Pozor, teraz sa nepýtam, či ste verní alebo neverní. Ide mi o to, že ak ste verní, či je to preto, že viete, že partnera by nevera zranila a to nechcete alebo XY ďalších možností. Alebo len preto, že to naozaj chcete. A myslíte si, že ten kto podviedol ta
@candz36 ja si myslím, že je to celkom normálna otázka. síce v ideálnom svete sa tvárime, že keď niekoho milujeme tak nikto iný neexistuje ale v praxi už to tak nie je.
@luc.ka nemám potrebu nevery a len sa normálne pýtam na názor. neviem prečo sa to obracia proti mne. poznám kopu ludí, čo sú názoru, že ako môžeš narovnako lúbiť svoje deti aj keď ich je viac tak môžeš aj viacerých partnerov.
som vo vztahu s clovekom, ktory mi dava vsetko, nemam dovod byt neverna. zivot mi moze hadzat do cesty inych muzov, ale zbytocne, ked ja chcem prave toho jedneho.
nemam vobec potrebu byt nasilu verna, tym myslim nieco taketo: "fuu, toho by som aj pretiahla, len *blabla* by to bolo luto, tak to nespravim"
skorej by som to formulovala takto: nemam potrebu byt neverna, tj. nemusim nic v sebe potlacat, jednoducho neviem, preco by som nad tym mala vobec rozmyslat
@luc.ka normálne, racionálne. neviem, prečo by sa to nedalo porovnávať. ale hlavne sa tu nerozčuluj ani nič nepodobné. ja neveru neobhajujem ja som viac menej neutrálna. nejdem o ničom presviedčať. dala som otázku a som zvedavá na odpovede
@danica123 Tu nejde o strach, ale o princípy a váhu toho vzťahu, ak by to bolo pre to, že sa bojím následkov, tak to by znamenalo, že ten vzťah vediem zo súcitu. A zradiť niekoho koho milujem, to veru nechcem. Takže logicky, podviesť nechcem.
@danica123 fuuuuu no v podstate ta uznavam, vystihla si to ... vsetci sa tvarime akí sme idealni ... ale ... kolko krat v sebe potlacame chutky na niekoho ineho aj ked sme zadani ? (kto povie ze nevie o com hovorim je pokrytec ) ..... cize na jednej strane vernostou potlacame svoju prirodzenost (otazkou je zase ci ju potlacame, alebo sa tak len tvarime, lebo je pravda ze kazdy jebe jak divy, muhehe )
toto je proste vec na strasne dlhu debatu a vysledok by bol asi stale len relativny .... myslim si ze priemerny clovek, ked lubi svojho partnera, ale tiez je dolezite aby mali spolu sex casto a vyhovovali si, tak nema potrebu byt neverní
A inak si myslím, že dosť veľa ľudí, čo sa vyjadrilo, v istom zmysle prekrútilo vo svojej hlave (nie naschvál) otázku na: "Pripúšťate možnosť, že by ste teoreticky boli neverní?"
Ibaže to nie je to isté. Napríklad človek musí jesť. Ale nerozmýšľa nad tým, kým nie je hladný - až vtedy má potrebu sa najesť a dovtedy ju nemal. Keď už nad tým človek premýšľa - napríklad, že ani nie je hladný, ale naje sa, lebo potom už nebude mať čas, tak to nemal potrebu spraviť to, iba sa tak proste rozhodol a nevadí mu, že to tak spravil. Až keby sa nenajedol, tak by mal neskôr (keď by vyhladol) potrebu nasýtiť sa. Rovnako by som skutočnú potrebu byť verná mohla pocítiť až v momente, kedy by som spravila opak a nebola by som s výsledkom spokojná.
Teraz nemám potrebu byť verná - čo ale neznamená, že mám potrebu byť neverná. Čo sa tohto týka, som spokojná s tým, ako veci sú a nemám potrebu niečo z toho meniť (čo ale neznamená, že súčasný stav vychádza z potreby byť verný - proste by človek vo vzťahu verný byť mal, lebo to tak spoločnosť vníma, a zrejme preto to tak vnímam aj ja, nie však z dôvodu, že to potrebujem, ale preto, že mi toto vnímanie neprekáža a koniec koncov ho považujem za správne).
