taakže milí birdzáčikova potrebujem poradiť. mám 18 a už nejaké 3 mesiace sa stretávam s chalanom (tiež 18). Nemám pocit, že by ma nemal rád. Sme stále v kontakte, stretávame sa, keď sme na rande, je na mňa strašne zlatý a pozorný a bozkávame sa ako normá
NIE NIE NIE NIE NIE a este raz NIE! baby, kde mate preboha co i len za necht hrdosti?
ked tak sa ho nejak spytaj, ako na tom ste.. a podla mna ked je takyto, tak ta nelubi.. ale tak to je moj sukromny nazor, ze jo.. ale proste... NIE!
som snad jedina, co by sa s pasivnym drevom ani o minutu viac nezapodievala? Nikdy by som lasku nepriznala prva, myslite si o mne co chcete, v tomto som pomerne konzervativna a myslim ze to je fajn. Neexistuje nic nechutnejsie ako zena co sa pcha muzovi do zadku. Fakt nie.
@Black_soul fuuha velmi zaujimavý názor... V prvom rade z vlastných skúseností možem povedať keď som babe také niečo povedal tak to stroskotalo a myslel som to úprimne
Príliš veľká snaha je vždy na škodu, hlavne pokiaľ je z jednej strany...
@black_soul Do riti by sa mu pchala v prípade, keby bol chalanov nezáujem očividný, tu mám pocit, že jej kolega je ťuťko, ktorý sa to len bojí povedať. Nemyslím, že by stratila svoju hrdosť, keby mu povedala, čo cíti.
Síce pokiaľ by on povedal, že ju neľúbi- to by bol problém, ale koniec koncov, aspoň by sa dozvedela jeho postoj.
Nie je každý taký odvážny, on si určite tiež nie je istý, tak sa bojí podnilknúť, možno sa bojí že sa potom zrúca celý vzťah (i kamarástky), a vôbec nemusí byť žiadny ,,ťuťko"".
Nie som príliš extrovertný, ale podelím sa s mladšími o moje skúsenosti. Ak sa mi žena páči, nezvyknem jej to povedať, keďže som introvert. A keď sa náhodou páčim nejakej ja a ona mi to povie formou, ktorú nepovažujem za primerane taktnú, dosť ma to znechutí. Jednoduché, a z môjho pohľadu aj rozumné, by bolo nechať to tak, čakať, ale potom by tu bola šanca, že sa nedočkáš, teda keby tvoj milý bol mne podobný. Ale ak máš cit pre takt a vieš sa vyjadriť metaforicky a tvoj milý dokáže pochopiť skrytejšie myšlienky, vyjadri sa, ale s maximálnou opatrnosťou. Aby to fakt nevyzeralo, ako to opísala @Black soul. Ale ja aj tak už nerozumiem dnešnej mládeži, takže môj názor je len taký periférny.
vieš rovnako to je u chalanov Si myslia že to nesmú povedať pretože by to mohlo niečo pokaziť. A tak všetci mlčia pretože sa boja spraviť prvý krok. Ja si ale myslím že vždy je správne povedať čo cítime Ak máš chuť tak mu to povedz. Jasné že nie len tak ale v správnom momente? prečo nie?
"NIE NIE NIE NIE NIE a este raz NIE! baby, kde mate preboha co i len za necht hrdosti?" tento názor poznám aj z opačnej strany
"Neexistuje nic nechutnejsie ako zena co sa pcha muzovi do zadku. Fakt nie." toto som už tiež počul aj z druhej strany Vôbec nechápem aké pchanie do zadku keď to chce tak aké pchanie do zadku? Keď chceš ísť na WC tiež najprv čakáš kým ťa vyzvú? Keď niečo chceš tak to urob a nerieš takéto somariny
mozno pre niekoho posobi moj koment prilis radikalne, ale to je v pohode, v dnesnej dobe som si uz zvykla na hocico, ludia radsej idu s davom, ako by sa realne zamysleli nad tym, ako dopadne cely ten mainstreaming (zjednocovanie pohlavi, zaniknutie uloh muza a zeny v spolocnosti, dokonca moznost vybrania si svojho pohlavia)... nie som proti zrovnopravneniu zien, ani voci karieristkam, som len proti tomu aby v buducnosti zanikli vyrazy ako rodina, manzelstvo, matka, otec, deti ...
ale spät k teme. nemam problem chalanovi nieco naznacit, flirtovat s nim alebo podobne. Ak vsak ide o nejaky prvy krok dalej, radsej si vyplacem oci nad nestastnou laskou, ako by som mu mala prva vyznat lasku. mam v sebe este stipku hrdosti. som az taka cudna?
