@mezomus Skutočná demokracia je stav, ktorý vidíš a v akom to je teraz predsa. V demokracii predsa rozhoduju zastupcovia voleny ludom, a ti rozhodli, ze nacizmus je zakazany a komunizmus je povolený.
Komunizmus je zlo a má na svedomí milióny ľudských životov...zmýšľanie ľuďom nezakážeš, tu pomôže iba vzdelávanie...každopádne nesúhlasím s tým, aby bola niekde socha pozývača Biľaka a podobné symboly tohto zla
Jasné, že zákazy nefungujú, ale zakázať sa to musí, a tým pádom aj postihovať.
Nefungujú, však prečo by ste všetci inak pili alkohol a fajčili pred 18tkou.
Urcite ano. Ak ked nie som fanusikom zakazov a prikazov, myslim si , ze kazdy kto je demokrat, musi vediet, ze nacizmus a komunizmus su totalitne ideologie podlacajuce ludske prava a slobody. A ked sme zakazali svastiku, ktora bola zneuzita nacistami, rovnako treba zakazat aj kosak a kladivo. A bonus. Pocet zavrazdenych ludi komunistickymi rezima je vacsi ako fasistickymi. Tento pocet stale rastie , lebo tieto rezimy su pritomne ci uz v Severnej Korei alebo v Cine.
Hm, zakazovať ideológie ničí ideu demokracie.
Nechať takéto ideológie voľne existovať v konečnom dôsledku môže viesť k zániku demokracie..
Takže tu fakt asi záleží do akej miery je človek idealista, prípadne na ktorej strane stojí.
Nezakazoval by som. V usa existuju stovky extremistickych stran ci uz neonazi alebo komunisti. Samozrejme zakaz by som si vedel predstavit keby je rovnaky meter na obidva extremy ale v praktickej rovine by to nefungovalo
smutna je tato demokracia, ktora ti zakazuje nejake politicke zmyslanie, ci svetonazor, ci whatever. nieje nahodou jeden zo znakov totality perzekucia politicky nepohodlnych? nerobil toto duce, hitler, stalin, ci nasi komunisti? klin sa klinok vybija, ci ako to mate v hlave nastavene?
@citr0n tak demokraticky sa odhlasovalo, ze sa postihuje iny politicky nazor, v com je to ine oproti perzekucii za sovietskych, ci nazi cias?
@mezomus to ako to mam v hlave nastavene som este neprejavil (okrem satirickeho podpichnutia blahu), realne je moj nazod dost podobny tvojmu ale to co opisujes nie je demokracia, stav, ktory realne existuje je demokracia. To znamena presne to co pises. Ludia si vybrali zastupcov a ti za nich rozhodli ze nieco z toho bude perzekuovane.
@mezomus podla teba su rezimy, ktore zapricinili smrt milionov ludi ok? a porovnavas sucasny stav s komunizmom? povedz mi presne kto je ako perzekuovany. Toto sa v ziadnom pripade neda porovnat s komunizmom, v ktorom ludia s inym nazorom za to platili zivotom, mal si zakazane cestovat, zakazany prístup k informácmaciam... A nie sedeli v parlamente ako je tomu teraz, kde v demokracii kde je nacizmus zakazany je v parlamente LSNS. Tak mi povedz ako su chudacikovia perzekuovany. Krestan v komunizme si ani nepipol, prisiel o pracu, nedostal sa na školu. zid vo fasizme nemal práva a mohol sa rozlucit so zivotom. Keby vojnu vyhralo Nemecko a fasizmus v Europe by sa dostal k moci tak dnes tu ani nie si. Ale jasne, sak podme zlegalizovat vsetko co sa da lebo inac to nie je demokracia. Fck logic
@mezomus v tom, že aj v demokracii, kde je nacizmus, fašizmus zakázaný, stále voľne exitujú, šíria svoje pomätené názory, nacisti, fašisti, a obľubovači totalitných režimov. Nikto ich za vlastné presvedčenie nezavrie, neutíra, nezbaví funkcie, nezastrelí. TO, je demokracia. V komunizme, nacizme, fašizme, by mohol prvý čo má zbraň pri sebe, vystreliť na "pomätenca", alebo si ho prišli "zobrať" do koncentráku, alebo gulagu, záleží v ktorom režime sa pohybujeme.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ak teda to, v co zijeme, chceme nazvat demokracia.
a súhlasím so @7
Nefungujú, však prečo by ste všetci inak pili alkohol a fajčili pred 18tkou.
Nechať takéto ideológie voľne existovať v konečnom dôsledku môže viesť k zániku demokracie..
Takže tu fakt asi záleží do akej miery je človek idealista, prípadne na ktorej strane stojí.
smutna je tato demokracia, ktora ti zakazuje nejake politicke zmyslanie, ci svetonazor, ci whatever. nieje nahodou jeden zo znakov totality perzekucia politicky nepohodlnych? nerobil toto duce, hitler, stalin, ci nasi komunisti? klin sa klinok vybija, ci ako to mate v hlave nastavene?
@citr0n tak demokraticky sa odhlasovalo, ze sa postihuje iny politicky nazor, v com je to ine oproti perzekucii za sovietskych, ci nazi cias?