Zdravim vsetkych moznych buducich medikov chcela som sa Vas spytat, ci sa uz nejako specialne pripravujete na prijimacky, na ake skoly, pripadne, ci sa chystate aj na nejake pripravne kurzy. A ak ano, tak na ake? Totiz, vidim, ze cas je pokrocily, pre
No ja som chodila na kurz v BA od oktobra az do marca, ucila som sa takmer celu dobu a aj tak ma nezobrali ale normalnemu cloveku na to staci aj mesiac myslim...
@nixxina no ja to neviem posúdiť keďže nechodím na gymko a ja sa učím chémiu na doučovaní nie v škole, ale proste poznám ľudí čo sa učiť začali pol roka pred tým a nedostali sa a tiež takých čo sa učili 3 týždne pred a dostali sa ..
@nixxina no tak poprve: myslim, ze neprehanam nic, kedze som sa do podkladov ani nepozrela po druhe: z tych ludi, ktori sa okolo mna z maturitnych rocnikov hlasili na medinu tento rok zobrali iba 1!!!! aj ten sa ucil asi od prazdnin, pritom si podklady presiel asi 3-krat a chodil este aj na doucka
@3li tak moj kamos napr sa ucil asi ja neviem mesiac a vzali ho vsade a bol daky 5ty v poradi + na medine poznam asi este 5 ludi, nuz asi nie kazdy ma takych mudrych kamosov
nuz ak na to mas dostanes sa ak nie tak si vyberies nieco ine
@3li no to prisla k nam do skoly jedna osoba ktora nam dala formular. kto sa zapisal tomu poslali nejake papiere ktore bolo treba vyplnit a poslat spat. ak nepridu k vam do skoly da sa to zaregistrovat aj na nete na stranke SIV. Tie kurzy boli kazdu sobotu 6 hodin a bolo to hodne unavne, inak fajn spracovane aj vysvetlene ale trochu narychlo. profesor vzdy doniesol prezentaciu ktoru premietal, my sme si robili poznamky a pripadne sme sa nieco pytali. tie prezentacie sme potom dostali aby sme sa z nich mohli ucit. urcite mi to pomohlo ale je to vsetko hlavne o tom samostatnom uceni...
@saxo93 ja som tiez pocula, ze niektori od nas tam chodili... ale neboli s tym spokojni, zevraj to bola strata casu a nemali sa kedy ucit na prijimacky podklady....
@3li tak ten samotny kurz nebol podla mna zly, ale ked nad tym rozmyslam keby som sa to ucila sama asi by to bolo lepsie a hlavne rychlejsie.. staci mat vhodnu knihu alebo nieco podobne. inak keby chces tie prezentacie si pozriet tak ich este mam...
@saxo93 och, a bola by si ochotna mi ich poslat? ja by som ti bola velmi vdacna, aspon by som si pozrela, ci sa tam fakt oplati ist, pretoze som nad tym velmi rozmyslala. Moj mail je ellie94@azet.sk . Vopred ti dakujem
dlzka pripravy na medicinu dost zavisi aj od toho, kto ma aky zaklad vedomosti a od toho sa to odvija, kolko sa ti treba ucit, ale potom tu mas dalsie aspekty .... :/
ak BA alebo KE tak tam len nabiflit sa otazky, a to ako dlho zavisi ako lahko si veci zapamatas, poznam par ktorym stacili 4 mesiace dakto sa ucil od leta a nedal takze zavisi fakt len na tom ako si na tom s ucenim.
a k tomu naucit sa naspamat odpovede na otazky, doucko netreba, a biolu a chemiu na vyske som ja zvladla aj bez doucka. tam to nie je nijaky zabijak.
ja sa chystam. zohnala som si testovanice a zacala ich vypracovavat podla spravnych odpovedi a pisat si take moje obkecy k tomu, ucit sa chystam niekedy od februara. a vzhladom na to, ze som momentalne 5 rokov po maturite to bude este velmi vtipne
Ahoj 3li Ak chces urcite studovať medicinu uč sa co najskor. Nie je to jednoduche. Ale ak si sikovna a hlavne vytrvala, tak to určite zvladnes. Hlavne velmi nepocuvaj ostatnych, ze este nie je cas na ucenie, aby si to potom nelutovala Takže ucit sa , ucit sa a ešte raz ucit sa. Tak aby si mala prehlad z bio, che, prip. aj z fyz. ak chces ist do Ciech. A dám ti radu, ak chces ist studovat do Ba, musíš sa nauciť resp. nabiflovat testové otazky a más to. Jasne, že to nie je az take jeddnoduche, ale más istotu, že tie otázky budu 100% na prijimackach. Ja som sa ucila najma skriptá-podklady do Brna, pricom som si myslela, že aj tam dajú tie otázky, avšak z tých čo som sa učila dali zopár.Ale aj to ucenie zo skript mi urcite pomohlo, ale bolo to málo. Musíš mať jednoducho prehlad a bystru hlavu. A v Brne dost prizvukuju na príklady. V Ba ani tak nie. Takže vela stastia Chod za svojim snom. A aj ked to nahodou nevijde, nezufaj, lebo Pán má určite pre teba lepsi plán
ja som zacala od februara chodit na doucovania do brna k studentke, s tym ze som nevedela z chemie a z fyziky vobec nic a ucila som sa pomocou tych podkladov ..a vyslo dokonca mi prijimacky prisli celkom lahke, lebo fakt som necakala ze sa tej knihy budu drzat ..ja by som nemohla sa zacat ucit skoro, lebo by ma to uz otravilo..good luck
@3li mne to učenie tiež nepríde skoro neviem ja chcem ísť na FARMÁCIU..aa už teraz začínam mať stresy, že nič neviem keď vidím ako sa niektorí čo chcú ísť na medinu pripravujú od prváku druháku..doučká a takto... ale neviem to posúdiť objektívne ...koľko tak berú na medinu a koľko sa hlási??? či sa to dá trochu stou farm. porovnať by ma zaujímalo....
