vôbec si nemusíš robiť nervy maturity sú jedna veľká fraška.. prejdete všetci, ak sa aspoň akotak naučíš a budeš poslušne pritakávať na všetko čo povie profesor skončíš s jednotkami...
z písomných som si robila srandu ako sa len dalo a na ústnych.. no skôr som mala myšlienky na to ako je doma, keďže boli postihnutí trochen povodňami (Ach)...
stres tam určite bol...ale nie je to nič, čo by sa nedalo zvládnuť
pred rokom som mal rovnake pocity, bal som sa a tak ..nevedel som co ma caka a neveril som tym reciam ze je to len formalita. no skutocnost je taka ze to nie je nic hrozne, zmaturuje asi kazdy, no treba sa trochu aj ucit aby si sa potom pri ostatnych necitila ako hlupana ked to zvladnu lepsie, ale inak to je normalne ako pisomka alebo odpoved v skole, mozno aj trocha volnejsie
vtedy to bolo hrozné, strašne som nič nestíhala a mala som stresy, ale v porovnaní s vysokou školou je to maximálna pohoda, to môžem verejne a s kľudným svedomím prehlásiť !
Ja to napisem takto kto da pisomne maturity na 99,9% presiel. Ten komu sa nepodari dat pisomne sa musi pri ustnych o trocha viac snazit. 1,5 Tyzdna ucenia 8 hodin denne (4rano 4 pobede) medzi tym normal zivot pri odpovedi byt uvolneny a nehrat sefa nechat si profaka mysliet ze on je kral. A bolo to za ciste 1 od hora dole
Ja som si dnes stiahol maturitné testy posledných rokov že sa to idem učiť a zistil som že si neviem skoro nič A keďže sa chcem dostať na európske štúdiá na UK tak sa idem učiť... Peace 2 all
no jasne ze som sa bala tak ako kazdy ale naozaj to nic hrozne nie je...v podstate na ustnej ta beru podla toho ake znamky si mal/a pocas tych 4 rokov a ked nemas total stres ze ani neceknes tak ti tu tvoju znamku aj daju...
Neboj, zvládneme to Ja sa stále ukľudňujem tým, že prešli strašní debili, tak prečo neprejdem ani ja .. A čím sú bližšie, tým som práveže zmiereňejšia myšlienkou, že to nič nie je, a je to len zveličované. Musíš to brať tak. Samotné skúšky na vš sú ako jedna maturita..
veciu cast som spravil na 1krat napriklad na sj som mal stastnu ruku a dostal som dobru otazku....
a tu mensinu som spravil na september a to som ani nebanoval lebo som chodil na doucovanie a skusajuca co bola v septembri bola ocarena odpovedou mojou ale boli tam asi este dvaja a oni nevedeli ocenit moju odpoved ako ta jedna.... ale aspon to mam zasebou a na slova ako bola ocarena nezabudnem...
slovencinu zvladnem, gramatiku ovladam lavou zadnou a literaturu sa doucim, anglictinu mam v malicku, ale bojim sa odborneho predmetu...ak vytiahnem na praktickej casti niektore z tych drbnutych merani s osciloskopom a komiisu budu tvorit jeden normalny profak a zbytok dementi....tak na toto sa jedine netesim...a ustne verim ze dam
Ja som mal šťastie Z odborných predmetov som vedel jednu otázku dobre, a práve tú som si vytiahol. Z angličtiny detto. A z literatúry som sa nebál, to som vedel všetko.
Z litiky som šiel po obednej prestávke, kým ešte nebola prítomná druhá profesorka a predsedkyňa, len moja profka. Vytiahol som si otázku a profesorka sa ma spýtala, či viem.
Ha-ha-ha, ak by som nevedel, ťahám si znovu. Tak to jeden spolužiak urobil na odborných predmetoch.
Takže žiaden strach. Zvládneš písomné (to Ti profesorka nadiktuje všetky odpovede) aj ústne, aj praktické, ak chodíš na odbornú školu (skupinová práca).
