Ja som este nikomu nepovedal milujem ta, proste priatelku lubim, a nemyslim si, ze by to nieco zmenilo, keby som jej povedal, ze ju milujem... jednoducho sa mi zda "lubim ta" take krajsie...
njn ... podla mna sa do niekoho da iba zalubit na prvy pohlad ... ale ked uz ho milujes tak ho musis poznat hlbsie ale kazdy si to preseba asi vysvetluje posvojom
@19 ale zamilovanosť je niečo úplne iné ako ľúbiť.. takisto sa dá povedať zaľúbenosť alebo asi najhoršia možnosť namotanosť to sú synonymá slova zamilovanosť
@tommyhot no vlastne tak som to myslela aj ja...."ľúbim ťa" poviem kľudne každému...nie zas každému, ale tak kamoške, mame, ocovi, súrodencom...a tak.....ale "milujem ťa" poviem len priateľovi....
slova same o sebe nic neznamenaju a je jedno ci povies lubim ta abo milujem ta... dolezite je co citis vnutri a ne co povies.. mozes nekoho mat tak rad ze sa to slovami ani povedat neda
Ja som vždy brala "milovať" za silnejšie...až kým nám na psych. seminári profesorka hovorila niečo v tom zmysle že "keď sú dvaja zamilovaní a neskôr sa im podarí dostať sa k pravej láske-začnú sa ľúbiť..." ...tak sa mi to nejako nezdalo našla som si o tom nejaké články na nete a ono je to fakt tak že najprv človek miluje až potom ľúbi ... aj keď nechápem prečo na to musíme mať rôzne slovné spojenia a nie len jedno ako iné jazyky... a mne sa aj tak páči viac slovo milovať
v podstate je to to isté ale tvoje argumenty znejú dosť presvedčivo aj tak si myslím, že milovať je čo si viac ako ľúbiť, môj rebríček vyzerá asi takto :
milovat je nieco velmi hlboke .....lubit je len ,ze sa niekto niekomu paci ,uznava ho ,bezhlavo je zalubeny do neho ,ale milovat aj s chybami ..milovat znamena rozhodnutie .....rozhodnutie byt s tym clovekom navzdy ....
podľa mňa je to zase opačne ako si uviedla ty. lúbiš niekoho,lebo sa ti zdá byť úžasný, dokonalý, neskutočný, je ti s ním dobre ... až keď ho spoznáš zistíš, čo je zač, a že to všetko čo sa ti na ňom sprvu páčilo ostalo aj potom, čo si našla chyby ho miluješ
Osobne som v tom rozdiel nevidel ale dievčata aj kamarátkam hovoria "ľúbim ťa" tak som to upgradoval na "milujem ťa" a príde mi to také hlbšie by som povedal presne opačne ako píšeš.
milovať niekoho to je pre mňa o dosť viac ako len ľúbiť...ľúbiť môžem milión chlapcov ale milovať to fakt len pár...a ešte sa mi nestalo že by som dakoho milovala...zatial len šialene ľúbim
ja lúbim veľa ludí, aj im to hovorím...proste ľúbim ich ako kamarátov, kamarátky...doteraz som aj bývalým povedala len ľúbim ťa...nikdy som nemala taký dlhý respektíve vážny vzťah, aby som sa cítila na to povedať mu, že ho milujem...
Medzi ľubim ťa a milujem ťa je veľmi veľky rozdiel. . . . slovičko ľubim ťa sa do káže do ľudského srdca zmestiť veľa krát, ľubiť sa dá veľa vecí naraz. Ale milovať može naozaj človek milovať len raz , podľa mojho názoru A to že milovať sa dá len bezhlavo, bez vnímania chýb toho druheho je pekná kravina, chyby vnímame takčitak ( povačšina ) len nie su pre nás podstatné a radi ich prehliadame
oboje sú slovíčka, takže žiadny, môžu mať pre každého iný význam, ale aj tak sú to len slovíčka a keď ich budú ľudia namiesto rozprávania aj uskutočňovať, bude to oveľa zaujímavejšie...
juj... načo riešiť také veci.. do všetkých jazykov sa to aj tak preloží tým istým slovom... mňa skôr trápi nemýliť si regresívnu a progresívnu asimiláciu hlások a vedieť, kto napísal Legatus divinae pietatis..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
milovat znamena byt schopny pretoho druheho vsetko, milovat nazivot a nasmrt, milovat na cely zivot, s celeho srdca..
keď mi niekto povie že ma ľúbi a pri tom ma skoro vôbec nepozná-to dokáže nasrať...
ale rozdiel je podľa mňa taký že ....je to to isté ibaže milovať je niečo viac ako ľúbiť
Ale milovať znie tak vážnejšie a hlbšie ako ľúbiť podľa mňa.. ale pre každého to može byť inak, nikde nieje napísané čo je viac keďže je to to isté..
Mať rád -> Ľúbiť -> Milovať
milujem len jedneho cloveka.. mojho priatela....
milovat je proste pre mna aspon nieco silnejsie ked ste bezhlavo zamilovany do niekoho planujete s nim buducnost atd....
No keď už ide o niečo viac , o lásku, tak je asi úplne jedno, či povieš milujem, či ľúbim. Mne osobne sa viac páči ľúbim
1. stupen (slabe): pacit sa
2. stupen (ked uz sa paci a zistujem, ze neni uplny debil): mat rad
3. stupen (ked sa paci a neni debil, ale inteligentny, mily, zabavny clovek): lubit
4. stupen (ked to so mnou clovek, ktoreho mozem lubit, vydrzi): milovat
-pacit sa
-mat rad
-lubit
-milovat