osobne nemám rada, keď mi pesnička v mp3 hrá tak potichu, že ešte aj šum v autobuse je prekričí mám síce maximálnu hlasitosť, ale aj tak je to málo....ako sa dá pri kúpe prehrávača z parametrov zistiť, ako nahlas dokáže prehrávať? dá sa to nejako ovply
da sa to ovplyvnit pobuchanim po prehravaci ale urcite nie pozitivne.....a zistit to vies asi len vyskusanim.....a daj si pozor aby si aspon v 30tke este nieco pocula
nahodov moj ipod shuffle + plugove sluchatka koss maju taky zvuk ze ma nemzoe ani zaskocit nic dookola.... proste nulova priepustnost a hlasnyyyy super zvuk
ad1) sleduj parameter : výstupný výkon... čím viac mW, tým viac výkonu... okolo tých 2x10mW a viac by malo byť viac než dosť.
ad2) tie limity tam nie sú pre srandu králikov... sú práve na ochranu idiotov, ktorí majú potrebu "vychutnávať" muziku tak, že to počuje ešte aj babička na druhom konci autobusu.
ak si davas tu hudbu na max hlasitost tak si dost hlupa, priam blba by som povedal kup si take stuplove sluchatka kvalitnejsie, za nejakych 700 korun a ked si ich das tak ti bude stacit hlasitost 3/10 a nebudes pocut nic ine ako hudbu
@eraser nepotrebujem sa deliť o hudbu s babičkou na druhom konci autobusu, ale chcem počuť pesničky aj cez babku, ktorá rozpráva vedľa mňa .... a inak ďakujem
ale optimálna možnosť sú ajtak slúchadlá s izoláciou hluku... autobus sám o sebe je slušný zdroj hluku (hlavne ak sedíš v zadu, tam sa hluk motora neraz blíži alebo prekračuje 80dB čo je hranica prípustného hluku), takže ak to nechceš hnať k 100dB a neskorším problémom s nedoslýchavosťou či hluchutou, zostáva už len kúpa slúchadiel s izoláciou od okolitého hluku (ako spomínali napr. @websterko či @n0win0u ).
akurát, že Plugy sú strašne shitové slúchadlá... došetril by som na AKG K 324 P či Sennheiser CX 300...
Ja mam Creative EP630 za 14 ojro a okolite hluky skoro vobec nepocujem.. a nemusim tomu ani vypekat, ci kupovat si podstatne drahsie sluchadla (samozrejme kupou AKG clovek nic nepokazi )..
@xennus nie, robila som prieskum, či to počuť a nepočuť!! a nerada sa delím o hudbu a viem, ako to mne lezie na nervy, keď musím cudzích počúvať, tak si na to dávam pozor
apple ipod je jeden z najhlasnejsich... a zalezi aj na sluchatkach... kup si bud kvalitne velke, alebo take, ktore maju silikonove tlmenie zvukov navokol...
@missewo ...hm, no dobre teda tak ale aj tak lepsie sluchatka ti zarucia vyssiu hlasitost, zisti si nieco o impedancii a vykone a takych veciach, a hlavne ta izolacia (stuplovite sluchatka) tiez velmi pomaha
@xennus preco hovoris, ze plugy su dobre ? mal som tu moznost mat v usiach ( aj mam ) koss-y, shure a sennheisery, a ziadne nehrali zle, to ze napr kossy strasne mohutne basuju mne ako posluchacovi metalu a basakovi nevadi vobec je to o chuti, ale plug-y by som cele do vreca shit sluchatiek nehadzal..
zalezi aky vykonny mas prehravac a kolko ohmove mas sluchatka a taktiez na konstrukcii sluchatiek myslim ze pri kazdom prehravaci to je napisane a taktiez aj pri sluchatkach
taakže, problém Plugov je ten, že okrem toho že basujú až PRÍLIŠ veľa (a zbytok nestíhajú vykresľovať), ten bass je špinavý bass... má nízke rozlíšenie, neobsahuje takmer žiadnu informáciu a ani zďaleka neznie prirodzene. tiež som basák a tiež milujem bass, ale to, čo hrajú Plugy sa bassom nedá nazvať. je to len zhluk nízkych frekvencií.
asi sa ti bude zdať, že preháňam a trepem, ale skús si vypočuť nejakú poriadnu Hi-Fi zostavu, štúdiové monitory či skutočne kvalitné slúchadlá (zo Sennheiserov napríklad HD 600 či HD 800). prípadne, skús si vypočuť nejaký kontrabas naživo (ideálne v otvorených priestoroch, niekde na lúke kde nie sú rezonancie) a potom si pusti nejakú nahrávku s kontrabasom v Plugoch. garantujem ti, že sa ti bude chcieť zvracať
je pravda, že každý má iný vkus, ale kým si nevypočuješ ako to má znieť naozaj, neuveríš... tiež som istú dobu počúval Logitech Z-2300 a nechápal som tie reči o "pomalom" basse... a teraz sa pod ne môžem aj podpísať
@eraser ano malo to ist tebe.. takto nie su to samozrejme sluchatka ( vlastnim Technics [starsie asi naj modely] plne sluchatka a ked s tym porovnam plug-y tak je samozrejme jasne, ze ktore maju frekvencie ciste a precizne vychyteny ton ) ale ja som si tie plugy nekupoval, za 5litrov a viac
kontrabas, kedze aj ja aj tatko sme basaci, sme doma mali, ten zvuk poznam..ide len o to, ze sluchatka robene skor pre profesionalnejsi hudobny pristup sa nemozu porovnavat so sluchatkami, urcene pre beznych konzumentov, toto zase chcem, aby si pochopil ty..nepredpokladam, ze ona si pojde kupovat sennheisery studiovky za 30papierov, len na to, aby nepocula autobus ( druha vec je, ze tieto sluchajdy by jej vybijali rychlejsie bateriu na mp3 ).. v tomto vidim vyhodu zase ja, samozrejme ide o to, ze co sa jej viac paci, podla hudby co pocuva, a podobne..
