Otec po nas v kus vrieska.Vcera som upratovala a podarilo sa mi rozbit tienidlo na lampu.Vyvadzal ako zmyslov zbaveny a este dnes to vyhadzoval na oci. Je strasne naladovy vsetci kazd musi robit len to co chce on a vzdy si najde nejaku zamienku a krici na
ako moj tatko minule mame hodil mobil o zem preto ze ho zdvihla ked sa s nou rozpraval na temu ze naco kupovat balenu vodu 2l za 10 korun ked voda z vodovodu je 5 sk za 1000 l...takze myslim ze tvoj tatko je na tom este dobre
Teraz naozaj nie som ironický- chcem ti len poradiť. Nedávno som sa dočítal, že keď majú ženy menopauzu, muži majú tiež niečo podobné. Volá sa to ANDROPAUZA. okolo 50-teho roku života. Všetko sa v mužskom tele akoby "pripravuje na odpočinok"- prestvájú byť ranné erekcie, začínajú pobolievať kĺby, náhle zmeny nálad, miestami pesimistický pohľad na život. nájdi si o tom na nete viac. Nevravím, že práve toto je tá príčina, ale je to jedna z možností. Potom to ešte môže byť niečo vnútorné, čo ho trápi, ale nemôže to povedať atď atď...
u nás našťastie tento problém nie je. Každopádne ti držím palce
oco ma 42 ...takze asi ziadnymi zmenami neprechadza...on je len hrozne vybusny a naladovy ..a ja uz nemam nervy znasat to ...za 18 rokov si na mne tak vybijal zlost ....a najhorise je to ze ja mu nic nato povedat nemozem lebo by zacal este viac..tak drzim hubu placem a myslim si svoje
môj tatino je neurotik ako vyšitý, dokáže doma iný bordel porobiť. ale neostáva ti nič iné, fakt len byť ticho a ignorovať. ja som sa s ním hádala asi 6 rokov. prednedávnom som prestala a je kľudnejší aj on.. hádam prejde
aj moj je taky...stale po nas huci, za vsetko...nic sa mu nepaci...a ked neco upratujem tak setko je zle on by to urobil lepsie rychlejsie ale on nerobi nic sedi s vylozenimi nohami a kuka tv a buzeruje....a ked zacne hucat ja si to nedam poviem aj ja nieco ale potom sa vytoci ece viac a ide si von zapalit...
Môj je presne taký istý... hučí po všetkom, najčastejšie po mne... Aj pred chvíľou... Podával mi misku, náhodou som ju zobrala skôr ako on stihol pustiť, tak začal vrieskať že čo mu ju trhám z ruky A keď mu niečo poviem začne ešte viac...
nic si z toho nerobte .. aj ja mam takeho .. hrozne zle mi je to uz som sa hadala a aj tvarila ze sa mato netyka, ale on je navonok mily a skvely a vsetci aj ja chcem mat otca jak ty.. no si vymente fakt.
huka jak sprosty aj neska po mne hukal lebo som dala deu do spinaveho pradla.. chudak jeden bol nervozny ze musel chodbu vysavat a minule do mna rozok hodil..
a potom sa s mamaou rozpravam a tak si pripochoduje a nahuka ze co tu hukame a ze nech sa ukludnime uz ..
nenrmalne fakt ale co ma po nom ale inokedy je zasa hrozne mily a spravny otecko..
moj ocko ma madarskych predkov a v tom sa nezaprie...a o to horsie ked ma vela prace, ako tearaz...a aj prave teraz zavrieskal.. ....ale uz si nic z toho nerobim, viem, z etaky je a ze on to nemysli zle...a je to aj dobre na jednej strane, lebo nas vychoval prisne, ale zato spravne...
Skus si vsimat preco s atak sprava...popripade od kedy, ci mu v praci nehrozi padak, alebo ked sa tak sprava uz dlho, mozno si mysli, ze takto vas vychova(ma strach o vasu vychovu)...alebo ak ybol jeho otec??...len sa s nim nehadaj....mas jedno ci mas pravdu alebo nie....skus to ty ukludnit doma..
ak to prezivas uz 18 rokov.. a stale sa to nezmenilo.. pochybujem, i ked tu moze byt ista moznost, ze ma volaco so psychikou narobene.. ze ho mozno nieco trapi.. nevie vyriesit svoje problemy.. alebo take daco.. s takymi ludmi je to naozaj tazke, ja ti nezavidim.. aj svoju rodinnu situaciu ani opisovat nejdem.. sicez mojho pohladu je to tazke.. ale z inych by to nemuselo byt.. to nejdem riesit..
