1. Aký bol váš doteraz najvážnejší vzťah? V čom sa odlišoval/odlišuje od ostatných a ako dlho trvá(l)?
2. (otázka pre zadaných) Platí tvrdenie, že aktuálny vzťah je intenzívnejší, vážnejší ako predchádzajúce, považujete aktuálneho partnera za "toho pravéh
1. trvá takmer rok (5.2.'14 sme si ju zobrali domoov) a odlišuje sa v tom, že ona ma naozaj ľúbi
2. áno moja nelka je pre mňa tá pravá
3. no viem, že s nelkou už budem do konca života (jednej z nás) takže bude dlhodobý na 100% a teda už vlastne je.
4. v jednu nedeľu sme sa stretli prvýkrát a nasledujúcu stredu už bývala so mnou :ehm: a úplne to tak bolo najlepšie, odporúčam.
@3 seriózne som prirovnala vzťah mňa a mojej pesice ku partnerskému vzťahu ľudí?
nela sa to nikdy nesmie dozvedieť, by ma zabila, ako som náš vzťah ponížila.
@erjedna v 3. otázke som nemyslela vážny, ale dlhodobý. Vážny môže byť od prvej chvíle, dlhodobý "keď trvá dlho" a otázkou bolo, kedy sa to dá považovať za "dlho". Takže nie podľa pocitov, ale dĺžky ma zaujíma
Zrejme tento ktorý mám. Odlišuje sa istou pragmatickosťou čo je až divné, ale proste to je pre mňa už od začiatku viac menej ustálený pocit voči nej, nejde od začiatku "naplno" proste si svoju partnerku tak nejak viac vychutnávam, neignorujem jej chyby ale prídu mi ak súčasť niečoho čo milujem a to najkrajšie na tom je že ju viem s prichádzajúcim prežitým ľúbievať stále o čosi viac.
Tento vztah nie je intenzívnejší ako predchádzajúci, keďže tá intenzita nestagnuje ako pri partnerkách ktoré som si našiel, lebo som si hľadal vzťah. Tam to bolo intenzívne hlavne preto, že je to jebnutosť takto niekoho hľadať a tak je to občas dosť zlé, a tak sa i to dobré zdá z toho dna viac ako vskutočnosti je.
Ale svoju terajšiu určite považujem za "tú pravú" keďže je to človek s ktorým som si v mnohom sadol, máme veľa jedinečného čo sa mi vo vzťahoch nestávalo a celkovo sa mi ku mne ako partnerka hodí aj keď na to skúšam hľadieť nezaujatým pohľadom.
Je to individuálne. Kľudne aj po pár dňoch, poprípade nemusí byť pre mňa dlhodobý ani po pár rokoch. Ide o to čo
co má ćlovek v hlave keď ide do vzťahu. Poznám niekoľkoročné vzťahy, ktoré ani nie sú vzťahmi, no naopak poznám krátke vzťahy, kde to proste od začiatku funguje akoby to malo byť navždy.
Tiež individuálne, ja by som už teraz býval po dvoch rokoch, aj po roku a vlastne sme spolu aj bývali ale neboli sme bohužial vo vlastnom. Proste ako u koho.
môj vzťah trvá už takmer 5 rokov, je to môj prvý a posledný vzťah za vážny som ho považovala od začiatku lebo som vedela, že môj priateľ je rovnaký v tomto, že nejde do vzťahu len tak , ale len keď si je istý, že by s danou osobou chcel prežiť celý život (aj nám trvalo kým sme sa spoznali a dali dokopy
1. Tento teraz, trvá 7 rokov a odlišuje sa tým, že som zabudla, že som predtým nejaké iné vzťahy mala a uvedomila si, že už ani žiadne iné nechcem
2. Áno, áno!
3. Čojaviem... keď už opadne tá prvotná zamilovanosť a dvaja sú spolu aj keď poznajú svoje chyby (a možno aj práve preto, lebo vtedy je to úprimné)
4. Ťažko povedať, závisí aj od možností a tak, ale asi keď už sa dosť dobre poznajú, vedia čo môžu čakať a ako riešiť problémy...(už pred tromi rokmi bolo neskoro
1. odlišoval sa v tom že som ju miloval ako žiadnu a veril som jej naivne ako žiadnej, dal som jej 3 či 4 šance ,no tak mi treba že som bol sprostý.... celé to trápne divadlo trvalo vlastne niečo cez rok a pol, teoreticky až dva, ak sa to dalo vôbec pokladať za vzťah.
