Zdravím, dopredu sa ospravedlňujem, ak tu podobná alebo rovnaká téma už je.
Rád by som sa opýtal zasvätených ľudí na konkrétne informácie o prijímacích skúškach na medicínu v Martine... Z čoho konkrétneho sa pripravovať, ako sa pripravovať najlepšie a
už si to nepamätám veľmi, ale do Martina nemáš testovnice, len si môžeš kúpiť také okruhy, že čo všetko by si mal vedieť a keď sa tie naučíš mal by si spraviť
a rozdiel medzi KE a BA je ten, že do KE sú oveľa ťažšie a zavádzajúcejšie otázky a aj príklady z chémie sa mi zdali ťažšie
A nevieš približne niečo o tých okruhoch? Kde ich kúpiť, z čoho sa skladajú a tak... Do KE sú ťažšie? Tak to mi prekazilo plány Ja som si myslel, že to bude práveže jednoduchšie... A tiež je tam 8 odpovedí a z toho 0 až 8 môže byť správnych?
neviem veľa o tom, v Martine som nebola, ale čo som počula tak len stredoškolské učivo zhrnuté a dajú sa kúpiť na tej škole a asi aj objednať z netu
ťažšie a aj v tom, že máš otázku a jedna odpoveď je na celý riadok skoro a podobné sú tie odpovede, že napr. len v jednom slovíčku sa líšia, takto sa dá v strese veľa pokaziť v BA sú kratšie odpovede a nie sú také podobné ako tam a hej tiež ich je 8 ale keď tam chceš ísť tak toto ťa nesmie odradiť, že sú ťažšie otázky
Ja v skutočnosti žijem pri BA len ani neviem prečo ma to ťahá viac tam... No ja som pozeral ich stránku a nič také som tam nenašiel :/ Neviem, či je ešte skoro alebo čo... Ale mám teraz rok pauzu po strednej tak teoreticky budem mať čas sa učiť
Sme na tom rovnako chlapče, tiež mám po strednej rok pauzu (i keď som bol na osemročnom čiže mám vďaka tomu kvázi rok k dobru oproti väčšine). Ja zas rozmýšľam že skúsim už len zubné s tým že sa na to aj poriadne pripravím... Dobre, ale k veci.
Popravde, bol som na prijímačkách aj tento rok keďže prihlášky som podal v januári. Kúpil som si tie dve knihy s modelovými otázkami (v každej z nich je 1500 otázok s 8 možnosťami, pričom počet správnych odpovedí je pre každú otázku zvlásť odlišný). Keďže mi učenie vydržalo iba mesiac, potom som sa na to vybodol a zmieril s rokom pauzy. Na prijímačky som ale šiel, nech mám skúsenosť... Išiel som tam s vedomosťami, ktoré som sa naučil prakticky iba počas akademického týždňa keď som sa pripravoval na maturu a napísal som to zhruba na 600 bodov z 800 (aj na všeobecné, aj na zubné takmer rovnako). Čiže nemyslím si, že sú tie otázky nejako zavádzajúce, keď rozmýšľaš a sústredíš sa, chybu neurobíš.
Učiť sa ti treba určite len z tých kníh. Ony teraz ešte k dispozícii nie sú, neviem kedy presne ich vydávajú, ale neskôr, pretože každoročne ich minimálne upravia (veď treba zarábať lóve aj takýmto spôsobom). Keď sa poriadne a zodpovedne naučíš ku každej otázke správne odpovede, netreba ti žiadne doučká ani nič podobné. Ak sa dokážeš namotivovať, zvládneš to bez problémov sám. A nepočúvaj kecy, že je ťažké sa tam dostať. Hovorím ti, keď sa dôkladne pripravíš a máš na to, neexistuje, že by si to nespravil
tie okruhy do Mt, čo tu boli spomínané, ti prídu spolu s "pozvánkou" na prijímačky a je v nich vlastne len spísané celé stredoškolské učivo inak fakulta nevydáva zatiaľ žiadne oficiálne predajné skriptá ani nič podobné.. jedine ešte zopár papierov čo ti dajú ked sa zučastníš ich skupinových doučiek.
