J. R. R. Tolkien - Pán prstenov
Paulo Coelho - Alchymista
Oscar Wilde - Portrét Doriana Graya
Gustave Flaubert - Pani Bowaryová
Maurice Druon - Prekliati králi
Emily Bronteyová - Búrlivé výšiny
Selma Lagerlef - Lowenskoldov prsteň
Divergencia by Veronica Roth …Hunger games by Suzanne Collims… Na vine sú hviezdy by John Green…Beznádejná by Colleen Hoover… Predtym ako som ťa poznala by Jojo Moyes… toto sú moje naj knihy ale myslim ze su omieľane už dosť ďalej sa mi páčili romány od Martiny Solčanskej (Očistec bláznov) … takže som v krátkosti oddelila zrno od pliev .... Kazdy ma vsak vlastný čitateľsky vkus ....'no tieto spomínané knihy majú niečo do seba, niesu to len "romány o láske pre tínedžerky" enjoy
Coelha a Na vine sú hviezdy by som neodporúčala, celkovo nie som fanúšička Coelha a od Johna Greena považujem TFiOS za jeho najslabšie dielo, najradšej mám od neho Looking For Alaska.
A čokoľvek od uja J. Eugenidesa namiesto Coelha.
Ak ťa baví japonská literatúra, tak Banana Yoshimoto nepíše zle.
William Saroyan - Tracyho tiger,
Erekce, Ejakulace, Exhibice a další příběhy obyčejného šílenství - Charles Bukowski,
Sophiina voľba - William Styron,
Svet podľa Garpa - John Irving
Portrét Doriana Graya - Oscar Wilde
Lolita - Vladimir Nabokov
Meno vetra - Patrick Rothfuss (prvá časť trilógie)
Metro 2033 - Dmitry Glukhovsky
Memento - John Radek
Anna Kareninová - Lev Nikolajevič Tolstoj
Pamäti gejše - Arthur Golden
Kvalitných kníh je veľmi veľa (bohužiaľ nekvalitných ešte viac)
Mne sa najviac páčili tieto
Jana Eyerová - Charlotte Brontëová
Nebo nepozná obľúbencov - Remarque
Farma zvierat - G. Orwell
Neznesiteľná ľahkosť bytia - Milan Kundera
akurát čítam Hlavu XXII keďže to všetci ospevujú ale na tie vyššie vymenované knihy sa zatiaľ nechytá
Nik si nič nemusí prečítať, svojho času som čítala dosť a aj tak som väčšinu spomínaného nečítala a žijem (a fakt som nečitala len braky
Ale ešte tu nebola spomenutá Hlava XXII, kt. bola tuším super, Remarquov Čierny obelisk a Poe všeobecne, ďalej sa už nevyjadrujem, lebo môj vkus by inak nemusel sadnúť všetkým (a aj viem, že nesadne), ale ak chcete nejaké fínske autorky alebo tak, kričte
(A Nevesta hôľ a Erbenove balady a Kafka - a to nielen Zámok, Proces či Premenu, mal aj iné fajn veci)
@tikalok Tak odporučila i iné knihy, čo sa mi páčili a sú príbuzné môjmu vkusu, takže áno, zrejme dám na ňu Len som si bola neistá, lebo som i zlé názory počula na ňu, ale asi je to hlavne o tom, že nesadne každému.
@onlymasque jj, aj ja som myslela, že máš negatívny postoj asi mi už šibe z väčšiny reakcií ľudí na birdzi, prepáč
btw aj pre @tikalok zdá sa mi alebo má táto kniha nejaké voľné pokračovanie? ale nie som si istá
Orwell - 1984
Tolkien - Silmarillion
Stephen King - The Stand
A. Machen - Bílí lidé/ Velký Buh Pan
Čapek - Válka s mloky
Bukowski - Všechny řitě světa i ta má
Tak zbrucha len určite musíš Malého Princa od Exuperyho, veľmi ma bavilo Nejsem jako vy od Jodi Picoultovej, The Perks of Being a Wallflower od Chboskeho.... To som len pozrela do jednej poličky vedľa mna, nevravím že sú to najhodnotnejšie diela ever, ale dosť sa ma dotkli
Saroyan - Tracyho tiger
Tolkien - Silmarillion
Orwell - 1984, Zvieracia farma
+ Bukowski je veľmi čítavý
plus pridávam:
Huxley - Brave New World, Doors of Perception
Graham Greene - Ministerstvo strachu
Mikhail Bulgakov - Osudná vejce a psí srdce (pasuje k Čapkovej Vojne s mlokmi, sa mi zdá), Mistr a Markétka
Carlos Castaneda ...'
