Len informatívne sa vás pýtam, nie je to môj plán. Myslíte si, že sa dá dostať na medicínu, keď idete maturovať na OA ? Tzn., že ste 4 roky nemali biolu, chémiu ani fyziku.
Tak teoreticky je vsetko mozne
Ale neviem, podla mna to musi byt tazke sa naucit potom take kvantum uciva. Ja som na gymnaziu a neviem si predstavit, ze by som sla na medicinu.
@piskvorka sestričky so študium mediciny nič nemaju v podstate to študium za sestričku je menej naročne ako študium za lekarku ale zvladnuť sa samozrejme da všetko
@piskvorka sestričky študujú ošetrovateľstvo nie medicínu
@tosom ja som to tiež tak plánovala, určite sa to tak dá na medicíne je kopec ľudí zo všelijakých odborov. Treba mať výdrž a sebazaprenie a dá sa zvládnuť hocičo. Ja idem na sestričku tento rok a možno na rok skúsim medicínu, tiež som chodila na OA a už mám o tom pozisťované dosť
Podla mna len velmi tazko...a potom maju ti negymnazisti strasny problem lebo nie su zvyknuti sa ucit...4 roky bez bioly a chemie a potom na medicinu, nedokazem si to predstavit...nehovorim ze je to nemozne, ale iba velmi tazko realizovatelne
@schrodingerovamacka a na iných školách sa neučí či ako? More sa tu správate ako keby gymnazisti boli dobro ľudstva.. chudáci čo sa učia od rána do rána
.. asi keď niekto spraví prijímačky na medicínu tak tú chémiu má zvládnutú na takej úrovni, aby na tie vedomosti vedel nadväzovať. logika
nie je pravidlom, že "negymnazisti" majú problémy, záleží od konkrétneho človeka. ale keď do toho vložil toľko času a energie aby ho prijali, tak je vysoký predpoklad, že makať bude aj ďalej. stojí tiež za zváženie, či naozaj nie sú zvyknutí učiť sa, pretože pokiaľ sa pripravujú z inej sš na medicínu musia sa učiť omnoho viac ako gymnazisti a návyk si rýchlo vypestujú. môžem za seba povedať, že problémy nemám. nechodila som na gymnázium a bez problémov som zvládla 1. ročník VL a popritom som sa ešte stihla pripravovať aj na prijímačky na ZL ktoré som tento rok ešte aj úspešne spravila.
@tosom vsetko je mozne.. ak mas maturitu kdekolvek, hoci aj na ucnovke s maturitou tak sa mozes hlasit na akukolvek vysoku.. takze mozne to samozrejme je otazka je vsak do akej miery realne.. podla mna by to chcelo niekolko mesiacov sa niekolko (3-4 minimalne) hodin denne ucit chemiu a biologiu..
@skingirl Časť z nich skončila bez toho, aby sa k nejakej chémii vôbec dostala, "more logika"..aby som použil tvoj slovník, biochémiu máme v KE v druhom a dosť ich poodchádzalo skôr. Nezvyknutý sa učiť teda kvantá učiva..histológia, anatómia a tak. Keď počúvam, že 4 roky nemali chémiu, biolu a fyziku..tak to už skoro znie ako keby sa neučii (nohate..máte tam iné vecí)..dobro ľudstva nie, ani učenie sa od rána do večera.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ale neviem, podla mna to musi byt tazke sa naucit potom take kvantum uciva. Ja som na gymnaziu a neviem si predstavit, ze by som sla na medicinu.
@tosom ja som to tiež tak plánovala, určite sa to tak dá na medicíne je kopec ľudí zo všelijakých odborov. Treba mať výdrž a sebazaprenie a dá sa zvládnuť hocičo. Ja idem na sestričku tento rok a možno na rok skúsim medicínu, tiež som chodila na OA a už mám o tom pozisťované dosť
.. asi keď niekto spraví prijímačky na medicínu tak tú chémiu má zvládnutú na takej úrovni, aby na tie vedomosti vedel nadväzovať. logika