@sidness no nad farmaciou som rozmyslala aj ja lenze potom som si povedala, ze farmaciu necham na pokoji och, nestras ma no nevadi, ja to aj tak skusim, ak to nevyjde, chcela by som ist na biochemiu no hlasi sa tam (na medicinu) enormne mnozstvo ludi, proste totalna plnka a beru dost malo vzhladom na uchadzacov. pocula som, ze na farm. su lahsie prijimacky, ale co je na tom pravdy, netusim mozno nad tou farmaciou porozmyslam, len by ma zaujimalo, ci keby som sa ucila na medinu a sla na prijimacky na farmaciu naucena z podkladou na medinu, ze ako by to vypalilo
@3li ja nechcem strašiť len z toho mám aj ja občas stresy či stíham ...ale tak podľa mňa ak sa budeme učiť na maturitu poctivo...a plus tie podklady ...mňa by tiež zaujímalo či tie otázky niesu podobné...podla mňa sú...lebo na farmáciu sú tiež podklady 3000 otázok (1400 bio a 1600 chem)..
Zaklad je : vykaslat sa na skolu, na zabavu, sediet na zadku a makat cely rok... Na medine je kazdemu jedno kolko jednotiek s hviezdickou si mala z literatury alebo dejepisu ci biologie alebo z chemie.... ak spravis prijimacky, si tam a mozes byt aj stvorkar a prepadat, ak nespravis prijimacky tak tam niesi a mozes sa stazovat na kolko olympiad z chemie a biologie si chodila Ak si jednotkarka, tazko sa ti bude vyskaslat na skolu a na maturity... Mne to problem nerobilo. Nebol som jednotkar. Ale na medinu som sa dostal... Musis sa proste nadrtit tie otazky nadrtit do hlavy a ver mi, ze po mesiaci ti z toho uz bude hrabat.. .a to musis vydrzat cely rok... v tomto pomahaju kurzy, naktore som chodila aj ja. Donutia ta to ucit sa... ak 3x napises na kurzoch mizerny vysledok, volaju vasim... aspon tak to funguje na kosickych kurzoch Vzivote sa vas nikto na vylestene jednotky nikto neopyta. Dolezity je len titul a tam to zacina aj konci. Snad to na tej medine vydrzim :/
@wuttasi a ty si na ake kurzy chodil? lebo ja uz hladam asi mesiac a nic nemozem najst bud to nie je este pre tento rok alebo uz nebyvaju tak mne je jasne, ze na medine su mi vseeetko aktivity ako olympiady seminare a podobne veci ako jednotky z dejepisu a umenia a kultury uplne zbytocne a tie otazky... no aky system si mal ty? si si vyznacil spravne odpovede alebo ako? porad nejake pikosky, totizto ja tu knihu len otvorim a hned zavriem ale prave citimv kostiach, ze by som sa to mala uz zacat poctivo ucit
najlepsie by bolo ale aby si na ten kurz chodila. A tie otazky opakovat opakovat opakovat. Lebo ja aj ked som si tie testy doma robil a urobil som na 100 otazok 5 chyb, tak na kurzoch som ich urobil 40 a viac. je to tam skratka ine. Pripravi ta to psychicky na finalny test a hlavne sa naucis neposunut si riadok pri vyplnani odpovedi.
@wuttasi len ide o to ze ja byvam asi 300 km od Kosic a asi by som chcela skusit nejaky kurz v BA, kedze som pocula, ze organizuje aj BA kurzy, len este ziadne informacie som nenasla.... a s tymi otazkami dakujem, teraz googlit, ze ako sa to najlepsie ucit a na tych kurzoch ste robili aj testy?
@3li ja byvam tiez 300 km od kosic.. som uplne zo severu slovenska... vtom cípe na mape Vstaval som odruhej rano aby som tam na deviatu uz bol v kosiciach a ano.. robili sme tam testy tak, ako sa vyskytuju na prijimackach.
@3li ano vsak tam som aj cely cas chcel ist a ten vykon moc heroicky nebol... vzdy som pisal tak tesne akurat a presne tak som napisal aj na skuskach proste ked chodis na tie kurzy, tak vies na com si.
@3li chodili tam moji dvaja spoluziaci, tusim to je len na 3x a je to iba tak.. oboznamia vas s okruhom otazok... nic konkretne nepovedia. ale to iba co sa mojho nazoru tyka, nemozem nic vraviet ked som na nich nebol
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
nuz ak na to mas dostanes sa ak nie tak si vyberies nieco ine
....najvyšší čas začať...
a k tomu naucit sa naspamat odpovede na otazky, doucko netreba, a biolu a chemiu na vyske som ja zvladla aj bez doucka. tam to nie je nijaky zabijak.
Rad poradim alebo pomozem, Piste spravy jak tak
tunas si najdes tie kurzy. Byvaju kazde dva tyzdne.
Sposob ucenia? najprv sa to nauc z knihy a potom si prejdi otazky a to co v knihe nebolo sa musis dobiflovat.
Relativne chod podla tohoto planu: » www.upjs.sk/public/media/04...
najlepsie by bolo ale aby si na ten kurz chodila. A tie otazky opakovat opakovat opakovat. Lebo ja aj ked som si tie testy doma robil a urobil som na 100 otazok 5 chyb, tak na kurzoch som ich urobil 40 a viac. je to tam skratka ine. Pripravi ta to psychicky na finalny test a hlavne sa naucis neposunut si riadok pri vyplnani odpovedi.