Ako mám povedať mojej mame že mi nechutia jej lazane ? xD .. raz som jej povedala že mi nechutila polievka urazila sa povedala mi " Tak si navar SAMA " a išla preč ku kamarátke xD ....
JA mam s maminou podobny problem...Nie vzdy mi chuti co navari..Preto si varim sama D Ani jedna uz nema problem kazda si navari co chce a mame pokoj.. A skus jej to vysvetlit ze ti to nechuti je to uuplne normalna vec, ze ti nechuti co vari, nie vsetko musi vsetkym chutit...
Tiež som sa urazila keď mi brat skritizoval palacinky (príliš chrumkavé na okrajoch, príliš dierkované...) a tiež som mu povedala že si to má nabudúce robiť sám
Takže máš dve možnosti - buď sa ich naučíš robiť ty, alebo skúsiš mame navrhnúť nejakú zmenu v recepte (nech tam niečo nedá, niečo iné naopak pridá...)
Ale hlavne nekritizuj keď nemáš aj nápad, ako to vylepšiť, inak sa urazí
Co ti na nich nechuti? Napriklad ja neznasam besamelovu omacu. Normalne som to povedal mame a uz ich robi bez nej Ak nemas rada nejaku ingredienciu, tak jej povedz nech ju vynecha Aĺebo to zjedz aj tak, snad nemavate lazane kazdy den
nepovedz ze ti toto nechuti ale napr...."mami!ty robis tak uzastne palacinky!co tak mat zase raz jedny" ...budes mat palacinky a nie lazane(alebo nvm co tvoja mam dobre vari..)
Preboha dievca co mas 10 rokov? Mami uprimne nerobie tie lazane lebo mi nechutia. Ak je tvoja mama normalna, pochopi ze nie kazdemu chuti vsetko a ze aj ona bola raz dieta...
Teda aspon my doma to tak mame ze jedla ktore niekto nelubi radsej mama nevari...
a to máte lazane každý deň?? buď to budeš musieť nejak vytrpieť, alebo jej povedz, že nechutia mi tvoje lazane... ona to už nejak prežije.. a keď nie, tak.... je to divné...
ja taketo veci hovorim mame skoro stale ale najviac sa urazi ked jem u niekoho ineho a potom dojdem domov a vychvalujem ako dobre tam varili ... ale uz si zvyka pomaly neboj sa... vycvisis si ju
Ale k veci... Mne napríklad nechutí taký kel, ale všetci ostatní z rodiny ho majú radi. Tak nebude kvôli mne vyvárať niečo iné, urobím si niečo sama alebo si idem kúpiť bagetu
A poviem to asi tak: "Máme to a to? To nelúbim... Spravím si niečo iné." Toť celá problematika
Máámí, a musím jesť tie lasagne..? mne akosi nechutia.
zo trikrát to bude do teba tlačiť, a ak sa k tomu budeš stavať stále s odporom, pochopí, že ti ich nemá variť... alebo ich aspoň bude variť zriedkavejšie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Takže máš dve možnosti - buď sa ich naučíš robiť ty, alebo skúsiš mame navrhnúť nejakú zmenu v recepte (nech tam niečo nedá, niečo iné naopak pridá...)
Ale hlavne nekritizuj keď nemáš aj nápad, ako to vylepšiť, inak sa urazí
Teda aspon my doma to tak mame ze jedla ktore niekto nelubi radsej mama nevari...
Ale k veci... Mne napríklad nechutí taký kel, ale všetci ostatní z rodiny ho majú radi. Tak nebude kvôli mne vyvárať niečo iné, urobím si niečo sama alebo si idem kúpiť bagetu
A poviem to asi tak: "Máme to a to? To nelúbim... Spravím si niečo iné." Toť celá problematika
zo trikrát to bude do teba tlačiť, a ak sa k tomu budeš stavať stále s odporom, pochopí, že ti ich nemá variť... alebo ich aspoň bude variť zriedkavejšie