2. -
3.ked su city navzajom rovnako hlboke a viem ze obaja chceme od druheho to iste
4. cas je hockedy ked si obaja povedia ze si na to trufnu
1. najdlhsie 4 roky a takmer 11 mesiacov. ine vztahy som predtym nemal, musel som si byt isty, ze dany clovek je niecom vynimocny a ze mi stoji za to.
2. -
3. asi to, co pisala hellium.
4. zacali sme spolubyvat po 9. mesiacoch ale uz cez leto sme spolu boli takmer cely cas. je to rozne, ak su obaja pripraveni,
1. môj súčasný... a odlišuje sa v mnohom, tie predtým boli také "detské", menej som dávala aj prijímala, necítila som takú potrebu byť dobrou (čo najlepšou) partnerkou, necítila som potrebu zobúdzať sa vedľa niekoho, samozrejme aj kratšie trvali a až tak som s nimi nerátala do budúcnosti
2. viď @1 a jj, verím tomu, že je to tá správna osoba
3. dlhodobý, hmm... neviem, keď skončí niekoho vzťah po polroku, bez ohľadu na to, aký bol vážny, za dlhodobý ho nepovažujem, takže nejaké časové kritérium tam asi bude, ale naozaj si to netrúfam určiť...
4. podľa okolností... ja s tým mojim plánujem po skončení školy, čo je už v júni a na čo sa neskutočne teším v tom čase budeme spolu cca rok a pol, čo mi príde primerané
1. Zatiaľ som mala len jeden (ten súčasný), viac mi ani netreba zatiaľ, takže zrejme ten
2. Toto nemám s čím porovnať, ale s človekom, s ktorým mám teraz vzťah, si viem reálne predstaviť perspektívnu budúcnosť, takže ho považujem za "pravého".
3. Asi vtedy, keď sa to tak trochu ustálilo - začala som tomu človeku dôverovať, cítiť sa pri ňom v bezpečí a získala som pocit "že je môj a ja som jeho". Neviem to presne opísať v tejto nočnej hodine
4. Začali sme spolu bývať po pol roku vzťahu, ale to bolo len na spoločnej izbe na internáte. Hovorili sme si, že keďže to nie je trvalé bývanie a zmluvu môžeme kedykoľvek zrušiť, takže nemáme čo stratiť. A teraz spolu bývame už na trvalú ročnú zmluvu a je to fajn a praktické
@jeddy jj použitie angličtiny v slovenských vetách je už od pradávna ukazovateľom smerovania doby... Raz takto jeden Slovák povedal miesto bicykel bajsikel a bola druha svetova vojna a zomreli desiatky miliónov ľudí. Som rád že existujú ľudia ako ty, ktorý upozorňujú na toto lingvistické zlo.
1. 3 a pol roka a bol prvý (odlišuje sa tým, že bol jediný)
2. áno, u mňa to bude mať už len takýto spád, pretože dbám na zlepšenie ako seba samého tak všetkého
3. keď si uvedomím že je to ten najvhodnejší človek pre mňa (čiže od okamihu kedy si uvedomím že sním chcem mať vzťah) ... a až so mnou dotyčná vydrží rok, tak to už mám aj oficiálne
4. bolo to po dvoch rokoch, 2 a pol asi ...
1.) 5r, bol s vyspelym chlapom ktory mi bol viac otec nez partner
2) nemam teraz vztah, ale zazila som uz omnoho intenzivnejsie pocity nez s tym o ktorom pisem v 1)
3) cca plus minus 3roky
4) my sme cca po roku zacali spolu byvat ale toto je vzdy individualne..kazdopadne do 2rokov by urcite kazdy par mal vyskusat spolu byvat aby zistili ci to ma perspektivu, je krasne chodit na rande a prespavat jeden u druheho ale o tom to nie je, nic nie je lepsia skuska vztahu nez spolocne byvanie
1. Teraz mám môj najvážnejší vzťah. To predtým ani neboli vzťahy lebo to boli čisto pártýždňové stretávačky, pri ktorých obe strany vedia, že to neni vzťah len zabavenie sa na pár dní. A preto sa môj terajší vzťah líši úplne vo všetkom. A trvá 2roky 7mesiacov a pár dní
2. No, keďže som predtým nemala poriadne vzťahy tak to s intenzitou nemôžem porovnávať ale obaja cítime, že toto je mega intenzívna láska. Áno, považujem ho za toho pravého a posledného
3. Toto nemám rada, že kedy začína dlhodobý vzťah... veď na dĺžke vôbec nezáleží ale na tom, čo tí dvaja k sebe cítia. Niekto je s niekým dlhé roky a neprežije a necíti to, čo niekto s niekým už po pár mesiacoch. Ale tak dajme tomu, že tie 2roky. Vraj toľko trvá prvotné zaľúbenie a až potom príde precitnutie či je to láska alebo nie.