@munchausen ja by som si tým nebola taký istá že by mi nadiktovala odpovede..naša slovenčinárka je dosť prísna to ju treba poznať..ona nič nikomu nenadiktuje :/ a ja pôjdem možno ako prvá maturovať zo sloviny.. takže nič také ako po obedňajšej prestávke u mňa nebude :/ ako sa Ti podarilo naučiť sa to všetko z tej litiky? je tam toho dosť :/
S nami jedna profesorka precvičovala aj presne tie príklady, ktoré sme mali mať na praktickej maturite. Ak by to zistil niekto hore, tak ju vykopnú. Lenže učitelia majú svojich žiakov veľmi radi, i keď to často nedávajú najavo, aby to plne mohli prejaviť na maturitách.
@zeriavka Literatúru mám rád, preto mi to išlo do hlavy. Dokonca som sa učil aj niečo naviac, aby som spravil komisii radosť (ak sa nejaká významnejšia kniha sfilmovala, udal som režiséra a rok natočenia, prípadne hercov v hlavnej úlohe).
A mali sme najúžasnejšiu profesorku v galaxii. Prišli k nám praktikantky z výšky a vyjadrili sa, že takú kvalitnú výučbu literatúry a také skvelé rozoberanie textu zo strany žiakov nevideli ani na gymnáziách.
pocuvam vela nazorov na to, ze maturita, to sa neboj, to je formalita, to prejdes...lenze to povedzte cloveku, ktory od 5. triedy na zakladnej sa skoro nic neucil, vecsinu odpisal s tahakov, povymyslal si alebo obkecal...maturita sa blizi a ja nic neviem....a nedokazem sa niako prinutit k tomu uceniu....a bojim sa, ze to nespravim, ale to, ze sa nedokazem ucit je proste silnejsie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
nič stresujúce. dont worry.
stres tam určite bol...ale nie je to nič, čo by sa nedalo zvládnuť
ale ta moja angličtina neviem neviem
a tu mensinu som spravil na september a to som ani nebanoval lebo som chodil na doucovanie a skusajuca co bola v septembri bola ocarena odpovedou mojou ale boli tam asi este dvaja a oni nevedeli ocenit moju odpoved ako ta jedna.... ale aspon to mam zasebou a na slova ako bola ocarena nezabudnem...
Z litiky som šiel po obednej prestávke, kým ešte nebola prítomná druhá profesorka a predsedkyňa, len moja profka. Vytiahol som si otázku a profesorka sa ma spýtala, či viem.
Ha-ha-ha, ak by som nevedel, ťahám si znovu. Tak to jeden spolužiak urobil na odborných predmetoch.
Takže žiaden strach. Zvládneš písomné (to Ti profesorka nadiktuje všetky odpovede) aj ústne, aj praktické, ak chodíš na odbornú školu (skupinová práca).
S nami jedna profesorka precvičovala aj presne tie príklady, ktoré sme mali mať na praktickej maturite. Ak by to zistil niekto hore, tak ju vykopnú. Lenže učitelia majú svojich žiakov veľmi radi, i keď to často nedávajú najavo, aby to plne mohli prejaviť na maturitách.
A mali sme najúžasnejšiu profesorku v galaxii. Prišli k nám praktikantky z výšky a vyjadrili sa, že takú kvalitnú výučbu literatúry a také skvelé rozoberanie textu zo strany žiakov nevideli ani na gymnáziách.
a ústne budú snáď jednoduchšie...a aj tak budem musieť robiť prijímacie skúšky, takže je to jedno...
ale čo sa týka pocitov, tak mám striedavý stavy. Raz mi je to jedno, inokedy stresujem :/
Aj sa bojim kvoli tomu, ze neviem ake to bude a co ma caka, aj to mam trocha v pazi, lebo kazdy mi hovori, ze to nic nie je a urcite zmaturujem