Ľudia sú dobrí, ale len sami na seba. Je v ich záujme, aby im bolo čo najlepšie, snažia sa o to až tak, že tým môžu spraviť zle iným. Nerobia to ale preto, aby spravili niekomu zle, ale aby spravili sebe dobre, takže ľudia sú dobrí, ale nie na druhých ľudí, ale len sami na seba...
Jeejdanenky.. ako sa moze niekto pytat na princip ludi? Ludia su v zasade aj dobri, aj zli. Lebo zasadnejsie je, co sa im stane, co prezivaju, co citia - vplyvy z okolia atp, bla bla bla. Je to na dlhe psychodiskusie, ale uz len to, ked si vacsina mysli, ze su v zasade ZLI, mi nepride zasadne dobre. Cim vsak nesuhlasim s tym, ze su v zasade zli.
Moja skúsenosť s ľuďmi je, že vždy, keď som v nejakom krízovom okamihu potreboval pomôcť, natrafil som vždy na tých dobrých. O zlých síce veľa počujem, čítam v novinách, pozerám v TV, ale v podstate moc ich nestretám. Uznávam, že tento názor závisí aj od toho, akými ľuďmi ste obklopení.
kazdy sa snazi zit najlepsie ako vie.. kazdy ma ine ciele pre kazdeho je zmysel zivota iny a kazdy ma ine hranice ako veci dosiahnut.. niekoho vychovaju tak ze ma byt neprijemny na ostatnych.. odkial ten clovek moze vediet ze to nie je normalne? kazdy sa sprava tak ako to odkukal ako ho naucili a ako mu prave prepne pokial ide o nejakeho psychopata..
podla mna su v podstate dobri.. aj ked je hlupe rozlisovat dobro a zlo lebo je to velmi subjektivne..
aki su ludia v principe? to by som musela poznat viacero ludi, ktorí neboli v styku s inymi, nevplyvala na nich ziadna vychova, skusenosti, nemali kontakt s ostatnymi ludmi. Ak by bolo viacero takych jedincov, mohli by sme ich zavriet spolocne do miestnosti a sledovat, ako sa budu k sebe spravat - potom by som vedela urcit, aki su ludia v principe. ale takto? clovek je takym, akym sa stane.
ľudia sa rodia s dobrom,a zlom v srdci,ale myslím že najprv sa ukazuje to dobro,a keď ľudia zistia že so zlom,lžou a podvodom často ďalej zájdu,tak to dobro mizne,.... ale všetko závisí aj od okolia,výchovy,atd.
Neviem, každopádne, ako mi nie je po chuti, počúvať, akí sú ľudia definitívne dobrí, len sa im napr. niečo zlé stalo a zbytočne hľadať dobro aj v masovom vrahovi, ktorý už nedobro prejavil miliónkrát (prípadne nejaké prehnane humanistické/kresťanské pohľady - v ľuďoch treba hľadať len to dobré ... Prečo preboha? ... Na ľudí treba pozerať objektívne), tak mi nie je po chuti počúvať o tom, akí sú ľudia zlí, len stále klamú a zabíjajú sa a idú za osobným ziskom a nič iné ich nezaujíma ... "zíííív" ... A toto ma asi štve viac, pretože takýto bullshit sem naplácne tak zo 10 mudrcov denne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
podla mna su v podstate dobri.. aj ked je hlupe rozlisovat dobro a zlo lebo je to velmi subjektivne..
aki su ludia v principe? to by som musela poznat viacero ludi, ktorí neboli v styku s inymi, nevplyvala na nich ziadna vychova, skusenosti, nemali kontakt s ostatnymi ludmi. Ak by bolo viacero takych jedincov, mohli by sme ich zavriet spolocne do miestnosti a sledovat, ako sa budu k sebe spravat - potom by som vedela urcit, aki su ludia v principe. ale takto? clovek je takym, akym sa stane.
či ne?
netvrdil hento náhodou T.Akvinský?
.. a podľa mňa sa ľudia nedelia na dobrých a zlých.
+u niekoho gén agresivity
zlí som chcela dať.