Máte občas pocit, že ste na tomto svete úplne sami?
Nemyslím celkom tak depresiu, skor určitý druh melanchólie, kedy necítite pocit, že je to zlé, nedáte to ani nijak najavo, je to výhradne vnútorný pocit o ktorom viete len Vy...
ako keby ste nikam nepatrili, chce sa Vám plakať, ale viete, že
Poznám to. väčšinou vtedy hľadám ľudí, s ktorými by som si o tom mohla písať. alebo o hocičom inom len aby to prešlo. teda nie,ta sama melanchólia je ešte dobrá. býva aj horšie a vtedy zúfalo potrebujem okolo seba ľudí. zdieľať, to je moje sama so sebou mi je niekedy dobre, ale v takých tebou opísaných chvíľach idem zošalieť.
tam sa pozrite von oknom na ludi co nemaju kde spat a nemaju ani co jest a pit a potom sa zamyslite nad vlastnym akoze hroznym zivot a ako ste opusteni a neviem co...
@Yudy áno, myslela som to ironicky pretože nemožeš vedieť kto čo z tejto diskusie prežil a možno aj práve to, čo si opísala...
okrem toho porovnávať ľudské problémy a určovať ktorý je zbytočný a ktorý nie je dosť blbé, pretože problémy ľudí ako sociálnych bytostí sú stále problémy a každý problém by sa mal riešiť...
nie je jeden lepší alebo horší... problém je stále problém ale nechaj tak...
práve teraz mam taki pocit.. ale tak to zas pomynie za dva tri dni a zas bude fajn.. a budem sa tešiť zo života.. a k tým pesníčkam tak te si vtedy radšej nepúšťam bo to len prehlbuje ten pocit u mňa!
@Demonicbass asi sme sa zle pochopili... dodam k tomu len tolko ani ty nemozes vediet ako som svoj komentar myslela..myslela som to tak , ze plno ludi sa rozplyva nad svojimi pubertalnymi vecami typu : bozee on ma nechce a on sa dnes na mna ani nepozrel atd.. no a su oztajstne problemy ktore by si mali ludia riesit a kazdy problem by sa mal riesit tak ako si napisala ale ked je pre niekoho problem jebak na cele tak ako prepac uzaj ze to je hovadina a nad takym problemom sa nepozastavis snad ani ty, je rozdiel pomahat niekomu dostat sa zo zlej rodinnej situacie a podobne.. objasnim prečo som napisala svoj komentar..presla som si anketu o pomoci ludom na Haity..noo a mala som dost. takze tak, nechcela som vyzniet ako svina bez socialneho citenia. A este taky dodatok, sudit niekoho na zaklade jedneho rozporu v nazore tiez nie je mudre
áno, chápem ako si to myslela... je to síce smiešne (tie pubertálne srandičky), ale koniec- koncov je to pre toho daného pubertiaka tiež problém, ktorý u neho vyvoláva zlý pocit a chcel by sa ho zbaviť, chápeš tiež je to problém, ktorý by sa mal riešiť aby mohol zmiznúť blbý pocit tej osoby...
myslím, že to tak vnímame len na základe toho, že sa to rieši verejne - ten jebák mám konkrétne na mysli... každý problém sa rieši inak a ak je volená nesprávna cesta riešenia, je ten problém považovaný za nejaký menší alebo čo... inak sa držím toho názoru, že všetky problémy by sa mali rovnako riešiť, len treba vedieť zvoliť sposob...
no a k tej pomoci ľuďom na Haiti.. mám na to tiež svoj názor, takže som tam ani neprispievala
Samota a agonia mi vyhovuje , ak ma daco trapi nesnazim sa to potlacit ale nechat nech to prerasta
Co to vyvolava ? ... no skor spomienky .A ani hudbz sem tam pustim ale skor pojdem na par hodim do lesa kde je aspom klud a lepsie sa do toho mozem uvelebit ...
Ale premna je tento pocit dost vyznamny a menit za stastne dny by som nemenil ...
