Myslím v tom, keď to nejako ovplyvňuje aj vás, napr: nemôžem ísť do bežnej kaviarne, ale do nejakej zapadnutej krčmy, lebo tam je lacnejšia kofola alebo nemôžem ísť do mesta XYZ, lebo lístok na vlak stojí 2 eura atd atd...
Vyjadrite sa
ja by som chcela aby niekto prehnane šetril so mnou :/
a ako sa to vezme, ja ich aj celkom chapem, keď raz nemáš peniaze tak nemáš peniaze a pokiaľ sa vyberie drahšia alternatíva tak ma to mrzí a ľúbim zapadnuté krčmy.
nerada minam vela, potom mi je vzdy luto, ked to pouzivam, ze co este som za to mohla mat, alebo ako dlho by mi tie peniaze vydrzali. takze sa snazim setrit a ludi, co to vedia obdivujem.
no ked nema peniaze alebo ma ich malo, že proste nemas na vyhadzovanie zbytocne tak si radsej kupis na doma niečo ked je to aj lacnejsie.... niekto si musi rozmysliet kazdy cent co utrati! osobne nema rad chodit na kavu a je mi to casto proti srstitrosku, takze aj keby na to mam tak najdem...
a taký co maju vela penazi a su na tom podobne ze proste nema zaujem ist takto tak nevidim problem. a co chodia takto casto a este si aj nechajuplatit alebo nech si kazd zaplati sam a aj dievca s ktorym je tak to je potom o niecom inom. takych ludi nemam rad
V podstate takých ľudí moc ani nepoznám. Mám jedného takého kamaráta, ale zase, u ňho mi to nepríde že by to bolo moc.
A není to ani o tom, že nemajú peniaze. Možno si len na niečo šetria alebo čo.
Posledné časy, si už aj ja pozerám, kam dám peniaze a kam nie.
záleží na tom, či je to niekto, kto ich má, ale ich odkladá, alebo niekto, kto fakt nemá a potrebuje žiť aj zvyšok mesiaca.
moje heslo je nemíňať zbytočne. ale peniaze boli, sú, aj budú. tak prečo si nedopriať radosť (aj napríklad) vďaka nim.
moja "milovaná teta dana" zo serede.
hnusoba rožky nekupuje lebo stačí aj týždňový chlieb a pi vodu lebo limonáda je drahá a nezdravá...vrrrr...najradšej by som ju v tej vode utopila
ano lezie mi to na nervy poriadne ale to sa už musi jednať o chorobnú šetrnosť kde dotyčny neobmedzuje len seba ale aj inych... Ak sa niekto obmedzuje lebo fakt nemá viem to pochopit.
ak fakt nemá peniaze, tak mi je ho skôr ľúto v danej situácii, ak má, ale je proste držgroš, tak maximálne prevrátim oči. ale kebyže sa s takým človekom, čo tie peniaze má, ale maximálne šetrí, musím stretávať/vídať často, teda by ma to hentak ovplyvňovalo, asi by mi to tiež liezlo na nervy.
sak to je ich vec asi maju na to dovod a nebudem ich nutit ..a par krat sa stalo ze som pozyvala ja a ani nečakam že sa mi peniaze vratia a ani nemusia
tak ak chcem niekde ist a kamoska na to nema alebo tak ju bud pozvem ked peniaze mam a zas ked ja nemam pozve ona mna alebo ked chceme ist do kina a nema peniaze tak ideme na telekom stredu ja zaplatim listok a ona ide zadarmo a takto si to stridame .... chapem ked nema niekto peniaze a setri ale ked viem ze napr ma peniaze len tam nechce ist a vyhovara sa na to tak ma to nastve
nie, lezú mi na nervy ľudia, ktorí vyplakávajú, že nemajú na nič peniaz, ale pritom si kupujú samé nepodstatné pičoviny (príklad z minulosti - susedia nemali na novú práčku, tak drb, kúpili si plazmu)
prečo by mi to malo vadiť? dokážem pochopiť ľudí, ktorí naozaj nemajú veľa a tak sa snažia šetriť na doslova každom kroku... sám veľmi dobre viem, čo to je a úplne to chápem...
pravidlo #1 nič nieje drahé pokiaľ máš nato peniaze pokiaľ niečo chcem, potrebujem a samozrejme mám nato tak si to kúpim a napr. kávu si neodopriem v meste držať vo vačku peniaze a na všetko hovoriť, že je drahé toto by som aj chcel ale čo keď to stojí par centov je prehnané...
@ohavnost presne! mali sme takych susedov, co furt potrebovali nieco tlacit do skol a prace a vzdy prisli za nami a nezeby si tu tlaciaren uz kupili ale jeb, kupili telku novu
Ani si nevieš predstaviť ako veľmi. Áno, aj ja si občas rada ušanujem nejaké tie peniaze, ale zase aby som sa tu s nimi špičila a každý cent odkladala, na nič nedala, nič poriadne nekúpila, to by bolo moc.
