Môžeš robiť upratovačku, nejakého pomocníka v reštaurácii v bare, môžeš sedieť za pokladňou v Lidli, Tescu,... je veľa prác kde by takého človeka zobrali, ale väčšinou nie sú moc dobre platené. K niektorým prácam ti stačí dorobiť len nejaké kurzy aby ťa tam zobrali a nie je potrebná vysoká.
ak vie nieco robit, tak zoberu. dnes je uplne fuk, aku mas skolu, dolezite je, co vies. a hlavne aspon zakladne ekonomicke vzdelanie je dnes vec, ktora ti realne moze pomoct. za toto by som gymple rad radom popodpalovala, mal by existovat aj na nich predmet, kde ta naucia ucto a tie veci potrebne pre podnikanie (ako ucia na OA, hotelovke, kadernicky, kozmeticky a pod.) - ja neviem co presne, tiez som vystudovala gympel a s vysokoskolskym diplomom si mozem zadok utierat. neviem nic robit a zamestnavatelia su dnes tak lenivi, ze ta s nicim nezaucia robit.
najdes si taku pracu akoby si mal len zakladku.
s najvacsou pravdepodobnostou.
samozrejme, prosim vynimky, aby sa ich to nedotykalo, lebo o nich nehovorim aj tak.
@r4ptor v lidli a tescu je ale plnka, lebo ti su asi jedini ochotni vobec zaucat. minule som kukala, ze ponuka prace, pokladnik v CBA... no nechceli tie svine rok praxe (to bola podmienka)? no reku dobre vy, vidim, ze absolventi maju riadne sance sa zamestnat...
@patuskoo ak myslíš priemyselný park, výroba - robotníčka, zoberú každého, ale ona chce asi prácu na úrovni,
tzn. služobné auto, vibrátor, mobil a služobná kabelka
@7 no lebo ked mas poloprazdny zivotopis, tak co ides robit... ja co som mala brigadu popri vyske, tak to som robila u mamy len nejaku drobnu administrativnu pracu, cize ja prax nemam ziadnu ani za pokladnou ani takto... a ked nemas prax tak zenskej na pohovore nevysvetlis, ze tam lepsieho uchadzaca nema, lebo ty mas zas skvele predpoklady (lebo je to napr. tvoje hobby)...
ale to je len jedna strana mince, ta druha je, ze mnozstvo pohovorov je len na oko a uchadzaci su vopred vybrani...
@kitty7 má šancu sa tam dostať, aj keď sa tam hlási veľa ľudí, nech si pošle žiadosť a uvidí, na začiatku by možno dokladala tovar a robila podobné práce, neskôr by ju možno pustili aj za pokladňu ... inde ako hovoríš, chcú aspoň nejakú tú prax
spolužiačky čo nešli na VŠ robili chvílu predavčky, call centrum alebo im niekto prácu vybavil. A to neboli sprosté proste mali len gympel. Teraz sú ale už na VŠ. A aj človek z obchodnej má dosť problém zamestnať sa, tiež to nie je nejaká výhra.
No nemôžeš si moc vyberať....
takého čo chce robiť vezmú len musíš chcieť ... nemusíš študovať ja ani nepracujem ani neštudujem a je mi dobre mám toľko voľného času že tu vysedávam celý deň
@kitty7 tak ako myslim ze toto zavisi najma od vysokej na aku si chodila. Ak si vychodila nejake socialne spolucitenie alebo co tak sa tazko hlada robota. Sestra konci akurat skolu odbor ma nemcina v komunikacii alebo take daco a zatial to vyzera ze nejaka solidna robota by sa najst dala[klopklop..]
@tichyrok
no je to cistá pravda
jednu spoluziacku vyhodili z vysokej skoly uz vyse rok je nezamestnaná
ja som brigádovala v baliarni a pracovala som ako predavacka
od septembra aj ja pojdem na vysoku skolu, ale to sa nepaci ani rodicom ani bratovi
@r4ptor len musia byt aj volne miesta a tie dako nie su, ako tak sledujem ponuky
@feklus to si len teraz myslis ja mam Bc. z environmentalneho inzinierstva - v oblasti zivotneho prostredia nie su ziadne volne miesta (preto som so skolou skoncila), teoreticky by som mohla robit laborantku, prakticky radsej vezmu niekoho s chemickou strednou - keby boli volne miesta brat je vystudovany psycholog a je uz rok doma praveze ti so socialnou pracou, ak je to povodne daky kuchar-casnik sa este skor ta svina zamestna, ako niekto, kto sa na vyske namakal trikrat tolko, ale ma za sebou gympel.
