Ahojte chcem sa opýtať mám novy internet mágio ale nejde mi naň pripojiť neukazuje mi to ani vybrať niečo iné keby som sa chcela na niekoho iného prihlásiť. Prosím vás ako to mám pripojiť. Aby mi išiel internet. V týchto veciach sa moc nevyznám tak prosím
asi sa chceš pripojiť na wifi, v prvom rade musí byť na routry povolená, ak je zaheslovaná je potrebné zadať aj heslo a hlavne mať zapnutú sieťovú kartu podotýkam bezdrôtovu v PC
ak nie je wifi na routry spustené, tak pripojiť sa káblom do prehliadača 192.168.1.1
meno: admin
heslo admin
zväčša to tak býva, alebo môžu byť prístupové údaje na zadnej strane routra, prípadne v manuály, ak už ovšem nie sú zmenené
@5 router (je ta krabicka co ti technici z telekokotkomu zapojili doma) -> zober si manual a mas tam navod ako sa do neho pripojit (avsak ak ti nejde wifi, musis si zapojit z routru kabel do PC / notebooku)
tam sa nastavuje wifi, standartne tusim nieje povolena, az ked nastavis wifi v routeri, tak potom sa budes moct pripojit
V skratke : Pri tom Belkine zapneš WiFi tak, že :
1. otvoríš prehliadač, napíšeš IP 192.168.2.1
2. prihlásiš sa : login : admin , heslo : nie je
3. v sekcií Wireless klikneš na Channel and SSID : vyberieš 802.11b+802.11g+802.11n (mixed mode)
4. V kolonke SSID si napíš svoj názov siete, ktorý chceš mať (môže byť hocijaký)
5. maj zaškrtnuté Broadcast SSID (vysielanie SSID)
6.použi zmeny (apply changes)
7. v sekcií Wireless klikni na Security
8. v security mode vyber WPA-PSK
9. authentification daj WPA2-PSK
10. V kolonke pre-shared key si napíš svoje heslo, ktoré budeš pri prihlasovaní sa do tvojej siete používať
10. apply changes (použiť zmeny)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Mágio internet je cez satelit, že?
ak nie je wifi na routry spustené, tak pripojiť sa káblom do prehliadača 192.168.1.1
meno: admin
heslo admin
zväčša to tak býva, alebo môžu byť prístupové údaje na zadnej strane routra, prípadne v manuály, ak už ovšem nie sú zmenené
@5 router (je ta krabicka co ti technici z telekokotkomu zapojili doma) -> zober si manual a mas tam navod ako sa do neho pripojit (avsak ak ti nejde wifi, musis si zapojit z routru kabel do PC / notebooku)
tam sa nastavuje wifi, standartne tusim nieje povolena, az ked nastavis wifi v routeri, tak potom sa budes moct pripojit
no kable original zapajaju telekomaci, cize neviem co by na privodom kabli do routru moze byt zle zapojene ^_^
defaultné loginy a heslá na routre /modemi sú vačšinou administrator, user, router, admin, a pod. dajú sa nájst na weboch s heslami modemov..
a tie majú 192.168.1.1 adresu routra
ale aby sme sa nehádali tak tú sú manuáli
» www.telekom.sk/osobne/pomoc-a-...
Kedysi dávali Vigor 2700 VGST, ten má svoju IP 192.168.1.1
vyzerá takto : » www.telekom.sk/koncove_zariade...
alebo môžeš mať ešte Belkin : 192.168.2.1
» www.telekom.sk/koncove_zariade...
V skratke : Pri tom Belkine zapneš WiFi tak, že :
1. otvoríš prehliadač, napíšeš IP 192.168.2.1
2. prihlásiš sa : login : admin , heslo : nie je
3. v sekcií Wireless klikneš na Channel and SSID : vyberieš 802.11b+802.11g+802.11n (mixed mode)
4. V kolonke SSID si napíš svoj názov siete, ktorý chceš mať (môže byť hocijaký)
5. maj zaškrtnuté Broadcast SSID (vysielanie SSID)
6.použi zmeny (apply changes)
7. v sekcií Wireless klikni na Security
8. v security mode vyber WPA-PSK
9. authentification daj WPA2-PSK
10. V kolonke pre-shared key si napíš svoje heslo, ktoré budeš pri prihlasovaní sa do tvojej siete používať
10. apply changes (použiť zmeny)