Ludia vraj bude na nete zverejnena maturita ... aj ked hovoria z ministerstva že to nehroziiiiii aj tak sa niečo na net dostane ak niečo niekto najdete tak mi prosiiiiim napište na môj nick na pokeci R.B.W.@azet.sk DAKUJEEEEEM ja to potom rozsirim tiež
tak to je pravda že rano ale vymslene už budu dopredu tak hladajde aj vy !!! a už nejsu v utajovanych pisomnostiach ... takže je možne že sa dostanu aj na net
no hej minister bude losovat ale ved ma nejake moznosti z coho losovat... tak aspon tie moznosti keby sa nasli ta hoci si 10 tem doma pripravim stale lepsie jak ist naslepo
Cawte, takze zatial nic new...skoda..ale ak by nahodou nieco okolo vas prelietlo, nejake temy ci nevinky ohladom matury, nevahajte a dajte mi vediet moj mail je staniella@azet.sk...vdaka vam krasne.
Aj monitor 9 tento rok nezostal utajeny a niekto bol taky ludsky,ze ho zverejnil.pevne dufam, ze aj monitor z nemeckeho jazyka uverejni.ved pomahajme si navzajom
Ludia ja maturujem z Angliny ale počul som teda pisala mi jedna baba že temy na sloh z nemčiny su opis triedy alebo osoby ... či je to pravda neviem ale tak snad vam to pomôže
Zdravim...myslim ze ked minister povedal ze nazarucuje utajenost maturitnych tem tak sa urcite objavia niekde na net ale bojim sa toho ze uz bude neskoro...
ludia zobudte sa!!! na nete bude mnozstvo vseliakzch "akoze" tem, ale ktorym budeme verit ze su tie prave od ministra? A aj keby sa nahodou stalo ze sa nejake nahodou zhodnu, neda sa predsa opisovat!!!
DDD, vsetci si tu pisete: pliz, pls, napiste miii, buhuu, maturitna hysteria? , to co robite na vasich skolach? monitory z jazykov si predsa musite cvicit, si myslite ze tu na nete sa zjavia presne take monitory ako na matury? DDD, a co sa tyka tych tem, tesne pred maturami mozno sa nieco naznaci, tak pocuvajte na hodinach a nehrajte piškvorky , a to, s čím sa budete piplať najviac, bude na mature, my sme mali beletrizovaný životopis, s ním sme sa babrali dosť
no ja si myslím že ak sa niečo objaví na nete tak deň vopred, inak počula som že aj tento rok zo sloviny je beletrizovaný životopis, ale zas to nikto nevie ked sa z 8 tahajú len 4.
ahojte vsetci myslite si ze vazne sa nieco dostane na net???to pochybujem ale keby vazne tak mozte poslat dalej na dipietro10@azet.sk vazne by ste mi moc pomohly
myslim, ze hocihoko kto maturuje, ci uz to je biflos alebo nie sa potesi , ked bude vediet temy, ci nie? takze ak niekto hocico zisti o mature, nech mi napise... temy slohu na SJ, NJ, Aj potesi.. ja tiez hladam.. ked najdem, napisem sem, jo? drzime predsa spolu, nie? ajojte
tak ked sa nic nedozvieme mozeme aspon spolu uvazovat co tam bude. myslim si, ze daju nieco aktualne ako napriklad diskusny prispevok na vybuch v Novakoch. Alebo multikulturalna spolocnost. Alebo nieco take.. hm co myslite vy?
ajojte vsetci maturanti... no ja mam nejake temy ale kto vie ci aj budu... takze tu su... uvaha - zivy bic... rozpravanie - prvy skolsky den... umelecky opis - strom pred oknom mojej skoly... vyklad - realisti... diskusny prispevok - novaky... ja viem ze ich je 5 a maju byt 4... no ale mozno nieco z nich vyberu... nerucim ci aj budu ale dostali sa mi do usi tak vas o nich informujem... ak by ste nahodou zistili ine dajte mi prosim vediet... dandul666@azet.sk .... drzim vam vsetkym palce... pa :o)
mám teketo info z iného četu:uvahou bude Zivy bic, Rozpravanie: Prvy skolsky den, Umelecky opis: Strom pod oknom mojej skoly, Vyklad: Realisti, Diskusny prispevok: Novaky
Ahojte mturanti, takže ja mne sa dostali do rúk témy zo slohu, ale či sú 100% neručím.
