Napísala som báseň pre moju mamku aby ju mohla poslať do súťaže (zapojiť sa mohli iba nad 18) no aa ukážem jej ju a hovorí že to je krátke na picu atd a ja hovorím že veľkosťovo to je také ako má byť, rým presne podľa vzoru, použité všetky slová a tak
V porovnaní s inými mi prišla dosť dobrá ale mamka si šla svoje.. už si v hlave hovorím,,tak si ju napíš sama keď si taká múdra" ale hovorím jej teda že ju prerobím, pripíšem ku nej niečo alebo ju prepíšem ( len aby bola pokojná) a ona stále picuje že sa mi snaží len poradiť ja som vraj arogantná a otváram si papuľu (lebo že som povedala že veľkosťovo je taká aká má byť a podľa nej to tak nie je a lepšie je spraviť čo najdlhšiu lebo presne stanovená dĺžka nebola a tak) zrazu mi začne nadávať že nechápe ako vôbec môžem chodiť na strednú keď nedokážem ani takú jednoduchú vec pekne napísať..mne už bolo zle a hovorím že mi je to celé ľúto len nech už prestane lebo veď ma totálne zvozila a to som sa tešila na písanie tej básničky ona mi naďalej vypráva že už chápe prečo ma všetci neznášajú a aj neznášali a ja len kukám že za jednu báseň dostanem toto?? Samozrejme som celú dobu bola ticho lebo keď už maa záchvat tak neriskujem že to bude ešte horšie tak ju len očúvam
Btw niet snáď väčšieho experta na súťaže ako ja a moja mama, takže sa dokážem vcítiť do teba.. Nechápem, čo tvojej mame vadí keď báseň spĺňa pravidlá, ja by som sa tešila keby mi dcéra napíše básničku a ešte môžete aj niečo vyhrať. :/ A teda neviem aké sú tam podmienky, ale keď budú len žrebovať tak to nemusí byť perfektná báseň... (a dokonca si myslím, že aj keby nežrebovali tak nebudú hľadať žiadne ultra umelecké diela, to môže byť skôr na obtiaž v takej súťaži pre bežných ľudí)
Reakcia tvojej mamy je úplne neprimeraná.. Nemám slov... Zbytočne robí z toho vedu
@pubertslatinocelny nee ona nevie moc písať básne preto aby sme sa vôbec mohli zapojiť tak ja to píšem a odošlem pod jej menom lebo nemám nad 18.. ona chcela nech jej ju napíšem a ešte sa hentak chová za to čo som napísala pri tom by si ju mohla napísať aj sama ale veď okej
A o akú súťaž vlastne ide? No ked to nedokáže napísať sama, tak môže byť rada že ty napíšeš aspoň nejakú, ved ked sa jej nepáči nech si napíše svoju, a ked to nevie tak nech nepindá ale takto sa rozčúliť a naložiť dcére kvôli blbej súťaži, ked vlastne o nič dôležité nejde, to je iný hardcore. Ale rodičia sú niekedy takíto prepnutí, riešia si na vlastných deckách nejaké svoje životné sračky.
@lenkaska1 ona ma najprv pochválila, potom jej hovorím že či ju môžem odoslať teda a ona že šak ne lebo že je krátka atď potom aj na to hovorím že veď spĺňa podmienky a ona po mne huka že jej nemam odvravat proste je krátka na piču aj ja som napiču a hotovo aa ďakujem za reakciu súhlasím s tebou nevjem čo je taká asi má nejaký blbý deň alebo čo
nechápem čo by sém ja za to dala, keby mne niekto zložil báseň, nakoľko ja na toto vôbec nemám talent....trochu mi to pripomína čínsku výchovu - viac v knihe Amy Chua- Bojová pieseň tigrej matky - tam napr. ak sa nepáčil matke príhovor na pohreb babky, tak jednoducho roztrhla, dala prerobiť a pod. praktiky, je toho celá kniha alebo tu » www.rodinka.sk/vychovavame/vyc...
@riddler ešte potom zadrela že sa jej mám ospravedlniť lebo veď ona mi len dobre radí a ja jej odvravam tak som sa ospravedlnila a povedala že už teraz to neplatí keď mi to musí hovoriť inokedy mi bývalo uzkostne z týchto veci, dnes sa len smejem zatiaľ ale súhlasím úplne s tebou nechápem jak mi môže tak naložiť kvôli súťaži do ktorej by sme sa ani nemohli zahlasit keby niečo nenapíšem (a aj keby ona nemá nad 18 hejj)
Hlavné je, že ty vieš správne posúdiť, že to nie je normálne správanie matky k dcére a nedávaš to sebe za vinu... Pamatám si aj tvoje predošlé fórum o nej, tiež úplne mimo jej reakcia... Verím, že to s ňou ešte prežiješ dokým sa odsťahuješ alebo že sa trošku unormálni..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Btw niet snáď väčšieho experta na súťaže ako ja a moja mama, takže sa dokážem vcítiť do teba.. Nechápem, čo tvojej mame vadí keď báseň spĺňa pravidlá, ja by som sa tešila keby mi dcéra napíše básničku a ešte môžete aj niečo vyhrať. :/ A teda neviem aké sú tam podmienky, ale keď budú len žrebovať tak to nemusí byť perfektná báseň... (a dokonca si myslím, že aj keby nežrebovali tak nebudú hľadať žiadne ultra umelecké diela, to môže byť skôr na obtiaž v takej súťaži pre bežných ľudí)
Reakcia tvojej mamy je úplne neprimeraná.. Nemám slov... Zbytočne robí z toho vedu
Link na sutaz?