a čo sa týka KE tak sú otázky naozaj ťažšie a zavádzajúcejšie než bratislavské. čiže to chce podla mna trochu viac zamyslania nad daným učivom. ale nie je to na škodu, si myslím. mne napr. učenie sa do Košíc úplne stačilo aj na prijatie do MT, bez nejakej dalšiej prípravy. držím palce
Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za pomoc Motivovaný som si myslím dosť, už len aby mi to vydržalo Ale snáď áno Ja sa asi pokúsim po začiatku roka kontaktovať nejako Mt či mi nevedia včas povedať presne čo chcú
@rastoskop BA ma modelovky, 8 moznosti 1-8 spravnych, na prijimacky vyberu len 4 a 1-4 spravnych, KE to same akurat bio je postavene narozdiel od BA na Usakovej (BA ide podla starych ucebnic), MT nevydava modelovky iba sylabus kde su okruhy tem ( klucove pojmy z kazdej temy) a to dostanrs postou od nich ked im posles prihlasku. 6 moznosti, len 1 spravna, resp. moze byt moznost kde sa pise napr. a-c je spravne, nic nie je spravne, vsetko je spravne... Subjektivne mi pridu otazky do KE tazsie ako do BA, viac zbytocnosti, ale velmi podobne to je...MT a KE maju tu istu odporucanu literaturu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
a rozdiel medzi KE a BA je ten, že do KE sú oveľa ťažšie a zavádzajúcejšie otázky a aj príklady z chémie sa mi zdali ťažšie
ťažšie a aj v tom, že máš otázku a jedna odpoveď je na celý riadok skoro a podobné sú tie odpovede, že napr. len v jednom slovíčku sa líšia, takto sa dá v strese veľa pokaziť v BA sú kratšie odpovede a nie sú také podobné ako tam a hej tiež ich je 8 ale keď tam chceš ísť tak toto ťa nesmie odradiť, že sú ťažšie otázky
Popravde, bol som na prijímačkách aj tento rok keďže prihlášky som podal v januári. Kúpil som si tie dve knihy s modelovými otázkami (v každej z nich je 1500 otázok s 8 možnosťami, pričom počet správnych odpovedí je pre každú otázku zvlásť odlišný). Keďže mi učenie vydržalo iba mesiac, potom som sa na to vybodol a zmieril s rokom pauzy. Na prijímačky som ale šiel, nech mám skúsenosť... Išiel som tam s vedomosťami, ktoré som sa naučil prakticky iba počas akademického týždňa keď som sa pripravoval na maturu a napísal som to zhruba na 600 bodov z 800 (aj na všeobecné, aj na zubné takmer rovnako). Čiže nemyslím si, že sú tie otázky nejako zavádzajúce, keď rozmýšľaš a sústredíš sa, chybu neurobíš.
Učiť sa ti treba určite len z tých kníh. Ony teraz ešte k dispozícii nie sú, neviem kedy presne ich vydávajú, ale neskôr, pretože každoročne ich minimálne upravia (veď treba zarábať lóve aj takýmto spôsobom). Keď sa poriadne a zodpovedne naučíš ku každej otázke správne odpovede, netreba ti žiadne doučká ani nič podobné. Ak sa dokážeš namotivovať, zvládneš to bez problémov sám. A nepočúvaj kecy, že je ťažké sa tam dostať. Hovorím ti, keď sa dôkladne pripravíš a máš na to, neexistuje, že by si to nespravil
a čo sa týka KE tak sú otázky naozaj ťažšie a zavádzajúcejšie než bratislavské. čiže to chce podla mna trochu viac zamyslania nad daným učivom. ale nie je to na škodu, si myslím. mne napr. učenie sa do Košíc úplne stačilo aj na prijatie do MT, bez nejakej dalšiej prípravy. držím palce