Ahojte, chcem sa spýtať robili tu niekomu lumbalku a mal po nej postpunkčný syndróm alebo bolo všetko v pohode? Lebo mne ju robili v pondelok v noci a ešte dnes nemôžem ani len sedieť
Nerobili, ale raz som si o nej citala niekolko stran prispevkov na Zdravi a tesila sa ze to nerobia aj mne, lebo to znie hrozne
Jeden vraj nemohol mesiac vstat z postele; ale neviem ci sa to da aj nejako ovplyvnit, ci uz len modlit sa velmi vrucne
@aventine aaaa čože mesiac?! Mne povedali, že v pohode budem dokonca mi to pomôže keďže mi to robili kvôli zápalu mozgových blán, že to sa mi uvoľní....potom povedali že také 4 dni to chce kým sa ten likvor znova vytvorí teraz mi povedali že týždeň a takže asi pomaly prejdú na mesiac ako hovoríš ty?! Vačšia uprimnost na fore ako v nemocnici
Jooj ale vsak to som tu dala najvacsi extrem aky tam kto zazil, skoro vsetkym to do par dni preslo, neboj lezala si potom bez pohnutia ako si mala, aj kolu pila? Lebo vraj ak sa to dodrziava tak by nemali byt ziadne problemy po zakroku, ale bohvie.
A fakt to je taka silna bolest? S takymi migrenami na omdletie som mala tu cest, ak to je podobne zlo tak to ozaj nezavidim
@aventine vieš čo asi po 12 hodinach ma jedna sestricka zobrala normalne po svojich na zachod, cize to bude ten problem. Aj ked som mala lezat 24 hodin povedala ze no a co v inych nemocniciach lezia 2 hodiny....noo ja som migrenu nikdy nemala takze nemozem porovnat ale toto je taka bolest ked sedim a stojim, ze ked som isla na wc som po par minutach odpadla a nepamatam si vobec nic. Akože neviem, či som len ja tak extrémne citlivá, ale naozaj to neskutočne bolí a od pondelka ležim v jednej polohe na posteli takmer bez pohybu lebo co i len sadnut si mam zakazane lumbalka nikdy viac!!!
bol som dvakrát, prvýkrát som išiel hneď na druhý deň na tri pivká. Pri druhej to bolo horšie a až na šiesty deň sa mi to ako tak upravilo, že som si mohol aj sadnúť a vybehnúť aspoň na polhodinovú prechádzku. Na 7 deň to už bolo v poriadku, ale na šport ešte nie. Podľa mňa to budeš mať rovnako ako ja pri mojej druhej lumbalke.
Uff.. to take tepanie v hlave, akoby ti s kazdym uderom srdca isla lebka prasknut? Lebo ak taketo tak to je asi najhorsia bolest aku som v zivote zazila, nikdy by som neverila ze moze hlava tak neznesitelne boliet..
A mozes si davat aspon nieco od bolesti, ci to musis nasucho pretrpiet?
@aventine Tá bolesť je statočná veru. Vtipné na tom je, že pokiaľ ležíš a máš hlavu dole, tak je všetko v poriadku. Čiže varil som si zohnutý, sprchoval som sa zohnutý, jedol som zohnutý... Kamoš robil diplomovku na medicíne, kde potreboval vzorky a preto som do toho šiel. Vravel, že asi 10-ti z 15-tich čo sa zúčastnili jeho výskumu malo tento postpunknčný syndróm. Ak niekedy pôjdeš na tento zákrok, tak to maj (alebo jún) napamäti a nepodliehaj panike. Možno budeš štastlivec
@sadistrom coze, takze ty si si to nechal robit iba tak, vramci kamaratskej vypomoci? dokonca 2x? no tak na taketo stvarnenie pokusneho zajaca by ma len tak nenahovorili vlastne toto je spolu s kolonoskopiou a este mozno par zakrokmi, o ktorych som si zhrozene citala a striasala sa pri predstave ze take raz mozno budem musiet absolvovat - nie dakujem, rozhodla som sa umriet
Inac citanie si takychto for je tiez celkom pozitivna zaluba, nie? hned ma clovek o dovod navyse na radost, ze to akurat sam nezaziva
@aventine vies co ja som lumblaku tiez nechcela a hovorila som ze nie, ale dali nam na podpisanie taky papier ze odmietam s vedomim ze mi mozi nasadit nespravne antibiotika ja zapal mozgovych blan a ten moze skoncit aj smrtou takze velmi rschlo by si to podpisala vies co to je takaa bolest ze uplne tlak v celej hlave odzadu az do cela uplne strasny tlak...ja som v nemocnici cize mi davaju infuzie ale nepomaha to pri sede a pri chodeni to je vlastne to ze ten likvor sa ti tam este nedotvoril co ti zobrali a mozog sa ako keby zmrsutuje krasna predsava
@sadistrom noo dufam lebo o dva tyzdne maturujem a tu sa lekari vyjadruju tak vseliako teda cize u teba to trvalo tyzden no dobre tak este par dni ale ja mam aj infuzky specialne na to tak neviem preco to trva tak dlho s infuziami ked tebe to preslo doma len tak
Mne ju robili, prve dni som len lezal- doslova, lebo ked som vstal mi bolo zle od zaludku a hrozne bolela hlava. Este niekolko mesiacov potom ma bolela hlava ...
