Cavte.. Chcel som sa spytat, ake mate nazory na tento stud. odbor. Chcel by som pocut, ze na ake predmety si mam davat hlavne pozor, ktore su fakt hard a ktore naopak sa daju v pohode zvladnut dakujem
tak matiku som si aj myslel ze bude asi problem, tak preto premyslam ze do septembra budem nieco robit zo sebou popripade si najdem aj niekoho nech mi co to vysvetli, lebo potom ked tam pridem tak nechcem hned vybuchnut.. )
Matematika na aplikovanej informatike? Prvý semester boli obe matiky len opakovanie učiva z gymnázia. Druhý semester v obyčajnej matike pribudli matice a v diskrétnej grafy - obe učivá pomerne jednoduché...
@tunidlo To pre tie šibnuté dôkazy... Niektoré sa ešte dali ako-tak odvodiť, ale niektoré ak si človek nenaštudoval, tak na písomke mal smolu (inak mi nie je jasné, ako na tom mohlo toľko ľudí vyletieť, ja nie som práve matematický génius a dala som to )
alebo chod na FEI na TUKE uzijes si vsetko fyziku matiku materialy elektrotechniku a programovanie to je uplny shit .. no ja neviem na tuke fei informatika sme mali v prvom semestri matice aj derivacie aj integraly limity :/
@sqad Všetky tie menované veci sme na matike v prvom ročníku mali, ale neviem, čo v ktorom semestri a navyše som to všetko (mimo tých matíc) videla už na gymnáziu...
@galinka tak jasne ze to bolo na gympli lenze narocnost prikladov z uciva jednoznacne narastla matice aj napriek tomu ze to bolo nove ucivo no boo najjednoduchsie
@sqad Z môjho pohľadu ani nie... Maximálne tak integrály, lebo tie sme na gympli nestihli prebrať celé... Ale súhlasím s tým, že matice boli najjednoduchšie
@fodraz čo viem, tak minulý rok veľa ľudí vyletelo na tom, že nedalo Programovanie 1 a Matiku 1 naraz (vďaka tomu máš málo kreditov).
Tento rok sme mali na skúške z Matiky 1 aj 2 iného učiteľa, takže z matiky sa stala pohoda.
Na programovanie si daj pozor, podľa mňa ak nedáš ten predmet, tak je takmer isté, že si budeš musieť dať medziročník.
Teraz v LS bola brutálna diskrétna matematika 2, ale asi iba prvý termín. Spravili sme ho 4 z 18
Keď budeš prijatý, dostaneš prihlasovacie údaje do AISu. Potom si prezri anketu a komentáre k predmetom. Z nich najlepšie usúdiš, či je predmet ťažký alebo nie.
V prvom ročníku toho nemáš veľa na výber, takže ťa tieto info budú zaujímať až neskôr.
@bluepanter Programovanie už neučí Blaho? Veď tam ak si človek prešiel aspoň pár tých vzorových príkladov, nie je možné, aby tú skúšku potom neurobil 0_o
Ja som z vás teraz zmätená... spomínate tu samé také predmety, čo som ja osobne vnímala ako tie relatívne jednoduchšie...
@bluepanter Programko som mala na gympli 2 roky, ale robili sme len v starom Pascale a potom asi posledného pol roka sme si ukazovali aj Delphi a objektové programovanie, ale to len také úplné základy...
A programovanie 2 má skúšku podobnú - tiež sa tam každý rok v zadaniach opakujú rovnaké princípy... akurát sú samozrejme iné hlavné témy - viem, že jedna úloha bola venovaná rekurzii a druhá niečomu druhému...
@galinka stále je to viac ako niektorí. Ja som mal rok starý Pascal
No tak to sa teraz zmenilo, minulý rok sa menila skúška z Programovania 2. Ostal síce backtracking a grafy, ale zmenilo sa zadanie na viacero menších čiastkových zadaní.
@bluepanter Tak teraz neviem, či to je lepšie alebo horšie... Ale až taká zmena by to byť nemala... Stále si myslím, že ak si človek prejde pár zadaní, nemôže mať problém na skúške...
@galinka no sám Blaho vravel, že sa to zmenilo takto:
vy ste mali jedno rozsiahle zadanie, kde bol náročný backtracking napríklad. My máme teraz zadanie zložené z menších častí, kde je ten backtracking ľahší, ale zas sú tam iné veci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ze aka som znala
No na tej diskrétke aj tak vyletel úplne brutálny počet ľudí, asi to nevedeli ani na strednej, alebo čo
@fodraz
Ako si na tom bol s matikou doteraz?
Tento rok sme mali na skúške z Matiky 1 aj 2 iného učiteľa, takže z matiky sa stala pohoda.
Na programovanie si daj pozor, podľa mňa ak nedáš ten predmet, tak je takmer isté, že si budeš musieť dať medziročník.
Teraz v LS bola brutálna diskrétna matematika 2, ale asi iba prvý termín. Spravili sme ho 4 z 18
Keď budeš prijatý, dostaneš prihlasovacie údaje do AISu. Potom si prezri anketu a komentáre k predmetom. Z nich najlepšie usúdiš, či je predmet ťažký alebo nie.
V prvom ročníku toho nemáš veľa na výber, takže ťa tieto info budú zaujímať až neskôr.
Ja som z vás teraz zmätená... spomínate tu samé také predmety, čo som ja osobne vnímala ako tie relatívne jednoduchšie...
Ale inak pre mňa ZS skúška nebola až tak ťažká, lebo sa opakovalo to isté (princíp) ako minulé roky.
programko 2 skúšku neviem posúdiť, podaril sa mi zrýchlený režim.
A programovanie 2 má skúšku podobnú - tiež sa tam každý rok v zadaniach opakujú rovnaké princípy... akurát sú samozrejme iné hlavné témy - viem, že jedna úloha bola venovaná rekurzii a druhá niečomu druhému...
No tak to sa teraz zmenilo, minulý rok sa menila skúška z Programovania 2. Ostal síce backtracking a grafy, ale zmenilo sa zadanie na viacero menších čiastkových zadaní.
vy ste mali jedno rozsiahle zadanie, kde bol náročný backtracking napríklad. My máme teraz zadanie zložené z menších častí, kde je ten backtracking ľahší, ale zas sú tam iné veci