To si, a poriadne. Pokrytecká a falošná. Z dôvodov "lebo medveď" v sebe umelo potlačovať potrebu povedať milému svojmu tých pár slov mi príde nevyzreté až komické.
Ale ja sa stotožňujem s tvojim názorom, pretože aj ja som propagátorom starosvetskosti. Neviem, čo si predstavuješ pod pojmom zjednocovanie pohlaví atď., ale pokiaľ ti prekáža unisexualizácia, tak v tom sa celkom nezhodneme. Iste, sú určité rodové stereotypy, ktoré majú a vždy budú mať svoje opodstatnenie, odhliadnuc od doby alebo komunity, v ktorej sa uplatňujú. Ale nie som proti ľahkému prelínaniu pohlaví v zmysle akceptácie určitých odchýlok od "normálu".
Ale o tom to byť nemalo, chcela si vyjadriť svoje stotožnenie sa s určitým tradičným systémom pri vytváraní partnerských vzťahov. A tomu rozumiem a podporujem tvoj názor.
@Black_soul máš právo mať na to svoj pohľad len neviem koľko takých chalanov čo sa rovnako báli povedať to pretože by vyzerali ako slaboši to neurobilo
Podľa mňa je úplne naivné tu hovoriť o nejakých "zvykoch" pretože sme ľudia, každý originál, niekto je odvážny niekto hanblivý, niekto introvert niekto extrovert... niektorým ľuďom robí obrovský problém vyjadriť svoje city aj keď sú si nimi na 100-percent istý, iní zas povedia aj to čo nieje pravda.. Nasilu v sebe niečo potláčať a snažiť sa byť "iný" nemá žiaden zmysel si myslím
@blacksoul dúfam že to s tvojou hrdosťou nepreháňaš
ináč súhlasím, kde sú tie časy keď gentleman prišiel za slečnou a pobozkal jej ruku so slovami " "ľúbim ťa" a bolo mu jedno či dostane košom, proste láska ak je silná, tak tú stenu prebúra fakt by sa mali chlapci menej hanbiť ukázať svoje city, ale darmo, neistota a zamotaná hlava pri pohľade na jej zadok robí svoje.
@black_soul hups, zle som to predtým napísal tak ešte raz :
dúfam že to s tvojou hrdosťou nepreháňaš (smajlík)
ináč súhlasím, kde sú tie časy keď gentleman prišiel za slečnou a pobozkal jej ruku so slovami " "ľúbim ťa" a bolo mu jedno či dostane košom, proste láska ak je silná, tak tú stenu prebúra fakt by sa mali chlapci menej hanbiť ukázať svoje city, ale darmo, neistota a zamotaná hlava pri pohľade na jej zadok robí svoje.
Ja neviem. Ja som tiež nepovedal ako prvý "ľúbim ťa", lebo som si nebol istý, či to tak cítim.
Povedal som to až o nejakú dobu neskôr. Iste, mrzelo ju to, že som to nepovedal hneď, ale ja som proste taký, že to nehovorím len tak. Je dosť možné, že ak by mi to nepovedala, a čakala na mňa, tak by som to povedal za ešte veľmi dlho.
Ale podľa mňa nieje nič zlé na tom povedať mu, čo cítiš. Ak to nevezme, tak to s ním aj tak nemá cenu.
Neváhaj a povedz mu to nič s tým nepokaziš.Chlapec to len nevie správne sformulovať aby sa ťa možno nedotkol . A keď môže baba prevziať iniciatívu v posteli prečo nie tu. Riaď sa srdcom a na názor iných sa vyprdni.
"NIE NIE NIE NIE NIE a este raz NIE! baby, kde mate preboha co i len za necht hrdosti?"
Odkedy je vyznanie lasky nieco co pohrda hrdostou? Ja si skor myslim, ze to chce vacsiu odvahu.
Ja osobne, a myslim ze aj kopa dalsich chalanov, (ja osobne poznam dost) VIEM, ze si dievca ovela viac vazim ked nema problem mi povedat ako sa realne citi. Kludne aj prva.
Osobne je to prvy krok k predchadzaniu "picovinam" vo vztahu (ak nejaky z toho bude). Jednoducho mi baba da najavo, ze vie co chce (relativne ).
