LIEČBA OBSEDANTNO-KOMPULZÍVNEJ IEČBA OBSEDANTNO-KOMPULZÍVNEJ PORUCHY
Nevie mi niekto poradiť ako liečiť túto poruchu bez odborníka? Snažím sa mať silné sebavedomie a pokúsiť sa o to sám a dúfam že sa mi to podarí.
Niečo o obsedantno-kompulzívnej poruche: OCD (Obsedantno-kompulzívna porucha) je charakterizovateľná obsesiam
No neviem ako si to chces vyliecit sam, to si si inak diagnostikoval ty ? Lebo nejak mi nejde dokopy ze by si to mal diagnostikovane a rodicia by to neriesili s odbornikom, ak teda mas naozaj 17...
@1
ked som bola mladsia mala som slabu verziu a uz vtedy som s tym mala dost problemy. nemyslim si, ze silnejsiu verziu mozes len tak odstraniť bez odbornika.
ale ak mas velmi silnu volu, mozes to skusit. proste chod proti tym nutkaniam.
@genksta presne tak to chcem vyliečiť ako napísala @4 ísť proti nutkaniam.. 17 mám a prejavilo sa to u mňa pred necelým rokom čiže to nieje až také silné diagnozoval som si to sám pretože som sa o to začal zaujímať, videl som o tom nejaké videá a ítal články
@4
hentie sracpicky vznikajú zvačša zo stresu a pod, takže hlavne klid, a nohy v teple
(a tiež by som moc netlačila na pilu s nejakým echt-prehnaním sebavedomím..
@2 nj, ale už aj podla toho duplicitného nadpisu je zrovna táto diagnoza jasná, a istá, trafil si autodiagn. presne :p
Ja som na to robila seminárnu prácu minulý semester a bolo tam pár vecí, ktoré by si mohol možno aj sám zvládnuť, ale nebudem ti klamať... odborník ti najlepšie vyberie spôsob liečby a pôjde ti to s ním omnoho rýchlejšie.
Ale aj tak by ma zaujímalo, ako si sa k tomu dopracoval, že to máš. Je pekné, keď si laici určujú diagnózy, ale hlavne je to hlúpe, ak si ju človek urči nesprávne...
aj mňa by zaujímalo ako sa to u teba prejavuje, ale podľa nadpisu vidím že to asi bude dosť problém.
ja mám od detstva také, že sa počas chôdze zastavujem, zasekávam, vraciam aj o 5 krokov naspať, postojím si, trochu otravné ale mala som obdobia kedy to úplne vymizlo, neviem čím to bolo.
a môj názor na to či ísť za odborníkom je taký, že pokiaľ máš pocit že si s tým nevieš rady, tak určite choď, určite sa za to netreba hanbiť
Podľa mňa by si v prvom rade potreboval odborníka na to, aby ti tú poruchu naozaj diagnostikoval. Nechcem byť zlá, ale nejakým testom a článkom na internete by som v tomto veľmi neverila. A ak ju naozaj máš, bez odbornej pomoci to zrejme nepôjde.
A v čom sa to u teba prejavuje? Lebo pokiaľ len potrebuješ naprávať obrusy aby boli rovno, tak sa kľudne lieč sám, ale ak máš napríklad kvôli tomu sklony k sebapoškodzovaniu tak duj k odborníkovi ale friškom.
Kamarátka tou chorobou trpí tiež a taktiež sa nechcela nechať presvedčiť navštíviť odborníka. Nadávala, že ona nie je dementná a k cvokárovi nepôjde. Nakoniec sa objednala, dostala nejaké lieky a asi mesiac na to sa jej dosť polepšilo. Teraz už ani neužíva žiadne lieky len občas chodí na nejaké psychologické terapie alebo niečo také a úplne normálne funguje...., Takže túto historku ber ako moju radu.
Mne strašne vadia nakrivo rohožky to ma ide roztrhnut Taktiez otvorene dvere v mojej izbe a orientacia zositov a ucebnic (vzdy musia byt pekne orientovane aby bolo vidnp predok ) Ale taak myslim si ze nie je to az taky problem. A ese niekedy mam potrebu prisposobit chodzu tienom na chodniku (ale robim to nenapadne )
mal by asi aj zabrat kvalitny lubovnik- st. john wort- treba ale dodrzat miligramy- všeobecne doplnky čo sa daju kupit na Slovensku su menej kvalitne- napr. obsahuju menej vstrebatelnbe formy a menej mg ako treba na liečeb. učinok, ja ked si niekedy objednavam pre seba , tak zvyčajne z
iherb.com
rozhodni sa ako chceš, ja som ti len chcela poradit alternativu, kt. moze zabrat aj bez nez. ucinkov( moja zaluba su aj vitaminy, mineraly, doplnky)
sebavedomie a silna vola neviem či mozu az tak pomoct
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ked som bola mladsia mala som slabu verziu a uz vtedy som s tym mala dost problemy. nemyslim si, ze silnejsiu verziu mozes len tak odstraniť bez odbornika.
ale ak mas velmi silnu volu, mozes to skusit. proste chod proti tym nutkaniam.
Vieš čo, ani zlomenú nohu nerieš s odborníkom.
hentie sracpicky vznikajú zvačša zo stresu a pod, takže hlavne klid, a nohy v teple
(a tiež by som moc netlačila na pilu s nejakým echt-prehnaním sebavedomím..
@2 nj, ale už aj podla toho duplicitného nadpisu je zrovna táto diagnoza jasná, a istá, trafil si autodiagn. presne :p
ja mám od detstva také, že sa počas chôdze zastavujem, zasekávam, vraciam aj o 5 krokov naspať, postojím si, trochu otravné ale mala som obdobia kedy to úplne vymizlo, neviem čím to bolo.
a môj názor na to či ísť za odborníkom je taký, že pokiaľ máš pocit že si s tým nevieš rady, tak určite choď, určite sa za to netreba hanbiť
su na to asi SSRI ale maju vela neziaducich učinkov,
skus pozriet sem:
» rng.jecool.net/viewtopic.php?i...
mal by asi aj zabrat kvalitny lubovnik- st. john wort- treba ale dodrzat miligramy- všeobecne doplnky čo sa daju kupit na Slovensku su menej kvalitne- napr. obsahuju menej vstrebatelnbe formy a menej mg ako treba na liečeb. učinok, ja ked si niekedy objednavam pre seba , tak zvyčajne z
iherb.com
rozhodni sa ako chceš, ja som ti len chcela poradit alternativu, kt. moze zabrat aj bez nez. ucinkov( moja zaluba su aj vitaminy, mineraly, doplnky)
sebavedomie a silna vola neviem či mozu az tak pomoct