Nemám tú potrebu a nikdy som ju nemala, ak som sa pre niekoho rozhodla. Ak by som tú potrebu mala tak do žiadneho vzťahu liezť nebudem...o tom to všetko predsa je, nie?
mám potrebu byť verná. jednak viem, že mojej priateľke by ublížila nevera a druhá vec. ja by som s tým nevedela žiť , že som jej ublížila... ako mňa by to trapilo asi viac ako ju...
a k tomu že kto podviedol nemiloval... no podla mna to neni pravda. to že niekto podviedol neznamená že nemiloval. lebo sú rôzne okolnosti podvedenia. viem že nitkorí su nazoru že podvod je podvod a hotovo. ale ja si myslím, že neni podvod ako podvod... a aj ten kto miluje môže podviesť v nejakej situácii... ptm je už ale otazne ako sa to bude riešiť medzi partnermi...
laska moze byt aj racionalna, avsak samozrejme nie absolutne..moja laska k frajerke je z istej casti postavena na rozume, z istej na citoch
povedal by som, ze bez racia je skor zalubenie/poblaznenie, kedze milujes cloveka nie preto lebo nevies preco a si uplne paf, ale preto, ze ho dokonale poznas a toto poznanie v spojeni so silnymi citmi, ktore k nemu prechovavas dava lasku ako taku
Keby som este niekedy isiel do vztahu, tak by som mal urcite potrebu byt verny, pretoze by som isiel do vztahu z dovodu, ze chcem, takze o ine osoby by som zaujem nemal.
@20 Toto je riadna somarina. Práve kvôli tomuto názoru sa vzťahy začínajú aj končia. Ľudia si myslia, že keď sú úplne oddaní srdcom napriek všetkému, tak je to skutočná láska, ale to je totálna blbosť. Ak si človek rozumne nevie odôvodniť, prečo je partner preňho taký úžasný a naplno si neuvedomuje jeho kvality aj zápory, tak to nikdy nemôže vydržať. Resp. ak to vydrží, tak je minimálne jedna strana nešťastná, lebo keď prejde počiatočná "zaľúbenosť" - a tá prejde vždy skôr či neskôr a človek rozumne nevie povedať, prečo si daného človeka váži, a prečo by s ním mal byť, tak potom s ním už je naozaj len zo zvyku alebo zo strachu, že ostane sám, prípadne sa vzťah rozpadne. Láska je veľmi racionálna, aj keď sa to mnohým nepáči a najradšej majú tú sladkú zasnívanú časť na začiatku, ktorá keď skončí, znamená to pre nich, že láska zmizla, hoci práve tam by mala skutočná láska začať.
@danica123 tazko povedat...ale vylucil by som to, ze by som nespravil kvoli partnerke...ked to proste nespravim, tak to nespravim a je to prirodzene...je to preto lebo nemam tu potrebu, lebo si vazim seba, svoju partnerku a nas vztah a nato aby nastala nevera by musel prist niekto veeeeeeelmi extra...
@danica123 bezproblémový vzťah Jeden podvádza druhý zo nevie? ...Hm neznie ti to trošku divne. Samozrejme, že je to problém a obrovský minimálne pre to, že ten jeden vôbec urobil niečo také je Problém (pretože mu asi niečo vadilo na vzťahu) a po druhé, že nemá potrebu povedať pravdu a tým ďalej neklamať druhého, poprípade si to vyriešiť alebo sa rozísť a dať tomu druhému šancu na iného verného partnera ktorý by si ho zaslúžil. Ja to nevnímam ako BEZproblémový vzťah.
Páči sa mi, ako si zadaní pri otázke vernosti vždy prechádzajú buď štádiom "nechcem byť lebo mám všetko po čom túžim" alebo "Nechcem byť, lebo zvyk je železná košeľa".
Neverím, naozaj neverím, že vzťahy v 99% od svojho začatia ostanú do konca života. Človek si buď zvykne, že nemôže mať každého a pomocou "synthetic happynes" (
sa zmieri so svojím partnerom, alebo sa on, respektíve jeho partner rozhodne pre inú osobu, respektíve pre slobodu.
A v 1% sa môže stať že sa obaja milujú až do smrti úprimne. A nebuďte deti, vy to nie ste. Veď ani neviete narátať 100 vzťahov vo svojom okolí práve teraz.
@sheily keby bol kazdy ako ty, tak by sa vztahy nerozpadali aj na zaklade "niekoho tretieho" .... len ono vies, dost casto sa na zaklade "niekoho tretieho" rozpadavaju .... cize mozno az take blbosti nepisem ...
@miaja podvod je podvod, rovnako ako je vrazda je vrazdou.. nech su okolnosti akekolvek, snaha ospravedlnit taketo konanie je prahsprosty alibizmus... na kazdy problem existuje viacero rieseni, ale chapem, ze zvolit to najlahsie je velmi pohodlne..
laska pre mna trva len do vtedy kym ma bavi byt s dotycnym clovekom a viest s nim sexualny zivot. v okamihu ked zistim ze s tou osobou uz to nieje ono a uvedomim si ze by som to radsej robila s niekym inym, povazujem to za koniec lasky. jednoducho a prosto, nema zmysel udrzovat vztah ak jeden z partnerov pripusti (hoci len v myslienkach) ze by skusil nieco ine. radsej okamzity rozchod ako drzat sa za rucky s jednou osobou a pritom mysliet na ineho
@tommyhot ani vražda neni vždy to stejné... keď niekoho zabiješ v sebaobrane, že buď ty alebo on, tak to neni to isté ako ked prideš k susede a pre srandu jej bodneš nôž do chrbta... ale tak každý ma na to iný nazor
@miaja "keď niekoho zabiješ v sebaobrane" - sama si si odpovedala, to nie je vrazda, ale zabitie.. je tam aj moralny aj legislativny rozdiel... ale podvod je vzdy len podvod - podvadzas pretoze ty chces a nikto ta do toho nenuti...
