mam rada pocit, ze to co mam na sebe sa po troch praniach nerozpadne kvalita sa moze odzrkadlit na cene, ale nemusi a vela predrazenych kktin je z rovnakych velkoobchodov ako ali a ebay veci a ludia platia len za "znacku"
Co vam budem klamat ..mam...alebo rada by som mala ... tak ako kazdy si radsej vyberiem kvalitnu vec ...najlepsie je si to kupit za obstojny peniaz a ked to vyzera draho a ani nemusi byt o to lepsie ...no
"Je mi to jedno" a "nemam rad" su dve odlisne veci ci? mne je to asi jedno kolko co stalo musim sa v tom citit dobre a ked sa to rozpadne tak si kupim druhe no
Mam rada hlavne veci v ktorych sa citim pohodlne, komfortne a ze je to dobra velkost v ktorej sa citim a vyzeram pekne. Ak je to drahe a kvalitne tak to je len plus ale nebudem trpiet v niecom drahom len preto aby som 2 hodiny pred niekym vyzerala ako pajac.
nieze by som vyslovene preferoval drahe veci, no je isty bod, do ktoreho kvalita rastie priamo umerne cene a za ktorym uz kvalita nema velmi kde rast, tak rastie len cena a platia sa nehorazne prachy za znacku. no a ideal je vlastnit veci nachadzajuce sa na tomto bode, resp. bliziace sa tomuto bodu mam par relativne drahych kuskov a ten rozdiel je realne citit. najviac to citim na koseli za dvesto evri bracho, ktora je sice skareda (bol to darcek), ale je neskutocne pohodlna. vsetky moje ostatne kosele (30ks +-) su bavlnene, tato jedna je tiez, ale rozdiel tam aj tak je a je velky. nie je bavlna ako bavlna.
väčšinou uprednostňujem určité značky, ktorých strihy mi dobre sedia a šijú z materiálov, ktoré sú mi pohodlné. keďže tu nikde nie je definovaná hranica medzi lacným a drahým, je ťažko posúdiť, aké cenové kategórie máš na mysli. dnes už aj u číňana pýtajú toľko, koľko pýtajú v normálnom obchode po zľavách. osobne si na logá, nápisy a znaky nepotrpím. nevadí mi chodiť v značkách, ktoré nikto nepozná. hlavne, že sa mi to páči.
zvacsa, v mojom pripade, vyhladavam drahe/znackove veci kvoli tomu, ze su krajsie a pohodlnejsie, maju dobry srih, sitie, odolnost, 3x sa nedeformuju po prani a podobne. ale skor si davam zalezat na tom, aby veci zapadali do mojho konceptu a maximalne sa mi pacili. povedzme, batoh mam za 300 eur ale tricka mi stacia basicy z hmka, pretoze zapadaju do mojho minimalistickeho satnika tak akurat a nemal som potrebu - zatial - to menit.
Tomuto sa strašne vyhýbam ale air force boty a podobne, je mi s tým oho na grc keď vidím ako je to pre niekoho zmysel žitia alebo čo najdrahšie veci a pak si myslia že sú niečo viac, ja skôr hľadám značky ktoré nikto nepozná a stoja normálne, ide skôr o look a jasne aj o materiál, ale držím sa preč s mainstreamu, fuj
Nemam rada lebo jednak mi je luto dat tolke peniaze za obycajnu vec, ked mozem mat to iste lacnejsie, len bez znacky, a jednak by som sa v tom citila nepohodlne lebo nemozem sa opriet, sadnut si na lavicku, co ak to zaspinim alebo stratim alebo poskodim alebo cokolvek... je to nepohodlne kolkokrat premyslat ze ci to nedojebem
Ale zas nebudem si srat do huby mam par aj takych kuskov ale len kvoli tomu ze sa mi to strasne pacilo a to ked uvidim nieco mega a mam pri sebe nazvys peniaze tak si to kupim. Ale 99% mam veci sekac, cina, tesco, z vypredaja, ali, alebo od dakoho... peniazky viem vyuzit lepsie ako na veci
mám rád kvalitné oblečenie, ktore sa mi nerozpadne po mesiaci alebo nestratí farby.
mám aj drahšie veci, ale isto by som nekúpil tričko, mikinu, košeľu, bundu za 150e..
Mám rada kvalitné veci, ktoré boli vyrobené inteligentným a ohľaduplným spôsobom. Teší ma, keď môžem podporiť domáce značky a nosiť veci z prírodných materiálov. Nehovorím, že nemám aj zbytočne drahé značkové veci ale radšej kupujem také, čo sú drahé opodstatnene.
Cena za výrobu lacných polyesterových pičovin z Tesca sa tiež niekde ukáže, aj keď nie na stave našej peňaženky a je nerozumné a nezodpovedné nakupovať hory lacných pičovin.
z viacerych dovodov som velmi setrny typ a nosim veci az kym sa na mne nerozpadnu proste mi to je luto nieco vyhodit, kym sa to da este pouzivat ale mala by som sa naucit mat nejaku mieru a uroven a nechodit ako uplny bezdomovec
Ešte to tak!
Stratím to/zničím to a bude mi ľúto tých peňazí
(Okrem toho, kde je potom to vzrúšo z kupovania vecí v akcii?)
Viem si predstaviť minúť peniaze aj lepšie ako na zbytočne drahé kusy odevu
(Až raz budem bohatá, budem kašľať na všetky značky a tak, nájdem si krajčírku (alebo krajčíra, nech nediskriminujem) a všetko budem mať šité na mieru a bude. Nebude to asi úplne najlacnejšie, ale stále to nebude v kategórii "(zbytočne) drahé veci"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ale zas nebudem si srat do huby mam par aj takych kuskov ale len kvoli tomu ze sa mi to strasne pacilo a to ked uvidim nieco mega a mam pri sebe nazvys peniaze tak si to kupim. Ale 99% mam veci sekac, cina, tesco, z vypredaja, ali, alebo od dakoho... peniazky viem vyuzit lepsie ako na veci
mám aj drahšie veci, ale isto by som nekúpil tričko, mikinu, košeľu, bundu za 150e..
Cena za výrobu lacných polyesterových pičovin z Tesca sa tiež niekde ukáže, aj keď nie na stave našej peňaženky a je nerozumné a nezodpovedné nakupovať hory lacných pičovin.
Mám na sebe rada pekné veci hlavne
Stratím to/zničím to a bude mi ľúto tých peňazí
(Okrem toho, kde je potom to vzrúšo z kupovania vecí v akcii?)
Viem si predstaviť minúť peniaze aj lepšie ako na zbytočne drahé kusy odevu
(Až raz budem bohatá, budem kašľať na všetky značky a tak, nájdem si krajčírku (alebo krajčíra, nech nediskriminujem) a všetko budem mať šité na mieru a bude. Nebude to asi úplne najlacnejšie, ale stále to nebude v kategórii "(zbytočne) drahé veci"