamilovaní sa cez internet sa dá rozprávať len vtedy, keď si toho človeka nikdy reálne nestretol. (pretože toho človeka jednoducho vnímaš inak)
preto sú tie dva príklady, ktoré si uviedol, absolútne odlišné. jeden je príklad toho, že sa spoznali cez net, ale začali sa stretávať aj reálne, druhý toho, že sa poznajú len virtuálne.
@Grietusha Mám vo zvyku spájať veci, o ktorých ľudia nehovoria prepáč, ale tak zvyčajne vediem rozhovory
Môžem súhlasiť, že v prípade 16-ročnej a 22-ročného išlo o náhodné zoznámenie a náhodné zamilovanie. Afričan si na Facebooku pridával ako obvykle priateľov ľudí so spoločnými záujamami. Medzi nimi bola aj naša 16-tka. Jej slová: "nemôžem za to, že som sa doňho zaľúbila".
Je to zvláštne, keby ten Afričan nemal 22 ale 14 (niekedy sa správa, ako by mal 14), myslím, že by ho nemilovala. Lenže zvláštne je na tom to, že on si ju už chce vziať za ženu. Je to normálne? Resp.... je to fakt úrpimné, vychádzajúce zo srdca?
@grietusha Tak som chcel podotknúť len ten rozidel, chápeš... 22 a 16... to je 6 rokov (!!)
NAvyše on je dospelý a ona ešte dieťa. Keby to bol rozdiel napr.: 22 a 28, tak žiadne výkričníky nepíšem. To by si sa musela zammilovať do 16 ročného, resp. 15 (!!)
@xiao já do toho teda nechci moc zasahovat, protože je to skutečně hodně individuální .. ale .. pokud se ti lidé píšou třeba delší dobu tak si vytvoří na sebe určitý návyk .. znám případ páru, který se seznámil přes internet a jeden pro druhého byli útěkem z reality, protože lidi jsou nedůvěřiví a když můžeš říct nějaké tajemství někomu, kdo je stovky kilometrů od tebe a šance, že by to řekl někomu okolo tebe je minimální, tak je to skutečná úleva .. a tímhle způsobem se pěstuje vzájemná důvěra .. a z důvěry je sympatie a ze sympatie už je bližší náklonost a pak to pokračuje - ruka v ruce, čomsi v čomsi
Nie, pre mňa je láska cit, ktorý si treba aj vyznávať.. a dávať si ho najavo určitými spôsobmi, napr. obyčajným objatím, pohľadom do očí, bozkami atď.. Môžu sa cez internet akurát tak spoznať.
Nazývať lásku láskou cez internet mi príde nanajvýš NAIVNÉ
@cocca-colla Celkom sa stotžňujem s tvojím názorom. Skutočná láska si vyžaduje roky driny a námahy z oboch strán partnerov. Dovtedy to môže byť len slabší vzťah založený prevažne na dôvere (viere) a túžbe zažiť niečo krásne. Ale predsa sú prípady, kedy Internet zoznámi dvoch budúcich manželov. Avšak nikdy Internet nemôže nikoho zosbášiť ani vyvolať také skutočné pocity. Či?
@xiao Nájdi si to sám, čo som ja oné, aby som tu ešte nejakým naivným pomätencom niečo hľadala? Veď všade to píšu, že musí ti niekto smrdieť, aby si ho chcel trvale oplodňovať.
@miszounkova Kľudne do toho zasahuj . Niekedy sú potrebné zásahy aj dobrovoľníkov, nielen profesionálov
Šanca, že sa stretnú dvaja ľudia s veľkými ämožno podobnými) problémami, ktoré si budú nazvájom vylievať, je podľa mojich laických vymyslených štatistík veľmi malá. Ak sa stretnú, tak to môže vyvolať pociť vzájjomnej dôvery, no pri prvých negatívnych situáciách to môže vyvolať hneď obavy - "čo ak ma teln človek len zavádza?", "čo ak mi neverí?", "čo ak ma zradí?". Ak obaja prebolia aj toto a prejavia aj sympatie, nemôže sa stať, že sa naozaj hlboko do seba zamilujú na život a na smrť (lebo to je skutočná láska). Internet to nemôže dosiahnuť. Facebook sa síce radí medzi sociálne siete (virtuálne !!), ale nakoľko je sociálny? Nakoľko môže byť sociálny vôbec celý Internet? A zvlášť pre ľudí, ktorí sa nikdy v živote ani nevideli?!!