@xy12345 a bol si cely čas v nemocnici? no presne akoze sediet a stáť vôbec...dnes som sedela asi 5 miniz ze musim sa prekonat a hned som sa aj povracala tak som dostala dobre nalozene od lekarov
Bol som v nemocnici 10 dni a potom som isiel domov, za tych 10 dni som ale schudol 8 kilov a to som len lezal a aj som trochu jedol- neviem ako je to mozne... A preco ti to robili ? @dia132
@xy12345 noo tá vaha ide strašne dole a aj trocha jem aj keď len tak napriklad že jedna výživa a par cestovin za deň...mne to robili kvôli podozreniu na zápal mozgových blán čiže to bolo take veľmi rychle a velmi akutne v pondelok v noci...a tebe?? Inak lezal si potom len 24 hodin a stalo sa ti to aj tak?
No bol som hospitalizovany 10 dni a lezal som asi 9 dni vkuse ( isiel som len na wc a tak ) .... Ty si doma , po tej lumbalke ? Podozrenie na zapal mozgovych blan , ake mas symptomy ? @dia132
@sadistrom aha, takze nie zlte z ucha to by aj dost tazko vytekalo v takej forme asi
Inac, taky stav ako po lumbalke - to zmrstovanie mozgu, moze nastat aj v inych situaciach? Lebo z hentych mojich desivych hlavybolov konciacich lezanim raz na zasvinenej zemi vlakovych hajzlov, raz vedla cesty na Mlyny, to som mala pocit ze je aj na migrenu prilis extremna bolest.. a znie mi to dost ako to tuna dievcina opisala. Neviem ci si tiez nejaky medik.. reku ak sa vyznas, ci k takemu dochadzava, alebo ci nevies o inych moznych vysvetleniach takej bolesti
(zatial asi veru drzi prvenstvo v mojom zivote, strasne zlyyyy hlavybol)
@xy12345 myslela som to tak, či si prvych 24 hodin po tej lumbalke len a len lezal bez akehokolvek postavenia a státia nie nie ja som v nemocnici už 7 deň....vieš čo mňa príšerne bolela hlava stále sa to stupňovalo stupňovalo to všetko spolu s krkok až do dospelo do takej fázy, že som nemohla mať otvorené oči a potrebovala som úpn e ticho...do toho úplne náhle teplota 39 tak hneď ma obodný poslala na urgent do ružinova a odtial ma brali hneď na kramáre že to je jasný zapal mozgovych blan no a teraz cakame na komplnetne výsledky....mne v pondelok rano este nic nebolo a vecer som nevedela stat na nohach....
@aventine nie to sa stava len ked ti chyba likvor a hlavne to je taká bolest ze by si neusedela viac ako 3 minuty je to fakt brutal a to je taka bolest ze mi to ide zo zadu od krku postupne strasne silny tlak az k celu a ked to dojde az k celu tak ako koniec neda sa....
No a mas pocit ze som to usedela ked pisem ze som lezala pri hlavnej ceste a nebola schopna sa postavit? a uvedomovala som si ze mam v taske tbl od bolesti a ze ju staci proste vytiahnut a zapit, no ani len to som nebola schopna pre tu bolest.
@dia132 Tak ti snáď dajú odklad na matury nie? Však to ani nemáš čas na prípravu. A mám len jednu otázku. ak chceš, pokojne to ignoruj, len ma zaujal jeden praktický problémik. Ak po lumbálke musíš 24 hodín ležať úplne bez pohnutia, čo sa stane, ak musíš ísť strašne na záchod a nemôžeš sa postaviť? To sa predsa nedá celý deň držať.
@nostroma jasne že dajú ale to by som mala zase problem s VŠ keďze chcu uz teraz maturitne vysvedcenia a neviem ci sa robia nejake vynimky na medicine....noo vsak toto oni ti donesu misu a musis sa nejako realizovat do misy je to neprijemne ale urcite lepsie ako tento postpunkcny to sa naozaj neda....a ked si predstavim ze mi ho budu mozno davat dokopy nejakym doplnanin nejakej latky epiduralne co je dalsie pichanie do chrbata tak ako koniec....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Jeden vraj nemohol mesiac vstat z postele; ale neviem ci sa to da aj nejako ovplyvnit, ci uz len modlit sa velmi vrucne
A fakt to je taka silna bolest? S takymi migrenami na omdletie som mala tu cest, ak to je podobne zlo tak to ozaj nezavidim
A mozes si davat aspon nieco od bolesti, ci to musis nasucho pretrpiet?
Inac citanie si takychto for je tiez celkom pozitivna zaluba, nie? hned ma clovek o dovod navyse na radost, ze to akurat sam nezaziva
ako to mi je dost jedno, vsak nemusim cumiet co tam zo mna vyteka, ale ta bolest by ma dost odradzala
Inac, taky stav ako po lumbalke - to zmrstovanie mozgu, moze nastat aj v inych situaciach? Lebo z hentych mojich desivych hlavybolov konciacich lezanim raz na zasvinenej zemi vlakovych hajzlov, raz vedla cesty na Mlyny, to som mala pocit ze je aj na migrenu prilis extremna bolest.. a znie mi to dost ako to tuna dievcina opisala. Neviem ci si tiez nejaky medik.. reku ak sa vyznas, ci k takemu dochadzava, alebo ci nevies o inych moznych vysvetleniach takej bolesti
(zatial asi veru drzi prvenstvo v mojom zivote, strasne zlyyyy hlavybol)