4. V podstate sme bývali spolu. Síce som tam nebola nasťahovaná na úplno (akože veci som tam mala všetky ale pomedzi to som ešte chodila na víkendovky k rodičom ale prespala na intráku, keď som potrebovala kvôli škole. Ale tak bývali sme spolu že napr. dva týždne vkuse potom víkend som odišla, potom zase dva týždne a táák. Takže máme vyskúšané varenie, pranie, vynášanie smetí a všetky tieto spoločné vecičky. A súhlasím s @20 že každý by si to mal vyskúšať. A bolo to asi pol roka potom, čo sme začali spolu chodiť a trvalo to rok a pol. Teraz spolu nebývame lebo určité okolnosti nám to nedovoľujú ale opäť to plánujeme, keď skončím školu, čo bude za pár mesiacov a už budeme spolu bývať napevno :happy:
A podľa mňa je to vhodné, keď to dvaja chcú a možnosti im to dovoľujú. Napríklad nechápem páry, ktoré pracujú, obaja žijú na bytoch osamote a nebývajú spolu. Podľa mňa je tam vtedy niečo v neporiadku, veď každý kto sa ľúbi chce s tým druhým zdieľať všetko, či? :letim:
1. No asi ten čo bol naposledy ..ten predtým to bolo skorej také detské atď....ale oba trvali docela príjemne dlho
2. Niesom už zadaný a ani žiadaný
3. Co ja viem tak po roku asi
4. Asi tak po pól roku a bolo to super
1. Aký bol váš doteraz najvážnejší vzťah? V čom sa odlišoval/odlišuje od ostatných a ako dlho trvá(l)?
- terajší, 2 roky
- odlišuje sa asi tým, že tento jediný chlapec si ma váži a má aj nejaký rozum, zaujíma ho, o čom rozprávam, viem s ním vtipkovať o všetkom. Predchádzajúce vzťahy boli o tom, že som stále musela súhlasiť s názormi dotyčného, s ktorým som vtedy bola. Čiže sa odlišuje asi v tom, že sme obaja rovnocenní voči sebe, nikto nie je viac a nikto menej a navzájom sa rešpektujeme
2. (otázka pre zadaných) Platí tvrdenie, že aktuálny vzťah je intenzívnejší, vážnejší ako predchádzajúce, považujete aktuálneho partnera za "toho pravého"?
- považujem ho za partnera, s ktorým by som rada ostala čo najdlhšie a založila si s ním rodinu. Náš vzťah je vážnejší a intenzívnejší ako boli predchádzajúce a to nielen z mojej strany ale aj z jeho
3. Po akej dobe začnete vzťah považovať za dlhodobý?
- zrejme po roku, roku aj niečo. Prvé mesiace boli oklepávačky jeden druhého. A potom po roku aj niečo sa čosi zmenilo, keď som sa pred ním prestala hanbiť robiť hocičo a aj naopak
4. Ak už ste s partnerom/partnerkou bývali spoločne, po akej dobe to bolo? Prípadne, ak nie, kedy je to podľa vás vhodné?
- už sme chceli od septembra, no financie nám to nedovolili v lete plánujeme ísť preč, tak si spoločné bývanie na 2-3 mesiace vyskúšame a ak to bude fajn a bude dobrá finančná situácia, tak nevylučujem, že by sme to skúsili
1. moj najvaznejsi je moj sucasny, pozajtra bude trvat presne 8 mesiacov a povazujem ho za moj prvy oficialny najskvelejsi vztah v zivote. moje predosle vztahy s ludmi boli viac menej len take spoznavacky ked sme po par tyzdnoch zistili, ze to nikam nevede.