@feklus este mi napadlo - mama mi tiez vravi, ze vsak sa uchyt s anglictinou, rozpravas plynule vies si predstavit, naco mi to je dufam ked aj je daka robota, kde potrebujes cudzi jazyk, tak casto chcu aj ine vzdelanie - cestovny ruch, ucto, pokladna... pokial ma tvoja sestra OA za sebou, tak je zahojena.
@kitty7 no myslel som to tak, ze uz jej volali z par zamestnani a pytali sa kedy konci skolu a ci vie teda nemecky ked to pise v zivotopise atd. Tak hadam ju len nenamotavaju Ja idem na informaticky zameranu vysoku tak hadam ju vychodim a neco z toho bude. Ale ako tak sledujem mal by som sa pocas vysky naucit poriadne nemcinu a nasledne sa tlacit do Rakuska/Nemecka. Len to sa lahko hovori ....
@feklus tak to je zahojena ako vravim. lebo samotny jazyk ti je fakt na rit, treba mat dobru strednu za sebou - co ja teda urcite nemam. ale ona by sa uchytila aj bez tej vysky vdaka strednej, aj ked takto ma viac moznosti, lepsie ponuky.
a informatika je tiez fajn. zameraj sa na weby alebo programovanie a tiez budes zahojeny...
no ja som napr. skončila OA minulý rok a doteraz som si nenašla prácu..mam za sebou len brigády ako pokladnička v tesco a staž v anglicku..dala som si prihlasku na Vysku tak dúfam ze ma vezmú lebo na tom úrade prace sa mi uz veru nechce byt
Bodaj by ste si našli prácu, keď neviete kde a čo robiť.
Keď ste tu všetci taký múdry znalci jazykov, čo tak ísť na intership, zaučiť sa v nejakej firme a máte?
Na zber úrody berú stále niekoho.
Pohybovať sa jednoducho niekde, kde máte šancu spoznať nových ľudí, ktorý budú mať známosti a je to. Len keby ste trošku viac chceli.
@lansue mas pravdu, je to dost o chceni, len mam pocit, ze v niektorych robotach ti prilis davaju pocitit neviemake veci, sikanuju a tak sa potom tazko taka robota udrzi, tazsie nez najde.
@timea91 ....A myslíš si že ked spravíš vysokú tak všade bude napísané tvoje meno že podte k nám pracovať?? čo si ....toľko kamošov mám čo sú Ing...a robia to isté...čo tí čo školu nemajú...dôležitá je prax...a jazyk...v dnešnej dobe...ovšem môžeš študovať aj na prestížnej univerzite ..napr: lekárstvo....a zamestnať sa v obore alebo IT to už počas štúdiá nájdeš prácu......dá sa..môžeš podnikať..a nemusíš mať ani strednú školu..všetko je možné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
s najvacsou pravdepodobnostou.
samozrejme, prosim vynimky, aby sa ich to nedotykalo, lebo o nich nehovorim aj tak.
bohuzial je to tak, aj ja mám také skusenosti, rozposielala som zivotopisy a skoro nikto sa mi neozval
tzn. služobné auto, vibrátor, mobil a služobná kabelka
ale to je len jedna strana mince, ta druha je, ze mnozstvo pohovorov je len na oko a uchadzaci su vopred vybrani...
súhlasim
No nemôžeš si moc vyberať....
no je to cistá pravda
jednu spoluziacku vyhodili z vysokej skoly uz vyse rok je nezamestnaná
ja som brigádovala v baliarni a pracovala som ako predavacka
od septembra aj ja pojdem na vysoku skolu, ale to sa nepaci ani rodicom ani bratovi
@feklus to si len teraz myslis ja mam Bc. z environmentalneho inzinierstva - v oblasti zivotneho prostredia nie su ziadne volne miesta (preto som so skolou skoncila), teoreticky by som mohla robit laborantku, prakticky radsej vezmu niekoho s chemickou strednou - keby boli volne miesta brat je vystudovany psycholog a je uz rok doma praveze ti so socialnou pracou, ak je to povodne daky kuchar-casnik sa este skor ta svina zamestna, ako niekto, kto sa na vyske namakal trikrat tolko, ale ma za sebou gympel.
a informatika je tiez fajn. zameraj sa na weby alebo programovanie a tiez budes zahojeny...
coby sa nedalo ...
drzim palce
aj ja dufam ze ma vezmu na skolu, nechcem byt dalej na urade práce
na akú si si dala? ja UK v BA
Keď ste tu všetci taký múdry znalci jazykov, čo tak ísť na intership, zaučiť sa v nejakej firme a máte?
Na zber úrody berú stále niekoho.
Pohybovať sa jednoducho niekde, kde máte šancu spoznať nových ľudí, ktorý budú mať známosti a je to. Len keby ste trošku viac chceli.
chcu vystudovaneho,hotového človeka,s 3 ročnou praxou,
CHORY SYSTEM