Študujete tam niekto? čo študujete? Je to veľmi ťažké? A zvládne to aj obyčajný smrteľník alebo na to treba vyhrávať matematické a fyzikálne olympiády? Síce mám ešte také dva roky, začínam uvažovať o výške...S matikou problém nemám, rozumiem všetkému, na
keď ťa to bude baviť naďalej, nemala by si mať problém. ono výška je čo som si všimla o tom, aby ťa to bavilo a aby si nebola lenivá ako ja
a pokiaľ ide o matfyz, ľudia, čo ich to baví, sú tam, ostatní postupne odchádzajú
tak držím palce
Prečo by to nemal zvládnuť obyčajný smrteľník?
Pokiaľ ti to ide a baví ťa to, tak to určite zvládneš Ja som na matfyze na aplikovanej informatike - občas síce mám problém s nejakým predmetom ale uvedomujem si že to je dôsledok čisto mojej lenivosti a nechopnosti sa tomu poriadne venovať... Ale v podstate som ešte svoj výber školy neoľutovala
A nerozmýšľaj nad tým takto, keby som to robila tiež (resp. ja som to robila, ale presvedčili ma o tom že to je blbosť), asi by som bola na inej škole a trieskala si hlavu o stenu nad vlastnou blbosťou
odbor aplikovana informatika odporucam ze vraj jednoduchy neviem mastim si nan brucho pocul som ze nie je az tak zlozity od ucitelov tam mam uz teraz rad tych ucitelov a je celkom fajn dakedy vecer skocit sa len tak pozret na prednasku a priucit dacomu.. chodievam sa tam (ne)pravidelne pozerat na prednasky o webe alebo dakedy sa pozret na pracu s 3d objektami mne sa tam informaticka cast paci
Aplikovaná je ľahšia, podľa všetkého bez takej tej nepríjemnejšej matiky ... (Tak som to počul dávnejšie a nieje to úplne tak, jeden matický predmet vyzerá byť zdegradovaný na pomerne ľahké veci, jeden sa mi tak nejaví podľa štatistiky - prechádza z neho príliš málo ľudí, aby bol moc zľahčený ...)
Ja mám pocit že obyčajná informatika je zameraná viac na teóriu - na aplikovanej je väčšia voľnosť čo sa týka výberu predmetov...
A počula som už aj názor že aplikovaná informatika je pre lenivých programátorov
@18 Toto nepopieram, ale ono to je naozaj podľa mňa tým, že aplikovaná informatika má voľnejší výber predmetov - menej povinných a z povinne voliteľných to my máme rozdelené myslím na dva bloky z ktorých si musíme vybrať predmety za určitý počet kreditov - infotmatici maú niekoľko blokov z ktorých jeden musia absolvovať celý...
@21 Nie celkom, na niekoľko výnimiek máme tie predmety naozaj spoločné Ja mám napríklad tento semester (resp. mala som) úvod do matematickej logiky ako povinne voliteľný predmet a máme to spoločné s informatikmi, ktorí to ale majú povinne... A veci ako TWD sú tiež spoločné...
je naozaj diskutabilne, ci je naozaj v kazdom cloveku ten kustik egoizmu a ci urcite nie je v kazdom cloveku napriklad kusok hrdinstva.. ja by som sa do tejto debaty nepustal
No dokázať, že je asi nedokážem, ale myslím, že egoizmus je niečo úplne prirodzené, čím sa proste tvory vyznačujú ... Asi ako pud sebazáchovy ... Hrdinstvo už ale - pre mňa osobne - znie príliš abstraktne, nedefinovane ...
Čo tam nepúšťanie do debát, na to sú také šialené nápady, aby sa rozobrali a časom možno niekam smerovali
To, že som vyslovil tamtú vetu neznamená, že na iných fakultách študujú neegoisti.
Každý človek má rôznu predstavu o tom, kto je egoista a ako sa prejavuje jeho správanie. Súhlasím s Tuniakom, že všetci sme "egoisti", len u niekoho sa to prejavuje pozitívne, a u niekoho ani nie moc pozitívne.
Chcel som napísať ešte jednu možno zaujímavú stať, ale toto je naozaj mimo témy
Zakladateľke odporúčam, nech matfyz vyskúša, nemôže nič stratiť, naopak, získať. V krajnom prípade rok slobodného života, ako ja
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
a pokiaľ ide o matfyz, ľudia, čo ich to baví, sú tam, ostatní postupne odchádzajú
tak držím palce
ale zalezi to samozrejme od odboru
Pokiaľ ti to ide a baví ťa to, tak to určite zvládneš Ja som na matfyze na aplikovanej informatike - občas síce mám problém s nejakým predmetom ale uvedomujem si že to je dôsledok čisto mojej lenivosti a nechopnosti sa tomu poriadne venovať... Ale v podstate som ešte svoj výber školy neoľutovala
A nerozmýšľaj nad tým takto, keby som to robila tiež (resp. ja som to robila, ale presvedčili ma o tom že to je blbosť), asi by som bola na inej škole a trieskala si hlavu o stenu nad vlastnou blbosťou
Dobre si zisti informácie o odbore, na ktorý by si chcela ísť ...
Ja som z matiky zmaturoval na 3, ale tu s ničím z matiky problém nemám, hoci som na jednom z ozaj ľahších odborov
A počula som už aj názor že aplikovaná informatika je pre lenivých programátorov
@15 ... Aj sa jej hovorí teoretická informatika, nie?
@18 Toto nepopieram, ale ono to je naozaj podľa mňa tým, že aplikovaná informatika má voľnejší výber predmetov - menej povinných a z povinne voliteľných to my máme rozdelené myslím na dva bloky z ktorých si musíme vybrať predmety za určitý počet kreditov - infotmatici maú niekoľko blokov z ktorých jeden musia absolvovať celý...
Asi ako tie princípy počítačov ...
To už nie je niekoľkokrát?
... Podľa mňa aj keby boli rovnako obtiažne, tak by bola každá niekoľkonásobne zložitejšia ako druhá ...
No ale to sa dobre naučili tie logaritmy, bez základu
No ja by som na myšlienkovej úrovni súhlasil na základe toho, že podľa môjho názoru je každý človek v istej miere egoistom ...
Ale hej, boli by tým pádom všetci učitelia egoisti, rovnako aj všetci černosi a Francúzi ...
Aj matfyzáci ... Dá sa to pekne sformulovať do zavádzajúcej myšlienky
No dokázať, že je asi nedokážem, ale myslím, že egoizmus je niečo úplne prirodzené, čím sa proste tvory vyznačujú ... Asi ako pud sebazáchovy ... Hrdinstvo už ale - pre mňa osobne - znie príliš abstraktne, nedefinovane ...
Čo tam nepúšťanie do debát, na to sú také šialené nápady, aby sa rozobrali a časom možno niekam smerovali
(mozno tym sposobom, aby dospedla k presvedceniu, ze nechce is na matfyz, pretoze tam moze stretnut nas dvoch )
Ach jaj, offtopicofóbia
Každý človek má rôznu predstavu o tom, kto je egoista a ako sa prejavuje jeho správanie. Súhlasím s Tuniakom, že všetci sme "egoisti", len u niekoho sa to prejavuje pozitívne, a u niekoho ani nie moc pozitívne.
Chcel som napísať ešte jednu možno zaujímavú stať, ale toto je naozaj mimo témy
Zakladateľke odporúčam, nech matfyz vyskúša, nemôže nič stratiť, naopak, získať. V krajnom prípade rok slobodného života, ako ja