Ahojte, chcela by som sa opýtať na pár vecí ohľadne štúdia masmediálnej komunikácie. Rada by som vedela, koľko približne ľudí sa hlási, koľko berú, aké náročné sú prímačky a čo všetko potrebujem na to aby som sa na ne dokázala pripraviť. Bola by som rada
berú 65 na denné...keď som ja končil strednú tak sa na FMK hlásili dve moje spolužiačky. jednu zobrali na dennú a druhú na externú formu. inak že by boli nejako múdre by som nepovedal, pripravovali sa z nejakej brožúrky na všeobecný prehlad.
tiež švagor si dával prihlášku na FMK externú formu, ani to nevidel a prijímačky spravil s tým že ho prijali.
takže fámy že tam zoberú len nejakých top ludí a že sa tam hlási obrovský počet ludí sa mi nezdá a celé je to nafúknuté.
na FMK nikdy elita nechodila a ani chodiť nebude, keď tak si zavolaj na študijné či nemajú k dispozícii prípravu na tie prijímačky...v pohode ťa zoberú keď sa do toho pozrieš.
okej dakujem za info som rada, že počujem pozitívnu odpoveď. Chcela by som aj vedieť, či tie baby teraz aj pracujú, alebo kde. Po prípade aké má táto škola uplatnenie. Lebo vyzerá to zaujímavo
to máš ťažko, keď sem nabehne užívatel antifunebrák tak ti tu vytmaví že je to takmer najlepšia škola na svete, majú brutálne uplatnenie a už po dokončení vš ťa budú na ulici zastavovať ludia z reklamných agentúr...
moje spolužiačky pokial viem ešte študujú, ono kto sa tam dostane ten to aj doštuduje to je v podstate výhoda.
dnes majú ludia problém sa zamestnať aj s lepšou školou ako je FMK (a že ich je), nikto netvrdí že sa neuplatníš zrovna ty...ale z môjho pohladu ide o vymyslený odbor pre ludí čo sa snažia vyhnúť matematike...a mgr by som napr ani byť nechcel
No ja viem, že majú dnes ľudia problémy so zamestnaním aj s lepšími školami. Ale ja maturujem s náuky o spoločnosti s dejepisu, samozrejme zo slovenčiny a potom z nemčiny. Neviem si samu seba predstviť s iným titulom ako mgr len myslím, že by ma práve toto bavilo. Je to asi aj dosť o šťastí a o priebojnosti.
Prijímačky sú jednoduché, je pravda že sa hlási veľa uchádzačov ale nič hrozné... Zvládla som ich be akejkoľvek prípravy.
Riešiť uplatnenie? To nie je o škole, to je o každom z nás... Tí ktorí po štúdiu končia na úrade práce si za to môžu sami. Netvrdím že FMK UCM je najťažšia škola na Slovensku, dá sa odfláknuť naozaj slušne, no ponúka skvelé možnosti a kontakty... Voľného času je dosť, čo ja beriem skôr ako pozitívum - viac času rozvíjať sa v smere o ktorý sa zaujímaš, chodiť na stáže atď. Čiže zhrnutie: táto škola sa dá ukončiť štýlom že ledva preliezaš z ročníka do ročníka (smer úrad práce, Tesco...), alebo môžeš využiť všetky možnosti ktoré ti ponúka (a potom sú tvoje vyhliadky fajn Dôkazom je aj nemálo úspešných absolventov.)
Tí, ktorí blízko FMK ani nešli nech sa radšej nevyjadrujú
Účelom nebolo robiť reklamu (je mi srdečne jedno kto chce študovať na FMK a kto nie), skôr napísať svoje dojmy a skúsenosti.
@liss1 nože napíš niekoho úspešného z FMK to by som si rád prečítal.
snívate tam o tom že budete robiť v reklame...okrem toho že sa to skoro nikomu z vás nepodarí (no proste realita) tak okrem toho neviete robiť nič. z tej skladby predmetov sa ani nič vedieť nedá, chvíľku ešte ale potrvá kým ludia vytriezvejú z toho že ísť na FMK je terno.
lenže narozdiel napr od práva masmediálna komunikácia terno nebola ani nebude.
takéto odbory ako FMK a školy ako UCM by sa mali porušiť a tie peniaze by sa mali natlačiť do kvalitnejších univerzít a fakúlt.