2. mozno pre niektorych naivne, ale som zastancom toho, ze do vztahu ma ist clovek az s osobou, o ktorej je presvedceny, ze s nou bude dlho, ak nie do konca zivota. nikdy by som nesla do vztahu len tak, aby som zabila par mesiacov alebo aby som mala s kym ist do kina. cize hej, povazujem ho za toho praveho.
3. tak to neviem, pre mna zacal byt vazny ked sme si povedali, ze sa lubime. ono to nejak same prislo
4. podla mna je to vhodne vtedy, ked sa na to obaja citia. my planujeme spolu byvat od septembra a hrozne sa na to tesim : )
Vždy sa líši tým že pri iných ma začnú ľudia časom nudiť, prestanem k nim byť jak baránok a oni vtedy odídu.. Keď odídu viem že to nebola láska... Len jeden so mnou je už roky, vytiahol ma zo sraciek a aj keď som bola hnusna bol tu.. Toho aj považujem za pravého práve kvôli tejto oddanosti.. Viem že nech sa stane čokoľvek bude so mnou, povie mi že robím chyby ale bude tu a bude sa snažiť mi byť podporou
Za vážny ho beriem odkedy som si uvedomila že sa ho nezbavím ako každého druhého a bývame striedavo u seba a tento rok- leto/jeseň plánujeme bývať spolu v domčeku .. Potom sa mi začnú plniť sny dúfam že stihnem aspoň niečo
nechcem nikoho ani vidiet uz tristvrte roka nikoho nemam a je mi sveta zit robim si co chcem neriesim kktiny nemusim sa prisposobovat a spolieham sa len sama na seba co znamena ze niesom na nikom zavisla a ptom nemusim revet ked sa rozideme viem zit sama so sebou no nadhera .. a nemusim sabat ze ma frajer nepusti do ameriky hahaha !!! a plnim si vsetky moje sny uplne takze kto je viac happy jak ja ? no nikto ..a este mam okolo sba super ludi a kamaratov no co viac si mozem priat ? a som zdrava .. ach boze ..lubim svoj zivot :
@kittyboo tretiu otázku ste viacerí nepochopili, už som ju vysvetľovala vyššie. Nepýtala som sa, kedy považujete vzťah za vážny, lebo to môže byť pokojne od prvej chvíle, ale kedy sa dá označiť ako "dlhodobý".
@concatenate ahaa : ) tak na to asi neviem odpovedat, ja som napriklad vedela, ze bude dlhodoby asi po tretom raze co sme boli spolu pri niektorych chalanoch s ktorymi som sa stretavala som napr. po polhodine s nimi vedela, ze to nebude dlhodobe asi som divna, alebo fakt naivna alebo neviem
1. Môj doteraz najvážnejší vzťah mám asi teraz, odlišuje sa v tom, že mám po svojom boku muža, rozmýšľa do budúcna, múdro a " triezvo " nie je to chlapec ale chlap proste.
Nie sme spolu ešte príliš dlho, avšak poznáme sa veľmi dobre.
2.Súhlasím s tvrdením, vždy som si viac a viac istá, že je to lepšie a lepšie. Teraz je to už najlepšie, lepšie to snáď byť už ani nemôže.
3. Dlhodobý vzťah je taký vzťah, ktorý trvá dlhú dobu. Dlhá doba nie je ani 5 rokov pokiaľ sa stretávajú len raz za týždeň
Dlhodobý vzťah je pre mňa taký, keď sú spolu skoro stále a najmenej rok či dva...
4. S jedným partnerom som bývala. Bývali sme spolu "až mesiac "... a po 3 rokoch sa to rozjebalo na tom spoločnom bývaní... :happy:
Na základe tejto skúsenosti som ochotná sa k frajírovi nasťahovať už po pár mesiacoch, nech hneď viem, že či to je fajn alebo nie, načo zbytočne strácať čas...