@tommyhot sú rôzne okolnosti neveri. opakovaná nevera, jednorázovka zo zlyhania, zaláskovanie sa do niekoho iného iked len na okamih, problemy vo vzťahu, bla bla... a odpustitelné je pre každého niečo iné. pre niekoho ani jedno a pre niekoho všetko. pre iného zas len niektoré... zaléži od toho ako to daná osoba berie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
ale tak ty máš asi potrebu nevery, tak to potrebuješ "pred svetom" nejako ospravedlniť.
skorej by som to formulovala takto: nemam potrebu byt neverna, tj. nemusim nic v sebe potlacat, jednoducho neviem, preco by som nad tym mala vobec rozmyslat
ako môžeš, pre krista, porovnávať lásku k dieťaťu s láskou k partnerovi?!??!??
pokiaľ mám chuť na iných chlapov tak nejdem do vzťahu.
ak nie tak mysli na to že až sa raz zamiluješ tak ťa to bude dosť bolieť keď zistíš že ti ten človek robí to čo ty si robila iným
láska je všetko, len nie racionálna. keď v tom vidíš racio, nie je to láska
a ja sa nerozčuľujem, len je to proste absurdné, hento zrovnať
a verny preto lebo vsetko...
toto je proste vec na strasne dlhu debatu a vysledok by bol asi stale len relativny .... myslim si ze priemerny clovek, ked lubi svojho partnera, ale tiez je dolezite aby mali spolu sex casto a vyhovovali si, tak nema potrebu byt neverní
Ibaže to nie je to isté. Napríklad človek musí jesť. Ale nerozmýšľa nad tým, kým nie je hladný - až vtedy má potrebu sa najesť a dovtedy ju nemal. Keď už nad tým človek premýšľa - napríklad, že ani nie je hladný, ale naje sa, lebo potom už nebude mať čas, tak to nemal potrebu spraviť to, iba sa tak proste rozhodol a nevadí mu, že to tak spravil. Až keby sa nenajedol, tak by mal neskôr (keď by vyhladol) potrebu nasýtiť sa. Rovnako by som skutočnú potrebu byť verná mohla pocítiť až v momente, kedy by som spravila opak a nebola by som s výsledkom spokojná.
Teraz nemám potrebu byť verná - čo ale neznamená, že mám potrebu byť neverná. Čo sa tohto týka, som spokojná s tým, ako veci sú a nemám potrebu niečo z toho meniť (čo ale neznamená, že súčasný stav vychádza z potreby byť verný - proste by človek vo vzťahu verný byť mal, lebo to tak spoločnosť vníma, a zrejme preto to tak vnímam aj ja, nie však z dôvodu, že to potrebujem, ale preto, že mi toto vnímanie neprekáža a koniec koncov ho považujem za správne).
a k tomu že kto podviedol nemiloval... no podla mna to neni pravda. to že niekto podviedol neznamená že nemiloval. lebo sú rôzne okolnosti podvedenia. viem že nitkorí su nazoru že podvod je podvod a hotovo. ale ja si myslím, že neni podvod ako podvod... a aj ten kto miluje môže podviesť v nejakej situácii... ptm je už ale otazne ako sa to bude riešiť medzi partnermi...
laska moze byt aj racionalna, avsak samozrejme nie absolutne..moja laska k frajerke je z istej casti postavena na rozume, z istej na citoch
povedal by som, ze bez racia je skor zalubenie/poblaznenie, kedze milujes cloveka nie preto lebo nevies preco a si uplne paf, ale preto, ze ho dokonale poznas a toto poznanie v spojeni so silnymi citmi, ktore k nemu prechovavas dava lasku ako taku
teda, aspon u mna a co som pocul, aj u inych
naco byt verny ? sak treba si uzivat pokial sme mlady ta ne ?
súhlasím.
asi som sa nevyjadrila úplne presne.
som zadaná, nič v sebe nepotláčam a nie som ani pokrytec.
toto je dobrá blbosť čo si napísal, nesúď každého podľa seba
Neverím, naozaj neverím, že vzťahy v 99% od svojho začatia ostanú do konca života. Človek si buď zvykne, že nemôže mať každého a pomocou "synthetic happynes" (
A v 1% sa môže stať že sa obaja milujú až do smrti úprimne. A nebuďte deti, vy to nie ste. Veď ani neviete narátať 100 vzťahov vo svojom okolí práve teraz.