No dobre... ale ja som pomätený, ja som sa cez net nezamiloval ... skôr ide dievča, ktoré sa akože zamilovalo cez net do človeka, ktorý žije 4 tisíc kilometrov od nej. Príde mi to veľmi zvláštne... ako by sa zamilovala len do tej zidealizovanej osoby, s ktorou si píše. Možno je vymyslená...
@xiao .. facebook je naprostá kravina .. jediné co je na tom sociální je asi to, že ho má každá slepice .. protože kdo nemá facebook jako by nežil ..
já si ale myslím, že internet může být docela slušným útěkem z reality .. každý z nás hraje svoji vlastní roli .. mnozí nejsou ani schopni říct svůj názor, protože co kdyby si to přečetl někdo, kdo nás zná .. bojíme se říct svůj názor nahlas .. ale jak moc by se to změnilo, kdybychom měli možnost mluvit s někým kdo nás nezná, kdo je třeba z jiného státu, kdo je ochoten poslouchat pravdu a nevysmát se??
@miszounka Facebook kazí vzťahy a ničí osobnosť. Keď si je čo povedať cez službu Chat, už nie je o čom hovoriť v bežnom skutočnom svete. Lepšie je to v komunikácií v nereálnom čase, ktorá stále zotrvváa v udržiavaní vzťahov /sú to napr. klasické listy, dlhé emaily a podobne).
Ak sa nato pozriem zo psychologického hľadiska, tak musím len súhlasiť. Ľudia sa vďaka nepochopenému účelu Internetu už ani neuzatvárajú do seba, ale do Internetu. Podobne ako na Birdzi.
@xiao přesně tak .. jenže i když ten vztah vydrží .. překoná takové to první poznávání v realitě a všechny věci s tím spojené .. jak dlouho potom může vydržet? pokud se ti lidi mají opravdu rádi a opravdu touží být spolu? pokud jsou každý z jiného koutu republiky nebo světa .. kolik času jim zbývá než přijdou o to, co si tak pracně vybudovali??
@miszounkova Mňa by zaujímalo, čo teda nasleduje u ľudí, ktorí sa úplne spoznali cez internet hneď potom, ako sa po rozhodnutí skúsiť spolu lásku začali spolu stretávať. Nastane vzájomné hlbšie spoznávanie, alebo šok na oboch stranách? Individálne. Možno. Ale predsa dosť rozhodujúce.
No celkom nerozumiem poslednej vete : "kolik času jim zbývá než přijdou o to, co si tak pracně vybudovali??" - vysvetlíš mi to laickejšie, prosím?
len cez internet nie, ľudia sa proste musia stretnúť aspoň raz, nech by mi bol daný človek akokoľvek sympatický, o nejakých viac než kamarátskych citoch sa dá hovoriť vážne až po osobnom stretnutí...
proste to chce trojrozmerné vnímanie, očuchať si danú osobu a počuť jej hlas naživo
@xiao - no popravdě pokud se tedy potkají dva lidé bydlící daleko od sebe, přes net to klape a tak se rozhodnou, že chtějí víc .. jak dlouho může trvat vztah v realitě, kdy jeden z druhým musí pořád někam cestovat?? dřív nebo později to musí krachnout přece? nebo ne?
@miszounka Hovorí sa, že láska hory prenáša. Ak sa dvaja ľudia navzájom milujú na život a na smrť, tak ich vzdialenosť nerozdelí, ale spoja sa. No silne pochybujem a je skôr veľmi nepravdepodobné, že by k takémuto silnému vzťau mal doviesť chat na Internete.
