Na pisomne sa vam ucit neoplati, cela slovencina je o porozumeni textu, na cosa proste naucit neda, a co sa tyka anglictiny, pokial ste sa neucili celych 8 alebo 4 roky, aj tak vam uz nic nepomoze
Z anglictiny som si zopakoval 2 dni pred celu gramatiku a to bola moja cela priprava na pisomnu cast maturity
Co sa ustnej tyka, na tu sa zrejme treba ucit potroche cely rok, podla toho z coho maturujete... ja som maturoval bio/che tak som sa ucil cely rok potroche
Maturita formalita aj ja sa pamätám ako som stresoval predtým, učil som sa cely mesiac v kuse a potom som videl, že znamkuju podľa toho, koho tam vidia napríklad spoluziacka odpovedala z angličtiny a ja som si medzitým vypracovaval tému a ked som videl, že nevie povedať jednu suvislu vetu, tak som len čumel nato, že kedy ju vyhodia a dali jej dvojku, lebo to mala aj na vysvedcení
@nikol545 tak.. moja uroven nemciny je na dost nizkej urovni, fakt som znej vela nevedel (ved ani neviem) nakolko moje zameranie na vysoku slo uplne niekde inde, ale relativne je jedno z akeho jazyka maturujes ktory sa ti viac paci
@wuttasi ale veď na písomnej zo SJ je veľa cvičení, ku ktorým musíš vedieť naspamäť nejaké pravidlá. napríklad zaraď ukážku do lit. štýlu, alebo utvor prechodník a podobne.
Prístupom a požiadavkami učiteľov som nútená učiť sa priebežne. Aspoň trochu. Zvyšok mesiac pred, v najhoršom prípade sa spolieham na akademický. Písomné ma až tak netrápia
My témy zo slovenčiny a chem.odborných predmetov preberáme od septembra,uz mame skoro všetky.horšie je to s angličtinou,tam mame len 4temy.a bojim sa písomných z angličtiny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ja i keby som 4ky mala mi to nevadi, hlavne aby som zmaturovala.. znamky pre mňa nie sú dôležité, ked neidem na výšku
Na pisomne sa vam ucit neoplati, cela slovencina je o porozumeni textu, na cosa proste naucit neda, a co sa tyka anglictiny, pokial ste sa neucili celych 8 alebo 4 roky, aj tak vam uz nic nepomoze
Z anglictiny som si zopakoval 2 dni pred celu gramatiku a to bola moja cela priprava na pisomnu cast maturity
Co sa ustnej tyka, na tu sa zrejme treba ucit potroche cely rok, podla toho z coho maturujete... ja som maturoval bio/che tak som sa ucil cely rok potroche