ak je to naozaj nieco psychickejsieho razu, mal by ist k lekarovi .. alebo.. ma to v povahe.. a to sa zmenit neda.. =/
@14 to presne ako keby si toho mojho opisovala..vsetci hovoria ze aky je suprovy lebo bratovi kupil motorku stale mu kupuje benzin...a pritom brat ledva prechadza z rocnika do rocnika...ja som na gympli ucim sa dobre a on stale drbe...aj kvoli nemu som sa zacala poriadne ucit aby nemal dalsi dovod preco na mna vrieskat....ale to vobec nezabera stale si najde nieco....dokonca ked som spadla zo schodov tak zacal vymyslat ze je to moja chyba ze mam davat pozor a hral sa na urazeneho a za cely cas co som tam bola ma ani neprisiel pozriet...a este mesiac potom ako som sa z nemocnice vratila mi to vyhadzoval na oci .... on je proste prasteny na hlavu...
a maminka tak ta sa ma snazi zastavat ale on ju potom okrikne ze sa ma stale zastava ze som hrozne dievcisko a ze vzdy som bola hlupa a vzdy budem.... a potom sa hadaju aj oni dvaja....a stale je to len kvoli mne ..
preco si to nasi ockovia nechcu uvedomit ze nam ublizuju tym ako sa k nam spravaju... ich zaujimaju len ich veci,,,ale dati co narobili su im ukradnute..
@barbarka0503 - tak Baška trochu sa na to pozrieme . Nedá sa to opísaťž objekttívne, pretože máme len jednostranný pohľad, preto mi prepáč, ak sa mýlilm.
1. Je to akosi genetický dané, že rodič - otec sa háda s naprotivkom z detí opačného pohlavia. Aj keď môžeš byť milé a si pekné dievča, tento problém tu je a bude. A prečo to??
Ak to pretrváva celý život, tak to si nevie nájsť nejak bližší vzťah k Tebe, potom treba si sadnúť s otocom a pozhovárať sa s ním, prečo si to vlastne myslí, že si taká a taká.
To, že sa dobre učíš a nehladí na to, tým sa netráp. Už starí Rímania hovorili NON SCHOLAE, SED VITAE DISCIMUS /Učíme sa pre život, nie pre školu/ a Tvoje vedomosti, ktoré si nadobudla sa Ti určite zídu.
Ak to trvá krátkodobo, tak vec je jasná - pocit ohhrozenia. Si veľmi pekné dievča a Tvoj otec si to uvedomuje. Preto je aj reálny odchod s priateľom, svatba deti, čím Ťa nenávratne stratí.
Pravdaže nechcem povedať, že všetci otcovia majú rovnaký vzťah k dcéram. Závisí to od faktoru osobnosti otca, ako aj dcéry...
ČO ROBIŤ??
Baška, rozhodne odporúčam rozhovor. Skús na to vymedziť určitý deň a správaj sa aj Ty milo a skús ho niečim prekvapiť, čo by ho mohlo potešiť. Potom večer sa skús s nim pozhovárať ako dospelýá s dospelým...
POtomdaj vedieť ako to dopadlo Neboj určite to bude lešpie
Ano, ukazkovy pripad psychickeho tyrania. Ja mam teraz nieco podobne v najblizsej rodine, tak o tom dost citam.
V principe ide o to, ze ludia maju zafixovane iste vzory spravania, ktore si priniesli z domu. Je pravdepodobne, ze aj u nich to bolo tak, ze otec krical na deti (mozno len na dcery). Problem je, ze tie vzorce spravania sa nezmenia, ak to on nechce. A pochybujem, ze bude po tolkych rokoch ochotny to nejak menit (je potrebna psychoterapia a blablabla).
Ty si daj prihlasku na vysku do nejakeho vzdialeneho mesta, aby si byvala na intraku. Odporucam Bratislavu Uvidis, ze sa vas vztah zlepsi, ked sa budete vidiet zriedka.
