.....Nikdy som do podobnej diskusie nepisal, ale nieco ma v poslednej dobe zaskocilo a neviem si s tym poradit tak som sa rozhodol, ze to sem napisem. Co sa tyka vztahov tak mam podla mna na svoj vek normalne skusenosti. Vzdy s dievcatami, ktore boli plus
Ak je celkova situacia taka, ze sa to neoplati, tak to tak zober. Par dni budes na nu mysliet, ale ak nedovolis, aby ta to pohltilo hlbsie, tak ta to hlbsie nepohlti.
Ak to za to riziko stoji, tak to skus.
Ci je to normalne, alebo nie to my nemozeme a nemame pravo hodnotit.
16 je za hranicou a ty si svojpravny clovek.
Do akej miery ti zalezi na tom, co si o tom budu mysliet ini ?
myslím, že 26 a 36 je v pohode. 16 a 26 nie je v pohode len z toho dôvodu, že ona je ešte dieťa a pár rokov ním ešte ostane. takže nejde ani tak o vekový rozdiel, ako o aktuálny vek a aktuálny stav duše, mysle, a životných skúseností.
mal by si si pravdepodobne hľadať staršiu partnerku možno aj na celý život..a jej sa svet ešte len otvára, kopec možností , kopec príležitostí...bol by si sebec keby si si ju chcel "pripútať " k sebe.....ale niekedy aj motyka vystrelí ..tak to je v konečnom dôsledku len a len na tebe
moja kamoška mala teraz 18 a chodí s 35ročným. celkom im to funguje, jej rodičia to vedia a nevadí im to. nám sa to nezdá úplne v pohode, ale ked je šťastná, tak nech je
@xdravecx Jasné , zaľúbi sa aj ona doňho , budú spolu šťastní a v 25ťke si dievča uvedomí , že už ho nechce, lebo sú ja mladší,že celú mladosť premrhala s ním , že nešla tam a tam , že nebola tam a tam lebo bola s ním ...ale už bude neskoro ale nemusí to tak byť samozrejme ..môžu byť spolu šťastní až do smrti ..je to len jedna z možností
@xdravecx Tak keby mám 26 a zaľúbim sa do 16 ročného chalana ..hmmm pravdepodobne by sa to nikdy nedozvedel a určite by som sa mu nepchala do života A ona má 16 ..nech je akokoľvek vyspelá, nemá potuchy ešte o svete ..Tiež má právo prejsť si prvými veľkými láskami , sklamaniami , behať po vonku so seberovnými a spoločne dospievať ..z toho všetkého by ju ON vytrhol
... @zuzk496 ...Poznam vyspele a inteligentne 18 co ma poslali s vaznou znamostou do p-cka... Dovod bol, ze su este mlade sa viazat a maju katastrofalne abnormalny strach zo vstahu
Chlape ser na to, keby si aj isiel do toho, ona ta necha po pol roku a pride s tym, ze je este mlada na vazne vztahy
Ked sa na to teraz vykasles, nestratis par mesiacov zivota
A za dalsie, 16 a 26 je kur*a rozdiel... Ona je este decko a ty si uz chlap, stary konar ...Keby mala aspon 20...
no ja mám tiež 16 a neviem si predstaviť že by som chodila s niekým v tvojom veku ale ja som ešte také decko................ takže záleží ako je na tom ona
keby im to neklape tak sa spamäta dievca najneskôr po roku a nepremarnila by snim celu mladost ved to by mala len 17 a keby im to vychadza tak urcite by nikdy nepovedala a ani nad tym nerozmyslala ze premarnila mladost pretoze by bola s niekym koho miluje
no..... Vlastne ste mi napisali vsetko to co si o tom myslim aj ja. Keby som mal 36 a ona 26, tak by som to samozrejme neriesil, ved to je idealny vekovy rozdiel....Tu je to predsa len ine, ale predsa len do toho asi pojdem. Ked to nebude fungovat tak sa predsa nic nedeje..... Uz som zvedavy na keci mojich kamaratov a okolia DD To si uzijem....A este mi mozno aj jej tatko pritrtka.....
nemuselo by to byť zlé, viem o jednom takom vzťahu (veľmi podobný vekový rozdiel aj vek) ktorý celkom fungoval, rodičia ťa potenciálne môžu mať veľmi radi ak budú mať pocit že si zodpovedný a dávaš na ich dcéru pozor, a ona ak je inteligentná tak jej tvoj iný pohľad na svet môže veľa dať, tebe zas ten jej môže trochu osviežiť život. každopádne nejak vyslovene dlhodobé (viac ako 2 roky) takéto vzťahy väčšinou byť nezvyknú.
(a či je to normálne - mne osobne takýto veľký rozdiel už príde trochu nezvyčajný, ale nemyslím si že by bol nenormálny, alebo "by sa mal zakázať" alebo čokoľvek také.)
zabudni na to. ty už vo sv. veku sa budeš chcieť pomaličky usadiť. a ona je predsa len ešte dieťa aj keď ten výzor alebo správanie môžu tvrdiť niečo iné.