Ja som chodila s jednym chalanom, a bol mily, pozorny, sympaticky, kamaratsky, ohladuplny, pisal mi stale, ze ma miluje, a ja som mu zo dna na den dala kopy..Spravila som to preto, ze bol pre mna len ako kamarat, a aj ked viem, ze som ho velmi sklamala, nedokazala som s nim uz dalej byt..
Dovody??
Chcel ma len a len pre seba..Kazdy den som MUSELA byt snim, ked som isla zo skoly..A..LEN som ho lubila, najvacsi problem bol v tom, ze stale MILUJEM kamarata, ktoreho ale nikdy nebudem mat ako priatela..S nim by som priam MILOVALA to, co mi vadilo na byvalom..Byt s nim kazdy den, a nepotrebovala by som nikoho ineho, ked by som bola s nim..
V tejto situacii som pochopila ten pravy rozdiel medzi slovami "LUBIT" a "MILOVAT"..
myslim, ze to nie je o hrdosti a uz vobec to nic nema spolocne s ulohou zeny a muza,
ja na tom nevidim nic zle, preco nie ?
je to otazka komunikacie, je zrejme, ze lasku si navzajom dokazuju aj bez slov ... v tomto pripade je spojenie lubim ta, len slovne vyjadrenie aktualneho stavu
teda, ak sa dvaja naozaj lubia, dokazuju si lasku predovsetkym cinmi, nie prazdnymi slovami, ktorym bol prisudeny prilis velky vyznam na to aby boli vyslovene len tak, do prazdna
Asi nie,3 mesiace sú už celkom aj dosť....a to si neviem ozaj predstaviť chalana ktorý je s tebou ak dlho a ešte stále ti nenapísal alespoň "mám ťa rád".
Skôr by som sa spýtala o čo ide vlastne jemu.
Alebo,povedala by som mu prvá "ľúbim ťa" a čakala čo on na to a podľa reakcie už iste vieš aj sama čo robiť.Možno sa rozhýbe,možno nie a povie ti "ďakujem" ako v blbom filme .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
ked tak sa ho nejak spytaj, ako na tom ste.. a podla mna ked je takyto, tak ta nelubi.. ale tak to je moj sukromny nazor, ze jo.. ale proste... NIE!
som snad jedina, co by sa s pasivnym drevom ani o minutu viac nezapodievala? Nikdy by som lasku nepriznala prva, myslite si o mne co chcete, v tomto som pomerne konzervativna a myslim ze to je fajn. Neexistuje nic nechutnejsie ako zena co sa pcha muzovi do zadku. Fakt nie.
Príliš veľká snaha je vždy na škodu, hlavne pokiaľ je z jednej strany...
Síce pokiaľ by on povedal, že ju neľúbi- to by bol problém, ale koniec koncov, aspoň by sa dozvedela jeho postoj.
Nie je každý taký odvážny, on si určite tiež nie je istý, tak sa bojí podnilknúť, možno sa bojí že sa potom zrúca celý vzťah (i kamarástky), a vôbec nemusí byť žiadny ,,ťuťko"".
@Etelnair ked is ten tvoj prispevok vsimne EU tak do mesiaca bude ta smernica na svete
@Black_soul
"NIE NIE NIE NIE NIE a este raz NIE! baby, kde mate preboha co i len za necht hrdosti?" tento názor poznám aj z opačnej strany
"Neexistuje nic nechutnejsie ako zena co sa pcha muzovi do zadku. Fakt nie." toto som už tiež počul aj z druhej strany Vôbec nechápem aké pchanie do zadku keď to chce tak aké pchanie do zadku? Keď chceš ísť na WC tiež najprv čakáš kým ťa vyzvú? Keď niečo chceš tak to urob a nerieš takéto somariny
ale spät k teme. nemam problem chalanovi nieco naznacit, flirtovat s nim alebo podobne. Ak vsak ide o nejaky prvy krok dalej, radsej si vyplacem oci nad nestastnou laskou, ako by som mu mala prva vyznat lasku. mam v sebe este stipku hrdosti. som az taka cudna?
"som az taka cudna?"
To si, a poriadne. Pokrytecká a falošná. Z dôvodov "lebo medveď" v sebe umelo potlačovať potrebu povedať milému svojmu tých pár slov mi príde nevyzreté až komické.
Pre väčšinu určite.
Ale ja sa stotožňujem s tvojim názorom, pretože aj ja som propagátorom starosvetskosti. Neviem, čo si predstavuješ pod pojmom zjednocovanie pohlaví atď., ale pokiaľ ti prekáža unisexualizácia, tak v tom sa celkom nezhodneme. Iste, sú určité rodové stereotypy, ktoré majú a vždy budú mať svoje opodstatnenie, odhliadnuc od doby alebo komunity, v ktorej sa uplatňujú. Ale nie som proti ľahkému prelínaniu pohlaví v zmysle akceptácie určitých odchýlok od "normálu".