No a druha, ovela dolezitejsia vec: Daj si veeeeeeeeeelky pozor, aby si si nevybrala frajera, ktory by bol obrazom tvojho otca. Aj ty totiz opakujes vzory spravania z detstva a mozes mat pocit (podvedomy mozno), ze frajer, ktory na teba krici je OK, lebo vsak u vas to tak fungovalo cely tvoj zivot. Vyber si pre svoje deti otca, akeho by si chcela mat aj ty (viem, ze je priskoro hovorit o takych veciach, ale radsej skor ako neskoro )
@22 s mojim ocom sa rozpravat neda...on je take velke male decko s ktorym si ja neporadim.proste vyhyba sa vsetkym formam rozhovoru a je typ cloveka ktory nevie vyjadrit city...preto je to velmi tazke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
no ja neviem,trebalo by sa s nim porozpravat aj s mamou.....
u nás našťastie tento problém nie je. Každopádne ti držím palce
huka jak sprosty aj neska po mne hukal lebo som dala deu do spinaveho pradla.. chudak jeden bol nervozny ze musel chodbu vysavat a minule do mna rozok hodil..
a potom sa s mamaou rozpravam a tak si pripochoduje a nahuka ze co tu hukame a ze nech sa ukludnime uz ..
nenrmalne fakt ale co ma po nom ale inokedy je zasa hrozne mily a spravny otecko..
Skus si vsimat preco s atak sprava...popripade od kedy, ci mu v praci nehrozi padak, alebo ked sa tak sprava uz dlho, mozno si mysli, ze takto vas vychova(ma strach o vasu vychovu)...alebo ak ybol jeho otec??...len sa s nim nehadaj....mas jedno ci mas pravdu alebo nie....skus to ty ukludnit doma..
ak je to naozaj nieco psychickejsieho razu, mal by ist k lekarovi .. alebo.. ma to v povahe.. a to sa zmenit neda.. =/
a maminka tak ta sa ma snazi zastavat ale on ju potom okrikne ze sa ma stale zastava ze som hrozne dievcisko a ze vzdy som bola hlupa a vzdy budem.... a potom sa hadaju aj oni dvaja....a stale je to len kvoli mne ..
1. Je to akosi genetický dané, že rodič - otec sa háda s naprotivkom z detí opačného pohlavia. Aj keď môžeš byť milé a si pekné dievča, tento problém tu je a bude. A prečo to??
Ak to pretrváva celý život, tak to si nevie nájsť nejak bližší vzťah k Tebe, potom treba si sadnúť s otocom a pozhovárať sa s ním, prečo si to vlastne myslí, že si taká a taká.
To, že sa dobre učíš a nehladí na to, tým sa netráp. Už starí Rímania hovorili NON SCHOLAE, SED VITAE DISCIMUS /Učíme sa pre život, nie pre školu/ a Tvoje vedomosti, ktoré si nadobudla sa Ti určite zídu.
Ak to trvá krátkodobo, tak vec je jasná - pocit ohhrozenia. Si veľmi pekné dievča a Tvoj otec si to uvedomuje. Preto je aj reálny odchod s priateľom, svatba deti, čím Ťa nenávratne stratí.
Pravdaže nechcem povedať, že všetci otcovia majú rovnaký vzťah k dcéram. Závisí to od faktoru osobnosti otca, ako aj dcéry...
ČO ROBIŤ??
Baška, rozhodne odporúčam rozhovor. Skús na to vymedziť určitý deň a správaj sa aj Ty milo a skús ho niečim prekvapiť, čo by ho mohlo potešiť. Potom večer sa skús s nim pozhovárať ako dospelýá s dospelým...
POtomdaj vedieť ako to dopadlo Neboj určite to bude lešpie
V principe ide o to, ze ludia maju zafixovane iste vzory spravania, ktore si priniesli z domu. Je pravdepodobne, ze aj u nich to bolo tak, ze otec krical na deti (mozno len na dcery). Problem je, ze tie vzorce spravania sa nezmenia, ak to on nechce. A pochybujem, ze bude po tolkych rokoch ochotny to nejak menit (je potrebna psychoterapia a blablabla).
Ty si daj prihlasku na vysku do nejakeho vzdialeneho mesta, aby si byvala na intraku. Odporucam Bratislavu Uvidis, ze sa vas vztah zlepsi, ked sa budete vidiet zriedka.
No a druha, ovela dolezitejsia vec: Daj si veeeeeeeeeelky pozor, aby si si nevybrala frajera, ktory by bol obrazom tvojho otca. Aj ty totiz opakujes vzory spravania z detstva a mozes mat pocit (podvedomy mozno), ze frajer, ktory na teba krici je OK, lebo vsak u vas to tak fungovalo cely tvoj zivot. Vyber si pre svoje deti otca, akeho by si chcela mat aj ty (viem, ze je priskoro hovorit o takych veciach, ale radsej skor ako neskoro )