Ja si napríklad píšem s jedným Čechom s Prahy už vyše roka. Vôbec sme sa nevideli, spoznali sme sa len na jednej online hre. Máme hrozne odlišené názory na niektoré veci, on je patriot hrdý na Čechy a ja patriot hrdý na Slovensko a tak to niekedy aj vyzerá. Ale napriek všetkému sme nadviazali také zvláštne dôverné kamarátstvo, pretože on sa mi zverí s čímkoľvek a aj ja jemu s čímkoľvek. Hoci sa v reálnom živote vôbec nepoznáme, dokážeme si písať aj niekoľko hodín vkuse.
Ale to je medzi chlopom a chlopom... dievča a chlapec by v podobnom vzťahu, aký mám ja s oným Čechom, očakávali zrejme zase "niečo viac". Ale to je nemožné. Je VEĽMI nepravdepodobné, že sa s tým Čechom niekedy stretnem. O čo je pravdepodobnejšie, že sa stretnú dvaja mysliaci si, že sú zaľúbení, vzdialení od seba 4 000 kilometrov (!!!!) a navyše rozdielni v kultúre a v jazykoch? A keď sa aj stretnú, tak by sa možno dáko dali dokopy spôsobom - "ja som chalan, Ty si baba, budeme spolu chodiť?"
Ak existuje láska cez Internet, tak potom je zbytočné uzatvárať manželstvá, zakladať rodiny, žiť spoločne.... keď dnes sa už da na Internete všetko.
vôbec nechápem načo sú také vzťahy, keď priateľku každý deň, nemôžeš s chuťou objať a povedať jej úprimne do očí.: "Láska milujem ťa!". Vzťah cez internet môže byť, ale láska to rozhodne není...
no takze k veci. podla mna to nie je laska, ale len akesi virtualne namotanie. mozno keby sa skutocne stretli, tak si uz viac ani pisat nebudu, lebo budu jeden druhemu uplne nesympaticky.
je mozne, aby z toho vyrastla skutocna laska, ale aby som uveril, ze je skutocna, musela by byt preskusana realnym zivotom....na internete sa bavis o nazoroch, to je super, mozes spoznat cloveka....ale je to totalne umele. potom sa stretnete a moze nastat pectošesto situacii, v ktorych si budete vadit. tak napr. na chatte nezbadas, ze ten chalan sa v spolocnosti svojich kamaratov sprava ako idiot, ze ked ste spolu a ty sa chvilu venujes niekomu inemu viac ako frajerovi, tak ziarli, je lenivy doniest ti piť, keď ho poprosis a podobne...
@xiao tak to bych chtěla vidět, českého kluka, který je patriot .. toho by měli nacpat do terária a někde vystavovat, protože takových lidi mnoho skutečně není .. ale zpět k tématu
tohle téma je hodně individuální a hodně záleží na těch dvou lidech, ale i přesto bych se tomu tak moc nebránila .. je jasné, že vztah přes icq nebo facebook nemůže normálně fungovat .. ale pokud se opravdu milují a opravdu jsou ochotní podstoupit všechen ten psychický tlak, který je s tím spojený, tak to možné je .. dokonce je to výjimečně nádherné, když už na to dojde je to jiné než normální vztah, kdy ti dva žijou vedle sebe, ale slovo klasika: každé má svoje čaro
nie. by si na tom musel byt asi zle ked sa zamilujes do nekoho kdo ani neexistuje. sama som na to dosla ze na nete sa tvaria ludia trosku inak ako realne a to je dost zle pre otvorenych ludi ako som sa! THE END!