-rozprávanie
- úvaha
-výklad
- charakteristika osoby
- beletrizovaný životopis
- didkusný príspevok
- slávnostný prejav
- umelecký opis
Tak neviem, ale mám to z celkom dobrého zdroja, ja sa toho idem držať, aj tak si budeme vyberať zo styroch tém, tak niečo trafiť musíme.Držím vám všetkým palčeky...
to uz urcite kazdy vie... co bude horsie je urcite tema neviem ci sa da doverovat predoslim temam... no urcite si dobre rozmyslite co si vyberiete v pondelok .. podla mna je urcite najlednoduchsie ak samozrejme to bude vylosovane ROZPRAVANIE.... staci dodrzat formu, pekny dej trochu humoru a samozrejme pointa a mama vyhrane ...
to si myslite ze tu fakt budu zverejnene ozajstne temy? ja o tom doooooooost poxybujem.. uz som pocula tolko roznyx variant..nooo aj tie co ste tu pisal vy,potom som pocula ece aj xarakteristika osoby Holden Caufield,uvaha-Zi a nexaj zit; alebo Co nexces aby robili tebe,nerob ani ty inym..a ece aj take som pocula zee slavnostny prihovor na temu 50.vyrocie EU.. takee hovadiinyyy ze koneeec akozee neverte tomu..teraz urcite nie..ked daco,tak mozno len nedelu..aj to poxybujem..alebo ix tu bude take kvantum,ze si nebudete vediet vybrat a mozno tam budu aj dake spravne,mozno jedna.. ved sa nexajme prekvapit pondelok ved co,staci mi dakyx 20 ci 30% a potom zmaturovat na 3..nie? hehe,tym nexcem utesovat ale taaaaak troxu pozitivneho myslenie,aj tak VSTECI ZMATURUJEME uvidiite,ziadny strax noo aj tak vam prajeem setkyym maturantom,teda aj mne zvlaadnemee too a ziadnu paniku
ahojky, neviete niekto temu slohu na anglinu z formy A? plosim napiste mi na email lulinka4@orangemail.sk , a ja hladam ak nieco budem vediet dam to sem, vopred dakujem
inak co sa tyka diskusneho prispevku...nemyslite si, ze by bolo fakt odvazne dat temu novaky???tragediu este zatial nevysetrenu???dost pochybujem, to by bolo asi aj dost faux pas....
no aj ja si to myslím tie Novaky su este dost cerstva tema a pochybujem ze by to uz tam dali. Ja si myslim ze oni mali rozmyslene temy uz skor ale sak uvidime ale pocul som ze z neminy by mal byt sloh bud opis rodiny alebo nejakeho priatela alebo ziadost o zamestnanie ale vazne to neni 100% ale 99
..unikli zatiaľ každý rok.. a ani tento rok to nie je výnimkou aj napriek tomu, že sa budú vyhlasovať rádiom.. veï prachov je vždy málo, tak preèo by to nemal niekto predať?
FAKTY:
1. v mediach uz bolo zverejnenych 8 utvarov: -UVAHA
-ROZPRAVANIE
-VYKLAD
-BELETRIZOVANY ZIVOTOPIS
-OPIS
-UMELECKY OPIS
-DISKUSNY PISPEVOK
-SLAVNOSTNY PREJAV
2. Z tychto 8 utvarov budu vybrate 4, ktore budu na maturitach.
3. V priamom prenose SRO o osmej (8:05) sa bude zrebovat zo 4 zalepenych obalok. ktore budu na maturitach.
TIE ZANRE URCITE BUDU, MUSIS SI DAT PREC OSTSTNE TEMY KTORE SU TAM NENI
PRVA OBALKA
opis postav zivy bic
vybuch v novakoch diskus.prispevok- prevencia
prvy den v skole-rozpravanie
umelecky opis-strom pred mojou skolou
DRUHA
ekologia v KAMBODZI to akoze vazne
co by si zmenila v EU uvaha
kto je to mrazik moc som tejto teme nepochopil....
vyklad - zobrazenie cloveka v svetovom realizme
TRETIA
beletrizovany zivotopis
prejav slavnostny malo by to byt na nejaku prilezitost co sa stala max. pred mesiacom.
