Ahojte, chcela by som sa vás spýtať na váš subjektívny názor na sériu trinástich kníh od Lemony Snicket. Sú písané v angličtine, myslíte, že pri týchto knihách sa človek naučí aj niečo viac, čo sa týka jazyka ? Počula som, že sú písané ľahšiu angličtinou,
J asom ich nečítala v angline, ale v češtine (na obranu, bolo to dávno a vtedy som ešte po anglicky dobre nevedela)
ale osobne som sa z čítania kníh v angline moc nenaučila...uprednostňujem konverzáciu alebo filmy či seriály...lebo sa lepšie učím, keď počúvam než keď čítam...ale to je každého osobná vec
pokiaľ viem tie knihy sú skôr pre deti, anglina by nemala byť horibilná, ale snicket je veľmi svojský čo sa týka rozprávacieho štýlu, čiže...
skús si nájsť jednotku na nete, prečítaj pár kapitol a uvidíš sama, či je to rpe teba
a inak dávať úrovne ku knihám sa nedá, pokiaľ nie sú naschvál skresané na danú úroveň, ako to robia Penguin books.
ale každá normálne napísaná kniha je mix, neurčiteľná vec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
Zazrak
Snicket sa mi zda ze pouzival celkom rozvinute suvetia, cize neviem. Pasaze s dejom a dialogom su ale ok podla mna.
ale osobne som sa z čítania kníh v angline moc nenaučila...uprednostňujem konverzáciu alebo filmy či seriály...lebo sa lepšie učím, keď počúvam než keď čítam...ale to je každého osobná vec
pokiaľ viem tie knihy sú skôr pre deti, anglina by nemala byť horibilná, ale snicket je veľmi svojský čo sa týka rozprávacieho štýlu, čiže...
skús si nájsť jednotku na nete, prečítaj pár kapitol a uvidíš sama, či je to rpe teba
ale každá normálne napísaná kniha je mix, neurčiteľná vec