@bunniska pravda, už jsem potkala spoustu blonďatých, modrookých, vysoký a vypracovaný chlapů, kteří byli ve skutečnosti bachrati plešatci s popelníkama na očích ..
no podla mna mozu nadobudnut ten pocit, ale ci je to tak sa dozvedia az ked sa potom par krat strednu, ked zistia ci je ten clovek taky aky si myslia, že je, alebo je uplne iny a zalubili sa vlastne len do vlastnej predstavy toho cloveka
cez internet sa zaľúbiť? nie možno cítiť sympatie, potom sa stretnúť a až potom sa zaľúbiť, ale čisto cez net sa dá zaľúbiť len do svojej fantázie, do niekoho skutočného
JE ! som toho živý príklad .....písali sme si rok ....naozaj som sa zaľúbila a po stretnutí som ho mala ešte radšej! ....bol dokonalejší ako cez internet ....druhá vec je ale udržať potom ten vzťah ďalej ....(cez net) je to ťažké ...pretože ak raz okúsite aké je byť s danou osobou naživo ...internet už nestačí a tak hľadáte "JEHO/JU" v inom/ inej ...
@miszounkova moze ale ja by som sa s nim nebavila uz len z principu. sak ma ojebkal! a to sa nerobi! aj ked nieje lewis collins tak sa mozme pekne porozpravat ked mi neklame. hmmm lewis collins!
otázka znela, či je možné mať vzťah cez net. Ja hovorím, že je to možné. Ale pravá láska je o niečom inom. Tá zavysí od vecí, ktoré sa nedajú rozpoznať cez počítač.
No ale na druhej strane, môže vzniknúť vzťah, kedy povieš tomu na druhej strane pc, že ho máš rád. A to viac, ako kamoša/kamošku. Chápeš? Povieš mu, že ho máš úprimne rád a stále by si s ním chcel byť s ním (alebo v tvojom prípade s ňou).
Ale ako som sa dočítala, ty si sa nezaľúbil cez net. To viem, ja len odpovedám na tvoju otázku.
mam kamaratku ktora je uz vyse roka so svojim chalanom a spoznali sa cez internet ...neskor sa stretli a uz spolu ostali...takze myslim ze ano ale po case treba aj fyzicky kontakt...
xiao hlavně a především si myslím, že je méně pravděpodobné vést s někým vztah po síti .. to fakt nejde .. ovšem pokud se tahle "náklonost" přenese do reality, kde se z ní stane láska, tak může být vztah na dálku něčím výjimečným a jiným než jsou normální vztahy .. je k tomu ale zapotřebí obrovském množství důvěry (věřit tomu, že si váš partner daleko od vás nevětrá ptáka v cizí posteli), stejně tak je zapotřebí vytrvalost a hlavně ta láska .. protože jednoho dne zamilování opadá a zůstane jenom holka, která ráno nevypadá, tak jako večer na diskotéce je to prostě těžké .. a pro křehčí povahy to chce kapesníky .. protože loučení je to nejtěžší na celém vztahu .. pořád dokola se loučit a snažit se přetrpět dobu, kdy u sebe nemáte svoje chlapa .. hlavně věčer, kdy by se člověk rád přitulil a věřil tomu, že na něj svět bude milej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
124 komentov
síce som to ešte nezažila ale možné to je
já mlčím fakt
-prirodzené prejavy človeka (smrad, grgy, prdy, divné výbuchy smiechu, nekontrolovateľné pohyby, tiky, čokoľvek....)
-gestikulácia, mimika, postoje (mnohé o človeku prezradia)
-emocionálne vypäté reakcie
-zachovanie sa pri prijatí určitej informácie (toto nemizne, ale druhá strana to nevidí, lebo kým my odpovieme na jej správu, tak z nás počiatočné afekty zmiznú)
ďalej sa dotyční nepoznajú v bežných situáciách a tak ďalej...
v podstate vedia o sebe len to, čo si sami povedia a aj to môže byť skreslené.
nehovorím, že je láska cez net zlá, len hovorím, prečo je tak jednoduché sa do niekoho na druhej strane drátu zamilovať
ja som sa
nachodil
to, či to už posunú niekam, je na nich, keď sa stretnú a na tom, ako budú fungovať, ale to je už mimo virtuality, pretože do toho vstupuje aj faktor bežnej komunikácie a spoznávania sa.
