Ahojte, chcela by som sa spýtať, či niekto máte skúsenosť (resp. poznáte niekoho v tejto situácii) so štúdiom medicíny (LFUK BA), keď už ste vyštudovali na bakalárskom stupni úplne iný odbor.
Môj problém: takto o rok by som mala byť "promovaný bakalár" v
v ročníku čo budeš robiť bakalárku, štátnice,skúšky a dokonca 3 roky si nevidela bio,chemiu etc. sa chces stihnúť perfektne naučiť na pprijímačky na medicinu, ?, Niektorí ostávajú rok doma a učia sa..takže good luck!!
@jasmiine Bakalárku píšem už teraz, takže s tým by nemal byť problém. Horšie je to, že budem 4 mesiace ešte aj v zahraničí. Podľa mňa to možné je, ak začnem už teraz. Ale uvedomujem si, že to bude ťažké. Preto by ma zaujímala reakcia niekoho, kto v tej situácii bol.
A ďakujem za prianie, posnažím sa
Teraz nechápem či chceš prestúpiť na tú medicínu či čo. Prestúpiť sa nedá - iba si znova podať prihlášku od prvého ročníka - tak to robí veľa ludí čo ich prvý raz nevzali na medicínu.
s jazykom sa neuzivis? boze vy tupci !!! mna toto vie vytocit. vzdy dookola - medicina, pravo, manazment. sak kokoz trocha byt kreativnejsi dneska mas tolko jobov ze takuto picovinu povedat ze sa neuzivis je uplne konec.
@chlorofyl 1) Nenadávaj, ja sa normálne pýtam. 2) Nečítaš ma poriadne, napísala som "len" s jazykmi sa neuživím. Mám tú smolu, že ma šupli na gympel, takže nemám nič v rukách. Čo mi teda navrhuješ s prekladateľstvom? Okrem prekladov? Keby som chcela učiť, tiež by som si musela niečo dorábať - uprednostnia vyštudovaných učiteľov. A ja mám o tie preklady síce stále záujem, ale LEN S NIMI fakt nevyžijem. Prekladateľov je veľa, hlavne v mojej jazykovej kombinácii, a ÁNO, je to môj problém, že som si to uvedomila až teraz, ale práve kvôli tomu to chcem ďalej riešiť.
"len s jazykmi sa neuzivim" - preto idem studovat medicinu.
1.na medinu by mali ist ludia pre ktorych je to poslanie, nemyslim ze sa daju spojit preklady a medicina. si idealista ak si to myslis.
2.aku mas teda kombinaciu ak smiem vediet?
3. mam kamaratku ktora po full vystudovani prava nastupuje teraz na 1.LF do Prahy. Lenze jej rodina na to ma a opat...myslim ze tak ako u teba, aj u nej to bude volba bud alebo.
ved tak si vyber nieco co sa da s jazykom skombinovat, ze ho budes mat ako vyhodu, nie uplne mimo misu medicinu, kde ti bude Bc. z jazykov na velke kulove.
moj nazor, ak ale to "ze to chces skusit", resp. ze mas pocit ze ta to bude naplnat prevazuje, tak go for it...ale 3roky skoly mas zbytocne za sebou v tom pripade...
@willbebetter Tá prvá veta - to je presne to, čo som nechcela. Aby tak vyznelo toto fórum. Ale asi som to nevedela inak naformulovať To nie je jediný dôvod. Mňa to vždy ťahalo aj na tú medicínu, tam bol asi ten problém, že som sa to v maturitnom ročníku neučila na 100%, venovala som sa aj prijímačkám na prekladateľstvo a zabila som tým nejaký čas (aj keď nie veľa). Ja viem, že tá medicína po jazykoch je strašne odveci a že sa to nedá spojiť (medicínske preklady sa dajú robiť aj bez vyštudovania medicíny), len chcem študovať niečo zmysluplné a toto bola tá druhá vec (okrem jazykov) ktorá ma bavila a stále baví. A jazykovú kombináciu mám angličtina-francúzština.
Áno, medicína znie krásne, ale nie je to pre každého. A mimochodom, ak si už študovala 2 roky, máš teraz len tak z fleku 3000€ na školné? Mne toto tvoje "chcem to skúsiť" čo si si práve zmyslela, príde tak, že nevieš, čo chceš, lebo spokojne študuješ jeden odbor a zrazu bum, ja chcem ísť na medicínu. Mysli na to, že kopa ľudí sa tam nedostane ani na tretí/štvrtý krát. Nechcem ťa odradiť, len aby si potom nebola sklamaná vieš..
