Ahoj, kedy ste sa začali učiť na maturitu? Lebo mne sa zdá že už sa to blíži a ja nič neviem. A asi ani nestíham. Tak či je to normálne, či ste taký pocit mali aj vy
Ja sa asi budem spoliehať že si vytiahnem niečo, o čom budem vedieť rozprávať. Jediné čoho sa obávam sú dejiny hudby. Mám pár vdačných otázok ale potom sú tu veci barok/klasicizmus na Slovensku a tam si nedokážem predstaviť takmer nič čo by som povedala
Teraz? Blizi? Lol Neucila som sa. Cez akademicky som si dala GoT maraton a v poho - anglictinu som absolutne neriesila, porozpravala som nejake blbosti (k teme ofc), pohoda, smiali sme sa tam aj s komisiou, srandu si z toho robili, z chemie som si vytiahla nieco, co som nikdy nevidela, z tej jedinej som mala dvojku, na frj sa zo mna predsedkyna komisie skoro zosrala, este ma mala potom aj na bio, tak tam vsetkym rozpravala, aka som super, wtf, ved ledva zo seba dostanem plynulu vetu a z bio pohoda, 2/3 komisie aj tak nevedeli, o com tocim a triedna ma lubila, so
problemy mi robila len tá zasrana literatúra... lebo v nej nebolo nič čo by sa dalo logicky pochopiť... takže na otázku ako končí dielo Smrť jánošikova dostali odpoveď - "smutne"
ale slovenčina to zachránila a preto = 2
Akože prehľad som mala celé 4 roky a myslím že vo februári som si začala precharzat témy zo slovenčiny. Ekonomické predmety nás skúšali tak priebežne a týždeň pred akademickým a počas akademického som si stále našla trošku času aby som si znova prešla Slovinu a ekonomické, na anglinu som kašľala a mala som všetky 1 takže tak
k maturite ked ta pripustia, tak ta ho nechaju spravit aj keby si nechcel...ak si nemal stvorky prve tri roky na koncorocnom vysvedceni a v maturitnom na polroka...tak sa nemusis baaat...jedine co som sa pripravoval boli prakticke matury..my sme mali prezentaciu vtedy robit v powerpointe..ale inak...som sa neucit nic...totizto ti nemozu zlepsit ani zhorsit o dva stupne znamku aku si mal z daneho predmetu...ci ak si mal povedzme dvojky trojky..a nemal si stvorky tak sa bat nemusis...teda aspon takto to bolo pred 8 rokmi...a ak ti ide o znamku, tak si sa mal ucit priebezne a nie na konci...
biológiu asi dva mesiace predtým a aj tak som si vytiahla otázku, ktorú som sa nestihla naučiť a učila som sa ju ráno v aute (teda skôr som si ju dvakrát prečítala)
dejín a nosky som sa "viacmenej" nebála (vypracovala som si predtým okruhy), z dejín som sa tam strašne honila na trojkombe "tri obdobia gréckeho sochárstva, rímska architektúra a americký expresionizmus a bola to najvtipnejšia maturita ever, keď mi učiteľka dala opisovať nahú sochu a ja som tam pri pohľade na cecky alebo penis pod šatkou s efektom mokrého rúcha vymýšľala chujoviny ako "tvorené spontánnym intuizmom" alebo som na americkú expresiu vyhlásila, že sú to dva smery 1, čmáraníc fŕkaníc a 2, upokojúcih obrázkov do toho mi učiteľ dal ležérne "idem sa vykakať" a vrátil sa po 15 minútach
Slovenčiny som sa bála najmenej, nechcela som prvú svetovú vojnu a barok len a vytiahla som si vojnu, tak som proste opísala deje kníh
Maturita je ako plot. Keď ho neprelezieš, tak ťa prehodia.
No a teraz trocha k téme. na písomné sme sa v škole pripravovali takže to som nemal strach a na ústne pravdupovediac cez akademický ale to som do toho veľa nepozeral len som si to pár krát prečítal
ked pocuvam tieto vase stories tak to fakt tie skoly museli stat aj urovnou za to ja som to teda taketo nemal. a som rad ze som to dal s odretymi usami.
Cez akademický, aj to iba slovinu, keďže som ju štyri roky ani nevidela
Anglinu som improvizovala, matiku viem a fyziku som si vyvodzovala vzorce cez prípravu
Ja som sa učila päť rokov priebežne, takže nijak špeciálne som to nehrotila pred maturitou.. písomne absolútne, tie testy čo sme si robievali z minulých rokov boli celkom ľahké a na sloh sa nič naučiť nedá.. a čo sa týka ustnych, tam som si vypracovala okruhy na slovenčinu, ale nakoľko nás celých päť rokov profesor stále ústne skusal bola som dobre pripravená no.. cez akademický som nič moc nerobila, nejak štvrtok som si to prečítala a bolo
.. zmaturovala som na čisté, ale bolo to z veľkej časti o šťastí, niektorí spolužiaci si vytiahli také témy na odborných, že dovi..
