Študuje niekto z birdzákov medzinárodné vzťahy? Ja nad tým uvažujem. Uvažujem tiež nad právom. Máte niekto skúsenosti z niektorého z týchto oborov? A chcel by som ísť študovať do Prahy, super by bolo keby sa tu niekto taký našiel a podelil sa o skúsenosti
bývalá spolužiačka študuje na VŠE v Prahe diplomaciu - medzinárodné vzťahy a zatiaľ si vraj pochvaľuje.
Ja som prváčka na práve a zatiaľ si tiež pochvaľujem, len už vo štvrtok prvá skúška, čo zas taká sranda nebude. A hej, prvý ročník je dejepis, ale taký sprostý, nie klasický ľahký milovaný stredoškolský dejepis.
Ono predtým než som sa tam dostala všetci strašili s tým, že Riman je ťažký, a nakoniec Rímske právo je celkom zaujímavé a pre mňa aj pomerne ľahké oproti tomu šialenému dejepisu.
Robila som prijímačky na Medzinárodne vzťahy do BB, ale vyflákla som sa na to, lebo som tam aj tak nechcela ísť
Ale neboli vôbec ťažké, dôležité je vedieť dobre jazyk, teda dva ale minimálne jeden na vysokej úrovni, a čo sa týka ostatných vecí, tak nejaký ten všeobecný prehľad, trošku geošky, niečo o EU a OSN a podobnych chmarach, v podstate staci si precitat tie vycucuy z NOSky co sa z toho ucia maturanti
A pokiaľ chceš niečo ulievacske, tak urcite pravo, a to je už jedno ci je to New York alebo Svosov
Studujem medzinarodne vztahy na Karlovke a som mimoriadne spokojny. Obhliadnuc od toho, ze skola je v odbore v rankingoch druha najlepsia v regione (po Viedni) je kvalita vyucby naozaj spickova, prednasaju nam elity republiky a studium je nesmierne zaujimave. Je nas 50 v rocniku, cize priatelsky kolektiv, profesori nas poznaju po menach, ziadna anonymita ako napr. v Banskej, co som pocul. Studium je relativne lahke - primerane odboru - nevyhodou su prijimacky, nas brali 54 z cca 1600. Ale vzdavat sa dopredu netreba
a este k tomu predposlednemu prispevku (Volis): to s tym pravom si verim nemyslela vazne Mozno niekde v Kosiciach ci Trnave pravo mozno flakackou je, ale...moja sesternice ho robila v UK a ubezpecujem Ta, ze prechadzka ruzovou zahradou to nebola. Ved napokon, kvalizou ti pravnici tak potom aj vyzeraju
ajoojky chcela som sa spytat ci niekto nevies ci je lespie chodit na politologiu alebo na medzinarodne vztahy alebo na ludka praca a personalny manazment?pls odpovedzte
Ahojte, chcem sa opytat ci niekto z vas studuje na Ustave medzinarodnych vztahov na UK Bratislava. Je to postgradualne 2 rocne studium. Chcela by som o tom vediet viac a nejak o tom moc nenachadzam. Odpovedzte mi prosim.
Kolja.. TieŽ mám záujem študovať medzinárodné vžťahy, len neviem do akej miery sa to oplatí,viem o škole som už počula. Ale chcela by som vedieť viac o uplatnení po ukončení školy. Či s tým študenti nemajú problém na našom trhu a podobne. A čo sa týka prijímacích skúšok..ake boli? Boli formou testu alebo formou otázok a odpovedí? Boli okrem toho aj nejaké iné pohovory? Pretože veľa českých škôl má okrem písomných častí aj ústne pohovory a podobne.. Robím tam prijímačky aj z cudzieho jazyka? Dostala by som vstupné body aj za to,že mám dokončené bilingválne nemecké gymnázium s uznávanou nemeckou maturitou? Pretože naša škola nám dáva normalne certifikáty,keď končíme.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Ja som prváčka na práve a zatiaľ si tiež pochvaľujem, len už vo štvrtok prvá skúška, čo zas taká sranda nebude. A hej, prvý ročník je dejepis, ale taký sprostý, nie klasický ľahký milovaný stredoškolský dejepis.
Ono predtým než som sa tam dostala všetci strašili s tým, že Riman je ťažký, a nakoniec Rímske právo je celkom zaujímavé a pre mňa aj pomerne ľahké oproti tomu šialenému dejepisu.
Ale neboli vôbec ťažké, dôležité je vedieť dobre jazyk, teda dva ale minimálne jeden na vysokej úrovni, a čo sa týka ostatných vecí, tak nejaký ten všeobecný prehľad, trošku geošky, niečo o EU a OSN a podobnych chmarach, v podstate staci si precitat tie vycucuy z NOSky co sa z toho ucia maturanti
A pokiaľ chceš niečo ulievacske, tak urcite pravo, a to je už jedno ci je to New York alebo Svosov