zivotne prostredie- vyklad
kam smeruje ludstvo - klima ,globalne oteplenie -uvaha
What would you change in your country if you were a prime minister? Talk about economy and job opportunities, compare your country with the neighbouring countries. (essay)
You bought a new bicycle yesterday. After riding it, it broke down. Write a complaint to who you bought it from, asking for a repair or a refund. (formal letter)
Ahoj maturanti, prosim vas je ta vyssie spomenuta tema z angliny (What would you change in your country if you were a prime minister? Talk about economy and job opportunities, compare your country with the neighbouring countries. (essay) ) PRAVDIVA? aspon taku malu info tu hod Andy1212 ci sa da verit....plz plz
No ja si myslim, že tie novaky možu byt ked to mi aj učitelia v škole vraveli a sa to omieľa dookola aj s tym stromoom aj o tom prvom dni no uvidime zajtra co nove príde ..inač dakujem za info
AHOJTE ludia neviete nahodou či sa dostane na net aj monitor z Angliny a z jazykov všeobecne ??? alebo teda kde by sa to dalo najst ??? ____________________________________
boze ludia uvedomte sa. kazdy rok takto obiehaju "zarucene temy" a je fakt, ze sa niekto moze trafit, ale je to len nahoda a mala pravdepodobnost, ze sa tak stane. a ze ste o tom poculi z viacerych zdrojov znamena, ze to kazdy nakopiroval z jedneho zdroja a poslal dalej. uz nikto nezisti, kde to zacalo. tak sa na to nespoliehajte. jedine, co je iste, ze beletrizovanemu zivotopisu nemozu priradit nijaku temu. preto dufam, ze ho tam DAJUUU. moja jedinaa nadej...
Newiem ako vy,ale ja si nemyslim ze budu tieto temy na maturách,pretoze to je este skoro,aby boli takto zverejnene ...a aj minuly rok boli nejake,a vobec neboli na maturitách...mmm,ale tak potesila by som sa,bo to dost pomoze,ked ich vies vopred
Boze ludia uvedomte sa. kazdy rok takto obiehaju "zarucene temy" a je fakt, ze sa niekto moze trafit, ale je to len nahoda a mala pravdepodobnost, ze sa tak stane. a ze ste o tom poculi z viacerych zdrojov znamena, ze to kazdy nakopiroval z jedneho zdroja a poslal dalej. uz nikto nezisti, kde to zacalo. tak sa na to nespoliehajte. jedine, co je iste, ze beletrizovanemu zivotopisu nemozu priradit nijaku temu. preto dufam, ze ho tam DAJUUU. moja jedinaa nadej...
...ja som sa hackla do serveru ministerstva...a urcite budu tieto temy 200% zarucujem....to s tym losovanim a obalkami je vsetko len divadielko...uz je dopredu rozhodnute o tychto temach!!!
temy : moja prva opica (rozpravanie)
delfín v mláke (umelecký opis po nahúlení sa)
preco je chrúst nesmrtelný (úvaha)
najvacsi debil akeho som stretla (charakteristika osoby)
No tu sa už písalo strášne veľa rôznych kombinácií že až. Hlavne tá posledná to je pekná konina. Ale aj ja by som môžno vymyslela také keby som už bola ozaj v koncoch...
Najistejšie to bude zajtra. A hoci tu nikoho nepoznám, všetkým veľa štastia a úspechov!
no to sa mylis.. mozu dat napr beletrizovany zivotopis L. Štura.. daju ti tam roky ze 1843 1852 a atd.. a musis pisat o nom co robil v tychto rokoch.. ze isiel do hlbokeho a take.. si proste vymysliet pribeh..
Vsak zajtra sa to uz dozviete tak tu tolko nepolemizujte...aj minuly rok tu boli temy na maturitu a ani jedna nebola skutocna...kazdy nech si veri comu chce a zbytocne nestresujte...dajako bolo,dajako budze...sak za styri hodky daco musis vypotit...
Toto som tiez zazil minuly rok Bolo to huste. Ako ono tie temy co najdete na nete je vecsina nepravych
Tj jedna sa ot om ze tam je vysoka pravdepodobnost ze temu uvidite na nete, ale z 50 podanych budu 4 spravne
Takze tazko sa vybera, na sloh som si tiez takto vyberal ale nevysli mi, pritom tie temy co tam boli som uz cvital na nete len som si ich nevybral za doverihodne.
Zato anglina utiekla pekne. Ale uz som jej neveril lebo som ju mal po slovine. Ale preistotu som si precital sloh kamarada pred skolu, a taky isty som dostal Takze asi tak.
