1. Chcem sa spýtať či vo vzťahu rozlišujete Mám ťa rád, Ľúbim ťa a Milujem ťa. Podľa mňa mať rada môžem mať aj kamarátov, ľubiť frajera na začiatku alebo lúbiť rodinu ale milovať len jedneho človeka čiže frajera po dlhom období. Môj názor
@mrglass ale za to ze ti hovori ze ta ma rada by si bol vdacny len v tom pripade ak by ta nelubila, ale po takom case by ta nemala mat uz len rada ale aj nieco viac a davat ti to najav
3./ nie je to len o slovach ... a kazdy ich vnima inak a inak pouziva. Zvlast ak niekto ma uz nejake skusenosti (napr. negativne), moze slov vazit a byt opatrnejsi v ich vybere ... aj vo vztahu.
@pumaamravec Hmm,takto.Keby spolu chodíme a ja by som ľúbil ju a ona by ma mala len rada tak platí to čo som napísal .Druhá vec je,že keby ma neľúbila tak si myslím,že by sme boli iba veľmi,veľmi dobrí kamaráti,síce ja by som jej chcel prejavovať lásku,ale držal by som sa pri zemi a v podstate by sme spolu ani nezačali chodiť.
1. Chcem sa spýtať či vo vzťahu rozlišujete Mám ťa rád, Ľúbim ťa a Milujem ťa?
=> Nerozlišujem to. Podľa mňa je dôležitejšie, čo človek cíti, a nie čo hovorí. Hlavne, že sa ľudia majú radi. Že sú spolu šťastní, to je podstatné, a nie konkrétne slovíčko
"Podľa mňa mať rada môžem mať aj kamarátov, ľubiť frajera na začiatku alebo lúbiť rodinu ale milovať len jedneho človeka čiže frajera po dlhom období."
To je len slovíčkarenie. Hranie sa so slovíčkami...
"2. A okrem toho, že sa pýtam či rozlišujete tieto vyrazy sa chcem opýtať ešte niečo. Podľa vás je normálne si medzi kamarátmi hovoriť, že sa majú radi?"
Podľa mňa je zbytočné o takýchto veciach, ako môžu si to občas povedať. A? To ako frajerka má žiarliť, že si kamoši povedia občas, že sa majú radi?
"3. A posledná otázka vadilo by vám ak by ti tvoj frajer/ka aj po polročnom vzťahu stále hovorili len mám ťa rád ale nepovedal by ti že ťa ľúbi?"
Ako keby to nebolo jedno, podstatné je, že či sa majú naozaj radi, a nie akú slovnú formuláciu používajú... Podľa mňa je to jedno...
3. A posledná otázka dievča pochabé, ty asi nerozumieš sama sebe, ak ti chlapec po pol ročnom "vztahu" povie mam ta rád miesto lubim ťa, asi nie ste stále vo vztahu ak ti to došlo. to musi byť jednoznačne behom jedneho dna dvoch, maximalne tyždna, či sa chcete a musi to byt spontánne. predsa musis povedať...páčiš sa mi, chcem ťa.. a potom bud suhlasi alebo ta odmietne... ak pol roka sa len tak obzeráte po sebe..nedeje sa nič, a všetko si len nahováraš..ach jaj. asi si zamotanô
1, nie, mat rad je jedna vec (to like) a lubit/milovat je druha vec, ale obe to iste (to love), radsej ale hovorim lubit koli tomu ze to pekne znie (ľ slight_smile:
2, ano je, ale chalani si to moc medzi sebou nehovoria z toho co viem, ale s kamaratkami si to hovorime z casu na cas
3, zalezi ako by som ten vztah bral, a od toho co by mi on povedal keby sa ho spytam otazky tu polozene
1. mám ťa rád a ľúbim ťa je pre mňa to isté. Milujem je asi trocha viac, ale nevadilo by mi to, keby mi to frajerka nepovedala počas vzťahu. Také niečo môžem očakávať po svadbe a tak
2. možno u báb, my chalani si také nehovoríme medzi sebou.