@tosom tak teraz vyzeram ako pokritec som uz aj zabudol ze to tam mam. Je to nazov pesnicky ktoru som pocuval ked som vyplnal profil. A to too soon pouzivas aj pri rozpravani alebo si len skracujes pisanie?
terajší je najvážnejší a trvá už 6 a pol roka, určite je aj najintenzívnejší ten jeden predtým bol v podstate taký detský. Dlhý vzťah neviem ,už to je dlhý vzťah a neviem kedy sme si to začali uvedomovať že máme dlhodobý vzťah. A bývame spolu už viac ako rok a zatiaľ žiadny problém
nemam rada pojem "vazny vztah", znie to strasne nudne
1. trva 7 rokov, odlisuje sa tym, ze je to clovek, s ktorym si skutocne rozmiem.
2. ano
3. neviem, neriesim to velmi
4. asi po mesiaci. je to individualne.
@jeddy
stane sa mi asi v každej 10tej vete, že nejaké slovo alebo slovné spojenie, ktoré je všeobecne známe v angličtine, tak ho poviem po anglicky. Ale nevidím na tom akosi nič zlé, veď jazyk a reč je len nástroj dorozumievania. Keď sa s tým človek chápeme, tak si, samozrejme, uľahčím ten rozhovor, keď ma to skôr napadne po anglicky a viem, že druhá strana ma pochopí .
A "too soon" som použil, pretože je to také všeobecne zaužívané, keď po nejakej traume niekto začne o niečom rozprávať - Too soon.
1. Môj najdlhší vzťah je môj aktuálny, sme spolu 2 a pol roka. Je to rozhodne vážny vzťah, pretože sme spolu prekonali hrozné situácie, naozaj hrozné a keď nás nepoložilo to, myslím, že nás nepoloží hocičo malé. Odlišuje sa tým, že v tomto vzťahu aj ja aj on sme veľa obetovali (rodinných príslušníkov, priateľstvá) aby sme spolu mohli byť. Ďalej to viem preto, že máme plány do budúcnosti krátkodobé aj dlhodobé. A šetríme peniaze. (Nie akože, už máme našetrených 200€, aha, ale jedná sa o oveľa vyššie sumy a šetríme to na to aby sme si mohli kúpiť vlastné bývanie, aby sme nemuseli byť v podnájme.)
2. Áno, rozhodne. Lebo moje vzťahy pred týmto boli maximálne 3-mesačné a určite nie vážne.
3. Neviem. Asi 2 a viac rokov. Ale dlhodobé manželstvo 7 rokov a viac.
4. Bývame spolu už rok a pol, čiže sme sa k sebe nasťahovali po roku. Bolo by to vhodné aj trochu neskôr ale my sme žiaľ nemali inú možnosť.
súčasný vzťah je môj (v podstate) prvý a súčasne aj vážny a dlhodobý vzťah takže neviem nejako porovnavať... ale bývať sme spolu začali niečo po polroku vzťahu
1) vyse roka, v nicom sa neodlisuje, normalny vztah jak hocijaky iny
2) asi by to tak malo byt, ni?
3) podla mna po roku to zacne byt tak ozaj vazne
4) aspon polroka by som pockal na taky krok
1. 4 a pol roka a keď si na to spomeniem a porovnam to s terajším vzťahom nechápem ako som to mohla tak dlho vydržať
2. určite a tak by to malo byť
3. tiež asi tak od dvoch rokov už je taky dlhodoby
4. keď je kde tak aj po polroku raz som bývala s frajerom a pokazilo sa to potom ale mala som len 19 tak to može byť aj tym že už by som teraz neriešila či sme dosť dlho spolu na to aby sme spolu bývali ale či som už dosť vyspela na to začať s niekym bývať
1. môj druhý vzťah bol najvážnejší. boli sme zasnúbení, mali sme dieťa a bývali sme spolu. preto.
2. všetky moje vzťahy boli intenzívne..o každom som si myslela, že je ten pravý. a taktiež si to myslím aj o tom terajšom. sme spolu síce len krátko..ale rozumieme si (tak ale každý vzťah je zo začiatku super....)
3. :ehm: ...aspoň rok
4. keď sa nám narodilo dieťa, tak sa k nám nasťahoval..to bolo nejako rok a pol čo sme boli spolu (cca)...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
2. áno moja nelka je pre mňa tá pravá
3. no viem, že s nelkou už budem do konca života (jednej z nás) takže bude dlhodobý na 100% a teda už vlastne je.