Vzdycky temy uniknu, ale je tazke s toho mnozstva ich najst
Boze moj ja som blbec ja som tie temy nasiel vcera poobede a nikomu som ich neposlal lebo tam bolo napisane ze to nemusi byt pravda a poobede pridem domov a bracho mi hovori ze som nasiel presne tie temy co tam boli ((
AJ forma B ale aj A sa posiela den vopred tak snad sa objavi aj na neteeee ludia ked to najdete tak to dajte na net alebo to rozpošliteee prosiiiiiiiiiiiiiim
no ak je ten bicykel pravdivy,tak potom chcem zmenit Acko z Aj... to je strasnaaaa kravina! na to treba kus prehlad a neviem ake su podotazky na ustnu,ale som si ista,ze to bude mat urcite nieco s temami na ustne,ak to bude essay teda... A tema by mohla byt tiez variabilnejsia,aby sa tam Ackari mohli slovne prejavit..co sa tyka slovnej zasoby a MINIMALNE 4 roznych casov co tam musime natiskat a tiez neviem preco sa tak vsetci snazime ziskat tie temy namiesto toho by sme sa mali ucit,nie? PS:Ako sa mozete naburat na Ministerstvo,ked sa to robi na pc bez pripojenia na internet???mozno nejaky hlupak chcel na nejakej naivke zarobit velke prachy,tak jej podsunul uuuuplne ine temy,len aby dostal peniaze...kto vie,zajtra sa uvidi... nahoda je **** vela stastia
caute vsetci.zajtra mam maturu z nemciny a tak vas vsetkych prosim ak nieco viete ohladom temy na sloh dajte mi prosim vediet.som aj na pokeci pod tym istym nickom.dakujem a zatial
Chcem sa spýtať, kto vymýšlal témy na sloh zo slovenského jazyka, nech mi vysvetlí tu tretiu, ked som sa zamerala na globalne oteplovanie a triedna učiteľka mi povedala, že u talých slohov im je na ,,grcku", tak ako to mám chápať?
Ja som ešte len druháčka na gympli ale ked si takto čítam, ako stresujete, už mám husiu kkožu aj ja. Skúšala som si písať slohy na témy z minulého roku a nie je to med lízať, takže vás trochu chápem. Všetkým držím palce a keby som sa niečo dopočula tak vám dám vedieť. DRŽTE SA!!!!!
Zdravim všetkych študentov i neštudentov! Prosím vás ak by ste zistili nejake témi na maturity dajte vedieť. Moje e-mail: skerko18@azet.sk ,dakujem vopred.ak nieco zozeniem dam vediet.zadim cus.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
172 komentov
ja sa budem snazit tiez nieco najst.
spinossa@azet.sk
fest dik
a drzim vsetkym palce
Ak by mal niekto temy 2007, prosim posli na ljavorsky@zoznam.sk. Ďakujem !
ked dozviete nieco,prosim posielajte aj mi...
a aj ja drzim ostatnim palce
moj E-mail je:
Josikvantum@azet.sk
Dicky
vraj najskor to bude bezat utorok po polnoci. teraz myslim anglinu, ktora sa pise stredu.
ak sa najde niekto kto ich bude mat, tak prosim hodte ich na sklo
dakujem
smutnyanjel@azet.sk
1.Uvaha-zivotne prostredie
2.Rozpravanie-prvy den v skole
3.Diskusny prispevok- Nováky
4.Výklad- zobrazenie cloveka v svetovom realizme
dufam ze som pomohol a ze pomozu aj mne ak by dakto Monitor z Nj tak napis prosim na www.scorti@azet.sk auebo sem ja som tu vecinov majte sa::::
-rozprávanie
- úvaha
-výklad
- charakteristika osoby
- beletrizovaný životopis
- didkusný príspevok
- slávnostný prejav
- umelecký opis
Tak neviem, ale mám to z celkom dobrého zdroja, ja sa toho idem držať, aj tak si budeme vyberať zo styroch tém, tak niečo trafiť musíme.Držím vám všetkým palčeky...
úvaha,
rozprávanie,
výklad,
charakteristika osoby,
umelecký opis,
beletrizovaný životopis,
diskusný príspevok,
slávnostný prejav.
to uz urcite kazdy vie... co bude horsie je urcite tema neviem ci sa da doverovat predoslim temam... no urcite si dobre rozmyslite co si vyberiete v pondelok .. podla mna je urcite najlednoduchsie ak samozrejme to bude vylosovane ROZPRAVANIE.... staci dodrzat formu, pekny dej trochu humoru a samozrejme pointa a mama vyhrane ...