Zase poznám prípad, keď sa moja 16-ročná priateľka (do ktorej som mimochodom zamilovaný) zaľúbila do 22 ročného (!!) Afričana z Nigérie (a aj on ju akože miluje). Je to zvláštne, podľa môjho laického názoru nemôže vystačiť internet na to, aby sa človek do niekeho cez net skutočne hlboko zamiloval. Láska má svoje ťažké nároky a tie Internet nemôže splniť. Ňi?
ja hovorím len o zamilovanosti v rámci virtuálnej komunikácie a hovorím, prečo to je tak jednoduché.
to, že sa niekto s niekým spozná cez internet a potom sa stretávajú v skutočnosti, je niečo úplne iné, osobne beriem priestor internetu aj ako jednu z možností na (necielené) spoznávanie ľudí. (necielené myslím tam, ako keď si niekde na koncerte a začneš sa tam s niekým rozprávať - nešiel si na koncert s cieľom zoznamovať sa, ale hold, stalo sa)
preto pokiaľ internetovú známosť prevedieš do reality, tak už sa o nej nemôže rozprávať v tendenciách virtuálnej komunikácie.
o zamilovaní sa cez internet sa dá rozprávať len vtedy, keď si toho človeka nikdy reálne nestretol. (pretože toho človeka jednoducho vnímaš inak)
preto sú tie dva príklady, ktoré si uviedol, absolútne odlišné. jeden je príklad toho, že sa spoznali cez net, ale začali sa stretávať aj reálne, druhý toho, že sa poznajú len virtuálne.
Môžem súhlasiť, že v prípade 16-ročnej a 22-ročného išlo o náhodné zoznámenie a náhodné zamilovanie. Afričan si na Facebooku pridával ako obvykle priateľov ľudí so spoločnými záujamami. Medzi nimi bola aj naša 16-tka. Jej slová: "nemôžem za to, že som sa doňho zaľúbila".
Je to zvláštne, keby ten Afričan nemal 22 ale 14 (niekedy sa správa, ako by mal 14), myslím, že by ho nemilovala. Lenže zvláštne je na tom to, že on si ju už chce vziať za ženu. Je to normálne? Resp.... je to fakt úrpimné, vychádzajúce zo srdca?
NAvyše on je dospelý a ona ešte dieťa. Keby to bol rozdiel napr.: 22 a 28, tak žiadne výkričníky nepíšem. To by si sa musela zammilovať do 16 ročného, resp. 15 (!!)
Nazývať lásku láskou cez internet mi príde nanajvýš NAIVNÉ
Alebo myslíš sťahovanie fotiek ceckaní?
Nie, myslím, že sa nedá porovnávať akési "rozprávanie" cez internet a reálne rozprávanie sa s dotyčnou osobou..
Šanca, že sa stretnú dvaja ľudia s veľkými ämožno podobnými) problémami, ktoré si budú nazvájom vylievať, je podľa mojich laických vymyslených štatistík veľmi malá. Ak sa stretnú, tak to môže vyvolať pociť vzájjomnej dôvery, no pri prvých negatívnych situáciách to môže vyvolať hneď obavy - "čo ak ma teln človek len zavádza?", "čo ak mi neverí?", "čo ak ma zradí?". Ak obaja prebolia aj toto a prejavia aj sympatie, nemôže sa stať, že sa naozaj hlboko do seba zamilujú na život a na smrť (lebo to je skutočná láska). Internet to nemôže dosiahnuť. Facebook sa síce radí medzi sociálne siete (virtuálne !!), ale nakoľko je sociálny? Nakoľko môže byť sociálny vôbec celý Internet? A zvlášť pre ľudí, ktorí sa nikdy v živote ani nevideli?!!
No dobre... ale ja som pomätený, ja som sa cez net nezamiloval ... skôr ide dievča, ktoré sa akože zamilovalo cez net do človeka, ktorý žije 4 tisíc kilometrov od nej. Príde mi to veľmi zvláštne... ako by sa zamilovala len do tej zidealizovanej osoby, s ktorou si píše. Možno je vymyslená...
Veď dobre, to bolo také všeobecné.
