hm to by šlo , ale tak ako každý rok by tam aj tento rok mohla byť úvaha ... ale tak hovorí sa že bude slávnostny prejav možno tiež ( teraz je rok Ludovíta štúra )
@riskozvychodu no veď často tam bývajú otázky aj o autoroch, kam patria, čo robili, zoradiť ich správne podľa období a tak :ehm:
takže podľa môjho skromného názoru tam niečo o ňom bude, možno aj rozbor dačoho od neho a taQ
@riskozvychodu no určite aj tam bude to sa neboj buď nejaký prejav ohľadom neho alebo možno úvaha na citát alebo dajaká iná pjačovina, ale určite bude medzi témami.
možno rozprávanie na tému:"bol som u štúra na sójové latéčko a raw zeleninový koláčik"
akurát si pozerám témy z minulých rokov na slohy a...
Prečo by som vedel/nevedel byť vegetarián? (Diskusný príspevok o životospráve)
toto je téma na birdz
@candy36 ja tiež ale budem si musieť vymýšľať, lebo u štúra som nebola ešte a do matury ani nebudem s najväčšou (veľmi veľmi vysokou) pravdepodobnosťou
@darkestangel tak essay musia dať každopádne, na B2 nedajú article ani nič podobné...+ nejaký ten letter pravdepodobne (tipujem skôr informal). Teda, záleží od toho koľko je tam možností na výber @blanc jj máš pravdu...kašľať na neho.
@darkestangel tu tému som mal na mature aj ja a úplna pohoda, aj spolužiaci čo anglinu moc dobre nevedia si pochvaľovali, pretože na to nepotrebuješ nejakú ohromnú slovnú zásobu
Neviem, ale bojím sa toho. Toto je jediná časť maturity, ktorej sa bojím. Nedokážem a kochať nad nejakou cestou ani budovou na opise. Na diskusný príspevok treba nejaké info, ktoré nepredpokladám, že budem mať. Úvahy na našej škole vyslovene neznášajú a od 1. počúvame ako si ich nedať. Slávnostný prejav ma strašne nebaví, pokiaľ je to pri stavbe elektrárne alebo podobnej príležitosti.
Beletrizovaný životopis je celkom ok ak dajú zaujímavú postavu alebo tak (som knihmoľ, takže povinné čítanie mám z veľkej časti zmáknuté). Naše rozprávanie vraj nikdy nemajú pointu, ale aspoň sa ľahko píše a netreba pri ňom moc rozmýšľať....Ale je to jedno, za slohy nám vždy dávajú strašné známky. A tému bduem zúfalo vyberať určite 30 minút aspoň
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale štúra treba asi očakávať, aj v písomnej, asi by som sa ho mala naučiť trošku
takže podľa môjho skromného názoru tam niečo o ňom bude, možno aj rozbor dačoho od neho a taQ
možno rozprávanie na tému:"bol som u štúra na sójové latéčko a raw zeleninový koláčik"
Prečo by som vedel/nevedel byť vegetarián? (Diskusný príspevok o životospráve)
toto je téma na birdz
@blanc jj máš pravdu...kašľať na neho.
1. úvaha
2. rozprávanie
3. diskusný príspevok
4. slávnostný prejav/príhovor
tam zvyknú dávať každý rok rovnaké žánre, akurát témy sa menia.
a z angliny (B2) sme mali nejaký druh eseje, konkrétne napísať ako keby článok do novín o ideálnom bývaní. Drist jak traky
@blanc
aha sorry
ja to mám pomýlené lebo na certifikáte som na výber mala
Beletrizovaný životopis je celkom ok ak dajú zaujímavú postavu alebo tak (som knihmoľ, takže povinné čítanie mám z veľkej časti zmáknuté). Naše rozprávanie vraj nikdy nemajú pointu, ale aspoň sa ľahko píše a netreba pri ňom moc rozmýšľať....Ale je to jedno, za slohy nám vždy dávajú strašné známky. A tému bduem zúfalo vyberať určite 30 minút aspoň