Takže takže ak si sa učila priebežne tak sa podľa nemusíš báť, ak nie, tak najvyšší čas začať
Nemina, matika, noska to som bola uz naucena pred akademickym, kedze sme to v skole opakovali, cez akademicky len slovina, kedze som ju stale odkladala...a dala som na ciste 1
Dejepis som vedela tak 70 percent, ten som sa fakt učila počas akademického, aj počas roka (teda počas roka mi stačilo počúvať výklad profesora).
Na NOSku som si prečítala pár strán z ekonómie, počas školského roka som to sa ju vôbec neučila, a kým sme nezačali preberať filozofiu tak som ju vždy dala na 2jky, potom to už bolo horšie - zmaturovala som na dvojku.
Angličtinu som sa učila 8 rokov, to som sa priamo na maturitu neučila vôbec, len to, čo trebalo do školy, a slovenčinu takisto.
Podľa mňa najdôležitejšie je pripravovať sa na hodiny v škole, počas školského roka nám stále napr slovenčinárka dávala testy z dvoch-troch okruhov a tak, na maturite budeš hlavne čerpať z toho.
AJ som sa neucila, lebo som ju aj vedela a aj sa mi postastila tema ... takze som mala v pohode 1
chemiu som sa ucila cely rok, to mi stacilo
bio - cloveka, bunku a genetiku som vedela, rastliny a zivocichy som vynechala a len proste dufala ze si to nevytiahnem - opat mi to vyslo
nuz, ale na litike sa mi vsetko vypomstilo a ani som nezatala... uplne som sa na to cele vykaslala a takmer ma vyhodili, keby sa ma nezastane ucitelka.
aha no a vyplyva z toho to, ze ja som cez akademicky absolutne nic nerobila a nic som sa neucila
ale neodporucam, lebo mne sa to dost vypomstilo nasledne na prijimackach kedze som na vsetko jebala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
čiže dúfam len v šťastie
A to som zmaturoval prekvapivo dobre
ale slovenčina to zachránila a preto = 2
dejín a nosky som sa "viacmenej" nebála (vypracovala som si predtým okruhy), z dejín som sa tam strašne honila na trojkombe "tri obdobia gréckeho sochárstva, rímska architektúra a americký expresionizmus a bola to najvtipnejšia maturita ever, keď mi učiteľka dala opisovať nahú sochu a ja som tam pri pohľade na cecky alebo penis pod šatkou s efektom mokrého rúcha vymýšľala chujoviny ako "tvorené spontánnym intuizmom" alebo som na americkú expresiu vyhlásila, že sú to dva smery 1, čmáraníc fŕkaníc a 2, upokojúcih obrázkov do toho mi učiteľ dal ležérne "idem sa vykakať" a vrátil sa po 15 minútach
Slovenčiny som sa bála najmenej, nechcela som prvú svetovú vojnu a barok len a vytiahla som si vojnu, tak som proste opísala deje kníh
No a teraz trocha k téme. na písomné sme sa v škole pripravovali takže to som nemal strach a na ústne pravdupovediac cez akademický ale to som do toho veľa nepozeral len som si to pár krát prečítal
Anglinu som improvizovala, matiku viem a fyziku som si vyvodzovala vzorce cez prípravu
.. zmaturovala som na čisté, ale bolo to z veľkej časti o šťastí, niektorí spolužiaci si vytiahli také témy na odborných, že dovi..
Takže takže ak si sa učila priebežne tak sa podľa nemusíš báť, ak nie, tak najvyšší čas začať
Na NOSku som si prečítala pár strán z ekonómie, počas školského roka som to sa ju vôbec neučila, a kým sme nezačali preberať filozofiu tak som ju vždy dala na 2jky, potom to už bolo horšie - zmaturovala som na dvojku.
Angličtinu som sa učila 8 rokov, to som sa priamo na maturitu neučila vôbec, len to, čo trebalo do školy, a slovenčinu takisto.
Podľa mňa najdôležitejšie je pripravovať sa na hodiny v škole, počas školského roka nám stále napr slovenčinárka dávala testy z dvoch-troch okruhov a tak, na maturite budeš hlavne čerpať z toho.
chemiu som sa ucila cely rok, to mi stacilo
bio - cloveka, bunku a genetiku som vedela, rastliny a zivocichy som vynechala a len proste dufala ze si to nevytiahnem - opat mi to vyslo
nuz, ale na litike sa mi vsetko vypomstilo a ani som nezatala... uplne som sa na to cele vykaslala a takmer ma vyhodili, keby sa ma nezastane ucitelka.
ale neodporucam, lebo mne sa to dost vypomstilo nasledne na prijimackach kedze som na vsetko jebala