3. asi nie a keby hej, tak sa to dá vydiskutovať. Nerobil by som kvôli tomu nejaké haló
@vreskot000 ja to praveze beriem rovnako ako ty a ked mi niekto pol roka hovori mam ta rad namiesto lubim ta, berem ze ten clovek asi ku mne citi len kamaratstvo a nic viac, co je teda po polroku dost smutne
to je ako stupnovanie zly, horsi, najhorsi cize mat rad = malo, lubit = viac, milovat = najviac vo vztahu mozne (vysie to uz nedotiahnes )
2. mat rad mozes mat jedneho cloveka, lubit viac, milovat len jedneho..
ked ma niekto z kamaratov depku a reci "nikto ma nema rad idem sa zabit" tak mu poviem "ja ta mam rad" (ked je to uz KAMARAT tak asi je KAMARATOM lebo ho mam rad a nie preto ze som snim bol raz na pive vtedy je to len clovek ktoreho poznam)
3. vsetko je o diskusii, lubim moju "sestru" ale inac ako priatelku (ktoru milujem a lubim ), treba rozlisovat lubit a lubit lubit je viac ako mat rad..
proste ak maju dvaja vo vztahu nezhodu treba si to vydiskutovat
ked niekto po pol roku este nepovie "lubim ta " neznamena to ze nelubi mozno to len nevie prejavit a mozno ma iny slovnik ako ty
1. rozlišujem a rozlišujem a sú to tri rôzne spojenia značiace niečo iné. čo presne je myslím u každého trochu iné, ale dôležité je že neznačia to isté pre mňa
2. neviem čo je normálne a ako písal panter, chalani si to zväčša nevravia.. ale napríklad takého @dudri ho sa nedá iné než milovať
3. to nie je o vadení. základom vzťahu je vzájomné porozumenie a myslím, že keď sa dvaja majú radi a rozumejú si, tak vedia čo ten druhý má rád a čo nie..
takže i keby ich názor na tie slová bol rozdielny, tak ten čo by to počuť potreboval (to milujem, nielen to mám rád) by to od toho druhého dostával
čo sa mňa týka, tak áno.. práve preto, že to rozlišujem
@tomas má pravdu, že dôležité je čo človek cíti, ale i slová sú forma akou sa to dá vyjadriť.
okrem toho.. milujem ťa či ľúbim ťa znie oveľa krajšie ako "mám ťa rád"
rozlišovať rozlišujem.. a veľmi.. no v prvom rade mi tieto slová evokujú to, že toho človeka naozaj poznám.. ľúbiť dokážem až ked niekoho poznám viac ako len pár mesiacov.. čiže ak mi to niekto povie po pár mesiacoch.. tak mu v podstate neverím.. lebo ma dostatočne nepozná..
čiže u mňa si na tieto slová dotyčný vcelku počká.. ale zatial to nikomu nevadilo..
ked som to už niekomu povedala.. tak to bolo s odstupom času, toho človeka som poznala a poznala aj jeho tajomstvá.. vedela som čo to o ňom a mohla som povedať, že ho ľúbim či milujem takého aký je..
ale v tomto celom ani nejde o to si tieto slovíčka povedať.. ale dať druhému istotu, že aj napriek tomu, že si u mňa na tie slovíčka počká.. že mi "za to" stojí.. a že ja "za to" stojím dotyčnému.. teda vedieť že tá láska tam je a naozaj si ju prejavovať..
na jednu sú tie slovíčka zbytočné.. a podstatné je to čo cítime.. no na druhej možno práve tieto slovíčka (vlastne iba 3) na vyjadrenie toho silného citu nestačia..
a ak radím.. nezaoberať sa slovíčkami ale realitou.. nájsť problémy tam kde sú.. lebo v týchto slovíčkach problém nie je.. ani v tom či to jeden alebo druhý povie.. ale v istote, ktorú jeden druhému ne/vie či ne/dokáže dať.. lebo ak máš istotu.. neriešiš..
@freedomko vsetko ma svoj cas.. i transformacia z mat rad na lubit..
dolezite je tiez zistenie, ako to chape ten druhy.. ak to niekto povazuje za rovnocenne (co mi pride divne, povedat kamaratke ktora je na dne "milujem ta" a priatelke len "mam ta rad" ) tak potom je hlupe cakat, ze povie co chce clovek pocut, ked on vyznam slov berie inak
@johnysheek no to je pravda, ak partner vie, že druhá osoba si potrpí na konkrétne slovné vyjadrenie, tak hej, ale keď to prvá osoba nevie, a druhá osoba sa s ním rozíde, lebo prvá osoba netušila, že druhá osoba si potrpí na presnú konkrétnu formuláciu? to je normálne?