4. v jednu nedeľu sme sa stretli prvýkrát a nasledujúcu stredu už bývala so mnou :ehm: a úplne to tak bolo najlepšie, odporúčam.
nela sa to nikdy nesmie dozvedieť, by ma zabila, ako som náš vzťah ponížila.
2.) ano
3.) neurcujem to podla doby ale podla pocitov
4.) neurcujem to podla doby ale podla potreby a pocitov
@blanc mala som na mysli skôr partnerskú lásku
Tento vztah nie je intenzívnejší ako predchádzajúci, keďže tá intenzita nestagnuje ako pri partnerkách ktoré som si našiel, lebo som si hľadal vzťah. Tam to bolo intenzívne hlavne preto, že je to jebnutosť takto niekoho hľadať a tak je to občas dosť zlé, a tak sa i to dobré zdá z toho dna viac ako vskutočnosti je.
Ale svoju terajšiu určite považujem za "tú pravú" keďže je to človek s ktorým som si v mnohom sadol, máme veľa jedinečného čo sa mi vo vzťahoch nestávalo a celkovo sa mi ku mne ako partnerka hodí aj keď na to skúšam hľadieť nezaujatým pohľadom.
Je to individuálne. Kľudne aj po pár dňoch, poprípade nemusí byť pre mňa dlhodobý ani po pár rokoch. Ide o to čo
co má ćlovek v hlave keď ide do vzťahu. Poznám niekoľkoročné vzťahy, ktoré ani nie sú vzťahmi, no naopak poznám krátke vzťahy, kde to proste od začiatku funguje akoby to malo byť navždy.
Tiež individuálne, ja by som už teraz býval po dvoch rokoch, aj po roku a vlastne sme spolu aj bývali ale neboli sme bohužial vo vlastnom. Proste ako u koho.
2. Áno, áno!
3. Čojaviem... keď už opadne tá prvotná zamilovanosť a dvaja sú spolu aj keď poznajú svoje chyby (a možno aj práve preto, lebo vtedy je to úprimné)
4. Ťažko povedať, závisí aj od možností a tak, ale asi keď už sa dosť dobre poznajú, vedia čo môžu čakať a ako riešiť problémy...(už pred tromi rokmi bolo neskoro
2. -
3.ked su city navzajom rovnako hlboke a viem ze obaja chceme od druheho to iste
4. cas je hockedy ked si obaja povedia ze si na to trufnu
2. -
3. asi to, co pisala hellium.
4. zacali sme spolubyvat po 9. mesiacoch ale uz cez leto sme spolu boli takmer cely cas. je to rozne, ak su obaja pripraveni,
2. viď @1 a jj, verím tomu, že je to tá správna osoba
3. dlhodobý, hmm... neviem, keď skončí niekoho vzťah po polroku, bez ohľadu na to, aký bol vážny, za dlhodobý ho nepovažujem, takže nejaké časové kritérium tam asi bude, ale naozaj si to netrúfam určiť...
4. podľa okolností... ja s tým mojim plánujem po skončení školy, čo je už v júni a na čo sa neskutočne teším v tom čase budeme spolu cca rok a pol, čo mi príde primerané
2. Toto nemám s čím porovnať, ale s človekom, s ktorým mám teraz vzťah, si viem reálne predstaviť perspektívnu budúcnosť, takže ho považujem za "pravého".
3. Asi vtedy, keď sa to tak trochu ustálilo - začala som tomu človeku dôverovať, cítiť sa pri ňom v bezpečí a získala som pocit "že je môj a ja som jeho". Neviem to presne opísať v tejto nočnej hodine
4. Začali sme spolu bývať po pol roku vzťahu, ale to bolo len na spoločnej izbe na internáte. Hovorili sme si, že keďže to nie je trvalé bývanie a zmluvu môžeme kedykoľvek zrušiť, takže nemáme čo stratiť. A teraz spolu bývame už na trvalú ročnú zmluvu a je to fajn a praktické
2. áno, u mňa to bude mať už len takýto spád, pretože dbám na zlepšenie ako seba samého tak všetkého
3. keď si uvedomím že je to ten najvhodnejší človek pre mňa (čiže od okamihu kedy si uvedomím že sním chcem mať vzťah) ... a až so mnou dotyčná vydrží rok, tak to už mám aj oficiálne
4. bolo to po dvoch rokoch, 2 a pol asi ...