Ale o tom to byť nemalo, chcela si vyjadriť svoje stotožnenie sa s určitým tradičným systémom pri vytváraní partnerských vzťahov. A tomu rozumiem a podporujem tvoj názor.
zena co sa pcha muzovi do zadku???
... ja som svojmu chalanovi povedala prva,ze ho lubim ..a bol z toho hotovy a strasne stastny,povedal, ze je to zlate,sme spolu dodnes...
nech mu povie,ze ho lubi,nebude cakat kym jej to povie on ... aspon uvidi na com je a on bude vediet,ze ona ho lubi,co je na tom zle?..
In the end it all goes away!
Jasné, a nevieš, či je tu niekde nablízku diskotéka?
S jednobunkovcami je veľká zábava. Ale nedbám.
Ak som niekoho nasral s diskotékou, bolo mi potešením, ale ja som diskopotent.
dúfam že to s tvojou hrdosťou nepreháňaš (smajlík)
. . . suhlas
. . . ze "tutko"
Povedal som to až o nejakú dobu neskôr. Iste, mrzelo ju to, že som to nepovedal hneď, ale ja som proste taký, že to nehovorím len tak. Je dosť možné, že ak by mi to nepovedala, a čakala na mňa, tak by som to povedal za ešte veľmi dlho.
Ale podľa mňa nieje nič zlé na tom povedať mu, čo cítiš. Ak to nevezme, tak to s ním aj tak nemá cenu.
Odkedy je vyznanie lasky nieco co pohrda hrdostou? Ja si skor myslim, ze to chce vacsiu odvahu.
Ja osobne, a myslim ze aj kopa dalsich chalanov, (ja osobne poznam dost) VIEM, ze si dievca ovela viac vazim ked nema problem mi povedat ako sa realne citi. Kludne aj prva.
Osobne je to prvy krok k predchadzaniu "picovinam" vo vztahu (ak nejaky z toho bude). Jednoducho mi baba da najavo, ze vie co chce (relativne ).
Dovody??
Chcel ma len a len pre seba..Kazdy den som MUSELA byt snim, ked som isla zo skoly..A..LEN som ho lubila, najvacsi problem bol v tom, ze stale MILUJEM kamarata, ktoreho ale nikdy nebudem mat ako priatela..S nim by som priam MILOVALA to, co mi vadilo na byvalom..Byt s nim kazdy den, a nepotrebovala by som nikoho ineho, ked by som bola s nim..
V tejto situacii som pochopila ten pravy rozdiel medzi slovami "LUBIT" a "MILOVAT"..
ja na tom nevidim nic zle, preco nie ?
je to otazka komunikacie, je zrejme, ze lasku si navzajom dokazuju aj bez slov ... v tomto pripade je spojenie lubim ta, len slovne vyjadrenie aktualneho stavu
teda, ak sa dvaja naozaj lubia, dokazuju si lasku predovsetkym cinmi, nie prazdnymi slovami, ktorym bol prisudeny prilis velky vyznam na to aby boli vyslovene len tak, do prazdna
Anglicky - I love you
Dánsky - Jeg Elsker Dig
Finsky - Mina rakastan sinua
Francúzsky - Je t"aime, Je t"adore
Holandsky - Ik hou van jou
Írsky - Taim i" ngra leat
Taliansky - Ti amo
Japonsky - Aishiteru
Maďarsky - Szeretlek
Nemecky - Ich liebe dich
Polsky - Kocham Ciebie
Portugalsky - Eu te amo
Rusky - Ya tebya liubliu
Grécky - S"agapo
Slovensky - Ľúbim ťa
Slovinsky - Ljubim te
Španielsky - Te quiero / Te amo
Švédsky - Jag alskar dig
Česky - Miluji tě
Albánsky - Te dua
atd atd, a ozaj, milovat po slovensky znamena to make love teda ked chces byt milovana a povies miluj ma, budes akurat tak pomilovana
Skôr by som sa spýtala o čo ide vlastne jemu.
Alebo,povedala by som mu prvá "ľúbim ťa" a čakala čo on na to a podľa reakcie už iste vieš aj sama čo robiť.Možno sa rozhýbe,možno nie a povie ti "ďakujem" ako v blbom filme .