Veď práve. Ale keby aj, tak keby ho/ju spoznal/-a, tak možno by bol/-a úplne iný/-á.
já si ale myslím, že internet může být docela slušným útěkem z reality .. každý z nás hraje svoji vlastní roli .. mnozí nejsou ani schopni říct svůj názor, protože co kdyby si to přečetl někdo, kdo nás zná .. bojíme se říct svůj názor nahlas .. ale jak moc by se to změnilo, kdybychom měli možnost mluvit s někým kdo nás nezná, kdo je třeba z jiného státu, kdo je ochoten poslouchat pravdu a nevysmát se??
Ak sa nato pozriem zo psychologického hľadiska, tak musím len súhlasiť. Ľudia sa vďaka nepochopenému účelu Internetu už ani neuzatvárajú do seba, ale do Internetu. Podobne ako na Birdzi.
No celkom nerozumiem poslednej vete : "kolik času jim zbývá než přijdou o to, co si tak pracně vybudovali??" - vysvetlíš mi to laickejšie, prosím?
ale viac ako priateľstvo určite áno
proste to chce trojrozmerné vnímanie, očuchať si danú osobu a počuť jej hlas naživo
Ja si napríklad píšem s jedným Čechom s Prahy už vyše roka. Vôbec sme sa nevideli, spoznali sme sa len na jednej online hre. Máme hrozne odlišené názory na niektoré veci, on je patriot hrdý na Čechy a ja patriot hrdý na Slovensko a tak to niekedy aj vyzerá. Ale napriek všetkému sme nadviazali také zvláštne dôverné kamarátstvo, pretože on sa mi zverí s čímkoľvek a aj ja jemu s čímkoľvek. Hoci sa v reálnom živote vôbec nepoznáme, dokážeme si písať aj niekoľko hodín vkuse.
Ale to je medzi chlopom a chlopom... dievča a chlapec by v podobnom vzťahu, aký mám ja s oným Čechom, očakávali zrejme zase "niečo viac". Ale to je nemožné. Je VEĽMI nepravdepodobné, že sa s tým Čechom niekedy stretnem. O čo je pravdepodobnejšie, že sa stretnú dvaja mysliaci si, že sú zaľúbení, vzdialení od seba 4 000 kilometrov (!!!!) a navyše rozdielni v kultúre a v jazykoch? A keď sa aj stretnú, tak by sa možno dáko dali dokopy spôsobom - "ja som chalan, Ty si baba, budeme spolu chodiť?"
Ak existuje láska cez Internet, tak potom je zbytočné uzatvárať manželstvá, zakladať rodiny, žiť spoločne.... keď dnes sa už da na Internete všetko.
no takze k veci. podla mna to nie je laska, ale len akesi virtualne namotanie. mozno keby sa skutocne stretli, tak si uz viac ani pisat nebudu, lebo budu jeden druhemu uplne nesympaticky.
A týmto by som sa chcel oficiálne poďakovať @tomas -ovi za Birdz
tohle téma je hodně individuální a hodně záleží na těch dvou lidech, ale i přesto bych se tomu tak moc nebránila .. je jasné, že vztah přes icq nebo facebook nemůže normálně fungovat .. ale pokud se opravdu milují a opravdu jsou ochotní podstoupit všechen ten psychický tlak, který je s tím spojený, tak to možné je .. dokonce je to výjimečně nádherné, když už na to dojde je to jiné než normální vztah, kdy ti dva žijou vedle sebe, ale slovo klasika: každé má svoje čaro
ale i takový může být hodný, že
otázka znela, či je možné mať vzťah cez net. Ja hovorím, že je to možné. Ale pravá láska je o niečom inom. Tá zavysí od vecí, ktoré sa nedajú rozpoznať cez počítač.
No ale na druhej strane, môže vzniknúť vzťah, kedy povieš tomu na druhej strane pc, že ho máš rád. A to viac, ako kamoša/kamošku. Chápeš? Povieš mu, že ho máš úprimne rád a stále by si s ním chcel byť s ním (alebo v tvojom prípade s ňou).
Ale ako som sa dočítala, ty si sa nezaľúbil cez net. To viem, ja len odpovedám na tvoju otázku.
Máš ešte nejakú? Rada sa vyjadrím