2) nemam teraz vztah, ale zazila som uz omnoho intenzivnejsie pocity nez s tym o ktorom pisem v 1)
3) cca plus minus 3roky
4) my sme cca po roku zacali spolu byvat ale toto je vzdy individualne..kazdopadne do 2rokov by urcite kazdy par mal vyskusat spolu byvat aby zistili ci to ma perspektivu, je krasne chodit na rande a prespavat jeden u druheho ale o tom to nie je, nic nie je lepsia skuska vztahu nez spolocne byvanie
2. No, keďže som predtým nemala poriadne vzťahy tak to s intenzitou nemôžem porovnávať ale obaja cítime, že toto je mega intenzívna láska. Áno, považujem ho za toho pravého a posledného
3. Toto nemám rada, že kedy začína dlhodobý vzťah... veď na dĺžke vôbec nezáleží ale na tom, čo tí dvaja k sebe cítia. Niekto je s niekým dlhé roky a neprežije a necíti to, čo niekto s niekým už po pár mesiacoch. Ale tak dajme tomu, že tie 2roky. Vraj toľko trvá prvotné zaľúbenie a až potom príde precitnutie či je to láska alebo nie.
4. V podstate sme bývali spolu. Síce som tam nebola nasťahovaná na úplno (akože veci som tam mala všetky ale pomedzi to som ešte chodila na víkendovky k rodičom ale prespala na intráku, keď som potrebovala kvôli škole. Ale tak bývali sme spolu že napr. dva týždne vkuse potom víkend som odišla, potom zase dva týždne a táák. Takže máme vyskúšané varenie, pranie, vynášanie smetí a všetky tieto spoločné vecičky. A súhlasím s @20 že každý by si to mal vyskúšať. A bolo to asi pol roka potom, čo sme začali spolu chodiť a trvalo to rok a pol. Teraz spolu nebývame lebo určité okolnosti nám to nedovoľujú ale opäť to plánujeme, keď skončím školu, čo bude za pár mesiacov a už budeme spolu bývať napevno :happy:
A podľa mňa je to vhodné, keď to dvaja chcú a možnosti im to dovoľujú. Napríklad nechápem páry, ktoré pracujú, obaja žijú na bytoch osamote a nebývajú spolu. Podľa mňa je tam vtedy niečo v neporiadku, veď každý kto sa ľúbi chce s tým druhým zdieľať všetko, či? :letim:
2. Niesom už zadaný a ani žiadaný
3. Co ja viem tak po roku asi
4. Asi tak po pól roku a bolo to super
a ešte chcem odkáázať birdzuu nasráaaac
A bývame spolu asi 3 mesiace.
A považujem ho za pravého, je to môj najdlhší vzťah.
3. Evidujem štatistiky trvania vzťahov a po prekročení priemeru.
4. Nie
- terajší, 2 roky
- odlišuje sa asi tým, že tento jediný chlapec si ma váži a má aj nejaký rozum, zaujíma ho, o čom rozprávam, viem s ním vtipkovať o všetkom. Predchádzajúce vzťahy boli o tom, že som stále musela súhlasiť s názormi dotyčného, s ktorým som vtedy bola. Čiže sa odlišuje asi v tom, že sme obaja rovnocenní voči sebe, nikto nie je viac a nikto menej a navzájom sa rešpektujeme
2. (otázka pre zadaných) Platí tvrdenie, že aktuálny vzťah je intenzívnejší, vážnejší ako predchádzajúce, považujete aktuálneho partnera za "toho pravého"?
- považujem ho za partnera, s ktorým by som rada ostala čo najdlhšie a založila si s ním rodinu. Náš vzťah je vážnejší a intenzívnejší ako boli predchádzajúce a to nielen z mojej strany ale aj z jeho
3. Po akej dobe začnete vzťah považovať za dlhodobý?
- zrejme po roku, roku aj niečo. Prvé mesiace boli oklepávačky jeden druhého. A potom po roku aj niečo sa čosi zmenilo, keď som sa pred ním prestala hanbiť robiť hocičo a aj naopak
4. Ak už ste s partnerom/partnerkou bývali spoločne, po akej dobe to bolo? Prípadne, ak nie, kedy je to podľa vás vhodné?
