podľa mňa hej, však aj v minulosti sa ľudia brali väčšinou tak že ti vybrali muža/ženu rodičia a museli si zvyknúť na seba, ale ak to bol dobrý človek tak kľudne mohli mať šťastné manželstvo a častokrát sa aj ľúbili nakoniec.
Mne sa vidi ze moji starki sa na svadbe videli 2. alebo 3.x (vlastne ani neviem preco) a vydrzalo im to do smrti dokonca sa ani nehadali. To sa rata ako z rozumu?
No podľa mňa môže byť šťastný jedine sňatok, ktorý vopred dohodne tvoj otec s jedným zo svojich obchodných partnerov, a ten by ešte mal ideálne mať nadupané bawo
@borovy Ja presne viem čo chcem. Vyberám si ženu, takú, aby bola plodná. Tak ako Allah káže. Ďalej by mala držať hubu a poslúchať, nereptať keď si privediem domov ďalšiu manželku. Ten dnešný feminizmus je čisté zlo, samé kávičky a kamarátky. Nie! V prvom rade musí byt manžel.
zalezi od tvojej osobnosti, ci budes stastna...ked nie si velmi citovo zalozena romanticka, ale chladna a frigidna karieristka, tak je tam nadej
apropo skoro vsetky moje kamosky maju v podstate vztah s rozumu-ich priatel je pracujuci, pomaly zaisteny muz o par rokov starsi, romantika ako z prvorepublikovych starych filmov, sex maju raz za uhorsky rok,ale to im nevadi, skor su sustredeni na karieru a prachy...a ci su stastne? no, viac casu travia s kamoskami a kamosmi ako s nim a chlapa maju ako partnera (obchodneho)...a hej, jedna z nich sa prestahvala do Prahy a hned sa s nim rozisla, lebo si nasla perspektivnejsieho, takze take vztahy su o prachoch a majetkoch, a patria skor do 19.storocia
Podla mňa láska z rozumu znamená, že človek si uvedomí, že pri tom danom človeku by mu bolo dobre, nič by mu nechýbalo, povahovo by si tiež mali rozumieť avšak nie je tam taká ta iskra, tá chémia, čo človeka vie úplne presvedčiť, že toto je ten správny človek, s ktorým chcem prežiť zvyšok života
Ak sa nezamiluješ tak to asi nebude plnohodnotný partnerský a manželský vzťah.
Ale zase netreba zabúdať, že treba ho stavať na priateľstve, nie na pocitoch zamilovanosti, lebo pocit vyprchá ale naše rozhodnutie môže pretrvať ak je pravé.
Zamilovať sa predsa môžeš hocikedy počas spoznávania sa s druhým človekom.
Skôr sa stáva, hlavne v mladom veku, že dvaja podľahnú citom, vášni a na to podstatné zabudnú...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Musí to byť vyvážené
Netreba stavať proti sebe rozum a (po)city ako protipóly. Lebo to ani nie sú, len to ktosi tak zromantizoval A mylne sa zaužívalo...
Radšej upresni, čo teda postrádaš, keď ten vzťah nazveš, že je "z rozumu" a myslíš to v nie pozitívnom zmysle?
Kto tvrdi nieco ine, klame.
apropo skoro vsetky moje kamosky maju v podstate vztah s rozumu-ich priatel je pracujuci, pomaly zaisteny muz o par rokov starsi, romantika ako z prvorepublikovych starych filmov, sex maju raz za uhorsky rok,ale to im nevadi, skor su sustredeni na karieru a prachy...a ci su stastne? no, viac casu travia s kamoskami a kamosmi ako s nim a chlapa maju ako partnera (obchodneho)...a hej, jedna z nich sa prestahvala do Prahy a hned sa s nim rozisla, lebo si nasla perspektivnejsieho, takze take vztahy su o prachoch a majetkoch, a patria skor do 19.storocia
Ale zase netreba zabúdať, že treba ho stavať na priateľstve, nie na pocitoch zamilovanosti, lebo pocit vyprchá ale naše rozhodnutie môže pretrvať ak je pravé.
Zamilovať sa predsa môžeš hocikedy počas spoznávania sa s druhým človekom.
Skôr sa stáva, hlavne v mladom veku, že dvaja podľahnú citom, vášni a na to podstatné zabudnú...
len take prave "neuchopitelne", nepodmienene, nekonecne stastie to nebude