@tomas no to nie je normalne keby ta takto niekto nechal ale pokial by na teba ten druhy kaslal tak to normalne je a nechapem co stale riesis takto, uz sa tym nic nevyriesi Z chyb sa da nieco naucit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
2./ ak by mi to povedal kamarat ... bolo by mi to divne (kamaratka moze byt )
3./ nie
2.Tak to neviem,ale tak sem-tam,že vás mám rád kamarátkam možno .
3.Ak by ma neľúbila tak by som jej za to bol vďačný,že mi hovorí,že ma má iba rada.
2. to je jedno...ci chalan alebo baba poviem hoci komu koho mam rad ze ho mam rad
3. nevadilo (viď 1. odpoved)
2. a prečo nie
3. pravdepodobne by mi to vadilo... ale zas by som bola rada, že mi to povie na rovinu a nehovorí milujem ťa len preto, že to hovorím ja
=> Nerozlišujem to. Podľa mňa je dôležitejšie, čo človek cíti, a nie čo hovorí. Hlavne, že sa ľudia majú radi. Že sú spolu šťastní, to je podstatné, a nie konkrétne slovíčko
"Podľa mňa mať rada môžem mať aj kamarátov, ľubiť frajera na začiatku alebo lúbiť rodinu ale milovať len jedneho človeka čiže frajera po dlhom období."
To je len slovíčkarenie. Hranie sa so slovíčkami...
"2. A okrem toho, že sa pýtam či rozlišujete tieto vyrazy sa chcem opýtať ešte niečo. Podľa vás je normálne si medzi kamarátmi hovoriť, že sa majú radi?"
Podľa mňa je zbytočné o takýchto veciach, ako môžu si to občas povedať. A? To ako frajerka má žiarliť, že si kamoši povedia občas, že sa majú radi?
"3. A posledná otázka vadilo by vám ak by ti tvoj frajer/ka aj po polročnom vzťahu stále hovorili len mám ťa rád ale nepovedal by ti že ťa ľúbi?"
Ako keby to nebolo jedno, podstatné je, že či sa majú naozaj radi, a nie akú slovnú formuláciu používajú... Podľa mňa je to jedno...
2, áno, je
3, asi áno, ale ešte nikdy sa mi to nestalo
2, ano je, ale chalani si to moc medzi sebou nehovoria z toho co viem, ale s kamaratkami si to hovorime z casu na cas
3, zalezi ako by som ten vztah bral, a od toho co by mi on povedal keby sa ho spytam otazky tu polozene
2. možno u báb, my chalani si také nehovoríme medzi sebou.
3. asi nie a keby hej, tak sa to dá vydiskutovať. Nerobil by som kvôli tomu nejaké haló
2. Môže sa to povedať, ale večinou sa to nehovorí
3. Nezáležalo by mi čo hovorí, ale ako sa správa
2.ja som to minule povedala kamaratke,a pohoda.ale ono to asi zavisi od toho,ci si to hovoria baby a ci chalani,takze tak
3.nie,nevadilo
aokrem toho veta aj ta asi milujem je v poslednom case moja obubena ked som niekomu velmi vdacna takze tak
2. podla man na tom nie je nic zle si to povedat ze sa mame radi ale nie len tak zbytocne, ale niekkedy to dobre padne, vhodna situacia...
3. asi by mi to bolo zvlastne, ale ako sa poznam je mozne ze by som si to ani neuvedomila
to je ako stupnovanie zly, horsi, najhorsi cize mat rad = malo, lubit = viac, milovat = najviac vo vztahu mozne (vysie to uz nedotiahnes )
2. mat rad mozes mat jedneho cloveka, lubit viac, milovat len jedneho..
ked ma niekto z kamaratov depku a reci "nikto ma nema rad idem sa zabit" tak mu poviem "ja ta mam rad" (ked je to uz KAMARAT tak asi je KAMARATOM lebo ho mam rad a nie preto ze som snim bol raz na pive vtedy je to len clovek ktoreho poznam)
3. vsetko je o diskusii, lubim moju "sestru" ale inac ako priatelku (ktoru milujem a lubim ), treba rozlisovat lubit a lubit lubit je viac ako mat rad..
proste ak maju dvaja vo vztahu nezhodu treba si to vydiskutovat
ked niekto po pol roku este nepovie "lubim ta " neznamena to ze nelubi mozno to len nevie prejavit a mozno ma iny slovnik ako ty
dobra kamaratka je niekedy na nezaplatenie D
mozno vztah chcel takyto a nic viac keby si mozno vyckala dlhsie a netlacila pride to samo...