- už sme chceli od septembra, no financie nám to nedovolili v lete plánujeme ísť preč, tak si spoločné bývanie na 2-3 mesiace vyskúšame a ak to bude fajn a bude dobrá finančná situácia, tak nevylučujem, že by sme to skúsili
2. mozno pre niektorych naivne, ale som zastancom toho, ze do vztahu ma ist clovek az s osobou, o ktorej je presvedceny, ze s nou bude dlho, ak nie do konca zivota. nikdy by som nesla do vztahu len tak, aby som zabila par mesiacov alebo aby som mala s kym ist do kina. cize hej, povazujem ho za toho praveho.
3. tak to neviem, pre mna zacal byt vazny ked sme si povedali, ze sa lubime. ono to nejak same prislo
4. podla mna je to vhodne vtedy, ked sa na to obaja citia. my planujeme spolu byvat od septembra a hrozne sa na to tesim : )
Za vážny ho beriem odkedy som si uvedomila že sa ho nezbavím ako každého druhého a bývame striedavo u seba a tento rok- leto/jeseň plánujeme bývať spolu v domčeku .. Potom sa mi začnú plniť sny dúfam že stihnem aspoň niečo
Nie sme spolu ešte príliš dlho, avšak poznáme sa veľmi dobre.
2.Súhlasím s tvrdením, vždy som si viac a viac istá, že je to lepšie a lepšie. Teraz je to už najlepšie, lepšie to snáď byť už ani nemôže.
3. Dlhodobý vzťah je taký vzťah, ktorý trvá dlhú dobu. Dlhá doba nie je ani 5 rokov pokiaľ sa stretávajú len raz za týždeň
Dlhodobý vzťah je pre mňa taký, keď sú spolu skoro stále a najmenej rok či dva...
4. S jedným partnerom som bývala. Bývali sme spolu "až mesiac "... a po 3 rokoch sa to rozjebalo na tom spoločnom bývaní... :happy:
Na základe tejto skúsenosti som ochotná sa k frajírovi nasťahovať už po pár mesiacoch, nech hneď viem, že či to je fajn alebo nie, načo zbytočne strácať čas...
1. trva 7 rokov, odlisuje sa tym, ze je to clovek, s ktorym si skutocne rozmiem.
2. ano
3. neviem, neriesim to velmi
4. asi po mesiaci. je to individualne.
stane sa mi asi v každej 10tej vete, že nejaké slovo alebo slovné spojenie, ktoré je všeobecne známe v angličtine, tak ho poviem po anglicky. Ale nevidím na tom akosi nič zlé, veď jazyk a reč je len nástroj dorozumievania. Keď sa s tým človek chápeme, tak si, samozrejme, uľahčím ten rozhovor, keď ma to skôr napadne po anglicky a viem, že druhá strana ma pochopí .
A "too soon" som použil, pretože je to také všeobecne zaužívané, keď po nejakej traume niekto začne o niečom rozprávať - Too soon.
2. Áno, rozhodne. Lebo moje vzťahy pred týmto boli maximálne 3-mesačné a určite nie vážne.
3. Neviem. Asi 2 a viac rokov. Ale dlhodobé manželstvo 7 rokov a viac.
4. Bývame spolu už rok a pol, čiže sme sa k sebe nasťahovali po roku. Bolo by to vhodné aj trochu neskôr ale my sme žiaľ nemali inú možnosť.
2) asi by to tak malo byt, ni?
3) podla mna po roku to zacne byt tak ozaj vazne
4) aspon polroka by som pockal na taky krok
2. určite a tak by to malo byť
3. tiež asi tak od dvoch rokov už je taky dlhodoby
4. keď je kde tak aj po polroku raz som bývala s frajerom a pokazilo sa to potom ale mala som len 19 tak to može byť aj tym že už by som teraz neriešila či sme dosť dlho spolu na to aby sme spolu bývali ale či som už dosť vyspela na to začať s niekym bývať
2. všetky moje vzťahy boli intenzívne..o každom som si myslela, že je ten pravý. a taktiež si to myslím aj o tom terajšom. sme spolu síce len krátko..ale rozumieme si (tak ale každý vzťah je zo začiatku super....)
3. :ehm: ...aspoň rok
4. keď sa nám narodilo dieťa, tak sa k nám nasťahoval..to bolo nejako rok a pol čo sme boli spolu (cca)...