Prosím vás povedzte mi názor na môj design webu, nieje tam žiaden obsah. Princíp je v tom že každá stránka je tam ako súbor na ploche a otvorí sa vám v okne. V ovládacom paneli sa dá meniť pozadie. Celé to má byť akože nejaký operačný systém.
Myslím, že je to super - vytvoril si to sám a každé skúsenosti v tejto oblasti sú na nezaplatenie. Neviem, či by to mohlo mať praktické využitie ako osobná stránka (skôr asi niečo iné, kde téma bude priamo korešpondovať s užívateľským rozhraním PC) ale ako demonštrácia aj takého stvárnenia webu to určite funguje - a určite je ešte priestor na zlepšenie.
Takže za mňa palec hore a určite pokračuj, človek v IT obore musí neustále skúšať a vytvárať kadejaké veci, ktoré sa môžu iným zdať ako neužitočné, ale pre autora sú cenným zdrojom skúseností
"Celé to má byť akože nejaký operačný systém." myslim ze dost zle chapes pojmu operacny system. Co sa snazis napodobnit sa vola "window manager". Googli.
No a neviem ci sa toto da nazvat dizajnom.. Je to proste zle v tak vela miestach ze ich radsej ani nechcem menovat aby som ta od dizajnovania uplne neodradil. Minimalne spomeniem ze zmen farbu textu ked uz chces mat tmave pozadia.
Co sa tyka client-side kodu, vobec nefunguje, ved ti v konzole vyhadzuje JS chybu, teda neviem co to jquery-ui malo robit ale nerobi to
Server-side kod tiez radsej nehodnotim, kedze asi iba meni pozadie webu co mu trva 10 sekund
Veeelmi vela ta toho este caka kym zacnes robit pekne a funkcne weby, ale pokracuj v tom, ak ta to bavi..
@mizuxo ale to nema byt uplne presna napodobenina a uz vobec nie virtualna masina online to ma byt normalna stranka len sekcie budu akoze v suboroch na ploche
@point no mne sa text zobrazuje cierny a to urcite nie je OK.
pozuj chlape, poznas Developer Tools? Pouzivas to? Cez to si vies pozriet vysledky requestov na server a tym padom by si videl ze jquery ti hadze 404 chybu a teda jquery-ui ktore je na tom zavisle sa nespusta a cele to nejde.
v tych kodoch je tiez strasny bordel, ako mozes v CSS subore volat javascript?
A neviem ci rozumies tomu ako funguje ten kolobeh medzi skriptami a requestami.. totizto ty nemas stranku, "na ktorej je php skript", to PHP skript generuje HTML vystup ktory odosiela na prehliadac a ten z toho vytvori stranku.
na prvu stranku si si nalozil teda dost drastak, ze jquery uicko,
radsej si prejdi samostatne javascript, potom jquery, potom jquery ui ... samostatne aj html+css ... samostatne php a potom to blenduj cez AJAX s javascriptom na ktory nahodis jquery ...
a potom skusaj takyto "dizajn" (uvodzovky preto, lebo si moc toho nemusel vymyslat a dizajnovat, ked window manager ma kazdy taky isty dizajn)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Takže za mňa palec hore a určite pokračuj, človek v IT obore musí neustále skúšať a vytvárať kadejaké veci, ktoré sa môžu iným zdať ako neužitočné, ale pre autora sú cenným zdrojom skúseností
blbost podla mna takyto design
No a neviem ci sa toto da nazvat dizajnom.. Je to proste zle v tak vela miestach ze ich radsej ani nechcem menovat aby som ta od dizajnovania uplne neodradil. Minimalne spomeniem ze zmen farbu textu ked uz chces mat tmave pozadia.
Co sa tyka client-side kodu, vobec nefunguje, ved ti v konzole vyhadzuje JS chybu, teda neviem co to jquery-ui malo robit ale nerobi to
Server-side kod tiez radsej nehodnotim, kedze asi iba meni pozadie webu co mu trva 10 sekund
Veeelmi vela ta toho este caka kym zacnes robit pekne a funkcne weby, ale pokracuj v tom, ak ta to bavi..
Je biely text na čiernom pozadí zlý?
To jquery je na to aby sa dali tie ikony preťahovať a aby sa tam zobrazovali tie okná (sú to jquery-ui dialogy)
To že to trvá 10 sekúnd si myslel že tá stránka na ktorej je ten php skript sa tam dlho zobrazuje?
A je to vlastne moja prvá stránka a prvý krát v živote som používal jquery-ui tak preto je to také hrozné
» arstechnica.com/information-tec...
pozuj chlape, poznas Developer Tools? Pouzivas to? Cez to si vies pozriet vysledky requestov na server a tym padom by si videl ze jquery ti hadze 404 chybu a teda jquery-ui ktore je na tom zavisle sa nespusta a cele to nejde.
v tych kodoch je tiez strasny bordel, ako mozes v CSS subore volat javascript?
A neviem ci rozumies tomu ako funguje ten kolobeh medzi skriptami a requestami.. totizto ty nemas stranku, "na ktorej je php skript", to PHP skript generuje HTML vystup ktory odosiela na prehliadac a ten z toho vytvori stranku.
radsej si prejdi samostatne javascript, potom jquery, potom jquery ui ... samostatne aj html+css ... samostatne php a potom to blenduj cez AJAX s javascriptom na ktory nahodis jquery ...
a potom skusaj takyto "dizajn" (uvodzovky preto, lebo si moc toho nemusel vymyslat a dizajnovat, ked window manager ma kazdy taky isty dizajn)