Ivan Štrpka ...'
kniha Jení, blog a tweety Kokoliove
nie
mam tolko literatury môjho odboru ktoru dobrovolne mam na čítanie aj tolko beletriovo/odborovej (hlavne ruská lit.) a aj tolko beletrie že som z toho smutná
tak nie.
Z takých, čo ešte neboli spomenuté, mi napadli len Zvonící cedry Ruska od V. N. Nikolaevicha a Temné hmoty od P. Pullmana.
Inak mám strašne vygumovaný mozog momentálne, tak už len pritakám čo sa týka Orwella, Kerouaca, Bukowskeho, Tolkiena...
to je mile vy ste citali Tracyho by som necakala od vas aj ja si tiez precitam chutnucke to je
inak co mi napada tak nieco od Murakamiho, ma zaujimavy styl celkom a z Odeonu ked si vyberis hadam hocico nebudes sklamana take narocnejsie temy su tam vzdy
Dostojevskij - Zločin a trest
Lewis- Chatrč
knihy od Dana Browna
knihy od Agathy Christie, Conana Doyla
Camus- Mor
Denník Anny Frankovej
Kto chytá v žite a banánové rybky
a vampirátov 1,2
hobit tolkien
starec a more hemingway
Kliatba rokenrolu - Život a smrť hudobných legiend
Primi Michele
Devat poviedok od tolkiena
Chudobní od Saroyana bolo to v 7.ročníku či v ktorom v zakladnej skole v čítanke ale neviem s akej knihy to je alebo kde to prečítatť NEVIETE ???
Dan Brown- Da Vinciho kód
Stevenson- Jeckyll a Hyde
Sven Grosman- Klub nesmrtelých
Nabokov-Lolita
Denning- Duchovia medzi nami
Levin-Stepfordské paničky
Agatha Christie,A.C.Doyle-Detektívky
Jaroslav Rumpli - Kruhy v obilí, J. Heller - Hlava XXII, Forest Carter - Malý strom, J.S.Foer - Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko, Irving Stone - Smäd po živote, hocičo od Dušeka (Melón sa vždy smeje je najlepšia), Nabokov - Lolita, hocičo od Marka Zusaka alebo Georga Orwella...
Cornelia Funkeova - trilogia Antramentovy svet (Antramentove srdce, krv, smrt)
Suzanne Collinsová - trilógia hry o život (Hry o život, Skúška ohňom, Drozdajka)
John Green - Na vine sú hviezdy
Dan Brown - Da vinciho kód
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Paulo Coelho - Alchymista
Oscar Wilde - Portrét Doriana Graya
Gustave Flaubert - Pani Bowaryová
Maurice Druon - Prekliati králi
Emily Bronteyová - Búrlivé výšiny
Selma Lagerlef - Lowenskoldov prsteň
Dorian Gray, Kto chytá v žite, Sofiina voľba, Jana Eyrová... veľa toho.
William Saroyan - Dobrodružství Wesleye Jacksona
Jack Kerouac - Dharmoví tuláci
Harper Lee - Jako zabít ptáčka
pardon za české názvy, ale chcel som to udržať jednotné
A čokoľvek od uja J. Eugenidesa namiesto Coelha.
Ak ťa baví japonská literatúra, tak Banana Yoshimoto nepíše zle.
