čaute, z matiky som antitalent a do zajtra má byť vyrátaný tento príklad pomôžete niekto? Prosím len nie sprosté komentáre, človeku, ktorý mi ochotne pomôže skutočne ďakujem
tie vzorce su fajne len potom ma byt citatel (2x+3y)*(6y-4x) a menovatel (2x-3y) ... v citateli z (6y-4x) vyjmes -2 taze citatel bude (2x+3y)*(-2)*(-3y+2x) a menovatel (2x-3y) a kedze (-3y+2x) je to iste ako (2x-3y) vykratis a vysledok je -2*(2x+3y) = -4x-6y ..............ci?
@22 tak možno keď budete brať niečo ťažšie, tak pochopíš že toto je veľmi ľahké.. lebo v podstate musíš vedieť pár pravidiel.. a radšej skús to sama pochopiť a nie len opísať
@theja Neviem koľkátačka si a na akú školu chodiíš, ale toto je ozaj ľahké, v maturitnom ročníku sa aj poserieš, ak teraz nevieš takéto veci.. skús poprosiť v triede neikoho, kto MAT vie, nech ti to vyvsetlí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
a2-b2 a-b)*(a+b)
a2-2ab+b2 a-b)2
a2-2ab+b2 = (a-b)2
Dúfam, že to je dobre
tak asi len tolko ze ti drzim palce
inak @theja tak dobre viete? veď toto je primitívne
@22 tak možno keď budete brať niečo ťažšie, tak pochopíš že toto je veľmi ľahké.. lebo v podstate musíš vedieť pár pravidiel.. a radšej skús to sama pochopiť a nie len opísať