A aj keď sa ešte nebudeš chcieť usadiť, nemyslím si že románik s teenagerkou je presne to pravé orechové, čo potrebuješ. a ona tiež nie.
skús ísť ďalej. ALEBO si ešte počkaj nejaký ten rok-dva nech aspoň dozreje trošička.
@luc.ka to prene vystihla co som chcel napisat..vekovy rozdiel az tak nezohrava ulohu...medzi mojimi rodicmi je tak isto 10 rokov...ale ide o aktualny vek a az potom treba prihliadat na vekovy rozdiel...to dievca nevie co su problemy vsedneho zivota...co je praca...faktury..problemy s peniazmi...a ver ze toto by vas casom stvalo proti sebe...
@missewo ale tak seriozne.... ked sa o niecom bavis s niekym, a ta vec sa ho (ani teba) emocionalne nedotyka, tak s nim rozpravas takymto sposobom. (vsimni si, ze so mnou komunikujucemu to vobec nevadilo a presne pochopil , o com hovorim)
Keby sa ludia vedeli takto rozpravat, nevznikalo by tolko nedorozumeni.
Ked je situacia emocionalne podfarbena, vtedy samozrejme treba rozpravat inak.
Ale to ide samo od seba, lebo vtedy inak aj myslis.
@xdravecx ja neprotestujem, mne to pripadalo vtipne a odľahčujúco napísané myslím si, že ľudia by mali povedať svoj názor a hotovo a nie polemizovať o všetkom
Ja mám rodičov ktorý majú tiež medzi sebou 10ročný rozdiel,dokonca ona mala 14 on 24 a sú už 19rokov spolu no ale síce majú dve hlúpe deti čiže ja by so to rikla aj tak byť tebou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Ak to za to riziko stoji, tak to skus.
Ci je to normalne, alebo nie to my nemozeme a nemame pravo hodnotit.
16 je za hranicou a ty si svojpravny clovek.
Do akej miery ti zalezi na tom, co si o tom budu mysliet ini ?
myslím, že 26 a 36 je v pohode. 16 a 26 nie je v pohode len z toho dôvodu, že ona je ešte dieťa a pár rokov ním ešte ostane. takže nejde ani tak o vekový rozdiel, ako o aktuálny vek a aktuálny stav duše, mysle, a životných skúseností.
Mentalny vek dievcata nepozname.
Ak sa ona rozhodne, ze je na to prilis mlada a ze jej to nesedi, tak vztah jednoducho ukonci.
Ale kto z nas vie, co bude alebo nebude za 10 rokov lutovat.
Nie je sebeckejsie rozhodnut o niekom bez niekoho ?
Keby som svojmu chalanovi povedal na cokolvek, ze ,,takto je to lepsie pre nas oboch a bodka'' , tak by ma asi zabil
Ak ma dievca mentalny vek rovny realnemu, tak by ten vztah rupol do mesiaca a o nic by neprisla aj tak.
Ak ma mentalny vek vyssi ako jej rovesnicky/ rovesnici, tak by ju vytrhol z pekla.
Moj nazor.
Chlape ser na to, keby si aj isiel do toho, ona ta necha po pol roku a pride s tym, ze je este mlada na vazne vztahy
Ked sa na to teraz vykasles, nestratis par mesiacov zivota
A za dalsie, 16 a 26 je kur*a rozdiel... Ona je este decko a ty si uz chlap, stary konar ...Keby mala aspon 20...
Ale takto neni o com
Len ta doba kedy vsetko muselo byt odtial potial a podla sablony a protokolu je uz dufam za nami no
Nemas vo svojom okoli nejaku vrstevnicku ?
Ja viem, ze dnesne 15-20 su neskutocne vabive ...Ale treba si zvazit vsetky pre a proti
nemuselo by to byť zlé, viem o jednom takom vzťahu (veľmi podobný vekový rozdiel aj vek) ktorý celkom fungoval, rodičia ťa potenciálne môžu mať veľmi radi ak budú mať pocit že si zodpovedný a dávaš na ich dcéru pozor, a ona ak je inteligentná tak jej tvoj iný pohľad na svet môže veľa dať, tebe zas ten jej môže trochu osviežiť život. každopádne nejak vyslovene dlhodobé (viac ako 2 roky) takéto vzťahy väčšinou byť nezvyknú.
(a či je to normálne - mne osobne takýto veľký rozdiel už príde trochu nezvyčajný, ale nemyslím si že by bol nenormálny, alebo "by sa mal zakázať" alebo čokoľvek také.)
A aj keď sa ešte nebudeš chcieť usadiť, nemyslím si že románik s teenagerkou je presne to pravé orechové, čo potrebuješ. a ona tiež nie.
skús ísť ďalej. ALEBO si ešte počkaj nejaký ten rok-dva nech aspoň dozreje trošička.
A neverím, že ona tiež...
@cocca-colla @7 normálne som to začala počítať, či to sedí
Bezna forma komunikacie dvoch ludi, ktori polemizuju o abstraktnej problematike.
Mam to vyjadrit ako umelecky opis ?
Keby sa ludia vedeli takto rozpravat, nevznikalo by tolko nedorozumeni.
Ked je situacia emocionalne podfarbena, vtedy samozrejme treba rozpravat inak.
Ale to ide samo od seba, lebo vtedy inak aj myslis.