nedoslo mi nic, ja si tam len teraz idem poslat prihlasku - na externe beru tusim do konca jula ..no a akosi nato ludia nadavali alebo jednoducho sa niektorym nepaci FM UK..tak som rozmyslala ze by som napr. 3 roly urobila na UK a 2 roky by som si spravila na ekonomickej..no ale to su cisto len hypotezy..a zaujalo ma, ze tam by som mala titul Mgr a tam zasa Ing
@macbec Lebo na celej UK je iba Mgr, kde si absolvoval na UK toľko matiky a štatistiky ..... ako na EUBA, nechcel by si, aby dávali Ing všetkým debilkom čo nič pre to neurobia, rovno ľudia zo sociálnej práce môžu byť Ing a potom sa už zrovna na tú výšku môžeme vyjebať
nie je to len vecou manažmentu, UK celkovo nemá právo dávať titul Ing., bez ohľadu na fakultu (takže aj my z matfyzu sme Mgr., pričom ekonómovia sú Ing., vcelku vtipné)
BTW len tak na okraj... tituly Mgr. a Ing sú z hľadiska dosiahnutého stupňa vzdelania rovnocenné. Rozdiel je iba v tom, že Ing. BY MALI dostávať iba absolventi technického odboru, Mgr zase všetci ostatní.
ďakujem za všetky dobré príspevky, pomohli mi neviete či sa dá napr. spraviť Bc. na FM UK a dva roky si dorobiť na ekonomickej?
..btw. a opäť som si overila že stále existujú jebn*tí ľudia ktorí svojími jebn*tými komentármi dávajú najavo akí sú jebn*tí..sorry za môj slovník, ale už mna fakt serie že sa človek niečo slušne spýta a dostáva také odpovede aké dostáva..keď nemáte záujem pomôcť/prispeť normálnym komentárom tak sa starajte o svoj nos, pretože ďalej si asi nedovidíte!
celkom by som nesúhlasila s tvrdením,že Mgr je "shitný titul " ,je rovnocenný ako Ing,ale inak je to zaujímavéí,že ekonomika má mgr zaujímavé vážne a technické inžinierstvo má mgr
@wewo mal si ísť na fakultu jadernú a fyzikálne inžiniersku (ako ja) a za odbor softwérové inžinierstvo a matematická informatika (ako ja) by si dostal inžiniera (ako ja, možno). vlastne, ešte stále tam môžeš ísť.
minuloroční absolventi ekonomickej sú posledný ročník, čo končil druhý stupeň s titulom ING. čo je úplná sprostosť, lebo @30 ing je proste technický smer.
a ešte sa prikláňam k @28 ako vážne, jebe ti? vyberať si školu podľa troch písmen? pričom obe vyjadrujú identický stupeň vzdelania????
ale od tohto roka už aj teliatka z ekonomickej budú mať titul mgr.
Ale to je úplne jedno či Ing. alebo Mgr. Ide len o to, na čo majú akreditáciu. Podľa Bolonskej deklarácie sú tieto tituly úplne ekvivalentné a síce, oba sú "masters degree".
Ide len o to, že Mgr - teda Masters degree je prebratý z anglického, trojstupňového systému - Bc, Mgr, PhD a Ing je ešte pozostatok francúzskeho systému, ktorý sme prebrali vo východnom bloku ešte pred 89tym. Vo francúzsku sa ešte stále Ing dáva, neviem, či niekde v Británii, či USA by ste ho mohli získať.
Takže ešte raz Mgr a Ing sú si úplne rovnocenné a ak niekto tvrdí, že Mgr. je shitný titul, tak sa zabudol dobrých 30 rokov dozadu, kedy sa Ing. titul bral ako niečo "viac". A on viac nebol ani vtedy, lebo ho dostávali ekonómovia iba za 8 semestrov...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ekonomovia vedia konov kokot o inzinierstve
typek z EUBY ide pisat picoviny o inzinierstve.. vy co mate matiku taku, ze so strednou skolou som ju spravil.. tam mate toho technickeho, to ano xDD
a bolo by im to aj užitočnejšie
nie je to len vecou manažmentu, UK celkovo nemá právo dávať titul Ing., bez ohľadu na fakultu (takže aj my z matfyzu sme Mgr., pričom ekonómovia sú Ing., vcelku vtipné)
inac @4
..btw. a opäť som si overila že stále existujú jebn*tí ľudia ktorí svojími jebn*tými komentármi dávajú najavo akí sú jebn*tí..sorry za môj slovník, ale už mna fakt serie že sa človek niečo slušne spýta a dostáva také odpovede aké dostáva..keď nemáte záujem pomôcť/prispeť normálnym komentárom tak sa starajte o svoj nos, pretože ďalej si asi nedovidíte!
Aj tak to niektorí praktizujú
minuloroční absolventi ekonomickej sú posledný ročník, čo končil druhý stupeň s titulom ING. čo je úplná sprostosť, lebo @30 ing je proste technický smer.
a ešte sa prikláňam k @28 ako vážne, jebe ti? vyberať si školu podľa troch písmen? pričom obe vyjadrujú identický stupeň vzdelania????
ale od tohto roka už aj teliatka z ekonomickej budú mať titul mgr.
Ide len o to, že Mgr - teda Masters degree je prebratý z anglického, trojstupňového systému - Bc, Mgr, PhD a Ing je ešte pozostatok francúzskeho systému, ktorý sme prebrali vo východnom bloku ešte pred 89tym. Vo francúzsku sa ešte stále Ing dáva, neviem, či niekde v Británii, či USA by ste ho mohli získať.
Takže ešte raz Mgr a Ing sú si úplne rovnocenné a ak niekto tvrdí, že Mgr. je shitný titul, tak sa zabudol dobrých 30 rokov dozadu, kedy sa Ing. titul bral ako niečo "viac". A on viac nebol ani vtedy, lebo ho dostávali ekonómovia iba za 8 semestrov...
Inžinier sa nerovná automaticky technik.