@ahajj uspešný je kazdy koho bavi to co tam studuje. Je pravda ze UCMka sa da maximalne odflaknut a neviem co este, ale niektorych ludi jednoducho bavi presne toto(fotenie,filmovanie,tvorenie reklam a eventov). Na nasej skole je dost ludi, ktorí sa angazuju v roznych smeroch pod zastitom skoly, ci su to masmedialci alebo my marketingovi.Robia sa rozne akcie podujatie filmove vecery fmk trhy ine party ale aj konferencie a najnovsie aj rozne kabinety kde si skusas to, cim by si chcel asi byt a podobne. Mne ta skola nepride ani najtazsia no ani najlahsia ak sa na nu skutocne pilne pripravujes. Neni to same lazo plazo. Ta skola je tu nato, aby z teba vytiahla tvoje prednosti a pomohla sa ti rozvijat bez pomoci 3kilovych knih! Dava ti vyber smeru ktorym sa budes uberat pocas Bc. stupna alebo Mgr....Och..zalezi to vsetko od studenta, nie od skoly celkovo... @denisadenka prijmacky boli priemerne..pre mna anglictina dost lahka a vseobecny prehlad tiez nebol tazky,bolo tam vela marketingu a ekonomiky co som mala na hotelke cize pohoda ale akzdy rok to menia...vacsinou sa uci z takej knihy,alebo robai sa aj kurzy,no tie su ti nanic podla mna...Neviem kolko nas brali ale je to vsetko na stranke treba sa len kuknut...Mnoho ludi tu skolu bere ako poistku cize si urcite podaj aj odvolanie..a Nenehaj sa odradzat ludmi ktori maju na to zly nazor lebo to "poculi". ja tam studujem a paci sa mi tam..lebo je to taka škola hrou...vsetko zavisi od toho,ako sa k nej postavis ty.. Thats all..
@zusska Ahojte, ja som síce ešte len tretiačka ale už sa zaujímam o vysoké školy a veľmi by som chcela ísť študovať práve sem! čítala som si na ich stránke, že v podmienkach prijatia sa zohľadňujú známky z profilových predmetov a bola tam náuka o spoločnosti. Lenže ja na obchodnej akadémií a nosku nemám a ešte by ma zaujímalo aké známky si mala, lebo ja som dvojkárka čo sa týka slovenčiny aj angličtiny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
» www.portalvs.sk/sk/studijny-pro...
berú 65 na denné...keď som ja končil strednú tak sa na FMK hlásili dve moje spolužiačky. jednu zobrali na dennú a druhú na externú formu. inak že by boli nejako múdre by som nepovedal, pripravovali sa z nejakej brožúrky na všeobecný prehlad.
tiež švagor si dával prihlášku na FMK externú formu, ani to nevidel a prijímačky spravil s tým že ho prijali.
takže fámy že tam zoberú len nejakých top ludí a že sa tam hlási obrovský počet ludí sa mi nezdá a celé je to nafúknuté.
na FMK nikdy elita nechodila a ani chodiť nebude, keď tak si zavolaj na študijné či nemajú k dispozícii prípravu na tie prijímačky...v pohode ťa zoberú keď sa do toho pozrieš.
okej dakujem za info som rada, že počujem pozitívnu odpoveď. Chcela by som aj vedieť, či tie baby teraz aj pracujú, alebo kde. Po prípade aké má táto škola uplatnenie. Lebo vyzerá to zaujímavo
to máš ťažko, keď sem nabehne užívatel antifunebrák tak ti tu vytmaví že je to takmer najlepšia škola na svete, majú brutálne uplatnenie a už po dokončení vš ťa budú na ulici zastavovať ludia z reklamných agentúr...
moje spolužiačky pokial viem ešte študujú, ono kto sa tam dostane ten to aj doštuduje to je v podstate výhoda.
dnes majú ludia problém sa zamestnať aj s lepšou školou ako je FMK (a že ich je), nikto netvrdí že sa neuplatníš zrovna ty...ale z môjho pohladu ide o vymyslený odbor pre ludí čo sa snažia vyhnúť matematike...a mgr by som napr ani byť nechcel
zachvíľku bude treba vš titul aj do knižnice...
Prijímačky sú jednoduché, je pravda že sa hlási veľa uchádzačov ale nič hrozné... Zvládla som ich be akejkoľvek prípravy.
Riešiť uplatnenie? To nie je o škole, to je o každom z nás... Tí ktorí po štúdiu končia na úrade práce si za to môžu sami. Netvrdím že FMK UCM je najťažšia škola na Slovensku, dá sa odfláknuť naozaj slušne, no ponúka skvelé možnosti a kontakty... Voľného času je dosť, čo ja beriem skôr ako pozitívum - viac času rozvíjať sa v smere o ktorý sa zaujímaš, chodiť na stáže atď. Čiže zhrnutie: táto škola sa dá ukončiť štýlom že ledva preliezaš z ročníka do ročníka (smer úrad práce, Tesco...), alebo môžeš využiť všetky možnosti ktoré ti ponúka (a potom sú tvoje vyhliadky fajn Dôkazom je aj nemálo úspešných absolventov.)
Tí, ktorí blízko FMK ani nešli nech sa radšej nevyjadrujú
Účelom nebolo robiť reklamu (je mi srdečne jedno kto chce študovať na FMK a kto nie), skôr napísať svoje dojmy a skúsenosti.
snívate tam o tom že budete robiť v reklame...okrem toho že sa to skoro nikomu z vás nepodarí (no proste realita) tak okrem toho neviete robiť nič. z tej skladby predmetov sa ani nič vedieť nedá, chvíľku ešte ale potrvá kým ludia vytriezvejú z toho že ísť na FMK je terno.
lenže narozdiel napr od práva masmediálna komunikácia terno nebola ani nebude.
takéto odbory ako FMK a školy ako UCM by sa mali porušiť a tie peniaze by sa mali natlačiť do kvalitnejších univerzít a fakúlt.