@Demonicbass k tomu sudeniu ja len ze hned si mi napisala ze som akoze mudra ako mna to neurazilo len je to dost trufale niektoho hned zhodit za nazor zase na druhej strane vyjadrila si svoj nazor , moc dopletene ..
Urcite treba zvolit spravnu cestu riesenia...ale myslim si ze je to v ludoch...kazdy sa upriami len na svoj problem aj ked je to banalita a dokazal by ju vyriesit za minutku..ale radsej to bude riesit a upozornovat na seba len aby nahodou nepomohol niekomu s vaznym problemom.
Takze podla mna by sa aj tak mala vacsina ludi pozriet von tym oknom a uvedomit si co je vazny problem a co banalita.
@Yudy ale napísala som, že to bolo ironické, takže súdenie to nebolo, len som sa nad tým pousmiala
no áno, máš v podstate pravdu a je to pekný názor, len škoda že tým neovplyvníš celé ľudstvo... bohužiaľ sa niektoré veci zmeniť nedajú... možno tak v sebe a verím, že si aspoň čiastočne taká ako tu opisuješ svoj názor... potom to je celkom fajn a možeš byť spokojná, ale to Ti hovoriť asi nemusím
@Demonicbass ja viem ze neovplyvnim ludstvo ale aspon v sebe chcem prechovavat daku ideu niečoho ze sa daju menit veci k lepsiemu.
Ja nikdy nebudem spokojna sama so sebou, to je moc povrchne na mna
Pacilo sa mi ako si napisala ze kazdy problem sa ma riesit lebo je to pravda ale stretla som sa s ludmi co sa vyzivaju v tom ked maju depresie akoze depresie a to sa mi nepaci
To nie, ale niektoré dni proste vstanem správnou nohou, cítim sa ako Sheldon Cooper z Big Bang Theory, som totálne flegmatický, som stredom vesmíru, nič ma nerozhodí a každého odbíjam nejakou vtipnou hláškou + dodám BAZINGA! ...
Niekedy áno... ale to je normálne, v podstate je každý človek tam vo vnútri úplne sám... väčšinou si pustím nejakú hudbu a len tak si rozjímam Alebo cvičím vyplaví sa trocha endorfínov a hneď je lepšie A ešte to rieši... HUG (tiež endorfíny )
@demonicbass ale ano, niekedy..a niekedy to bolo castejsie ako len niekedy Pomaha mi vtedy hudba... velmi..proste len zatvorim oci a vnimam ju..a v hlave sa mi samo vytvori obrazec idealnosti.. vytvaram si vlastny film. Je to akasi moja forma relaxu... v TSke ti mozem aj poslat link na jednu pesnicku co som dnes objavila a je krasna
@Demonicbass si beťárka to sa musi uznať zatial ti tu moc ludi na to nenapisalo, pol plochy som ti tu zaplnila mojim rozhorcenim a nedozvedela si sa ani to, čo si chcela, (soráč ..
ten pocit mám v poslednej dobe skoro stále... na odreagovanie mám Sopor Aeternus & The Ensemble of Shadows... alebo Coffey on the Mile (Thomas Newman) a My Name is Lincoln (Steve Jablonsky)
Jasné. Ale keď niekedy budeš mať pocit, že už by si aj niekoho "vedľa" zniesla - kľudne zase napíš. Veď keď sa nezhodneme v názoroch, nebudeme si hneď o sebe myslieť, že ten, čo ho má v niečom odlišný bude nejaký "somár"!(To Yudine vyjadrenie v 16 mi teda hovorilo z duše ) Cesty sú rôzne, ale vedú aj tak na tie isté miesta...
