drivery nie su operacny system. su to ovladace, ktore su urcene na to, aby nekompatibilne veci po nainstalovani driveru kompatibilne fungovali.
kupila si si ten isty nb, ako mam ja.
neviem, odkial si ho kupovala, ale ja som ho kupila bez operacneho systemu z alzy.
predpokladam, ze stiahnut os nevies a nevies spravit ani bootovacie usb ci cd - takze pekne do obchodu a kupit si win 7, win 8 alebo co chces. to tam potom zastrc do cd mechaniky a zapni nb a (myslim, ze by nemalo byt treba upravovat v biose poradie priority bootovania) nb ti ponukne instalaciu operacneho systemu.
este by ma zaujimalo, ako si si myslela, ze tam ten os das, ked si si kupovala nb bez neho a ziadny si nemala. ved prave preto bol taky lacny, ze k nemu ten os nebol.
@hoperpohroma Objednavali sa 2 notebooky, jeden pekne prisiel s Win8, funguje super... ten druhy robi toto. Co sa tyka OS, mame na firmu kupene Win7 a zopar ich je nepouzitych, ale aj tak sme si mysleli, ze tam je uz nieco nainstalovane, pretoze sa tam zobrazila obrazovka ze sa Windows nacitava... ale ked tam nic nie je, tak potom nie je problem, pouzijeme to CD, co mame dakujem
@nashinka to nerobi ten nb, som si ista, ze na stranke, odkial ste to objednavali, bolo pri tych nb napisane, aky operacny system maju, resp. nemaju. proste ste kupili jeden bez os, nie je to chyba toho notebooku.
ked mas cd win 7, tak ho tam zastrc a nainstaluj, ziadny problem. tie drivery treba instalovat az potom, to uz pojde jednoducho, su to normalne exe subory.
@nashinka gratulujem, stretla si sa s takzvaným DOSom, operačným systémom ktorý sa používal ešte pred vynálezom myše a počítačov dosť silných na zobrazovanie grafiky. málokto z tvojej generácie, alebo generácie po tebe vôbec vie, že niečo také existuje/existovalo, nie to ešte že by to naživo videli.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
kupila si si ten isty nb, ako mam ja.
neviem, odkial si ho kupovala, ale ja som ho kupila bez operacneho systemu z alzy.
predpokladam, ze stiahnut os nevies a nevies spravit ani bootovacie usb ci cd - takze pekne do obchodu a kupit si win 7, win 8 alebo co chces. to tam potom zastrc do cd mechaniky a zapni nb a (myslim, ze by nemalo byt treba upravovat v biose poradie priority bootovania) nb ti ponukne instalaciu operacneho systemu.
este by ma zaujimalo, ako si si myslela, ze tam ten os das, ked si si kupovala nb bez neho a ziadny si nemala. ved prave preto bol taky lacny, ze k nemu ten os nebol.
ked mas cd win 7, tak ho tam zastrc a nainstaluj, ziadny problem. tie drivery treba instalovat az potom, to uz pojde jednoducho, su to normalne exe subory.
a inak @1