Erekce, Ejakulace, Exhibice a další příběhy obyčejného šílenství - Charles Bukowski,
Sophiina voľba - William Styron,
Svet podľa Garpa - John Irving
Portrét Doriana Graya - Oscar Wilde
Meno vetra - Patrick Rothfuss (prvá časť trilógie)
Metro 2033 - Dmitry Glukhovsky
Memento - John Radek
Anna Kareninová - Lev Nikolajevič Tolstoj
Pamäti gejše - Arthur Golden
Kvalitných kníh je veľmi veľa (bohužiaľ nekvalitných ešte viac)
Jana Eyerová - Charlotte Brontëová
Nebo nepozná obľúbencov - Remarque
Farma zvierat - G. Orwell
Neznesiteľná ľahkosť bytia - Milan Kundera
akurát čítam Hlavu XXII keďže to všetci ospevujú ale na tie vyššie vymenované knihy sa zatiaľ nechytá
Ale ešte tu nebola spomenutá Hlava XXII, kt. bola tuším super, Remarquov Čierny obelisk a Poe všeobecne, ďalej sa už nevyjadrujem, lebo môj vkus by inak nemusel sadnúť všetkým (a aj viem, že nesadne), ale ak chcete nejaké fínske autorky alebo tak, kričte
(A Nevesta hôľ a Erbenove balady a Kafka - a to nielen Zámok, Proces či Premenu, mal aj iné fajn veci)
a podľa mňa je to tiež pekné čítanie
najmrte kniha, moja obľúbená
btw aj pre @tikalok zdá sa mi alebo má táto kniha nejaké voľné pokračovanie? ale nie som si istá
Tolkien - Silmarillion
Stephen King - The Stand
A. Machen - Bílí lidé/ Velký Buh Pan
Čapek - Válka s mloky
Bukowski - Všechny řitě světa i ta má
potvrdzujem:
Saroyan - Tracyho tiger
Tolkien - Silmarillion
+ Bukowski je veľmi čítavý
plus pridávam:
Huxley - Brave New World, Doors of Perception
Graham Greene - Ministerstvo strachu
Mikhail Bulgakov - Osudná vejce a psí srdce (pasuje k Čapkovej Vojne s mlokmi, sa mi zdá), Mistr a Markétka
Carlos Castaneda ...'
Ivan Štrpka ...'
kniha Jení, blog a tweety Kokoliove
mam tolko literatury môjho odboru ktoru dobrovolne mam na čítanie aj tolko beletriovo/odborovej (hlavne ruská lit.) a aj tolko beletrie že som z toho smutná
tak nie.
Inak mám strašne vygumovaný mozog momentálne, tak už len pritakám čo sa týka Orwella, Kerouaca, Bukowskeho, Tolkiena...
inak co mi napada tak nieco od Murakamiho, ma zaujimavy styl celkom a z Odeonu ked si vyberis hadam hocico nebudes sklamana take narocnejsie temy su tam vzdy
Dostojevskij - Zločin a trest
Lewis- Chatrč
knihy od Dana Browna
knihy od Agathy Christie, Conana Doyla
Camus- Mor
Denník Anny Frankovej
a vampirátov 1,2
hobit tolkien
starec a more hemingway
Kliatba rokenrolu - Život a smrť hudobných legiend
Primi Michele
Devat poviedok od tolkiena
Chudobní od Saroyana bolo to v 7.ročníku či v ktorom v zakladnej skole v čítanke ale neviem s akej knihy to je alebo kde to prečítatť NEVIETE ???
SEJ MOR MORE , LASO K LASU GLÁS !
Stevenson- Jeckyll a Hyde
Sven Grosman- Klub nesmrtelých
Nabokov-Lolita
Denning- Duchovia medzi nami
Levin-Stepfordské paničky
Agatha Christie,A.C.Doyle-Detektívky
Suzanne Collinsová - trilógia hry o život (Hry o život, Skúška ohňom, Drozdajka)
John Green - Na vine sú hviezdy
Dan Brown - Da vinciho kód
je ich vela