no napriklad spoluziacka z gympla, co mala seminare chemia, biologia, aj doma sa dost ucila, a nedostala sa na medicinu...co si vlastne nedokazem vysvetlit ako je to mozne, lebo som mala dojem, ze ucila sa naozaj dost vela...tym chcem len povedat ze ani clovek z gympla to nemusi mat take iste, vsetko zalezi od prjmaciek, ak si naozaj ochotna si vsetko individualne dobrat tak chod do toho kludne, stredna tam oficialne rolu nehra
tam je tlacenka a fakt su tam len ti naj,spoluziackin brat bol na bilingv. gymku,zmaturoval na jednotky s BIO a CHEM aj prijimacky napisal super a nedostal sa.
dostaneš sa, aj automechanik s maturou môže byť medik úplne bez problémov je pravda že tam idú tí naj, ale čudovala by si sa ako tí naj dokážu neuveriteľne podceniť prijímačky
dá sa to, samozrejme, ale budeš to mať ťažké... najlepšie by bolo, podľa mňa, kúpiť si tie príjímačkové knihy a prechádzať si tie otázky s nikým kto vie dobre chémiu a biológiu. Biológia sa ešte dá naučiť aj samostatne - možno okrem genetiky - to sú biflovačky, ale na chémiu ti odporúčam nejaké doučko, aby si s tebou prechádzal niekto otázku za otázkou a vysvetľoval ti postupne všetko, čo potrebuješ vedieť na to, aby si bola prijatá a aj niečo vedela. Väčšinou je to systéme... Ale myslím si, že ti stačí toto začať riešiť budúci rok alebo cez prázdniny...
samozrejme, ze sa mozes dostat na medicinu, ani doucka nepotrebujes, staci ze si zaobstaras testovnice a naucis sa ich, budes sa cez vikendy ucit chemiu a biolu a v pohode spravis ak si dost motivovana
@montgomery ale vždy je lepšie, to si myslím ja osobne, ako doučovateľka, že je lepšie, keď to človeku niekto vysvetlí, lebo ak nepodchytí základy, a nebude rozumieť základným pojmom a značkám tak to bude mať veľmi ťažké...
Hovoria zjavne všetci medici. Samozrejme, ako tu už bolo povedané, sa môžeš dostať aj keby si chodila na hotelovú akadémiu( ako kamarát medik). Je veľmi dôležití chodiť na akékoľvek pripravy/ kurzy ku ľudom, ktorí sa v tom točia, pretože ktokoľvek "zvonku" ( učitelia zo strednej, ľudia čo tie predmety doučujú)! ťa nepripraví tak. Samozrejme, ak blava/ košice, kúp si testové otázky, zožen učebnice z gympla. Z chémie sú to tie staršie(formát malého zošita) a bio myslím, že je jedno, proste nejakú gymnaziálnu. Priprav sa na to, že nie všetko, čo bude v testoch, bude stopro učivo pre stredoškoláka, ale ak budeš svedomitá a budeš makať, dostaneš sa, presne tak ako sa tam dostali( bez peňazí) desiatky deciek,ktoré makali každý víkend 8 hodín na kurzoch a precestovali hoc aj polku Slovenska, len aby im tí profesori pomohli. Držím palce
na skolach, kde su len testy z testovnic sa je hlavne naucit naspamet tie testovnice, tjn. ak ich budes robit nad 90% nemas problem a je uplne jedno, co realne vies.
@nikisweet no jo, skúsenosť s tým nemám, tento krát len píšem, čo som počula.. každopádne súhlasím, že aj vedomosti majú svoje uplatnenie..ale v Martine sa hovorilo už o konkrétnom čísle.
A mimochodom, čím to je, že si všetcia automaticky pomysleli, že som nejaká stroskotaná hlupaňa, ktorá sa nedostala na medicínu, tak preto píše úplatky,úplatky,úplatky ? Počula som o úplatkoch aj na práva, to keď napíšem, by ste už zobrali ako názor a nie ak o liečenie si komplexov z toho,že ma akože isto nezobrali ?
Existujú ľudia,ktorí nad medicínou ani nerozmýšlali. Ja napríklad
@bress ďakujem, že si podporil moje tvrdenie, ja to mám tiež od dôveryhodných zdrojov, jedna nemenovaná vyučujúca,docentka na JLF hovorila o tom,že dcéra si prihlášku na Slovensko ani nedala, s veľavravným úsmevom doložila, že si to nemôžu dovoliť, aj keď sa dobre učí...je to biznis, nehovorím, že niekto nemôže mať kurevské šťastie... Ale peniaze sa točia
Si len prváčka! Prestúp okamžite inam. Dá sa to a nebudeš trpieť. Ja som na OA a idem do toho(a dokážem to!!! , ale keby som mohla vrátiť čas a bola by som len v prvom ročníku okamžite idem preč. Ak ťa ekonomika nebaví do štvrtáku zomreš. Naozaj bež kým môžeš. Neskôr pochopíš, že aj keby si sa rozhodla študovať nakoniec ekonomiku na ekonomickú školu sa ti pôjde ľahšie z gymka. Ber nohy na ramená, kým môžeš, lebo potom budeš zatrpknutá, nervózna a hysterická ako ja
@dikobrazzzz akoze da sa aj bez toho dostat hej aj to prejist vpohode ale proste je tam vela ludi, co tam nema co hladat. Ja osobne viem napr., ze na skuske sa obcas menia skusajuci, lebo proste su taki, co nepovolia alebo aj o systeme prijmaciek....A v Cesku je aj ovela vyssia uroven takze ked clovek chce, tak volba je jednoznacna.
v KE a BA musíš vedieť otázky z podkladov, to je alfa omega všetkého, bez toho sa tam nedostaneš ani keby si zožrala tie stredoškolské učebnice na raňajky, no a tomu, čo je v podkladoch musíš rozumieť no a si tam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
takto...keby fakt chodíš na doučká a fakt sa učíš jak mezek tak by si mohla mať šancu
ale nezabúdaj, že na medicínu je plnka...a idú tam naj... ale keby si dáš na sv. alžbetu tak by ťa mohli prijať
takze tak
Existujú ľudia,ktorí nad medicínou ani nerozmýšlali. Ja napríklad
» www.knihy-hanzluvka.sk/knihy/eshop/0/3...
radšej si prefoť od niekoho ak sa dá darmožráčom ani cent
do ba: Sasinkova 4, predajňa literatúry a skrípt, skús pogoogliť, nemám čas, študujem
a možno dovtedy budú aj nové podklady