ROZPRAVANIE: Moj prvy den v skole
DISKUSNY PRISPEVOK: Banicke neštastie
UMELECKY OPIS: Strom pred oknom mojej skoly
VYKLA Medzivojnova literatura
BELETRIZOVANY ZIVOTOPIS
pripadne, co sa chysta na maturantov z matematiky A, kedze odobrali tie 4 tazke priklady...
Vsetkym prajem fakt VELA STASTIA a pevne nervy
Rozprávanie-Môj všedný deň,
Diskusný príspevok-Banské nešťastie v Novákoch, citát zo živého biču,či čo,
úvaha-Príroda je matka všetkých živlov
FAKTY:
1. v mediach uz bolo zverejnenych 8 utvarov: -UVAHA
-ROZPRAVANIE
-VYKLAD
-BELETRIZOVANY ZIVOTOPIS
-OPIS
-UMELECKY OPIS
-DISKUSNY PISPEVOK
-SLAVNOSTNY PREJAV
2. Z tychto 8 utvarov budu vybrate 4, ktore budu na maturitach.
3. V priamom prenose SRO o osmej (8:05) sa bude zrebovat zo 4 zalepenych obalok. ktore budu na maturitach.
TIE ZANRE URCITE BUDU, MUSIS SI DAT PREC OSTSTNE TEMY KTORE SU TAM NENI
PRVA OBALKA
opis postav zivy bic
DRUHA
TRETIA
beletrizovany zivotopis
prejav slavnostny malo by to byt na nejaku prilezitost co sa stala max. pred mesiacom.
STVRTA
preco som hrdy na to, ze som slovak - prejav
moj pohlad na Europu a jej buducnost – diskusny
Opis - Opis najlepsieho priatela
Rozpravanie - Moj najkrajsi zazitok
nájdené na » www.tapd.netgames.sk/index.php?site=...
Forma A:
What would you change in your country if you were a prime minister? Talk about economy and job opportunities, compare your country with the neighbouring countries. (essay)
Forma B:
You bought a new bicycle yesterday. After riding it, it broke down. Write a complaint to who you bought it from, asking for a repair or a refund. (formal letter)
a keby niekto vedel co na nemcinu za sloh,tak budem velmi vdacny,ked to sem napise
aaaa...o franine neviete?
aj ja
mu na sloh
GOOD LUCK...
zivotne prostredie,priroda,globalne oteplovanie
lienka7bod@orangemail.sk
temy : moja prva opica (rozpravanie)
delfín v mláke (umelecký opis po nahúlení sa)
preco je chrúst nesmrtelný (úvaha)
najvacsi debil akeho som stretla (charakteristika osoby)
Najistejšie to bude zajtra. A hoci tu nikoho nepoznám, všetkým veľa štastia a úspechov!
opis postav zivy bic
DRUHA
TRETIA
beletrizovany zivotopis
STVRTA
preco som hrdy na to, ze som slovak - prejav
moj pohlad na Europu a jej buducnost – diskusny
Opis - Opis najlepsieho priatela
Rozpravanie - Moj najkrajsi zazitok
Tak vela stastia, dufam ze su spravne...
Školský rok 2006/2007 – riadne skúšobné obdobie
1. Prichádza globálne otepľovanie?
(Diskusný príspevok na tému možnej spojitosti tohtoročnej zimy a globálneho otepľovania)
2. „Nechcem žiť 20-30 rokov, teraz chcem žiť.“
M. R. Štefánik
(Úvaha)
3. „Hole si ju vychovali, nuž si ju aj vzali, lebo aj ony majú svoje nevesty.“
(Nepriama charakteristika Zuny, hlavnej postavy diela Františka Švantnera – Nevesta hôl)
4. „... a nakoniec z toho boli bryndzové halušky!“
(Rozprávanie z prostredia slovenskej dediny)
Tj jedna sa ot om ze tam je vysoka pravdepodobnost ze temu uvidite na nete, ale z 50 podanych budu 4 spravne
Takze tazko sa vybera, na sloh som si tiez takto vyberal ale nevysli mi, pritom tie temy co tam boli som uz cvital na nete len som si ich nevybral za doverihodne.
Zato anglina utiekla pekne. Ale uz som jej neveril lebo som ju mal po slovine. Ale preistotu som si precital sloh kamarada pred skolu, a taky isty som dostal Takze asi tak.
Vzdycky temy uniknu, ale je tazke s toho mnozstva ich najst
A kde si to našiel ?
ale ako by to mohla byt ziadost o zamestnanie?????
co by si tam akoze pisal??? na 180 az 200 slov?
ste sa odtrhli??ved vychadzajte z toho co mali anglinari