normálne, denné. ale keby aj externé, aj to by bola "študent strednej školy" a teda ak by to bolo obmedzené pri dennom štúdiu, nemohla by ani externe (btw nie som si istá, či aj pri stredných školách sa dá hovoriť o externom štúdiu, pokiaľ viem tak sa to rieši jedine individuálnymi študijnými plánmi)
tak ale ja myslim konkretne denne studium.. da sa externe.. napr ja na mojej skole som videl obcas starsich ludi vzdy poobede.. cize externe sa vyucuje poobede az do vecera. 8 rokov? cize v kazdom prepadol
aha asi som sa zle vyjadril aky je maximalny odklad.. ale uz som to nasiel su to 3 roky
§ 34
Prerušenie štúdia a zmena študijného alebo učebného odboru
(1) Riaditeľ strednej školy môže povoliť prerušenie štúdia žiakovi, ktorý splnil povinnú školskú dochádzku, na žiadosť jeho zákonného zástupcu, ak ide o plnoletého žiaka, na jeho žiadosť, najviac na tri roky; riaditeľ školy je povinný na základe žiadosti žiačky alebo jej zákonného zástupcu prerušiť štúdium pre tehotenstvo a materstvo alebo jej povoliť štúdium podľa individuálneho učebného plánu.
@trtken riesilo sa to uz aj na ministeratve skolstva... Moja mama ma skoncene gymko, urobenu nadstavbu z pedagogiky, doktorat zo spec. Pedagogiky a aby mohla pracovat v skolke, musi mat skoncenu strednu pedagogicku skolu, cize ona teraz pekne krasne je druhykrat na strednej
aha tak, ale to bude asi formou nejakej rekvalifikácie (teda učí sa iba tie špeci predmety, keďže maturitu už dávno má) aj keď v jej prípade je to dosť divné, že sa to inak nedá, ale v tejto krajine ma už nič neprekvapí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ja osobne nikoho takého nepoznám, ale kamarátka má napr. 26-ročnú spolužiačku, matku dvoch detí ktorá si teraz dorába školu
§ 34
Prerušenie štúdia a zmena študijného alebo učebného odboru
(1) Riaditeľ strednej školy môže povoliť prerušenie štúdia žiakovi, ktorý splnil povinnú školskú dochádzku, na žiadosť jeho zákonného zástupcu, ak ide o plnoletého žiaka, na jeho žiadosť, najviac na tri roky; riaditeľ školy je povinný na základe žiadosti žiačky alebo jej zákonného zástupcu prerušiť štúdium pre tehotenstvo a materstvo alebo jej povoliť štúdium podľa individuálneho učebného plánu.
Hmm to mi nejak nedáva logiku
- ak má vysku s doktorátom, načo si doraba strednú?
- ak má vyšku, ako sa na ňu mohla dostať bez strednej školy?
aha tak, ale to bude asi formou nejakej rekvalifikácie (teda učí sa iba tie špeci predmety, keďže maturitu už dávno má) aj keď v jej prípade je to dosť divné, že sa to inak nedá, ale v tejto krajine ma už nič neprekvapí