Mohol by mi niekto vysvetliť načo platím školné vo výške 35 eur ?
Podotýkam, že papiere si nosíme samy, na osraných hajzloch nie je nikdy toaletný papier, dlážky v škole sa umývajú raz za týždeň ( rozliaty jogurt na dlažbe som pozorovala 3 dni), stoličky sú neskutočne nepohodlné, v triede skoro nikdy nemáme kriedy (nie
hned ti poviem. my mame rocne ZRPS 130 (!) €. Sammozrejme, nemussi ho platit. Ale.. zas tak jednoduche to nie je. potom nedostanes niektoe veci a tak. Nuz ale. okej, toaletak by bol. upratovacky su. ale predstav si co su to za peniaze ked sa vyzbiera aspon na 60%. a potrebovali sme nejake peniaze na debatny klub. co sme dostali? picu s ryzuuuuuuuuu a prečo? Pozrieš sa na rozpočet kde je: položka "PR": 7000€, prekročené o 10 000€. to činí 17 000 € na PR, reklamu a tie take veci. no ukaz mi kurva kde. stranka skoly, ktora je aka je a takmer nie je? alebo nepis na steen pred skolou o open day? Hovori sa tomu tunelovanie, zoznamte sa...
@ambition Ja som to nezaplatila a nič sa nestalo Tiež si musíme nosiť papiere na testy, (na záchod v škole nechodievam, ale mydlo ani papier som tam nepostrehla, akurát sú tie záchody ošťané a pod. ...). Akurát na začiatku šk. roka nám dali vytlačený rozvrh
upratovačky stále behaju s metlami, handrami, sňtále upratujú čosi, až si myslím, že to niekedy tak trochu prehanajú.
@ambition kriedy si možme ísť zobrať do zborovne kedy chceme, v podstate kolko chceme, aj ked nam ich dajú na ruku len dve, ale za den tam mozes prist aj sest krat a stale maju.. aspon teda sa ste mne nestalo, zeby povedali, ze nedajú.
a ešte k tomu nám škola prispeva aj na stužkovú nejaké to % z toho , čo si našetríme. a možeme využiť zdarma školskú jedáleň.
my platíme 27e, nikto nevie čo sa za tie peniaze platí a je to a každý to musí zaplatiť "dobrovoľne"-nasilu...na toaleťáky a mydlo na wc sa zbierame mimo zrpš....a veľa krát na wc tie hyg. potreby aj tak chýbajú
my platíme tiež 35€ a tiež absolútne netuším kde sa to využíva...škola je v otrasnom stave, rozpadáva sa ale totálne...v triede máme 3 druhy linolea ktoré je otrasné a potkýname sa on, za papiere čo nám prefocujú máme zaplatiť ako trieda už 30€ a to z triedneho fondu..takže v ňom už nemáme nič..
platíme 35€, a aj ked nás do toho triedna ženie, že to MUSIME doniesť čo najskôr a, že to od nás POTREBUJE viem, že to nie je povinné. no aby mi dala pokoj doniesla som jej to, aj ked tiež nevidím na tej škole žiadne zmeny. Aj ked vraj sa z toho platia všelijaké projekty na škole a ceny.
nám sa z toho platia výlety ,proste nemusím dať 10e ale dám len 5. Niektoré vystúpenia tiež neplatíme ,lebo to ide z tých 35 €. Bolo nám vysvetlené načo to je.
Ja som tento rok tiež neplatila. Teda odovzdávalo sa to tuším do konca októbra, tesne predtým za mnou chodila učiteľka, či jej to fakt nezaplatím. Najskôr hovorila, že to je na hygienické potreby a keď som jej povedala, že tie platíme extra, tak že to dávajú na nové lavice. Tie majú nové už skoro všetci a len v našej triede sú asi 4 volné, čiže tie môžu zobrať kľudne preč a dať ich tam, kde nie sú.
Všetky výlety, exkurzie si platíme sami, máme porozbíjané staré záchody, z lámp nám kvapká niečo furt, okná sú nové len na jednom poschodí čo prirábali, tak ja neviem
A to, že teraz začala triedna pýtať tie peniaze zase už ani nekomentujem.
@ssnehulienka Na viacej veci by sa bolo zišlo a je mi ľúo, že všetci na oči vyhadzujú len debatný... A povedz konkrétne na čo chceš využiť peniaze na debatnom?
@ssnehulienka A yas by som nebol proti zrpš taký kritický... Pozri ako vypadá náš gympel... A pozri ako vypadá kubínsky a to si myslím, že oni si skôr vedia zohnať prachy od štátu. Ja tiež mám výhrady proti ZRPŠ, ale skús nájsť na tom aj pozitívne veci....
@corwinuss nepochopil sima tak celkom... je mi jasne, ze sme na tom o dost lepsie ved ked som bola na inych strednych tak som dakovala za svoju skolu neskutocne... ale hovorim ze tie vyzbierane peniaze nejdu uplne transparentne, vid to PR
+ ohladom toho debatneho, cez rok je minimalne 7 turnajov o ktorych viem a myslis ze aspon nieco z toho nam preplati skola? nie. ale hovorit o tom akych ma skola super debaterov pricom pre to urobili velke nic mi pripada ozaj pokrytecke...
My platíme 7 myslim a čo sa tohto tyka tak vždy je všetko upratane,ked sa stane nejaky problem (minule nam spadla tabula) tak to je do 24hodin vsetko urobené.toaletaky su vzdy na kazdych wc,Mame tam šípky & 2 stolnotenisove stoly na chodbách,take atrium s lavičkami kde sa da v lete fajne opalovat ( ) ,a všetko čo potrebujeme notebooky nam požičaju vždy ked potrebujeme Akurat ked chceme tlačiť niečo tak si musime doniesť vlastne papiere
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a keby sme nezaplatili, nemame pristup do kniznice
upratovačky stále behaju s metlami, handrami, sňtále upratujú čosi, až si myslím, že to niekedy tak trochu prehanajú.
@ambition kriedy si možme ísť zobrať do zborovne kedy chceme, v podstate kolko chceme, aj ked nam ich dajú na ruku len dve, ale za den tam mozes prist aj sest krat a stale maju.. aspon teda sa ste mne nestalo, zeby povedali, ze nedajú.
a ešte k tomu nám škola prispeva aj na stužkovú nejaké to % z toho , čo si našetríme. a možeme využiť zdarma školskú jedáleň.
asi tak. mne nerobí problem poplatok za ZRS
baby na záchody chodia vždy s vrecckovkami
Všetky výlety, exkurzie si platíme sami, máme porozbíjané staré záchody, z lámp nám kvapká niečo furt, okná sú nové len na jednom poschodí čo prirábali, tak ja neviem
A to, že teraz začala triedna pýtať tie peniaze zase už ani nekomentujem.
+ ohladom toho debatneho, cez rok je minimalne 7 turnajov o ktorych viem a myslis ze aspon nieco z toho nam preplati skola? nie. ale hovorit o tom akych ma skola super debaterov pricom pre to urobili velke nic mi pripada ozaj pokrytecke...