mal si v usiach niekedy plug-y od shure ? ak aj na to povies, ze nemaju vykreslovany zvuk, aj podla teba, na plugy dobre..tak potom neviem ( tie plugy co som mal ja zakliesnene v usiach boli tieto shure : » www.sluchatka.net/42-shure-se530-... a poviem ti, ze ten zvuk som ocenil dostatocne
@n0win0u áno, chápem že pre obyčajných konzumentov dokonale flat Hi-Fi zvuk asi nie je nutný... ale i tak si myslím, že Plugy kvalitným zvukom veľa spoločného nemajú... žiaľ. stačí doplatiť na spomínané CX 300 alebo K 324 P a hneď si niekde inde - a stále je to taký "líbivý", konzumentský zvuk bez zbytočnej analytiky
nikomu nenútim HD 800 (konieckoncov, som to ani nikde nenapísal...)... obaja sa zhodneme, že kupovať také slúchadlá k MP3 prehrávaču a do autobusu by bola demencia a mrhanie potenciálom
čo sa týka SE530, tie sú niekde úplne inde ako Plugy... to je ako by si porovnával Škodu 120 a BMW M3
cital som ze europska unia nakazala obmedzit maximalnu hlasitost novych mp3 prehravacov a mobilov, lebo dochadzalo k poskodeniam sluchu a ku inym nehodam ked chodci pre zvyseny hluk nedavali pozor na ceste
toto nie je fake, ale cital som to asi pred rokom alebo dvoma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ad2) tie limity tam nie sú pre srandu králikov... sú práve na ochranu idiotov, ktorí majú potrebu "vychutnávať" muziku tak, že to počuje ešte aj babička na druhom konci autobusu.
akurát, že Plugy sú strašne shitové slúchadlá... došetril by som na AKG K 324 P či Sennheiser CX 300...
2./ ekvalizery su brzda . . . vsetok podobny bordel vypnut
3./ ide aj o to ake parametre maju .mp3 subory . . . hraj sa
4./ na mp3ku sa stazujes asi zbytocne ta zvykne mat dostacujuce parametre
taakže, problém Plugov je ten, že okrem toho že basujú až PRÍLIŠ veľa (a zbytok nestíhajú vykresľovať), ten bass je špinavý bass... má nízke rozlíšenie, neobsahuje takmer žiadnu informáciu a ani zďaleka neznie prirodzene. tiež som basák a tiež milujem bass, ale to, čo hrajú Plugy sa bassom nedá nazvať. je to len zhluk nízkych frekvencií.
asi sa ti bude zdať, že preháňam a trepem, ale skús si vypočuť nejakú poriadnu Hi-Fi zostavu, štúdiové monitory či skutočne kvalitné slúchadlá (zo Sennheiserov napríklad HD 600 či HD 800). prípadne, skús si vypočuť nejaký kontrabas naživo (ideálne v otvorených priestoroch, niekde na lúke kde nie sú rezonancie) a potom si pusti nejakú nahrávku s kontrabasom v Plugoch. garantujem ti, že sa ti bude chcieť zvracať
je pravda, že každý má iný vkus, ale kým si nevypočuješ ako to má znieť naozaj, neuveríš... tiež som istú dobu počúval Logitech Z-2300 a nechápal som tie reči o "pomalom" basse... a teraz sa pod ne môžem aj podpísať
kontrabas, kedze aj ja aj tatko sme basaci, sme doma mali, ten zvuk poznam..ide len o to, ze sluchatka robene skor pre profesionalnejsi hudobny pristup sa nemozu porovnavat so sluchatkami, urcene pre beznych konzumentov, toto zase chcem, aby si pochopil ty..nepredpokladam, ze ona si pojde kupovat sennheisery studiovky za 30papierov, len na to, aby nepocula autobus ( druha vec je, ze tieto sluchajdy by jej vybijali rychlejsie bateriu na mp3 ).. v tomto vidim vyhodu zase ja, samozrejme ide o to, ze co sa jej viac paci, podla hudby co pocuva, a podobne..
mal si v usiach niekedy plug-y od shure ? ak aj na to povies, ze nemaju vykreslovany zvuk, aj podla teba, na plugy dobre..tak potom neviem ( tie plugy co som mal ja zakliesnene v usiach boli tieto shure : » www.sluchatka.net/42-shure-se530-... a poviem ti, ze ten zvuk som ocenil dostatocne
nikomu nenútim HD 800 (konieckoncov, som to ani nikde nenapísal...)... obaja sa zhodneme, že kupovať také slúchadlá k MP3 prehrávaču a do autobusu by bola demencia a mrhanie potenciálom
čo sa týka SE530, tie sú niekde úplne inde ako Plugy... to je ako by si porovnával Škodu 120 a BMW M3
o tých Plugoch ma však fakt nikto nepresvedčí...
toto nie je fake, ale cital som to asi pred rokom alebo dvoma
@eraser ale argumentacia aspon boal na urovni