Ahojte! Pre pár dňaami som našla na webe literárnu sútaž BestFiction a začalasom písať. Avšak dosť na zarazilo, že maximálny počet strán 10. To je u mna vylucene!!! Zatial som napísala dve strany a to mám iba zčiatook ! Mohli by ste mi poradiť ako písa
ja som sa cez škola zapojila do suťaže ešte davnejšie, kde bol limit maximalne 5 strann...... poviem ti, ťažko to šlo, ale nejako som tam vopchala celý pribeh. skús písať stručnejšie a nerozoberaj každy detail v diele...možno sa to vysmetí. iné ti neviem poradiť
@funnylifee skús stránku mamtalent.sk ... tam musíš dokonca poslat svoju vlastnú knihu, alebo zbierku... a môžeš vyhrat zaujimave ceny: 5000 eur, vydanie knihy zadara, autorskú zmluvu. Jednoznačner ked vieš písat skús mamtalent
Evidentne tam neskumaju tvoju vyrecnost, ale schopnost jasne sa vyjadrovat Pozri si nejakeho Cechova, Hemingwaya alebo Joyca, ako vedeli pisat poviedky. Ich vety boli na gramatickej urovni 13-rocneho gymnazistu a predsa mali neuveritelnu silu
Napr. v poviedke Eveline od Jamesa Joyca je na konci prveho odseku kratka veta - "Bola unavená." Ziadna komplikovanejsia veta by ti v tom bode pribehu nezlomila srdce viac
No nauč sa písať jednoduchými vetami. takými zlomovými. skús vyjadrovať všetko podstatné nie moc zhustene. nejaké také opisy typu stála tam stolička v ktorej boli vyrezané ruže... nikoho nezaujíma že tam tá stolička stála. nemusíš opisovať celý murovaný dom do detailov, že mu padala omietka všade a okenné rámy praskali všade navôkol
no čo ja viem, podľa mňa to nie je také ťažké obsiahnuť niečo do 10 strán....ak máš taký nejaký obšírny štýl, tak si len proste zvoľ príbeh, ktorý tam narveš....však nemusíš tam celé ságy písať...
inak s tým škrtaním je to pravda, je to ťažké, hlavne ak niečo krvopotne vyprodukuješ a potom to musíš celé prekopať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Napr. v poviedke Eveline od Jamesa Joyca je na konci prveho odseku kratka veta - "Bola unavená." Ziadna komplikovanejsia veta by ti v tom bode pribehu nezlomila srdce viac
no čo ja viem, podľa mňa to nie je také ťažké obsiahnuť niečo do 10 strán....ak máš taký nejaký obšírny štýl, tak si len proste zvoľ príbeh, ktorý tam narveš....však nemusíš tam celé ságy písať...
inak s tým škrtaním je to pravda, je to ťažké, hlavne ak niečo krvopotne vyprodukuješ a potom to musíš celé prekopať