ja som sa ucila tak ze pred ustnymi som si precitala vsetky otazky.... vacsinu diel som si pamatala... ale roky som si urcite netlacila do hlavy... a ustnu som dala na 1 a pisomne si ani nepamatam iba viem ze sloh som dala na vyse 70%
nebojte urcite to zvladnete... budem drzat palce
na pisomne neviem nic..a jak vidis sedim za kompom a serem na to ale na ustne sa snad donutim neco sa naucit ale co tak to ece neviem ale tak zacinam sa uz bat lebo ja na slovencine vacsinou kukam z okna a pocuvam ipod cize tych 70% co tu pisu ostatni mi nehrozi ani omylom..budem rada za 50
no ja osobne som sa nezačala ešte učiť ale dnes plánujem sprawiť nejaké tie testi z minulých rokov, takže ak môžem poradiť tak na stuzkova.eu alebo oskole.sk je tam páru testov, takže držím palce
prosím vás, nestresujte, ešte týždeň, to za víkend urobíte lebo väčšina otázok sa viaže k testu a už len k logickému rozumu, to sa nenabiflíte. a malá časť otázok je záludných, neviete vlastne poriadne, čo môže byť. či šupnú nejaký bezvýznamný rok alebo autora. proste takéto veci sa ja neučím a čo som si robila nácvičné testy, nikdy nebolo pod 90%.
maturovala som minulý rok a ak myslíš písomnú maturu tak roky ti tam určite nedajú - z 99% je to práca z textom.
ja neviem ako ostatní čo maturovali príp. si skúšali regulérne vypracovať náš test, ale mne sa zdal BRUTÁLNE ťažký, zavádzajúci a celé mi to vyznelo, ako keby tvorcovia chceli zistiť nie naše skutočné vedomosti, ale akoby chceli zistiť každú jednu chybičku a každú jednu záludnosť. A to môžem aj odprisahať, že som si skúšala vypracovať testy z minulých rokov a mala som skoro vždy viac ako 90%.
na moje prekvapenie, dopadla som ale na mature dobre. Ale jednoduché to vôbec nebolo, okrem toho SJ písomná matura bola asi najnáročnejšia - my sme tam trčali od nejakej 8mej rána do 5 poobede, bola som úplne vyčerpaná a na druhý deň ma čakala Anglina.
Ale našťastie aj sloh dopadol nad 80%, takže som bola spokojná.
Ale fraška to nie je.
a ešte dodám - to, čo som sa najviac učila na písomnú maturu zo SJ boli znaky jednotlivých literárnych útvarov (jednoducho znaky úvahy, rozprávania, životopisu..)
pretože za všetky tie znaky máš body a ak sa nedajbože netrafíš s tým čo píšeš...beda beda.
Zatiaľ jediné čo som spravila pre maturitu, že som sa občas ukázala v škole a vytlačila si vypracované maturitné zadania zo slovenčiny k učeniu som sa nedostala, užívam si, zabávam sa brigádujem na učenie nie je čas, alebo si ho skôr nechcem nájsť
myslím, že my sme sa na písomnú ani neučili diela..lebo nám profesor nepovedal, že by tam mohli byť..skôr gramatika, charakteristiky utvarov a zanrov literature a tak...a stacilo to na zvladnutie testu disappointed:94%)
ja som sa tiez este nezacala slovinu ucit chcem zajtra zacat ..z litiky si autorov aby si prejdem hlavnych autorov aby som ich vedela zaradit do obdobia nejake tie diela aspon nieco z ich obsahu proste taky prehlad...a potom uz gramatika tam z toho si prejdem viac toho...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a zatial co som sa "ucila" som si len robila monitory (A,A, ako bez ucenia a vzdy som mala cca 72-88%...
nebojte urcite to zvladnete... budem drzat palce
Kolko treba spravnych otazok aby bol test uspesny?
ja neviem ako ostatní čo maturovali príp. si skúšali regulérne vypracovať náš test, ale mne sa zdal BRUTÁLNE ťažký, zavádzajúci a celé mi to vyznelo, ako keby tvorcovia chceli zistiť nie naše skutočné vedomosti, ale akoby chceli zistiť každú jednu chybičku a každú jednu záludnosť. A to môžem aj odprisahať, že som si skúšala vypracovať testy z minulých rokov a mala som skoro vždy viac ako 90%.
na moje prekvapenie, dopadla som ale na mature dobre. Ale jednoduché to vôbec nebolo, okrem toho SJ písomná matura bola asi najnáročnejšia - my sme tam trčali od nejakej 8mej rána do 5 poobede, bola som úplne vyčerpaná a na druhý deň ma čakala Anglina.
Ale našťastie aj sloh dopadol nad 80%, takže som bola spokojná.
Ale fraška to nie je.
pretože za všetky tie znaky máš body a ak sa nedajbože netrafíš s tým čo píšeš...beda beda.