@pumaamravec
1. rozlišujem a rozlišujem a sú to tri rôzne spojenia značiace niečo iné. čo presne je myslím u každého trochu iné, ale dôležité je že neznačia to isté pre mňa
2. neviem čo je normálne a ako písal panter, chalani si to zväčša nevravia.. ale napríklad takého @dudri ho sa nedá iné než milovať
3. to nie je o vadení. základom vzťahu je vzájomné porozumenie a myslím, že keď sa dvaja majú radi a rozumejú si, tak vedia čo ten druhý má rád a čo nie..
takže i keby ich názor na tie slová bol rozdielny, tak ten čo by to počuť potreboval (to milujem, nielen to mám rád) by to od toho druhého dostával
čo sa mňa týka, tak áno.. práve preto, že to rozlišujem
@tomas má pravdu, že dôležité je čo človek cíti, ale i slová sú forma akou sa to dá vyjadriť.
okrem toho.. milujem ťa či ľúbim ťa znie oveľa krajšie ako "mám ťa rád"
No a chcel som povedať... pre mňa je ľúbiť a milovať asi to isté (možno milovať trošku viac) a mať rád niečo iné.
Teda:
Milujem @kachie
Mám rád napríklad svojich kamarátov.
A keby mi hovorila len že má rada tak by to bolo divné, keďže ma miluje
teraz rozmýšľam, či som to vôbec niekedy niekomu povedal
2. pokial su to velmi dobri kamarati, ci skor priatelia, tak je v pohode povedat "mam ta rad"
3. pokial povie len mam ta rad, tak vo vztahu mozno chyba iskra ale rozhodne je to ovela lepsie, ako keby povedal ze lubi a nemyslel to uprimne
čiže u mňa si na tieto slová dotyčný vcelku počká.. ale zatial to nikomu nevadilo..
ked som to už niekomu povedala.. tak to bolo s odstupom času, toho človeka som poznala a poznala aj jeho tajomstvá.. vedela som čo to o ňom a mohla som povedať, že ho ľúbim či milujem takého aký je..
ale v tomto celom ani nejde o to si tieto slovíčka povedať.. ale dať druhému istotu, že aj napriek tomu, že si u mňa na tie slovíčka počká.. že mi "za to" stojí.. a že ja "za to" stojím dotyčnému.. teda vedieť že tá láska tam je a naozaj si ju prejavovať..
na jednu sú tie slovíčka zbytočné.. a podstatné je to čo cítime.. no na druhej možno práve tieto slovíčka (vlastne iba 3) na vyjadrenie toho silného citu nestačia..
a ak radím.. nezaoberať sa slovíčkami ale realitou.. nájsť problémy tam kde sú.. lebo v týchto slovíčkach problém nie je.. ani v tom či to jeden alebo druhý povie.. ale v istote, ktorú jeden druhému ne/vie či ne/dokáže dať.. lebo ak máš istotu.. neriešiš..
2. no ja si normálne s kamarátkami vravím mám ťa rada alebo pod. ale kebyže to povie kamoš pripadá mi to také divné
by si si myslela ze je k....t ze nevie co je to cit... si nad tym nerozmyslala ?
furt by bol hajzel lebo najprv by nevedel co je to lubit a teraz je hajzel lebo ti to nepovedal
@pumaamravec ja len ze... neries to formou fora.
dolezite je tiez zistenie, ako to chape ten druhy.. ak to niekto povazuje za rovnocenne (co mi pride divne, povedat kamaratke ktora je na dne "milujem ta" a priatelke len "mam ta rad" ) tak potom je hlupe cakat, ze povie co chce clovek pocut, ked on vyznam slov berie inak
2. podľa mňa je to normálne
3. záleží od vzťahu..hlavne nech to hovorí srdce a nech to neni len tak