OK, už mi pár ľudí napísalo do správ a vyjadrili sa k tomu, na čo som sa primárne pýtala, takže môžeme považovať túto diskusiu za uzatvorenú. A ďakujem všetkým za názory a reakcie
@mindyourownbusiness parada tak to určite chod ! držím palce . inak máš pravdu s tými jazykmi dnes daju prekladať aj študentom čo to nemaju vyštudovane lebo to spravia lacnejšie...daj do toho všetko a vyskušaj to poznám aj starších čo išli.
a niektory to robia tak, že až po medicne si daju ekonomicku a trebars aj prirodovedecku ved noačo pán tristo titulov Peter Celec etc akurat nato treba mať prachy
@mindyourownbusiness Všetko sa samozrejme dá, len na to treba fakt sa naučiť na tie prijímačky a potom to nadôležitejšie mať peniaze na školné....ale keby si po Bc, ostala rok doma rok pracovala a pomezdi to sa učila tak na ten ďalší by to mohlo ísť, by si si čosi zarobila aj na školné....Mňa tiež nevzali na medinu, ale študujem odbor Bc. ale zameraný na bio a chemiu a tiež nad tým uvažujem že ak by som mala peniaze že by som to ešte skúsila po Bc... A mám známeho, ktorý tento rok doštudoval záchranára na Bc aj ho vzali na medicínu a ide tam Zvládol odštátnicovať + prijímačky
@mindyourownbusiness je to ešte ďaleko idem len do druháku Bc. ale už som nad tým uvažovala presne nad tým čo ty.... myslím že jdiný problém su tie penniaze
to je úplná blbosť, že sa s jazykmi neuživíš. Uživíš. Pozri si profesiu. Berú nákupcov s cudzím jazykom, prípadne nejaký referent s cudzím jazykom v kancli a pod. netreba mať nejaké extra znalosti.
popri statnicovom rocniku je to masaker, chce to mega odhodlanie a sebazaprenie...napisala som ti spravu a aj cez takmer nadludsku snahu sa to nemusi podarit...ale MOZE! zaklad je neopustat sa a neustresovat sa
Ja si myslim, ze sa da v pohode dostat na prvykrat ked sa clovek tomu venuje Ak clovek si mysli, ze ked ma dobre znamky a raz prejde modelovky, ze to staci tak potom mu treba milion pokusov. Ja som to videl na svojich spoluziakoch. Nedali ani z polovice do toho co ja a par motivovanych ludi.
Poznam cloveka, s ktorym teraz spolupracujem, ktory vystudoval medicinu a teraz neviem ci potom aj matfyz alebo iba programuje.
Druhi clovek skoncil matfyz, potom isiel na medicinu a zistil, ze studium matfyzu mu v studium mediciny dost pomohlo. Ucil sa menej ako ostatni, lepsie a dnes je z neho doktor.
Treti skoncil matfyz a potom medicinu a dnes je na ulici.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
A ďakujem za prianie, posnažím sa
a myslim, ze je najstastnejsia na svete teraz, uz je 4. rok na veterine a konecne robi nieco, co ju bavi
"len s jazykmi sa neuzivim" - preto idem studovat medicinu.
1.na medinu by mali ist ludia pre ktorych je to poslanie, nemyslim ze sa daju spojit preklady a medicina. si idealista ak si to myslis.
2.aku mas teda kombinaciu ak smiem vediet?
3. mam kamaratku ktora po full vystudovani prava nastupuje teraz na 1.LF do Prahy. Lenze jej rodina na to ma a opat...myslim ze tak ako u teba, aj u nej to bude volba bud alebo.
ved tak si vyber nieco co sa da s jazykom skombinovat, ze ho budes mat ako vyhodu, nie uplne mimo misu medicinu, kde ti bude Bc. z jazykov na velke kulove.
moj nazor, ak ale to "ze to chces skusit", resp. ze mas pocit ze ta to bude naplnat prevazuje, tak go for it...ale 3roky skoly mas zbytocne za sebou v tom pripade...
To je totálne môj cieľ
Druhi clovek skoncil matfyz, potom isiel na medicinu a zistil, ze studium matfyzu mu v studium mediciny dost pomohlo. Ucil sa menej ako ostatni, lepsie a dnes je z neho doktor.
Treti skoncil matfyz a potom medicinu a dnes je na ulici.