Jaj, a ešte čo ho vyvoláva....Nuž. Naše závislosti - aj na ľuďoch. Napr. neschopnosť jednoducho vstať a ísť za tým, čo by nás konečne mohlo robiť šťastnými - ak teda to, čo máme, nie je presne to, o čom sme snívali.... U každého je to inak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
okrem toho porovnávať ľudské problémy a určovať ktorý je zbytočný a ktorý nie je dosť blbé, pretože problémy ľudí ako sociálnych bytostí sú stále problémy a každý problém by sa mal riešiť...
nie je jeden lepší alebo horší... problém je stále problém ale nechaj tak...
@demonicbass @10 Pekne si to napísala.
A nechápem z toho! To sa mne nikdy nestáva... Proste...
Sa cítim tak nechutne sama, že už neviem, čo mám robiť... Pritom viem, že na to nemám dôvod
áno, chápem ako si to myslela... je to síce smiešne (tie pubertálne srandičky), ale koniec- koncov je to pre toho daného pubertiaka tiež problém, ktorý u neho vyvoláva zlý pocit a chcel by sa ho zbaviť, chápeš tiež je to problém, ktorý by sa mal riešiť aby mohol zmiznúť blbý pocit tej osoby...
myslím, že to tak vnímame len na základe toho, že sa to rieši verejne - ten jebák mám konkrétne na mysli... každý problém sa rieši inak a ak je volená nesprávna cesta riešenia, je ten problém považovaný za nejaký menší alebo čo... inak sa držím toho názoru, že všetky problémy by sa mali rovnako riešiť, len treba vedieť zvoliť sposob...
no a k tej pomoci ľuďom na Haiti.. mám na to tiež svoj názor, takže som tam ani neprispievala
Samota a agonia mi vyhovuje , ak ma daco trapi nesnazim sa to potlacit ale nechat nech to prerasta
Co to vyvolava ? ... no skor spomienky .A ani hudbz sem tam pustim ale skor pojdem na par hodim do lesa kde je aspom klud a lepsie sa do toho mozem uvelebit ...
Ale premna je tento pocit dost vyznamny a menit za stastne dny by som nemenil ...
Urcite treba zvolit spravnu cestu riesenia...ale myslim si ze je to v ludoch...kazdy sa upriami len na svoj problem aj ked je to banalita a dokazal by ju vyriesit za minutku..ale radsej to bude riesit a upozornovat na seba len aby nahodou nepomohol niekomu s vaznym problemom.
Takze podla mna by sa aj tak mala vacsina ludi pozriet von tym oknom a uvedomit si co je vazny problem a co banalita.
no áno, máš v podstate pravdu a je to pekný názor, len škoda že tým neovplyvníš celé ľudstvo... bohužiaľ sa niektoré veci zmeniť nedajú... možno tak v sebe a verím, že si aspoň čiastočne taká ako tu opisuješ svoj názor... potom to je celkom fajn a možeš byť spokojná, ale to Ti hovoriť asi nemusím
Ja nikdy nebudem spokojna sama so sebou, to je moc povrchne na mna
Pacilo sa mi ako si napisala ze kazdy problem sa ma riesit lebo je to pravda ale stretla som sa s ludmi co sa vyzivaju v tom ked maju depresie akoze depresie a to sa mi nepaci
...ale to tu asi nepatrí však?
@Tesfaye ja som nepýtala rady pre seba
Nezistila som čo to vyvoláva... možno nedostatok kontaktu s priateľmi, nedostatok pozornosti...
Nezistila som ani ako sa toho zbaviť... väčšinou to tak nejako prejde... občas stačí poriadne sa vyspať...
ten smajlík bol myslený akože sranda, že na všetko sa dá odpovedať rovnako
nechcem, aby tu bola reč o radách, ale o tom, ako to riešia iní ľudia
A taketo pocity nemam rada
@Finwaell tak čakám na ten hug
@Yudy to je v pohode, pomohla si asi aj najviac
Jaj, a ešte čo ho vyvoláva....Nuž. Naše závislosti - aj na ľuďoch. Napr. neschopnosť jednoducho vstať a ísť za tým, čo by nás konečne mohlo robiť šťastnými - ak teda to, čo máme, nie je presne to, o čom sme snívali.... U každého je to inak.