Nerozčulujúma, ak si to jednoducho nemôžedovoliť, tak to chápem ho a rešpektujem to... Pretože pezniaze nepadajú z neba... Ale zas, keď niekdo má dosť peňazí a šetria si aj jeden cent, tak to ma ide poraziť...
občas ma taky ludia vytacaju, ale len taki, co maju prachy a stale hovoria ze nemaju a prost enapriek tomu hovoria ako nic nemaju a setria na kazdej picvoine.... napr byvaly mal vela penazi a napriek tomu sa strasne rozculoval, ked jeho mama zahodila obalky, ze sak on ich mohol este vyuzit.... proste to mi prislo take, ze divne no, ale zase si platil za drahe jedlo, ze kupoval zeleninu a tak dalej a nie fastfoody...
Ja tiez setrim, ale zas si myslim, ze to neprehanam, predsa len, peniaze su na minanie a nie na to aby ako strykovi Drzgrosovi lezali v pivnici
Nechapem,preco by niekto nemal setrit,a co je na tom zle,nevidim jediny dovod preco minat peniaze na zbytocnosti...ak su na dva rovnake miesta a v jednom stoji kava 2eura a v druhom euro(rovnakej kvality),tak ten kto ide vedome na tu drahsiu je pre mna hlupak s tym typickym slovenskym syndromom ukazovania ze na to ma.
@hoperpohroma kto je clovek ktory nepotrebuje setrit ?
ktokolvek kto ma vela penazi by ich dlho vela nemal keby ich rozhadzuje....
@jimmmy mne lezú ludia, ktorí robia pravý opak. Míňajú, míňanuju a týžden pred výplatou sú v piči a potom píšu v komentároch, ako je všetko na hovno, že sa nedá vyžiť a pod.
som taky zlaty stred v tomto. lubim ked sa da usetrit, ale zas nie za cenu mojho komfortu. rada hladam kompromisy a takymto sposobom vlastne stale setrim. a potom si obcas doprajem - dnes mam chut na vynimocne dobru kavu, tak si ju dam v oblubenej kaviarni :letim:
a skrblikov len z principu moc nemusim, ale chvalabohu ani ich vela nepoznam
Nič by sa nemalo preháňať predsa a na druhej strane je tu veľké množstvo mladých vymysli niečo, pohni hlavou, príď s niečím novým a máš peniaze aj na drahšiu kávu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
a ako sa to vezme, ja ich aj celkom chapem, keď raz nemáš peniaze tak nemáš peniaze a pokiaľ sa vyberie drahšia alternatíva tak ma to mrzí a ľúbim zapadnuté krčmy.
ditinili detenele
ale taki, co setrit tolko nepotrebuju a aj tak si skrobia kazdy cent (doslova), tak ma realne vytacaju, najma ked to vplyva aj na mna
a taký co maju vela penazi a su na tom podobne ze proste nema zaujem ist takto tak nevidim problem. a co chodia takto casto a este si aj nechajuplatit alebo nech si kazd zaplati sam a aj dievca s ktorym je tak to je potom o niecom inom. takych ludi nemam rad
ano, ked su to iba idioti proste.
A není to ani o tom, že nemajú peniaze. Možno si len na niečo šetria alebo čo.
Posledné časy, si už aj ja pozerám, kam dám peniaze a kam nie.
moje heslo je nemíňať zbytočne. ale peniaze boli, sú, aj budú. tak prečo si nedopriať radosť (aj napríklad) vďaka nim.
hnusoba rožky nekupuje lebo stačí aj týždňový chlieb a pi vodu lebo limonáda je drahá a nezdravá...vrrrr...najradšej by som ju v tej vode utopila
ja sam neviem setrit, aspon zatial nie, ale isto to nie je zla charakterova featurka
ale ja by som šetriť mal, ale nešetrím, pretože pre mňa peniaze neznamenajú nič frajerka mi za to občas furt nadáva
ok, väčšinou ale aj antifunebracka je jebnutý v tomto jak ja
Ja tiez setrim, ale zas si myslim, ze to neprehanam, predsa len, peniaze su na minanie a nie na to aby ako strykovi Drzgrosovi lezali v pivnici
@hoperpohroma kto je clovek ktory nepotrebuje setrit ?
ktokolvek kto ma vela penazi by ich dlho vela nemal keby ich rozhadzuje....
a skrblikov len z principu moc nemusim, ale chvalabohu ani ich vela nepoznam
ako súhlasím, že by sa nemalo nejak mega rozhadzovať, ale zase úplne žgrlošiť tiež nie...
tak primerane, skromne, akurát...