Hmm, mám taký problém. Maturovala som v roku 2009, potom som chcela ísť študovať angličtinu do Brna ale tam ma nevzali. Tak som skončila na technike. Tam ma to ale vobec nebavilo, tak som po prvom semestri zanechala štúdium. Nešla som ani na skúšky. Tak s
neporadim ti, pretoze ja ako rodic, by som svojmu dietatu potom co ide trikrat na VS a nic z toho uz dalsiu VS rozhodne odmietal platit a hnal by som ho do prace
videla si, z coho su prijimacky a z kolkych stupnov su zlozene talentovky? vies vyvolavat fotky v labaku? (ano, lebo to je sucast prijimaciek)
ale ak sa za toho pol roka, co ti ostava, naucis perfektne kreslit, teoriu fotografie, prax v labaku, dejepis, nosku a zvladnes tie 4 ci 6 ci kolko knih Dejin umenia, tak sa vykasli na tuto skolu
mne sa zdá, že by si sa najradšej venovala len tomu, čo ťa baví. to my všetci je to síce pekné, ale keď ťa všeobecne nebaví študovať (ekonómia, filozofia a technika je podľa mňa dosť široký záber), neskúsiš radšej pracovať? možno neskôr uvážiš, že by bolo dobré mať školu a pôjdeš na ňu keď budeš presvedčená, že to naozaj chceš / potrebuješ / budeš v tom vidieť zmysel.
šancu určite máš (vždy je podľa mňa šanca). ale vôbec nie je jednoduché sa na tú školu už len dostať a myslím, že na to treba obrovský talent a tiež veľa driny, nielen že ťa to baví (aj keď bez motivácie to ide veľmi ťažko).
@5 Ani nie pol roka, tak štyri mesiace... nezdá sa mi pravdepodobné, že by si sa za ten čas stihla pripraviť. Na tieto školy sa niektorí snažia dostať aj viac rokov za sebou. Nehovorím, že nechoď tam vôbec, len som skeptická ohľadom toho, že by to malo byť už teraz. (Mimochodom, predpokladám, že vieš, že aj na tej škole budeš musieť robiť veci, ktoré sa ti nepáčia alebo sa ti do nich nechce)
A inak neviem... zápis ste už mali? Ak hej, tak či tak si študent, tak môžeš tomu dať týždeň alebo dva.. muselo tam byť predsa niečo, čo sa ti páčilo, keď si to chcela skúsiť, nie? Alebo, ešte by si mohla ísť robiť.
ja len ze ,,tam ma nevzali , tak som skoncil/a'' je slovne spojenie ktore pocujem dost casto.
Aky ma kua vyznam ist niekde kde ist nechcete ? To je taky problem si rok popracovat niekde v obchode , popritom sa ucit a potom ist na VS , na ktoru ist chcete ?! Je to vazne horsie riesenie ako ist niekde, odkial aj tak odidete ???
@janeviem16 Fíha lenže takto si si to pekne skomplikovala čo sa týka finančnej situácie. Vlastne si zničíš všetky platené roky na bc štúdium štátom takže rovno ti poviem že už môžeš ísť pomaly na súkromnú školu. Pretože aj niektoré štátne školy majú pekné pálky za semester.
Neuraz sa ale ja by som ťa kopol do riti. Pretože som bol sám na seba nahnevaný keď ma vyhodili po dvoch rokoch z informatiky. ALe na rozdiel od teba som sa ja nevzdával ale bojoval som do poslednej chvílky kým sa dalo. Teba niečo nebaví tak s tým sekneš. Takto si ani nikdy nenájdeš žiadnu prácu. Hovorí sa že na školu treba železné nervy a ocelový zadok...očividne nemáš ani jedno. Dream On girl.
@kosay veď to si vravím aj ja.. a určite budem na sebe makať.. tak nenmáme skrátka také šťastie ako niekto, koho osvieti v 10tich a vie, že chce byť doktorom..
@ahajj Ja viem, neurazím sa. Ja som na seba taká nasratá.. Mame to ani nemožem povedať, čo zas zamýšľam. Každý má však svoj príbeh, a u mňa to nie je len tým, že nechcem sa učiť a nebojujem.. Napísala som to v skratke na vylíčenie situácie.. Ale to je jedno.. Každopádne vďaka za názor..
Okej, vďaka všetkým za názor, odsúdte ma, myslite si čo chcete.. Mám už len poslednú otázku.. Može niekto po troch rokoch na troch roznych vysokých školách ísť zas do prvého na VŠ?
Na skolu by som sa zatial asi nevykaslal, skus sa pripravovat a podaj si prihlasku. Ak Ti to vyde, bude to fajn Ak nie, nestratis nic oproti pripadu, ze to neskusis. A skus si pozriet aj FMK UTB v Zline, mozno by sa Ti aj tam nejaky studijny program zapacil, ked uz mas umelecke a graficke sklony
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale ak sa za toho pol roka, co ti ostava, naucis perfektne kreslit, teoriu fotografie, prax v labaku, dejepis, nosku a zvladnes tie 4 ci 6 ci kolko knih Dejin umenia, tak sa vykasli na tuto skolu
a na nieco take idu fakt zel udia co na to maju zalezi ako si na tom ty
šancu určite máš (vždy je podľa mňa šanca). ale vôbec nie je jednoduché sa na tú školu už len dostať a myslím, že na to treba obrovský talent a tiež veľa driny, nielen že ťa to baví (aj keď bez motivácie to ide veľmi ťažko).
A inak neviem... zápis ste už mali? Ak hej, tak či tak si študent, tak môžeš tomu dať týždeň alebo dva.. muselo tam byť predsa niečo, čo sa ti páčilo, keď si to chcela skúsiť, nie? Alebo, ešte by si mohla ísť robiť.
Aky ma kua vyznam ist niekde kde ist nechcete ? To je taky problem si rok popracovat niekde v obchode , popritom sa ucit a potom ist na VS , na ktoru ist chcete ?! Je to vazne horsie riesenie ako ist niekde, odkial aj tak odidete ???
To len tak do vetra.
Ale jedno ti poviem - Nikdy nieje neskoro stať sa kým chceš!
Rozhodne bojuj a nevzdávaj sa Rodičia by to mali pochopiť.
Neuraz sa ale ja by som ťa kopol do riti. Pretože som bol sám na seba nahnevaný keď ma vyhodili po dvoch rokoch z informatiky. ALe na rozdiel od teba som sa ja nevzdával ale bojoval som do poslednej chvílky kým sa dalo. Teba niečo nebaví tak s tým sekneš. Takto si ani nikdy nenájdeš žiadnu prácu. Hovorí sa že na školu treba železné nervy a ocelový zadok...očividne nemáš ani jedno. Dream On girl.