tak dalo by sa zistit, ze sa niekto napaja ale presne kto nie Mac adresa napojeneho pc by sa mala dat zistit ale asi nic viac. Ale to si nesom uplne isty
Ale keď celý barák má tú istú IP adresu a aj tú MAC tak asi nie...či...Väčšinou máme všetci ten istý internet od tej jednej spoločnosti a máme ho napojený na všetky vchody čo máme v činžiaku...
Ale podla faktury asi ne, lebo kazdy uz asi ma neobmedzeny internet. Podla stiahnutych dat? to si robis srandu si snad myslis ze kazdy mesiac to sleduje alebo co? Na routeri v nastaveniach by to mohla zistit ze je tam viac PC pripojenych a s inymi IP a MAC adresami, to ze mate ten isty internet neznamena ze mate tu istu IP a MAC adresu
svojho času sme mali obmedzený net a ktorísi susedia mali nezabezpečený, len nebol pustení stále, takže keď sme ho náhodou občas chytili, tak sme hneď vo veĺkom sťahovali a nik na to nikdy neprišiel
ako ukazal @chef .. bezny uzivatel si vie statisticky zistit .. ze ma na wifi pripojenych viac uzivatelov (kedze mena svojich domacich pocitacov pozna) a myslim, ze ak nie je uplne mimo .. po zisteni, ze ma na svojom wifi pripojeneho niekoho dalsieho si okamzite zmeni heslo ... ja sa skratka na wifi inych nepripajam , maximalne dva razy som bola pripojena na public wifi ale tymto sietam nedoverujem, ak chcem byt pripojena mimo svojej siete, mam USB modem a O2 internet , ak cestujem apod
@kiksna007 Dá sa to zistiť podľa stiahnutých dát, ďalej môže priamo v jej počítači vidieť ďalší počítač pripojený do lokálnej siete, potom podľa MAC adresy to môže vidieť a môže aj zistiť v okruhu koľkých metrov sa nachádzaš
@kiksna007 odpovedal si na otázku sám. Skoro každý ma konto u poskytovateľa internetu a môže si pozrieť štatistiku stiahnutých dát,... môže si všimnúť, že mu ide internet pomalšie, môže sa mu objaviť dole v ikonke pripojenia žltý trojuholník z výkričníkom, alebo hláška konflikt IP adresy. Iba niektorý poskytovatelia pri faktúrovaní udávajú vo faktúre počet stiahnutých dat.
@kiksna007 každý počítač má svoje jedinečné identifikačné číslo, podľa ktorého zistia kto to je a cez poskytovateľa internetu, ale to je záležitosť už vyšetrovania polície pri kriminalite...nabúra vanie a kradnutie dat cez internet.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Cisco routre ti zistia aj co pozeras.
(ale dovtedy mal nezaheslovanú, takže to vlastne vďaka mne prišiel na to, že heslo je nutné