Je to zakazane , ale mas tematicke celky s kazdeho predmetu ich je okolo 30. Ak sa za tie roky nie si schopna naucit ich aspon do polovicnej hlbky , tak nemas na strednej co robit
a predmety, z ktorych maturovat nechces mozes robit bud tak ako ja = mat ich v pici
alebo sa ucit len tak povrchne. aby si mala dobre znamky a po pisomke hned zabudnut
je to tak ze sa to nesmie ale kazdy vie aj minister ze sa to robi , asi takym stylom ze ucitel ich nahodou dokonale prichystane zabudne na stole a odide niekam prec a ziaci si to nahodou odfotia vsetko a nikto neporusil zakon a vsetci su stastni ...
Je zakázane zo zákona povedať presné znenie maturitnej otázky, ale záleži len od učiteľa či vám povie alebo nie, nám ich napríklad dali ale v inom znení....takže nám pomohli a zákon neporušili.
kazdy rok je to iste ... nie od slova do slova ale ta otazka ma stale isty vyznam ...
@rebelka robia to takmer vsetci ucitelia ... viem ze na nasej skole uz su vypracovane konkretne zadanie z niektorych predmetob na nete pod heslom a kazdy z predmetu ho dostal ...
@baggy No nasi nie ti nam nedaju ani okruhy tie som si na nete a od byvalych 4 musela zhanat takze asi tak ti nasi nam nepomozu anepomozu ty tak akurat potopit a potopit.
okruhy su super vec cele ucivo so 4 rokoch v 30 bodoch takze vsetko...a za minulorocnych maturantov mozem povedat ze tie otazky mame preto lebo sme si ich zapisovali ked sme ich povytahovali....
klikni si na stránku ministerstva školstva jééééj moc ťažké :-! tam máš všetko, proste tam musí byt všetko maturitné otázky vedet nebudeš, neveďá ich ani učitelia na tvojej škole, na žiadnej... možeš sa riadiť podla minuloročných alebo si nájdi cieľové požiadavky k maturite ...
jj je to pravda oficialne Ti ich nesmu povedať , ale tak vieš študenti su študenti xD xD tí sa vždy dajako vynajdu, len sa popýtaj tých čo maturovali rped Tebou
maturovala som v 2006-tom. ak ta to potesi, tak ani vtedy sme nesmeli dostat presne formulovane maturitne otazky, iba priblizne okruhy tem a na slovencinu napriklad aj diela, ktore patria k tomu danemu obdobiu, co by sme si mohli precitat, nielen povinne citanie, ale aj cosi navyse
Presne tak ako tu pisu ludia. Maturitne otazky ti ucitel nemoze povedat ani dat. Povie len priblizny okruh. Najidealnejsie ale je navstivit nejakeho minulorocneho maturanta ktory ti ich da. Pretoze kazda skola moze mat troska inak formulovane.
Ale napriklad co mam ja v PC tak sa zhodovali na vsetkych odbornych skolach v okoli presna formulacia len cisla otazok boli poprehadzovane takze som sa ucil s toho na PC a bolo. Cudzi jazyk som si zohnal vypracovany tam tie okruhy su aj na nete ale treba najst niekoho kto to vypracoval.
ked sa chce vsetko sa da zistit...ja som zohnala biolu a spoluziacka anglinu aj slovinu...boli sice par rokov stare ale az na nejake malickosti a poradie otazok to bolo to iste...a z matiky sme vedeli co sa naucit z teorie to nam povedala a dala nam aj dokazy ktore tam budu akurat ze ich dala viac myslim ze okolo 40 s tym ze tam teda bude len 30 z nich
no zavysi od vyhlasky k danemu roku napr. ti ktorí maturovali v 2005 tak okrem toho ze im nemohli povedat otazky, tak este nemali zohladnovane ani znamky pocas studia takze dostali len znamku ako odpovedali a tak sa stalo ze napr aj jednotkari mali 4ky a podobne, napr. ja som maturovala 2007 a vtedy bolo povolene zverejnit otazky ako aj znamky zohladnovali tak ked si mal z niecoho jednotky a zodpovedal si na trojku tak ti mohli dat dvojku ale aj naopak ked si mal trojky a zodpovedal si na jednotku i tak ti dali len dvojku koli vysveckam, napriek tomu ze to bolo povolene zverejnovat tie otazky tak niektorí ucitelia nam dali len okruhy
@rebelka Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Otázky sú rovnaké pre celé Slovensko a né že na každej škole iné... » www2.statpedu.sk/buxus/generate_... - hned prvý odkaz, str. 1944 ... si prečítaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
a ak dobre viem, tak to nie je novinka.
a predmety, z ktorych maturovat nechces mozes robit bud tak ako ja = mat ich v pici
alebo sa ucit len tak povrchne. aby si mala dobre znamky a po pisomke hned zabudnut
ospravedlnujem sa za vypadok nervov
aj ty si pytala od ucitelov? =D =D =D
nam to povedali ako prve ze nech nic take necakame-....
no ja som sa to spytal ucitelky viac menej zo zartu.. je naivne si mysliet, ze ich dostaneme
@rebelka robia to takmer vsetci ucitelia ... viem ze na nasej skole uz su vypracovane konkretne zadanie z niektorych predmetob na nete pod heslom a kazdy z predmetu ho dostal ...
Ale napriklad co mam ja v PC tak sa zhodovali na vsetkych odbornych skolach v okoli presna formulacia len cisla otazok boli poprehadzovane takze som sa ucil s toho na PC a bolo. Cudzi jazyk som si zohnal vypracovany tam tie okruhy su aj na nete ale treba najst niekoho kto to vypracoval.
Dostali sme ich na prvej hodine na každom predmete.
A keby aj nie, zohnala by som ich tak do 10 minút z akéhokoĺvek predmetu a kľudne aj vypracované