zaujima ma ako sa vam dari alebo aka bola ta skola ci vas tam daco naucili co sa vam zide do zivota alebo podobne
tiez ma zaujima ci tie predmety na obchodnej su naozaj tak nezazivne a nudne ako to podaktori vravia
a kazdy si dako hotelovku chvali ze moze
Hotelovka slabšia ?! No neviem, podľa mňa obchodná je v dnešnej dobe slabšia a určite sa viac uplatníš s hotelovkou teda podľa toho aký si šikovný. Chodím na hotelku už druhý rok a zatiaľ sa mi darí a mám názor, že tí ktorí sa nechcú učiť, tú školu nezvládnu takže si nemysli že ideš na hotelku a budeš len praxovať a učiť sa nemusíš. A tá prax v zahraničí tiež závisí od teba či tam chceš ísť a či sa tam dostaneš a keď sa tam už dostaneš tak už to máš veľké plus keď si budeš hľadať prácu, lebo budeš mať papier že si mal prax a ešte k tomu v zahraničí.
končím hotelovú a učenia mám až až, neviem odkiaľ sú tie fámy, že hotelka ja ľahšia hej mámsícee veľa praxe, ale aj študujeme o rok dlhšie a v piatom ročníku nás to všetko dobehlo.. takže..
ale tak ono závisí od konkrétneho mesta a školy, niekde je kvalitnejšia OA, niekde zase HA nemyslím si, že sa to dá takto v globále nejak povedať..
čo sa týka praxe tiež záleží od školy, aké ma zmluvy, ale zas veľa žiakov od nás chodí na vlastnú päsť cez agentúry a tak a do zahraničia nás púšťajú už od mája.. a takisto cez šk. rok môžeme ísť do zahraničia a tak.. takže to je výhoda si myslím..
to aké budeš mať po škole uplatnenie závisí len a len od teba, nie od školy. ty sám sa musíš snažiť a učiť
ja som chodila na OA, tie predmety ti určite niečo dajú do života, získaš finančnú gramotnosť, naučíš sa ATF čo si teraz neviem predstaviť že by som nevedela a tá záživnosť myslím že dosť závisí od učiteľov
chodím na OA a já ti nevím, jediné, v čom mi tá škola príde prínosná je prstoklad a účtovníctvo (plus ekonomický prehľad), ale keby som si vyberala školu teraz, nešla by som sem :ehm:
presne o tom to je, že každému vyhovuje niečo iné a kým sám nezistíš aké to je tak názory iných sú ti zbytočné. mne sa na OA páčilo, iste že ekonomika a účtovníctvo nie je nič extra zábavné ale kto sa tomu chce venovať tak to preňho nie je až tak tragické... a inak záleží vela aj od konkrétnej školy a od prístupu učitelov. ja som mala poväčšine veľmi dobré učitelky, najmä triedna čo učila práve tie dva vyššie spomenuté predmety... OA ti poskytne dobré základy ekonomického vzdelania, dostatočné nato, aby si sa vedel aj so strednou školou zamestnať v kancelárii... alebo ťa pripraví na ekonomickú VŠ... ale dôležitý je aj tvoj vlastný záujem, lebo ten kto o to záujem nemá, ten bude len hundrať na OA že sa nič nenaučil...
@misko27 Hotelka je v každom meste iná u nás v KE by som ju ani najhoršiemu nepriateľovi neodporúčila, nakoľko nás zlúčili s s potravinárskou a teraz je tam viac cigánov a keby som mala vybrať ešte raz školu tak už túto nie.. Tá škola je vyslovene pre tých čo ich napĺňa kuchárčenie, čašníkovanie a tak ale napríklad v PO je lepšia.. aa teraz na matury je toho strašne veľa..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
ale tak ono závisí od konkrétneho mesta a školy, niekde je kvalitnejšia OA, niekde zase HA nemyslím si, že sa to dá takto v globále nejak povedať..
čo sa týka praxe tiež záleží od školy, aké ma zmluvy, ale zas veľa žiakov od nás chodí na vlastnú päsť cez agentúry a tak a do zahraničia nás púšťajú už od mája.. a takisto cez šk. rok môžeme ísť do zahraničia a tak.. takže to je výhoda si myslím..
to aké budeš mať po škole uplatnenie závisí len a len od teba, nie od školy. ty sám sa musíš snažiť a učiť